6 Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Κουκουνάρια

6 Απλές Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Κουκουνάρια

Τα Χριστούγεννα έχουν σχεδόν φτάσει και εσύ ψάχνεις χειροποίητες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και κατασκευές για να γεμίσεις το χρόνο σου και να προσθέσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Τα κουκουνάρια είναι από τα πιο βασικά χριστουγεννιάτικα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στις δημιουργίες σου. Εδώ θα βρεις μερικές φοβερές ρουστίκ ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κουκουνάρια

Μια από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Επίλεξε στεφάνια βέργινα ή από φελιζόλ και κόλλησε πάνω κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικα κλαδιά και αποξηραμένα. Αν θέλεις να δώσεις μια μοντέρνα πινελιά στο χειροποίητο στεφάνι σου χρησιμοποίησε ανοιγόμενες μπάλες που θα γεμίσεις με αποξηραμένα φρούτα και κανέλες. Αυτά τα στεφάνια με κουκουνάρια δεν θα είναι μόνο ανεπανάληπτο αλλά και μυρωδάτο.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικα μίνι δεντράκια με κουκουνάρια

Τα μίνι χριστουγεννιάτικα δεντράκια είναι ιδανική λύση για σένα που ψάχνεις κατασκευές με κουκουνάρια για παιδιά. Επίλεξε σπρέι για κουκουνάρια και βάψε τα χρώματα που θέλεις. Αφού στεγνώσουν διακόσμησε τα με χρυσόσκονες, πέρλες, πομ – πομ και ό,τι άλλο θέλεις. Αν δεν θέλεις ένα τόσο παιδικό αποτέλεσμα μπορείς να τα βάψεις χρυσά ή ασημένια ή να προσθέσεις χιόνι σε σπρέι. Έπειτα ένταξε τα στην υπόλοιπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου.

 Χριστουγεννιάτικα μίνι δεντράκια με κουκουνάρια

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη γλάστρα με κουκουνάρι

Μια πολύ όμορφη ιδέα για χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια είναι η μίνι γλαστρούλα. Επίλεξε μίνι κασπώ και γέμισε τα με μος μέχρι πάνω. Ύστερα κόλλησε ή απλά στερέωσε πάνω το κουκουνάρι και διακόσμησε με ένα κορδόνι. Έτσι θα δώσεις μια γήινη και φυσική αισθητική στα λουλούδια από κουκουνάρια. Τόσο εύκολα και απλά θα φτιάξεις χειροποίητα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα για μια ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη γλάστρα με κουκουνάρι

DIY Χριστουγεννιάτικα φαναράκια με βαζάκι και κουκουνάρια

Μια ακόμη εύκολη και οικονομική ιδέα σε κατασκευές με κουκουνάρια για Χριστούγεννα είναι τα φαναράκια με γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας. Μπορείς είτε να γεμίσεις τα βαζάκια με μικρά κουκουναράκια και έπειτα να βάλεις το κεράκι σου είτε να τα διακοσμήσεις εξωτερικά με χριστουγεννιάτικες κορδέλες και κορδόνια. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο μεγαλοπρεπές θα σου προτείναμε να φτιάξεις χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με γυάλινα βάζα. Επίλεξε γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Γέμισε τα με κουκουνάρια, φέτες κορμού, αποξηραμένα, κανέλες ακόμα και λαμπάκια. Χωρίς πολλά έξοδα θα έχεις φτιάξει έναν φοβερό χριστουγεννιάτικο στολισμό.

DIY Χριστουγεννιάτικα φαναράκια με βαζάκι

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από κουκουνάρια

Στις κατασκευές με κουκουνάρια συγκαταλέγονται φυσικά και τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Φτιάξε DIY χριστουγεννιάτικα αγγελάκια και χιονάνθρωπους από κουκουνάρια. Μάθε πως βάφω κουκουνάρια και έπειτα πρόσθεσε είδη χειροτεχνίας όπως τσόχα, ματάκια, κορδέλες και ό,τι άλλο θέλεις. Εναλλακτικά, μπορείς να στολίσεις μεγαλύτερα κουκουνάρια με χριστουγεννιάτικα κλαδιά και μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Βάλε τη προσωπική σου πινελιά σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με κουκουνάρια

Μια άλλη χριστουγεννιάτικη πρόταση για κατασκευές με κουκουνάρια είναι οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες DIY. Χρησιμοποίησε έτοιμες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες τις οποίες θα στολίσεις με κουκουνάρια και κλαδιά. Εναλλακτικά διάλεξε χριστουγεννιάτικες κορδέλες, λαμπάκια, αποξηραμένα φρούτα και κανέλες ή φουντίτσες και χάντρες για τη χειροποίητη γιρλάντα σου. Ταιριάζουν τέλεια τόσο στο χριστουγεννιάτικο στολισμό τοίχου όσο και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικα centerpieces με κουκουνάρια

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού είναι εξίσου σημαντικό στις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. Για αυτό φτιάξε πρωτότυπες γιορτινές συνθέσεις με βασικό υλικό τα κουκουνάρια. Γέμισε πιατέλες, εταζέρες ή πανέρια με κουκουνάρια. Συνδύασε τα με ξύλινα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ρουστίκ χριστουγεννιάτικα ζώα ή φιγούρες και βάλε λαμπάκια led μπαταρίας για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικα centerpieces με κουκουνάρια

Φτιάξε απίστευτες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με απλά υλικά όπως είναι τα κουκουνάρια. Όχι μόνο θα γεμίσεις το χρόνο σου δημιουργώντας αλλά θα έχεις φτιάξει πανέμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με το δικό σου στυλ και γούστο!

[print_link]