Χριστουγεννιάτικος Γάμος Ιδέες για να εντυπωσιάσεις

Χριστουγεννιάτικος Γάμος: 20 Ιδέες για να εντυπωσιάσεις

Ο χριστουγεννιάτικος γάμος εμπεριέχει τη μαγεία των Χριστουγέννων μετατρέποντας τον σε ένα γλυκό παραμύθι με εσένα πρωταγωνίστρια. Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερα ζευγάρια αποφεύγουν τους άλλοτε hot μήνες του καλοκαιριού και στρέφουν τη προσοχή τους σε φθινοπωρινούς και χειμωνιάτικους μήνες για να πουν το «I Do». Δεδομένου αυτού ο γάμος τα Χριστούγεννα έχει γίνει μια τάση που ήρθε για να μείνει. Είσαι μια bride to be που έχει ονειρευτεί το DIY γάμο της σαν μια επιτομή των Χριστουγέννων που βρίθει λάμψης και γιορτινής ατμόσφαιρας; Είμαστε εδώ για σένα! Σου έχουμε τις πιο hot ιδέες για να μετατρέψεις το χριστουγεννιάτικο γάμο σου σε ένα ρεαλιστικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα μείνει ανεξίτηλο σε όλους.

Θέματα χριστουγεννιάτικου γάμου

Ο χριστουγεννιάτικος γάμος διαθέτει μια εντυπωσιακή παλέτα χρωμάτων και μια σειρά από θέματα γάμου που ταιριάζουν τέλεια την εποχή των Χριστουγέννων. Το κάθε ένα ξεχωριστά είναι εντυπωσιακό με το δικό του μοναδικό στυλ και αισθητική. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και προσάρμοσε το στο δικό σου προσωπικό γούστο.

Χριστουγεννιάτικος γάμος με κλασικό στολισμό

Κόκκινα στολίδια, κόκκινα τριαντάφυλλα και αλεξανδρινά, χρυσές ή καρώ λεπτομέρειες και καρυοθραύστες να στολίζουν την είσοδο της δεξίωσης. Ο γάμος με θέμα τα Χριστούγεννα είναι απαράμιλλα παραμυθένιος και εντυπωσιακός. Για τον ανθοστολισμό γάμου επίλεξε σταντ δαπέδου με πλούσια μπουκέτα από χριστουγεννιάτικα κλαδιά, στόλισε χριστουγεννιάτικα δέντρα με κλασικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και φτιάξε υπέροχες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες για το στολισμό τραπεζιού. Συνδύασε τις με χρυσές λεπτομέρειες που θα δώσουν αριστοκρατική νότα στο γάμο σου.  Αυτός ο χριστουγεννιάτικος γάμος θα είναι σαν ταινία.

Χριστουγεννιάτικος γάμος με κλασικό στολισμό

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικος γάμος

Για ένα γάμο τα Χριστούγεννα με ρουστίκ αισθητική θα σου προτείναμε τις σκανδιναβικές επιρροές. Εδώ βασικό υλικό είναι το ξύλο ενώ τα χρώματα που επικρατούν είναι το καφέ, το κόκκινο και το πράσινο. Φτιάξε ένα εντυπωσιακό candybar γάμου με ξύλινες εταζέρες και πιατέλες και φίλεψε τους καλεσμένους σου ζεστή σοκολάτα. Για τη διακόσμηση και τον ανθοστολισμό επίλεξε γυάλινα είδη τα οποία θα στολίσεις με κουκουνάρια, berries και αποξηραμένα. Φτιάξε και την ανάλογη ανθοδέσμη νύφης και μπουτονιέρα γαμπρού. Για τη δεξίωση γάμου μια ιδανική επιλογή είναι να την οργανώσεις σε κάποιο κελάρι, σαλέ ή αγροικία απογειώνοντας τη θεματολογία σου. Αυτό το θέμα είναι ιδανικό και αν θέλεις να είναι χειμωνιάτικος στολισμός γάμου.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικος γάμος

