Vintage Χριστουγεννιάτικα Στολίδια και Διακοσμητικά

Vintage Χριστουγεννιάτικα Στολίδια και Διακοσμητικά

Τα Χριστούγεννα πέρα από την μαγεία που κρύβουν σε κάθε λαμπάκι, σε κάθε στολίδι αλλά κυρίως στην γιορτινή ατμόσφαιρα που διέπει την πλάση μπορούν να σε ταξιδέψουν σε περασμένες εποχές. Είναι κάποιοι από εμάς που αδράττουν αυτή την ευκαιρία και κάθε Χριστούγεννα αναβιώνουν την γιορτινή ομορφιά περασμένων εποχών. Η vintage αισθητική υφίσταται σε πολλές εκφάνσεις της διακόσμησης, των ρούχων αλλά και του τρόπου ζωής. Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι το πικ αυτού του στυλ γιατί όλοι λίγο πολύ διαθέτουμε όμορφες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Θα έχεις καταλάβει φυσικά πώς το θέμα μας δεν είναι άλλο από τα vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά. Είναι τόσο διαχρονικά όμορφα που ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης σίγουρα αυτά τα χριστουγεννιάτικα είδη θα σε εντυπωσιάσουν.

Vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία ακόμη και σε μια vintage χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίλεξε για το στολισμό σου vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά που θα απογειώσουν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του χώρου σου. Τα πιο φαντασμαγορικά vintage χριστουγεννιάτικα δέντρα χρειάζονται και τα ανάλογα συλλεκτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Επίλεξε υφασμάτινα στολίδια με καρώ μοτίβο ή ξύλινα στολίδια με κόκκινες ή πράσινες πινελιές. Πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα κουδούνια, κρεμαστά στολίδια με vintage μοτίβα όπως λουλούδια ή πεντάγραμμο. Συνδύασε τα με γυάλινα κρεμαστά διακοσμητικά σε έντονα χρώματα των Χριστουγέννων. Πρόσθεσε επίσης vintage χριστουγεννιάτικες κορδέλες σαν γιρλάντες στο δέντρο σου. Τέλος, επίλεξε μια παραδοσιακές ποδιά και τη φάτνη που θα ολοκληρώσει το στολισμό σου.

Vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια

Vintage χριστουγεννιάτικες μπάλες

Στα vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά συγκαταλέγονται και οι χριστουγεννιάτικες μπάλες. Επίλεξε άθραυστες μπάλες ή γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες με κλασικά χριστουγεννιάτικα σχέδια σε κόκκινο, πράσινο και λευκό χρώμα. Vintage σχέδια με χιονάνθρωπους, τον Άγιος Βασίλης και τους τάρανδους θα δώσουν γιορτινή χροιά στο χώρο με μια vintage υπόσταση.

Vintage χριστουγεννιάτικες μπάλες

DIY vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αν, μάλιστα, είσαι λάτρης του DIY μπορείς να δώσεις πνοή στα παλιά μεταχειρισμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια με μερικές πινελιές γιορτινής αναζωογόνησης. Κάλυψε τις φθαρμένες από το χρόνο μπάλες με χρυσόσκονες ή vintage χριστουγεννιάτικα υφάσματα. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις κομμάτια από παλιά vintage στολίδια σε DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές όπως είναι οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες DIY ή τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και είμαστε σίγουροι ότι το πώς να ανανεώσω παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια θα γίνει παιχνιδάκι για σένα.

DIY vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια

Vintage χριστουγεννιάτικες φιγούρες

Στις vintage χριστουγεννιάτικες φιγούρες θα βρεις μια πληθώρα από σχέδια. Ο καρυοθραύστης αποτελεί μια από τις πιο βασικές φιγούρες με διαχρονικό ύφος. Παλιές ενδυμασίες, ημίψηλα καπέλα και έντονα χριστουγεννιάτικα ρούχα θα σε ταξιδέψουν στα παραμύθια της παιδικής σου ηλικίας. Φυσικά από τις διακοσμητικές χριστουγεννιάτικες φιγούρες δεν μπορεί να λείπει ο Άγιος Βασίλης και οι άγγελοι με ρούχα εποχής. Το χρυσό, το μπορντώ, το πράσινο και το λευκό είναι τα βασικά χρώματα που διέπουν κάθε vintage φιγούρα. Στο ίδιο στυλ είναι και τα χριστουγεννιάτικα ζώα διακόσμησης.

Vintage χριστουγεννιάτικα φιγούρες

Vintage χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Τα γιορτινά τραπέζια τον Χριστουγέννων είναι ευωδιαστά και φέρουν πολλές όμορφες αναμνήσεις από τα παλιά. Επομένως σε μια vintage χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού έχουν τη τιμητική τους. Για αυτό είτε φτιάξε με τα χεράκια σου χριστουγεννιάτικες συνθέσεις όπως πιατέλες, στεφάνια και κεριά είτε επίλεξε έτοιμα διακοσμητικά. Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, κουτιά, κουδουνάκια, χριστουγεννιάτικα κλαδιά, επιτραπέζια διακοσμητικά και μπόλικο χιόνι θα στολίσουν εξαιρετικά την τραπεζαρία σου. Στρώσε χριστουγεννιάτικα υφάσματα σε παραδοσιακούς χρωματισμούς και επιστράτευσε το παιδί μέσα σου που λατρεύει τα Χριστούγεννα.

Vintage χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια ευκαιρία να αφήσουμε το παιδί μέσα μας ελεύθερο και να ανασύρουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις των Χριστουγέννων. Αν ξαποστάσεις λίγο σε αυτές είναι σίγουρο θα μυρίσεις την κανέλα και τη σοκολάτα. Γιόρτασε τα φετινά Χριστούγεννα με τον πιο παραδοσιακό και vintage τρόπο μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]