χειμωνιατικη διακοσμηση σπιτιου μετα τα Χριστουγεννα

Χειμωνιάτικη Διακόσμηση Σπιτιού: Ιδέες μετά τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα έφυγαν και μαζί με αυτά έφυγε και το γκλίτερ, η λάμψη και τα φαντασμαγορικά μοτίβα και στολίδια. Για πολλούς από μας το ξεστόλισμα της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης συνεπάγεται και απογύμνωση του σπιτιού. Το ερώτημα που γεννάται είναι «Πώς διακοσμούμε το υπόλοιπο του χειμώνα;». Η χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή και cozy κρατώντας μερικά χριστουγεννιάτικα στοιχεία και κάνοντας μερικές μικρό αλλαγές.

Ουδέτερα χρώματα διακόσμησης

Ξεκινώντας, η χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού μετά τα Χριστούγεννα βασίζεται σε ουδέτερα χρώματα. Επίλεξε γήινους τόνους στα υφάσματα και τα διακοσμητικά σου προσθέτοντας μερικές glam πινελιές χρυσού, ασημί και λιγότερο χάλκινου. Δημιούργησε την αίσθηση του παγωμένου τοπίου στο χειμωνιάτικο ντεκόρ σου με μια χρωματική παλέτα που κινείται στο λευκό, το εκρού, το καφέ, το μαύρο, το γκρι και το πράσινο.

Ουδέτερα χρώματα διακόσμησης

Ριχτάρια και μαξιλάρια για διακόσμηση σπιτιού το χειμώνα

Στη μετά τα Χριστούγεννα εποχή ανανέωσε τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια και τα υφάσματα του σπιτιού. Βγάλε τα υπέρλαμπρα χριστουγεννιάτικα υφάσματα και διακόσμησε cozy ριχτάρια και γούνινα μαξιλάρια. Προτίμησε πιο ήσυχους χρωματικούς συνδυασμούς ανάλογα και με το στυλ διακόσμησης που έχεις επιλέξει. Φτιάξε μια «ζεστή» γωνιά στο χειμωνιάτικο σαλόνι σου με καφάσια και καλάθια γεμάτα χουχουλιάρικες κουβέρτες, βιβλία και περιοδικά.

Ριχτάρια και μαξιλάρια για διακόσμηση σπιτιού το χειμώνα

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που μένουν

Μια άλλη ιδέα για χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού μετά τα Χριστούγεννα είναι να μην φυλάξεις όλα τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σου. Κράτησε αυτά που είναι και χειμωνιάτικα διακοσμητικά και φτιάξε μια όμορφη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα. Τι μπορεί να είναι αυτά; Μικρά δεντράκια, ελαφάκια, χιόνι, έλκηθρα και κουκουνάρια. Στόλισε τα είτε μόνο τους είτε σε συνδυασμό. Μερικές προτάσεις είναι σε πιατέλες και δίσκους ή μέσα σε βάζα διακόσμησης και φανάρια. Μια άλλη ιδέα είναι να κρατήσεις τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια σου και να βγάλεις τα πιο φανταχτερά και αμιγώς χριστουγεννιάτικα στολίδια. Έτσι και αλλιώς μπορείς να τα ξανά στολίσεις του χρόνου. Κρέμασε τα στους τοίχους ή στο τζάκι σε συνδυασμό με μια χειμερινή διακόσμηση με κουκουνάρια. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο!

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που μένουν

Φωτάκια των Χριστουγέννων για χειμωνιάτικη διακόσμηση

Αν πάλι θες να κάνεις μια διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά θα σου προτείναμε οπωσδήποτε φωτάκια. Κράτα στα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που δε θα βάλεις στις κούτες, τα λαμπάκια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα η cozy ατμόσφαιρα είναι αυτή που απογειώνει τη διακόσμηση ανεξαρτήτου στυλ. Για αυτό μπορείς να φτιάξεις μια χειμωνιάτικη ομορφιά χρησιμοποιώντας τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια σου. Βάλ’ τα μέσα σε γυάλινα είδη ή φανάρια ή άπλωσε τα κατά μήκος της τραπεζαρίας. Αν έχεις την αγαπημένη σου πολυθρόνα κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα στόλισε τα λαμπάκια γύρω γύρω δημιουργώντας μια «ζεστή» γωνιά. Εκεί, με αυτή την χουχουλιάρικη χειμωνιάτικη διακόσμηση καθιστικού, θα μπορείς να απολαμβάνεις ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο.

Φωτάκια των Χριστουγέννων για χειμωνιάτικη διακόσμηση

Χειμωνιάτικα κηροπήγια, φανάρια και votive

Όπως ήδη είπαμε όλες οι χειμωνιάτικες ιδέες διακόσμησης απογειώνονται με την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα φτιάξεις. Δεδομένου αυτού, επίλεξε κηροπήγια και φανάρια για το τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία, το πάτωμα ή όπου αλλού έχεις φανταστεί. Πρόσθεσε, επιπλέον, κεριά και votive σε διάφορες επιφάνειες του σπιτιού σου. Ανάλογα με το στυλ σου διάλεξε γεωμετρικά φανάρια για μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, μεταλλικά για ένα industrial ή grande αποτέλεσμα ή ξύλινα για μια boho ή ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού. Διάλεξε αρκετά κομμάτια από το καθένα για να φτιάξεις την τέλεια cozy χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.

Χειμωνιάτικα κηροπήγια, φανάρια και votive

Φυτά εσωτερικού χώρου

Τα Χριστούγεννα είχαμε σαν πρωταγωνιστή το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τώρα όμως μαζεύτηκε μαζί με τις πανέμορφες χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα στολίδια. Δώσε ζωντάνια στο χώρο σου αντικαθιστώντας το με φυτά εσωτερικού χώρου. Διακόσμησε τα σε γλάστρες και μοντέρνα κασπώ δίνοντας έναν αέρα φρεσκάδας.  Αν πάλι θέλεις κάτι που να μην απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα διάλεξε διακοσμητικά λουλούδια και κλαδιά όπως ευκάλυπτος, pampas grass, στάχυα και λεβάντες. Θα σου μείνουν και για την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Αυτές ήταν κάποιες από τις ιδέες διακόσμησης για το σπίτι μετά τα Χριστούγεννα. Πάρε έμπνευση και προσάρμοσε τις στο δικό σου γούστο και στυλ. Φτιάξε μια χουχουλιάρικη διακόσμηση για το χειμώνα που θα απολαύσεις μόνη ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

[print_link]