Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά 17 Ιδέες και Συμβουλές

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά: 17 Οικονομικές Ιδέες

Ψάχνεις να κάνεις αλλαγές στο σπίτι αλλά η τσέπη σου είναι αρκετά πληγμένη τον τελευταίο καιρό οπότε δεν σε παίρνει να ξοδέψεις πολλά στην ανανέωση σπιτιού. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οικονομικές και εύκολες ιδέες για διακόσμηση σπιτιού που θα μετατρέψουν τον χώρο σου σε μια φινετσάτη γωνιά υπό την δική σου αισθητική και στυλ. Είμαστε εδώ για σένα φίλε αναγνώστη και σου έχουμε μερικές προτάσεις για διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά. Φτιάξε τα δικά σου αυτοσχέδια διακοσμητικά σπιτιού και βάλε την προσωπική σου πινελιά. Εξάλλου το σπίτι μας είναι ο καθρέπτης για αυτό που είμαστε.

Διακόσμηση τοίχου με πιατέλες και δίσκους

Μια οικονομική διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά είναι να στολίσεις τους τοίχους σου με δίσκους και πιατέλες. Βγάλε από τα ντουλάπια ξεχασμένους δίσκους, πιατέλες, σουπλά και μπωλ και δώσε τους μια μοντέρνα ζωντάνια. Αν είναι απαραίτητο βάψε τους ώστε να ταιριάζουν τουλάχιστον χρωματικά μεταξύ τους και μετάτρεψε τα σε πρωτότυπα διακοσμητικά τοίχου. Φτιάξε μια σύνθεση από διαφορετικά σχέδια, υφές και χρώματα δίνοντας μια αναζωογονητική νότα στη διακόσμηση σαλονιού και όχι μόνο.

Διακόσμηση τοίχου με πιατέλες και δίσκους

Μπουκάλια με λουλούδια

Μια άλλη ιδέα για διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά είναι να χρησιμοποιήσεις ξεχασμένα μπουκάλια και να τους δώσεις ξανά πνοή. Μετέτρεψε απλά ή περίτεχνα μπουκάλια κρασιού, κολόνιας ή οποιασδήποτε άλλης χρήσης σε πανέμορφα βάζα διακόσμησης ή κηροπήγια. Γέμισε τα με νερό, κλαδιά, άμμο ή ό,τι άλλο θες και πρόσθεσε τα κεριά ή τα διακοσμητικά λουλούδια. Διακόσμησε τα εξωτερικά με κορδέλες και μικρά διακοσμητικά ή αν έχεις ένα minimal σπίτι αρκέσου στην ομορφιά της απλότητας.

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά Μπουκάλια με λουλούδια

DIY κατασκευές για το σπίτι με βαζάκια του γλυκού

Φτιάξε τα δικά σου χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι χρησιμοποιώντας γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας. Όπως και στην περίπτωση των μπουκαλιών μπορείς να τα μετατρέψεις σε πρωτότυπα βάζα ή σε κηροπήγια. Εναλλακτικά, μπορείς να τα διακοσμήσεις με μικρά διακοσμητικά ανάλογα με την εποχή και την αισθητική που σε αντιπροσωπεύει. Αποτελεί μια οικονομική πρόταση και για χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού.

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά DIY κατασκευές για το σπίτι με βαζάκια του γλυκού

Δίσκος με κηροπήγια

Μια γρήγορη λύση, που την είδαμε και στη διακόσμηση σπιτιού 2020, είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιον περίτεχνο και εντυπωσιακό δίσκο με 1-2 κηροπήγια. Στόλισε την τραπεζαρία ή το τραπεζάκι του σαλονιού και άλλαξε μονομιάς την ατμόσφαιρα του χώρου με αυτές τις απλές διακοσμητικές αλλαγές στο σαλόνι. Μια τέτοια πινελιά δεν απαιτεί ούτε DIY ικανότητες ούτε πολλά διακοσμητικά για το σπίτι.