Botanical industrial χριστουγεννιάτικος γάμος

Την botanical αισθητική την είδαμε ήδη από τους καλοκαιρινούς γάμους αλλά ταιριάζει γάντι και σε έναν χριστουγεννιάτικο γάμο με μίνιμαλ αισθητική και industrial αισθητικλη. Σε αυτό το θέμα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φύση και στο χιονισμένο τοπίο. Ιδανικά, λοιπόν, τη χριστουγεννιάτικη δεξίωση γάμου θα την οργανώσεις σε κάποιο βοτανικό κήπο, ειδικά διαμορφωμένα θερμοκήπια ή δασικές εκτάσεις. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι πρασινάδες και τα λαμπάκια. Ο μίνιμαλ χρωματικός συνδυασμούς του λευκού, του μαύρου και του πράσινου μαζί με μεταλλικά στοιχεία θα απογειώσουν το θέμα σου. Επίλεξε χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες και μίνιμαλ χριστουγεννιάτικα στολίδια. Στόλισε τα μαζί με μπάλες με τρύπα και γυάλινα είδη με χριστουγεννιάτικα κλαδιά και φυλλώματα. Έπειτα φτιάξε την ανάλογη ατμόσφαιρα που απαιτεί αυτή η γιορτινή διακόσμηση με λαμπάκια, κεριά και votive. Για περισσότερες χριστουγεννιάτικες πινελιές χρησιμοποίησε μερικά διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα ζώα και φιγούρες στο ανάλογο στυλ.

Botanical χριστουγεννιάτικος γάμος

Glam χριστουγεννιάτικος γάμος χρυσό – κρεμ

Χριστούγεννα και γάμος μαζί σημαίνουν λάμψη, φινέτσα και στυλ ένας άλλος χρωματικός συνδυασμός για να πετύχεις αυτό το τρίπτυχο είναι το χρυσό με το κρεμ. Ο στολισμός γάμου χριστουγεννιάτικος με αυτές τις all time classic αποχρώσεις θα είναι με χρυσά μεταλλικά και γυάλινα κηροπήγια τα οποία θα συνδυάσεις με χρυσά και εκρού βάζα. Για το το τραπέζι ευχών χρησιμοποίησε χρυσές πιατέλες με αριστοκρατικά τελειώματα και γυάλινα κουτιά. Τόσο για την εκκλησία όσο και για το πάρτυ γάμου φτιάξε υπέροχες ανθοσυνθέσεις από pampas grass και αποξηραμένα babala. Συνδύασε τα με χρυσά φτερά χήνας, φτερά παγωνιού εκρού και χρυσές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Για περισσότερη λεπτομέρεια δημιούργησε και το αντίστοιχο σετ γάμου με χρυσές λεπτομέρειες.

Glam χριστουγεννιάτικος γάμος χρυσό – κρεμ

Θέμα γάμου χειμώνας «Frozen»

Θέλεις τη μαγεία των Χριστουγέννων και το ρομαντισμό του παραμυθιού; Τότε το θέμα γάμου Frozen είναι η τέλεια επιλογή για σένα! Πάρε έμπνευση από τα παγωμένα τοπία της Νορβηγίας και οργάνωσε ένα γάμο κατευθείαν από την κινηματογραφική Arendelle. Χρησιμοποίησε λευκά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, μεταλλικά κηροπήγια, εταζέρες, φανάρια και πιατέλες σε ασημί χρώμα. Στόλισε την εκκλησία και τη δεξίωση με χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιονόμπαλες και μπόλικα λαμπάκια. Πρόσθεσε μερικές γαλάζιες – μπλε πινελιές για να δώσεις την αίσθηση του πάγου. Στην ίδια λογική θα είναι και οι DIY μπομπονιέρες γάμου με υλικά για μπομπονιέρες όπως ύφασμα με glitter και ασημένιες κορδέλες. Όσον αφορά τα νυφικά για χειμωνιάτικο γάμο με θέμα frozen, επίλεξε ένα φόρεμα με μικρά κρυσταλλάκια ή με ένα εντυπωσιακό πανωφόρι και γίνε εσύ η βασίλισσα του πάγου.

