Ο δεκάλογος για Χριστούγεννα χωρίς στρες 

 Ο δεκάλογος για Χριστούγεννα χωρίς στρες 

Όλοι αγαπάμε λίγο πολύ τα Χριστούγεννα γιατί μας κατακλύζει το γιορτινό πνεύμα και περνάμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μαζί όμως με όλα αυτά έρχεται και το άγχος. Πρέπει να πάρεις δώρα, πρέπει να τους δεις όλους τις εορταστικές ημέρες, πρέπει να τα προλάβεις όλα, πρέπει, πρέπει… Μην πελαγώνεις! Δες παρακάτω πως μπορείς να περάσεις Χριστούγεννα χωρίς στρες!

Χριστουγεννιάτικη λίστα

Για να είναι φέτος τα Χριστούγεννα χωρίς στρες φτιάξε μια λίστα. Ταξινόμησε τις υποχρεώσεις σου με βαθμό προτεραιότητας. Βάλε πάνω πάνω αυτά που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε αυτές τις ημέρες. Άσε για το τέλος εκείνα που αν το καλοσκεφτείς δεν έγινε και τίποτα αν τα καθυστερήσεις!

Χριστουγεννιάτικη λίστα

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο θα σου προτείναμε αντί να στολίσεις όλο το σπίτι και να ξοδέψεις άπειρο χρόνο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, να βάλεις σημαντικές χριστουγεννιάτικες πινελιές. Στόλισε την εξώπορτα με ένα όμορφο στεφάνι και μερικά λαμπάκια. Βάλε μερικά μικρά δεντράκια, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια σε κάποια από τα τραπεζάκια του σπιτιού. Πρόσθεσε χριστουγεννιάτικες πινακίδες ή σπιτάκια Lemax. Τέλος, μια ιδέα είναι να γεμίσεις βάζα ή φανάρια γεωμετρικά με λαμπάκια και χριστουγεννιάτικες μπάλες. Έτσι, θα φαίνεται όλο το σπίτι διακοσμημένο χωρίς να έχεις αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Ελεγχόμενα χριστουγεννιάτικα δώρα

Μείωσε τη λίστα με τα δώρα που θέλεις να κάνεις. Δε χρειάζεται να πάρεις δώρο στην τριτοξάδερφη της γειτόνισσας σου επειδή έχετε πει ένα «γεια». Μπορείς να φτιάξεις diy απλά δώρα ή μερικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες και να τα βάλεις σε όμορφα κουτάκια για να τα δώσεις σε κάποιους καλούς φίλους. Δώσε περισσότερη έμφαση στην οικογένεια, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο και ίσως χρήμα και πάρ’ τους ή ακόμα καλύτερα φτιάξε κάτι που θα το εκτιμήσουν.

Χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ δώρων

Αφού λοιπόν έχεις επιλέξει τα δώρα για τους αγαπημένους σου προσπάθησε να αφιερώσεις επιτόπου λίγο χρόνο για το χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ δώρων. Μην αφήσεις ένα βουνό από ατύλιχτα δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, ψάχνοντας είδη συσκευασίας. Μπορείς μάλιστα να μετατρέψεις αυτή τη διαδικασία σε παιχνίδι προτρέποντας τον άντρα και τα παιδιά σου να σε βοηθήσουν και να δείτε ποιος θα τυλίξει πιο ωραία τα δώρα.

Χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ δώρων

Περιορισμένες δουλειές στο σπίτι

Μια ακόμη συμβουλή για Χριστούγεννα χωρίς στρες είναι να περιορίσεις τις δουλειές του σπιτιού. Άφησε το σχολαστικό καθάρισμα για μετά τις γιορτές. Δεν χρειάζεται να έχεις επιπλέον κούραση και σκοτούρα στο μυαλό σου. Κάνε τις βασικές δουλειές του σπιτιού όπως σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα και καθάρισμα κουζίνας και μπάνιου. Το σπίτι σου θα είναι έτοιμο να μπει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και να γεμίσει μυρωδιές από γιορτινά γεύματα!

Περιορισμένες δουλειές στο σπίτι

Χριστουγεννιάτικες ευχές μέσω τηλεφώνου

Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και μας βγάζει από πολύ κόπο και άγχος! Αντί να στείλεις χριστουγεννιάτικες κάρτες σε όλους τους συγγενείς και φίλους, κάνε τους ένα τηλέφωνο για να τους ευχηθείς. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις τόσο χρόνο όσο και χρήμα.

Χριστουγεννιάτικες ευχές μέσω τηλεφώνου

Διασκεδαστικές δραστηριότητες στο σπίτι

Γιορτινές μέρες σαν τα Χριστούγεννα σημασία έχει να περνάμε όμορφες στιγμές μαζί με αγαπημένα μας πρόσωπα. Βρες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο σπίτι με τους φίλους και την οικογένεια σου. Μην το παρακάνεις όμως! Απόλαυσε και τη γιορτινή διακόσμηση των δρόμων και των μαγαζιών μαζί με καλή παρέα!

Διασκεδαστικές δραστηριότητες στο σπίτι - Χριστούγεννα χωρις στρες

Ρεαλιστικές προσδοκίες για τα Χριστούγεννα

Για να μην έχεις καθόλου στρες τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν πρέπει να ξεχνάς πως δεν είσαι ρομπότ. Μη λειτουργείς μονίμως με τα «πρέπει» και μην απολογείσαι στον εαυτό σου επειδή δεν είχες την όρεξη να κάνεις κάτι που «έπρεπε». Χαλάρωσε! Βγες για μια ζεστή σοκολάτα με φίλους, αφουγκράσου τα κάλαντα και μύρισε όλες εκείνες τις όμορφες μυρωδιές από τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα!

Ρεαλιστικές προσδοκίες για τα Χριστούγεννα

Διασκέδαση με πρόσωπα που πραγματικά θες

Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι γιορτινές μέρες είσαι υποχρεωμένη να περάσεις μαζί με άτομα που πρέπει αλλά με άτομα που θέλεις. Απέφυγε τους συμβιβασμούς και επίλεξε αυτό που είναι καλύτερο για σένα. Πέρνα καλά την κάθε στιγμή το έχεις εξάλλου ανάγκη!

Διασκέδαση με πρόσωπα που πραγματικά θες - Χριστούγεννα χωρίς στρες

Ύπνος και ξεκούραση

Τέλος, αν δεν έχεις κανονίσει κάποια εξόρμηση τις ημέρες εκείνες προσπάθησε να απολαύσεις ύπνο και ξεκούραση στο σπίτι. Κάθισε στο ζεστό και χουχουλιάρικο σαλόνι σου φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα και απόλαυσε το μόνη, με οικογένεια ή φίλους. Επίσης δώσε ιδιαίτερη έμφαση στον ύπνο σου. Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ και μετά τις γιορτές θα μπουν σε κανονικό ρυθμό. Για αυτό εκμεταλλεύσου τις λίγες μέρες διακοπών για να ξεκουραστείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Ύπνος και ξεκούραση

Φέτος τα Χριστούγεννα απέβαλε κάθε τι που σε αγχώνει και ζήσε τη κάθε στιγμή απολαμβάνοντας τη! Να θυμάσαι πως με τη πίεση και το άγχος όλης της χρονιάς έχεις πραγματικά ανάγκη ξεκούραση και ανεμελιά τέτοιες γιορτινές μέρες!

[print_link]