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά Δίσκος με κηροπήγια

Βάζα διακόσμησης με λουλούδια

Τι πιο εύκολο και οικονομικό από τα διακοσμητικά βάζα με λουλούδια. Βάζα γυάλινα, κεραμικά και μεταλλικά μπορούν να στολίσουν τέλεια τον χώρο σου. Χρησιμοποίησε διακοσμητικά βάζα για το τραπέζι, τον μπουφέ ή επίλεξε τα αντίστοιχα διακοσμητικά δαπέδου. Γέμισε τα με τα αγαπημένα σου λουλούδια ανεξαρτήτου εποχής. Θα δώσεις μονομιάς ζωντάνια και φρεσκάδα ανανέωσης. Είναι ιδανική πρόταση και για μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού.

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά Βάζα διακόσμησης με λουλούδια

Επιτοίχιο διακοσμητικό με κορδέλες

Στα διακοσμητικά τοίχου συγκαταλέγεται και το χειροποίητο macrame. Αν έχεις επιλέξει μια boho διακόσμηση σπιτιού τότε αυτή ιδέα με λίγα υλικά είναι ό,τι πρέπει για σένα. Κρέμασε από ένα κλαδί κορδέλες και κορδόνια στις αποχρώσεις που θέλεις. Αν ξέρεις τις διάφορες πλέξεις για το μακραμέ μπορείς  να τα φτιάξεις εξίσου με τα χεράκια σου. Είναι μια εύκολη και οικονομική ιδέα για διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά.

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά Επιτοίχιο διακοσμητικό με κορδέλες

DIY κορνίζες με διακοσμητικά

Παραμένοντας στα διακοσμητικά τοίχου θα σου προτείναμε να φτιάξεις τα δικά σου διακοσμητικά με κορνίζες. Αντί όμως για την κλασική τους χρήση βάλε μια δόση μοντερνισμού και πρωτοτυπίας. Φτιάξε τις ανά χρώμα, εποχή ή θέμα. Στόλισε τις με φύλλα, λουλούδια, κουμπιά, χρυσόσκονες ακόμη και πολύχρωμα καλαμάκια χάρτινα. Είναι μια ωραία και έξυπνη ιδέα που δεν απαιτεί πολλά υλικά και ταιριάζει για οικονομική διακόσμηση μικρού σαλονιού και κατ’ επέκταση διακόσμηση μικρού σπιτιού.

DIY κορνίζες με διακοσμητικά

Γεωμετρικά φανάρια με διακοσμητικά

Αν αγαπάς κάθε τι μοντέρνο τότε θα λατρέψεις τα γεωμετρικά φανάρια. Η γεωμετρική απολυτότητα της εμφάνισης τους είναι από μόνη της εντυπωσιακή για αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλές διακοσμητικές παρεμβάσεις. Βάλε μέσα ένα διακοσμητικό, κεριά ή ένα κασπώ με λουλούδι και είναι έτοιμα. Οι ιδέες για να διακοσμήσεις τα γεωμετρικό terrarium δε σταματάνε ποτέ!

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά Γεωμετρικά φανάρια με διακοσμητικά

Διακόσμηση σπιτιού με γυάλινα είδη

Στις ιδέες για αλλαγή στο σπίτι δεν θα μπορούσαμε να μην συγκαταλέγουμε και τα γυάλινα είδη. Γυάλες σφαίρα, γυάλες με καπάκι, κύλινδροι, κώνοι και πολλά άλλα σχέδια σε γυάλινα μπορούν να διακοσμήσουν εξωτερικά τον χώρο σου. Η πιο απλή επιλογή είναι να γεμίσεις με λαμπάκια και να φτιάξεις μια cozy ατμόσφαιρα. Εναλλακτικά, ανάλογα και με την εποχή μπορείς πραγματικά να κάνεις κατασκευαστικά θαύματα με υλικά, μάλιστα, που ήδη έχεις.