Θέμα γάμου χειμώνας «Frozen»

Total white χριστουγεννιάτικος γάμος

Παραμένοντας στο χιονισμένο μοτίβο ένα άλλο θέμα γάμου που μπορείς να επιλέξεις είναι το total white look. Το χρώμα που κυριαρχεί είναι το λευκό με μερικές πράσινες ή ασημί πινελιές αν θέλεις να σπάσεις τη μονοτονία. Λευκές ανθοσυνθέσεις, λευκά διακοσμητικά γάμου και φυσικά ολόλευκα χριστουγεννιάτικα στολίδια θα πλαισιώσουν αυτόν τον εντυπωσιακό γάμο. Διακόσμησε λευκά βάζα διακόσμησης με λευκά χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια. Για το χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού χρησιμοποίησε λευκά φωτιζόμενα σπιτάκια, λευκά κλαδιά, λευκές γούνινες μπάλες κ.α. Αν και σε αυτή τη περίπτωση θέλεις να σπάσεις τη λευκή μονοτονία θα σου προτείναμε εταζέρες με μπόλικο χιόνι, στολίδια και γυάλινες μπάλες. Εναλλακτικά, τοποθέτησε χιονισμένες γιρλάντες με λευκά χριστουγεννιάτικα ζωάκια και μπόλικά κεριά. Αυτός ο χριστουγεννιάτικος γάμος στολισμός εκκλησίας και δεξίωσης θα είναι από τους πιο φαντασμαγορικούς ενώ θα ταξιδέψει κάθε καλεσμένο στην άγρια ομορφιά της στέπας.

Total white χριστουγεννιάτικος γάμος

Χριστουγεννιάτικος γάμος με θέμα παγώνι

Αν από την άλλη θέλεις να συνδυάσεις το μοντερνισμό με την κομψότητα τότε οι χριστουγεννιάτικοι γάμοι με θέμα παγώνι είναι άκρως εντυπωσιακοί και ότι πρέπει για αυτό που ψάχνεις. Σε αυτή τη θεματική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γάμου επικρατούν τα γεωμετρικά φανάρια, τα χριστουγεννιάτικα ζώα σε χρυσό χρώμα και φυσικά τα παγώνια!  Στόλισε φτερά παγωνιού σε χριστουγεννιάτικα στεφάνια, δέντρα αλλά και σε βάζα διακόσμησης.

Χριστουγεννιάτικος γάμος με θέμα παγώνι

Μοντέρνος χριστουγεννιάτικος γάμος

Αν πάλι θέλεις ο γάμος σου να είναι ένα μεγάλο μοντέρνο πάρτυ τότε κινήσου στις αποχρώσεις του χρυσού, του πράσινου σκούρου, το κόκκινου και του σάπιου μήλου. Χρησιμοποίησε μεταλλικά γεωμετρικά φανάρια terrarium και συνδύασε τα με χρυσά κηροπήγια κύκλους, μοντέρνες μεταλλικές εταζέρες με καθρέπτη και αντίστοιχους δίσκους. Πρόσθεσε φωτιζόμενα γυάλινα χριστουγεννιάτικα δέντρα και χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες με περίτεχνα σχέδια. Σε γυάλινα μοντέρνα κουτιά πρόσφερε τα κουφέτα γάμου. Πρόσθεσε στη δεξίωση γάμου αλλά και στο τραπέζι ευχών χριστουγεννιάτικα κεριά χρυσά ή με glitter και σχέδια. Για τον ανθοστολισμό του γάμου επίλεξε κόκκινα pampas grass και χρυσά χριστουγεννιάτικα λουλούδια και κλαδιά.

Μοντέρνος χριστουγεννιάτικος γάμος

Χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες γάμου

Αφού επιλέξεις το θέμα και τη χρωματική παλέτα του χριστουγεννιάτικου γάμου σου σειρά έχουν οι DIY μπομπονιέρες γάμου. Δώσε χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα στις μπομπονιέρες σου διατηρώντας το στυλ που έχεις επιλέξει. Μερικές ιδέες για να επιλέξεις ανάλογα τα υλικά για μπομπονιέρες είναι οι εξής:

Μπομπονιέρα γάμου – γούρι

Η πρώτη ιδέα για χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες γάμου είναι τα DIY γούρια. Συνδύασε το event του γάμου σου με την αλλαγή της χρονιάς και φτιάξε υπέροχα χειροποίητα γούρια. Επίλεξε εκλεκτά υλικά για γούρια και συνδύασε τα με πεντανόστιμα κουφέτα της επιλογής σου.

