ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού

10+1 Ιδέες για Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Σπιτιού

Η Άνοιξη σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου και την αναγέννηση της φύσης. Αυτή την εποχή επικρατούν τα έντονα χρώματα και οι μυρωδιές των ανθισμένων λουλουδιών. Αν λοιπόν θες να φέρεις αυτούς τους πανέμορφους συνδυασμούς της Άνοιξης στο σπίτι σου είμαστε εδώ για σένα. Παρακάτω θα βρεις μερικές μοντέρνες ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού.

Φλοράλ μαξιλάρια και καλύμματα

Σε μια ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού παίζουν σημαντικό ρόλο τα έντονα χρώματα ή έστω μερικές πινελιές από αυτά. Διάλεξε φλοραλ μαξιλάρια και χρωματιστά καλύμματα για τους καναπέδες σου, δίνοντας παιχνιδιάρικη χροιά στην ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού σου. Αυτό βέβαια μπορείς να το κάνεις και στο υπνοδωμάτιο σου επιλέγοντας, πέρα από χρωματιστά μαξιλάρια και χρωματιστά σεντόνια ή κουβέρτες.

Φλοράλ μαξιλάρια και καλύμματα

Βάζα με λουλούδια

Για να ενισχύσεις την ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού σου μπορείς να προσθέσεις και βάζα με λουλούδια. Επίλεξε βάζα μικρά ή βάζα δαπέδου, απλά ή με σχέδια. Στη συνέχεια, διακόσμησε τα είτε με αληθινά είτε με τεχνητά λουλούδια και κλαδιά. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις και ανοιξιάτικα DIY βαζάκια του γλυκού για να βάλεις τα λουλούδια σου.

Βάζα με λουλούδια

Ανοιξιάτικα στεφάνια

Φυσικά από την ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ανοιξιάτικα στεφάνια. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να τα αγοράσεις. Φτιάξε μόνη σου πρωτότυπα ανοιξιάτικα στεφάνια με οικονομικά υλικά. Χρησιμοποίησε κορδέλες, λουλούδια, ανοιξιάτικα διακοσμητικά και ό,τι άλλο σκεφτείς. Απογείωσε την ανοιξιάτικη διακόσμηση εξώπορτας εύκολα και οικονομικά, αρκεί να πιάνουν λίγο τα χέρια σου!

ανοιξιατικα στεφάνια

Κλουβιά και φανάρια

Μια ακόμα ιδέα για την ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού είναι τα κλουβιά και τα φανάρια. Στόλισε τα στο χώρο σου, συνδυάζοντας διάφορα μεγέθη και σχέδια. Έπειτα, αν θες, μπορείς να τα διακοσμήσεις με λουλούδια, μος τύπου βρύο, διακοσμητικά ανοιξιάτικα ζωάκια ή κεριά. Πρόκειται για μια ιδανική επιλογή ώστε να συνδυάσεις την πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού με την ανοιξιάτικη.

Κλουβιά και φανάρια

Ανοιξιάτικες εταζέρες για διακόσμηση

Για μια ανοιξιάτικη διακόσμηση κουζίνας και όχι μόνο θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις εταζέρες και βάσης τούρτας. Στόλισε τις με ανοιξιάτικα και γιατί όχι πασχαλινά διακοσμητικά. Επίλεξε στολίδια, διακοσμητικούς νάνους, λουλούδια και πολλά άλλα για να φτιάξεις μια πλούσια ανοιξιάτικη σύνθεση. Στόλισε την στον πάγκο της κουζίνας ή ακόμη και στο τραπέζι του σαλονιού.

Ανοιξιάτικες εταζέρες για διακόσμηση

Γυάλινες καμπάνες για ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Στην ανοιξιάτικη διακόσμηση του χώρου σου μπορείς να συμπεριλάβεις και τις γυάλινες καμπάνες. Επίλεξε την καμπάνα που σου ταιριάζει και φτιάξε εσωτερικά μια ανοιξιάτικη παράσταση. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις μια χειροποίητη φωλιά από κλαδιά. Έπειτα, στόλισε τη με πεταλούδες, διακοσμητικά αυγά και πουλάκια. Εναλλακτικά, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο μπορείς να φτιάξεις DIY ανοιξιάτικη κουφετομηχανή με κασπώ και γυάλες σφαίρα.