Διακόσμηση σπιτιού με γυάλινα είδη

Καφάσια και τελάρα για εύκολη ανανέωση σπιτιού

Θα λέγαμε πως τα καφάσια και τα τελάρα δένουν τέλεια με μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Γέμισε τα με φρούτα, αποξηραμένα όπως στάχυα και λεβάντες, λουλούδια ή ριχτάρια και κουβερλί δίνοντας μια χαλαρή αίσθηση στον χώρο. Τοποθέτησε τα στο πάτωμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια θέλεις.

Καφάσια και τελάρα για εύκολη ανανέωση σπιτιού

Τουρτιέρα ή εταζέρα με διακοσμητικά

Αν έχεις εταζέρες που περιμένουν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο πάρτυ ή μάζωξη γιατί να μην την ενσωματώσεις στην μίνι διακόσμηση σπιτιού σου. Γέμισε την με ό,τι μικρά επιτραπέζια διακοσμητικά έχεις στο σπίτι ή για ένα πιο απλό αποτέλεσμα διακόσμησε την με βαζάκια και μπουκαλάκια με λουλούδια. Το τελευταίο είναι ιδανικός στολισμός και για ανοιξιάτικη διακόσμηση κουζίνας.

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά Τουρτιέρα ή εταζέρα με διακοσμητικά

Φανάρια με κεριά για διακόσμηση με λίγα υλικά

Εξίσου εύκολη διακοσμητική ιδέα που δεν απαιτεί πολλά υλικά είναι τα φανάρια. Αν ψάχνεις ιδέες διακόσμησης με φανάρια, ανάλογα με το στυλ του σπιτιού σου, διάλεξε ξύλινα ή μεταλλικά φανάρια σε διάφορα μεγέθη. Διακόσμησε τα σε γωνίες του σπιτιού, πάνω στο τραπέζι ή στην εξώπορτα. Μπορείς να τα διακοσμήσεις με εποχιακά διακοσμητικά ή να αρκεστείς σε κεριά και λαμπάκια. Εξάλλου σε μια διακόσμηση σημαντικό ρόλο παίζει και η ατμόσφαιρα που θα φτιάξεις.

Φανάρια με κεριά για διακόσμηση με λίγα υλικά

Υφάσματα, κουρτίνες και μαξιλάρια

Για μια ανανέωση σπιτιού στο άψε σβήσε που δεν θα χρειαστείς και πολλά υλικά είναι να αλλάξεις τα υφάσματα, τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια που πλαισιώνουν το σπιτικό σου. Είναι ίσως το πρώτο βήμα για την ανανέωση του χώρου και της διάθεσης μας χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Η συμβουλή μας, μάλιστα, είναι να τολμήσεις να συνδυάσεις διαφορετικές υφές και χρώματα (γιατί όχι και έντονες αποχρώσεις που άλλοτε έβλεπες με δισταγμό). Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Διακόσμηση Σπιτιού με Λίγα Υλικά Υφάσματα, κουρτίνες και μαξιλάρια

Εποχιακή διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά

Μια διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά μπορεί να πάρει έμπνευση και από την εποχικότητα. Φτιάξε χειροποίητα διακοσμητικά για το σπίτι υπό το καλοκαιρινό, φθινοπωρινό, χριστουγεννιάτικο ή πασχαλινό – ανοιξιάτικο πρίσμα. Δώσε στο στολισμό του χώρου σου χαρακτήρα και γιορτινή διάθεση.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λίγα υλικά

Για να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λίγα υλικά οι επιλογές είναι πολλές. Για μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς έξοδα, μια ιδέα είναι να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα centerpieces με χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια που σου περίσσεψαν. Γέμισε διάφανα βάζα ή μπωλ. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις κρεμαστά χριστουγεννιάτικα στολίδια με υλικά που ήδη έχεις όπως αστέρια από καλαμάκια. Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι εξίσου μια επιλογή με λίγα υλικά. Αυτό εξαρτάται από σένα και το πόσα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Πέραν τούτου, τόσο στον χριστουγεννιάτικο στολισμό όσο και στις άλλες εποχιακές διακοσμήσεις που θα δούμε παρακάτω μπορείς να βάλεις την χριστουγεννιάτικη πινελιά σου σε γυάλινα βαζάκια του γλυκού, φανάρια κ.ο.κ.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με λίγα υλικά