Μπομπονιέρα γάμου – γούρι

Χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες με πουγκιά

Μια εύκολη επιλογή για μπομπονιέρες χριστουγεννιάτικου γάμου είναι με έτοιμα πουγκιά. Ανήκουν, μάλιστα και στις πιο hot ιδέες για χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες 2022. Μπορείς είτε να διαλέξεις πουγκιά με χριστουγεννιάτικα μοτίβα είτε να χρησιμοποιήσεις σκέτα πουγκιά τα οποία θα διακοσμήσεις με χριστουγεννιάτικες κορδέλες, μίνι στολίδια και χριστουγεννιάτικα κλαδιά.

Χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες με πουγκιά

Χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες με ανοιγόμενες μπάλες και στολίδια

Μια αμιγώς χριστουγεννιάτικη μπομπονιέρα γάμου αλλά και βάπτισης είναι οι ανοιγόμενες μπάλες ή τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Φτιάξε υπέροχες κρεμαστές χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες με ανοιγόμενες μπάλες τις οποίες θα στολίσεις με χρυσόσκονες, κομφετί ή/και μικρά διακοσμητικά για μπομπονιέρες. Εναλλακτικά, επίλεξε εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια και με μερικές κορδέλες και τα κουφέτα είναι έτοιμες να κλέψουν τις εντυπώσεις.

Χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες με ανοιγόμενες μπάλες και στολίδια

Χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπομπονιέρες

Οι γυάλινες μπομπονιέρες γάμου ταιριάζουν πάντα και παντού. Προσάρμοσε τις στη παλέτα των χριστουγεννιάτικων χρωμάτων και φτιάξε εντυπωσιακές μπομπονιέρες με μίνι φοντανιέρες, μπουκαλάκια, γυάλινους σωλήνες ή μίνι γυάλινες καμπάνες. Θα μείνουν και σαν αναμνηστικά στους καλεσμένους σου.

Χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπομπονιέρες

Χριστουγεννιάτικες τούλινες μπομπονιέρες

Διαχρονικές και συνάμα υπέροχες είναι οι χριστουγεννιάτικες τούλινες μπομπονιέρες γάμου. Εδώ οι επιλογές είναι άπειρες. Συνδύασε χριστουγεννιάτικα υφάσματα με κομμένα τούλια, κορδέλες και μικρά διακοσμητικά για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικες τούλινες μπομπονιέρες

Χριστουγεννιάτικος φωτισμός γάμου

Σε ένα χριστουγεννιάτικο γάμο αλλά και σε κάθε θέμα γάμου χειμώνας σημαντικό ρόλο παίζει ο φωτισμός που θα απογειώσει τη διακόσμηση. Δημιούργησε ένα γιορτινό κλίμα με cozy ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας μπόλικα λαμπάκια και κεριά. Επίλεξε λαμπάκια κουρτίνες ή σταλακτίτες και στόλισε τα σε μπόλικες σειρές. Προτίμησε το ζεστό φωτισμό για να δώσεις την απαραίτητη ζεστασιά. Συνδυαστικά στόλισε κεριά και votive σε διάφορα μεγέθη, στο πάτωμα τα τραπέζια ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια.

Χριστουγεννιάτικος φωτισμός γάμου

Χριστουγεννιάτικος ανθοστολισμός γάμου

Εξίσου σημαντικός είναι και ο ανθοστολισμός σε ένα χριστουγεννιάτικο γάμο. Για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε αλεξανδρινά, χριστουγεννιάτικα κλαδιά berries, pampas grass και babala, κόκκινα τριαντάφυλλα, αμαρυλλίδες και κλαδιά ελάτου. Για ρουστίκ πινελιές πρόσθεσε αποξηραμένα φρούτα και κουκουνάρια. Διακόσμησε τα σε σταντ δαπέδου, σε γυάλινα είδη, στη νυφική ανθοδέσμη, ακόμη και σε αψίδα διακόσμησης.

Χριστουγεννιάτικος ανθοστολισμός γάμου

Χριστουγεννιάτικο backdrop για φωτογράφιση

Κάνε διαδραστικό το γάμο σου με ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο backdrop όπου οι καλεσμένοι σου θα μπορείς να αποθανατίσουν αστείες στιγμές τους με χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ photobooth. Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικα υφάσματα, χριστουγεννιάτικες φιγούρες, δέντρα ή ό,τι άλλο χριστουγεννιάτικο έχεις φανταστεί. Φτιάξε μια μαγική χριστουγεννιάτικη γωνιά που θα προσελκύσει και τους πιο δύσκολους.

