9 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Σκάλας

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Σκάλας: 9 Εντυπωσιακές Ιδέες

Tα Χριστούγεννα έρχονται και είναι η ευκαιρία να στολίσουμε το σπίτι από άκρη σε άκρη. Είσαι από εκείνους που διαθέτουν δίπατο σπίτι με μια όμορφη σκάλα να ενώνει τα δυο πατώματα; Αυτό είναι τέλειο αφού μπορείς να εντάξεις και αυτή στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Βρες εδώ μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας και ξεκίνα να δημιουργείς.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με κάλτσες και σκούφους

Μια διαχρονική πρόταση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας είναι με χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφους. Επίλεξε τα στα γιορτινά χρώματα που ταιριάζουν και με τον υπόλοιπο στολισμό και κρέμασε τις κάλτσες και τους σκούφους από τη κουπαστή της σκάλας.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με κάλτσες και σκούφους

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με λαμπάκια

Για μια οικονομικά στολισμένη σκάλα χρησιμοποίησε λαμπάκια. Πλέξε κατά μήκος του κάγκελου της σκάλας χριστουγεννιάτικα φωτάκια δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Αν θέλεις παραπάνω χριστουγεννιάτικη λεπτομέρεια μπορείς να προσθέσεις μερικά στολίδια ή χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά. Είναι ιδανική επιλογή και για ξύλινη σκάλα διακοσμητική αφού θα την μετατρέψει αμέσως σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με λαμπάκια

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας με μπάλες και στολίδια

Μια πιο κλασική ιδέα που απαντάει στην ερώτηση “πώς να στολίσω μια σκάλα χριστουγεννιάτικα” είναι με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες. Ανάλογα με τη DIY χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που έχεις επιλέξει για το υπόλοιπο σπίτι προσάρμοσε και τα χριστουγεννιάτικα της σκάλας. Επίλεξε πρωτότυπα στολίδια και κατά προτίμηση πλαστικές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Και αυτό γιατί μια σκάλα είναι μια συχνή δίοδος για όλους μέσα στο σπίτι οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις τα ατυχήματα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας με μπάλες και στολίδια

Χριστουγεννιάτικος στολισμός σκάλας με ζωάκια και φιγούρες

Μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας εσωτερικού χώρου είναι με χριστουγεννιάτικες φιγούρες και χριστουγεννιάτικα ζωάκια. Είναι ιδανική πρόταση εφόσον διαθέτεις αρκετά ευρύχωρη σκάλα ώστε να τοποθετήσεις τα διακοσμητικά σου στο πλάι του κάθε σκαλοπατιού. Τοποθέτησε Άγιους Βασίληδες, Χιονάνθρωπους, Gnome, ελάφια, πιγκουίνους και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Με έναν τέτοιο γιορτινό στολισμό θα δώσεις ζωντάνια στο χώρο σου.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός σκάλας με ζωάκια και φιγούρες

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με κορδέλες

Μια οικονομική ιδέα διακόσμησης για τα Χριστούγεννα είναι να στολίσεις τη σκάλα του σπιτιού σου με χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Δέσε τις κατά μήκος του κάγκελου, φτιάξε περίτεχνους κόμπους και άλλα φινετσάτα δεσίματα.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με κορδέλες

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με γιρλάντες και κλαδιά

Μια ακόμη διαχρονική πρόταση σε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για σκάλες σπιτιού είναι φυσικά οι γιρλάντες και τα χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Μπορείς είτε να αγοράσεις έτοιμες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και να προσθέσεις μερικές προσωπικές πινελιές ή ακόμη καλύτερα να φτιάξεις τις δικές σου χριστουγεννιάτικες γιρλάντες DIY. Σε μια κατά τα άλλα κλασική επιλογή διακόσμησης βάλε μοντέρνα στοιχεία φτιάχνοντας μια boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ή μια ρουστίκ. Φυσικά αυτές είναι μονάχα δυο ιδέες μπροστά σε μια μεγάλη ποικιλία με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες που μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Χριστουγεννιάτικη σκάλα με γιρλάντες και κλαδιά

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας με φανάρια

Μια εξίσου όμορφη ιδέα για μεγάλες σκάλες σπιτιού είναι να διακοσμήσεις φανάρια για τα φετινά Χριστούγεννα. Σε κάθε σκαλοπάτι πρόσθεσε μικρά και μεγάλα φανάρια με κεριά ή λαμπάκια. Πρόσθεσε μερικά ακόμη χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή κλαδιά για extra χριστουγεννιάτικο τοπίο. Μετά το πέρας των γιορτών μπορείς να αφαιρέσεις τα εποχιακά είδη αφήνοντας τα φανάρια εκεί. Προσάρμοσε εκ νέου τη διακόσμηση σπιτιού και σκάλας με μια νέα DIY δημιουργία σου.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας με φανάρια

Στολισμός σκάλας με χριστουγεννιάτικα κουδούνια και αστέρια

Επιπλέον, μια άλλη πρόταση μας είναι να στολίσεις τη σκάλα σου με κρεμαστά αστέρια και χριστουγεννιάτικα κουδούνια. Κρέμασε τα εναλλάξ φτιάχνοντας μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη σύνθεση που θα κοσμεί γιορτινά το χώρο σου. Θα δώσει μάλιστα μια παιδική νότα στη διακόσμηση σου.

Στολισμός σκάλας με χριστουγεννιάτικα κουδούνια και αστέρια

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας με επιτοίχια διακοσμητικά

Τέλος και αφού είπαμε μερικές ιδέες για το πως μπορείς να στολίσεις τα κάγκελα της σκάλας ή ακόμη και τα σκαλοπάτια δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τους τοίχους πάνω από τη σκάλα. Επίλεξε εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες πινακίδες φωτιζόμενες ή αν είσαι και εσύ αθεράπευτη DIYer φτιάξε τις δικές σου χριστουγεννιάτικες κατασκευές τοίχου.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σκάλας με επιτοίχια διακοσμητικά

Στόλισε από άκρη σε άκρη το σπίτι σου και μπες στο πνεύμα των γιορτών. Κάθε στολίδι ή διακοσμητικό αποτελεί μια μικρή δόση μαγείας των Χριστουγέννων υπό το δικό σου πρίσμα και γούστο. Ζήσε φέτος μοναδικές στιγμές «ζεστασιάς» με τους αγαπημένους σου.

[print_link]