Πασχαλινή – ανοιξιάτικη διακόσμηση με λίγα υλικά

Για να φτιάξεις μια εντυπωσιακή και φρέσκια ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση με λίγα υλικά σου έχουμε μερικές εύκολες και απλές ιδέες. Χρησιμοποίησε μπάλες με τρύπα και διακόσμησε τις εσωτερικά με πασχαλινά διακοσμητικά ή ανοιξιάτικα στολίδια. Στόλισε σκέτα κλαδιά σε βάζα κρεμώντας διακοσμητικά πασχαλινά αυγά.  Επίσης, μπορείς να φτιάξεις πασχαλινά καλάθια τα οποία θα γεμίσεις με αυγά, διακοσμητικά ή πασχαλινές λιχουδιές. Τέλος, μια πρωτότυπη επιλογή με λίγα υλικά είναι τα πασχαλινά κρεμαστά διακοσμητικά με κορνίζες, δίσκους ή καμβάδες με λινάτσα και μος.

Πασχαλινή – ανοιξιάτικη διακόσμηση με λίγα υλικά

Φθινοπωρινή διακόσμηση με λίγα υλικά

Το φθινόπωρο είναι μια ακόμη εποχή του χρόνου που μπορείς να στολίσεις το σπίτι σου εμπνευσμένη από την γήινη παλέτα της φύσης. Υπάρχουν, μάλιστα, πολλές προτάσεις που δεν χρειάζονται πολλά υλικά για να σε βάλουν στο κλίμα της εποχής. Γέμισε γυάλινα βάζα με αποξηραμένα φρούτα, κουκουνάρια, στάχυα, pampas grass και λεβάντες. Φτιάξε με τα χεράκια σου χειροποίητες κολοκύθες με μόλις 3 υλικά και διακόσμησε από άκρη σε άκρη το σπίτι σου. Επιπλέον, μπορείς να φτιάξεις οικονομικά DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά όπως κεριά με κανέλες και κλαδάκια ή φθινοπωρινές γιρλάντες με φύλλα.

Φθινοπωρινή διακόσμηση με λίγα υλικά

Καλοκαιρινή διακόσμηση με λίγα υλικά

Το καλοκαίρι έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζεται από μια αέρινη ατμόσφαιρα και έναν αφαιρετικό – θα λέγαμε – χαρακτήρα. Έτσι για μια καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού δε θα χρειαστείς έτσι κι αλλιώς πολλά υλικά. Διακόσμησε τον χώρο σου με κοχύλια και κοράλλια. Γέμισε γυάλες με άμμο και χαλίκια. Πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ή ακόμη και στην τραπεζαρία στόλισε καλάθια με φρούτα ή μικρά καλοκαιρινά διακοσμητικά. Ένταξε επίσης στην καλοκαιρινή σου διακόσμηση μπόλικα κεριά. Εμείς θα σου προτείναμε να γεμίσεις γυάλες με νερό και να προσθέσεις επιπλέοντα κεριά.

Καλοκαιρινή διακόσμηση με λίγα υλικά

Η οικονομική διακόσμηση σπιτιού με λίγα υλικά δε σημαίνει ότι υστερεί σε πρωτοτυπία και στυλ. Τουναντίον θα λέγαμε πως βασικό ρόλο παίζει η προσωπική σου πινελιά και η δημιουργικότητα. Αυτά είναι τα μυστικά συστατικά που θα σου δώσουν μια διακόσμηση σπιτιού που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τις επαγγελματικές προτάσεις που δίνουν τα άρθρα διακόσμησης.

[print_link]