Χριστουγεννιάτικο backdrop για φωτογράφιση

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Για το τραπέζι της δεξίωσης φτιάξε υπέροχα χριστουγεννιάτικα centerpieces ανάλογα με το θέμα γάμου σου. Φτιάξε πλούσιες και πομπώδεις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες με χριστουγεννιάτικες μπάλες άθραυστες, κεριά και κηροπήγια. Εναλλακτικά, φτιάξε συνθέσεις με πιατέλες, φανάρια, κηροπήγια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε μικρά χριστουγεννιάτικα δεντράκια, φιγούρες, ζωάκια και άλλα επιτραπέζια διακοσμητικά. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά για αυτό προσάρμοσε στο χριστουγεννιάτικο στολισμό τραπεζιού και τα σερβίτσια καθώς και το στήσιμο τους.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φιγούρες και ζωάκια

Φέρε τα Χριστούγεννα στο γάμο σου τολμώντας να χρησιμοποιήσεις μεγάλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες όπως καρυοθραύστες, Άγιους Βασίληδες, νάνους κλπ για να στολίσουν την είσοδο της εκκλησίας, το κέντρο ή το τραπέζι ευχών. Το ίδιο ισχύει και για τα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα ζωάκια: τάρανδοι, πιγκουίνοι, αρκουδάκια θα ταιριάξουν τέλεια στο στολισμό. Επίσης μπορείς να στολίσεις και χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα μεγέθη απογειώνοντας το γιορτινό στολισμό σου. Το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον φαντασμαγορικό!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φιγούρες και ζωάκιαΧριστουγεννιάτικο δέντρο, φιγούρες και ζωάκια

Χριστουγεννιάτικος γάμος με χιόνι

Αν ο γάμος σου ναι μεν θα γίνει τα Χριστούγεννα αλλά στο μέρος που θα γίνει δεν υπάρχουν χιόνια, δημιούργησε τα! Δώσε την αίσθηση ενός παγωμένου τοπίου δημιουργώντας γωνιές με τεχνητό χιόνι ή πασπαλίζοντας το στολισμό σου. Για μια εντυπωσιακή είσοδο ζευγαριού μπορείς, μάλιστα, να συνεννοηθείς με κάποιο επαγγελματία που θα διαθέτει κανόνι χιονιού.

Χριστουγεννιάτικος γάμος με χιόνι

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και φαγητά

«Ο έρωτας περνάει από το στομάχι», «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» και άλλα τέτοια καθιστούν σημαντική την επιλογή του μενού. Για ένα θεματικό candybar και ένα χριστουγεννιάτικο μενού γάμου επίλεξε χριστουγεννιάτικες γεύσεις. Πρόσφερε στους καλεσμένους σου μελομακάρονα, κουραμπιέδες, panettone, χριστουγεννιάτικα μπισκότα, red velvet και άλλα. Σέρβιρε, επίσης, χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ, ζεστές σοκολάτες με μαρσμέλλοου και χριστουγεννιάτικο eggnog. Την ίδια λογική ακολούθησε και για το αλμυρά στο μενού. Να είσαι σίγουρη ότι αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου.

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και φαγητά

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για γάμος

Τέλος, δώσε μια έξτρα χριστουγεννιάτικη νότα στο γάμο σου φτιάχνοντας μια playlist με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Θα μπορούσε, μάλιστα, ο πρώτος χορός του ζευγαριού να είναι με κάποιο ρομαντικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για γάμος

Φέτος, τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης θα σου φέρει ένα ξεχωριστό δώρο, το γάμο σου! Με λίγη χριστουγεννιάτικη μαγεία, γιορτινή διάθεση και φαντασία ο χριστουγεννιάτικος γάμος σου θα αφήσει εποχή. Όλοι θα θυμούνται εκείνα τα Χριστούγεννα που είπες το μεγάλο «Ναι» και φίλησες τον αγαπημένο σου κάτω από το γκι.

[print_link]