Γυάλινες καμπάνες για ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Ανοιξιάτικες πινακίδες και ταμπέλες

Μια μοντέρνα πρόταση είναι να φτιάξεις ανοιξιάτικες πινακίδες, ταμπέλες. Θα χρειαστείς καμβά ή μαυροπίνακες και μερικά φύλλα ή λουλούδια. Μπορείς είτε να τα κολλήσεις πάνω είτε να τα βουτήξεις στα χρώματα της αρεσκείας σου και να τα βάλεις πάνω στο καμβά σταμπωτά. Με άλλα λόγια, να τον ζωγραφίσεις. Από την άλλη μπορείς είτε να επιλέξεις έτοιμες ταμπέλες με ανοιξιάτικο μήνυμα είτε να φτιάξεις μόνη σου από χαρτόνι και τεχνητά λουλούδια.

Ανοιξιάτικες πινακίδες και ταμπέλες

Ανοιξιάτικη διακόσμηση τοίχου

Αφού έχεις φέρει την άνοιξη από άκρη σε άκρη στο σπίτι σου μην αφήσεις του τοίχους άδειους. Όπως ήδη αναφέραμε μπορείς να κρεμάσεις χειροποίητα ανοιξιάτικα στεφάνια. Όμως μια ανοιξιάτικη επιτοίχια διακόσμηση δεν είναι μόνο αυτό. Φτιάξε DIY ανοιξιάτικη ονειροπαγίδα με κορδέλες και κορδόνια σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις. Κρέμασε στους τοίχους σου δίσκους και πιατέλες. Διακόσμησε τους με ανοιξιάτικα πουλιά, λουλούδια και ό,τι άλλο ανοιξιάτικο διακοσμητικό έχεις φανταστεί. Μια άλλη ιδέα είναι να πάρεις διακοσμητικό πλακάκι από γρασίδι και να το στολίσεις ανοιξιάτικα φτιάχνοντας ένα εναλλακτικό ανοιξιάτικο διακοσμητικό.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση τοίχου

Μοντέρνα ανοιξιάτικη διακόσμηση με γεωμετρικά φανάρια

Τα γεωμετρικά φανάρια βρίσκονται πολύ ψηλά στις τάσεις διακόσμησης τα τελευταία χρόνια. Γιατί, λοιπόν, να μην τα συμπεριλάβεις στην διακόσμηση σπιτιού για την Άνοιξη δίνοντας μια μοντέρνα νότα στον χώρο σου; Διάλεξε διάφορα σχέδια, μεγέθη και χρώματα και στόλισε τα εσωτερικά με διακοσμητικά λουλούδια, πουλάκια και πεταλούδες. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με τον στολισμό αφού από μόνα τους είναι εξαιρετικά.

Μοντέρνα ανοιξιάτικη διακόσμηση με γεωμετρικά φανάρια

Ανοιξιάτικη διακόσμηση με γυάλινες μπάλες

Στο ίδιο στυλ με τα γεωμετρικά φανάρια είναι και οι μπάλες με τρύπα. Μπορείς να τις κρεμάσεις από ψηλά φτιάχνοντας μια πρωτότυπη ανοιξιάτικη γιρλάντα ή να φτιάξεις μια σύνθεση στο τραπέζι σου. Γέμισε τις με λουλούδια, μος και πολύχρωμα χαλικάκια. Αν θέλεις κάτι πιο μίνιμαλ αρκέσου σε απλά κεριά για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση με γυάλινες μπάλες

Ανοιξιάτικα centerpiece

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τα ανοιξιάτικα centerpiece που θα δώσουν πνοή στην ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού. Χρησιμοποίησε καφάσια, κασπώ ή φέτες κορμού και διακόσμησε τα με λουλούδια, ανοιξιάτικα διακοσμητικά, κορδέλες ή ό, τι άλλο επιθυμείς! Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Ανοιξιάτικα centerpiece

Καιρός να αποχωριστείς τη μουντή, αλλά παρ’όλα αυτά ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα του Χειμώνα. Φέρε την Άνοιξη με τη διακόσμηση σου και μετέτρεψε το σπίτι σου σε ένα χαρούμενο και φωτεινό χώρο.

[print_link]