Vintage βάπτιση για αγόρι Μουστάκια, Βέσπες, Αμάξια

Vintage βάπτιση για αγόρι: Μουστάκια, Βέσπες, Αμάξια

Το vintage στυλ είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα στυλ για Γάμο αλλά και για Βάπτιση. Πρόκειται για μια διαχρονική αισθητική που ταιριάζει τέλεια τόσο σε βάπτιση αγοριού όσο και κοριτσιού. Κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποτελεί, ένα hot θέμα βάπτισης αγόρι 2022.  Για να πετύχεις μια DIY βάπτιση – ωδή σε κάθε τι νοσταλγικό – παλαιακό περασμένων εποχών, αρκεί να παίξεις με τα κατάλληλα αντικείμενα – μοτίφ, κάποιες αντίκες και φυσικά τη κατάλληλη χρωματική παλέτα. Πώς γίνεται να φτιάξεις μια vintage βάπτιση για αγόρι; Σου έχουμε μερικές ιδέες και συμβουλές για να πάρεις έμπνευση και να ξεκινήσεις.

Χρώματα και υφές για vintage βάπτιση

Για μια vintage βάπτιση αγοριού μπορείς να συνδυάσεις απαλά χρώματα όπως γαλάζιο, μόκα και βεραμάν ή πιο σκούρα και νοσταλγικά όπως το μπορντό, το σκούρο πράσινο και το καφέ. Για μια πιο ρουστίκ προσέγγιση κινήσου στο μπεζ και το κρεμ παραμένοντας στους γήινους τόνους της χρωματικής παλέτας. Οι συνδυασμοί αυτοί αποπνέουν μια ρετρό διάθεση, που άλλωστε είναι το ζητούμενο. Σε μια vintage βάπτιση για αγόρι χρησιμοποίησε υφάσματα βάπτισης με ακατέργαστες υφές όπως ο καμβάς και η λινάτσα. Για περισσότερη λεπτομέρεια μπορείς να συνδυάσεις επιπλέον prints και σχέδια όπως χάρτες, μουστάκια κ.α.

Χρώματα και υφές για vintage βάπτιση

Vintage μπομπονιέρες βάπτισης

Εξίσου vintage θα είναι και οι DIY μπομπονιέρες βάπτισης που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου. Εδώ η λίστα είναι τεράστια με τις επιλογές να είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις χειροποίητες μπομπονιέρες με ξύλινα κουτάκια και μουστάκια.  Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις έτοιμα πουγκιά με εκτυπωμένα ρετρό σχέδια όπως χάρτες και να διακοσμήσεις με κορδέλες και κορδόνια στις αντίστοιχες αποχρώσεις. Από την άλλη μπορείς να φτιάξεις κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης με vintage διακοσμητικά για μπομπονιέρες στους ίδιους τόνους με την υπόλοιπη διακόσμηση της θεματικής βάπτισης αγοριού. Αν πάλι θέλεις να φτιάξεις μπομπονιέρες βάπτισης που μένουν θα σου προτείναμε μίνι υδρογείους ή vintage κορνίζες που θα μείνουν και σαν αναμνηστικό στους καλεσμένους σου. Στο ίδιο στυλ θα είναι και οι παιδικές μπομπονιέρες βάπτισης με vintage παιχνίδια και διακοσμητικά ώστε να μην μείνουν οι μικροί καλεσμένοι σου παραπονεμένοι. Τα υλικά για μπομπονιέρες βάπτισης είναι πραγματικά αμέτρητα, για αυτό θα σε συμβουλεύαμε να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη.

Vintage μπομπονιέρες βάπτισης

Μαρτυρικά για vintage βάπτιση αγοριού

Τα DIY μαρτυρικά βάπτισης είναι άλλο ένα αναπόσπαστο κομμάτι μιας βάπτισης. Επομένως, προσάρμοσε τα υλικά για μαρτυρικά στη vintage θεματολογία και την ανάλογη χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις μαρτυρικά βραχιολάκια με χάρτινο κορδόνι μπλε φουντίτσες και σταυρουδάκι φίλντισι. Στην ίδια λογική είναι και με γκρι κορδόνι βαμβακερό. Διαφορετικά, μπορείς να δημιουργήσεις μαρτυρικά βραχιόλια με διακοσμητικά παπιγιόν, μουστάκια κ.ο.κ.  Αν από την άλλη θέλεις μαρτυρικά κολιέ φτιάξε με μουστάκια ή υδρογείους ανάλογα με το θέμα που έχεις επιλέξει. Άλλα χειροποίητα μαρτυρικά που τα συναντάμε στις πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση αγοριού είναι με μίνι δοκιμαστικούς σωλήνες. Κρέμασε εσωτερικά έναν μεταλλικό σταυρό και διακόσμησε με κορδέλες και κορδόνια. Αν από την άλλη έχεις επιλέξει μια vintage βάπτιση αγόρι επίλεξε τα διαχρονικά μαρτυρικά με παραμάνα ή κορδόνι σε παστελ χρωματισμούς.

Μαρτυρικά για vintage βάπτιση αγοριού

Vintage διακοσμητικά για βάπτιση

Για να στήσεις μια vintage βάπτιση αγοριού άρχισε να ψάχνεις ψεκασμένες αντίκες στο σπίτι της γιαγιάς ή των θείων σου. Vintage καναπές, πολυθρόνες, καθρέπτες και μπαούλα θα πλαισιώσουν τέλεια τη διακόσμηση της βάπτισης.  Ωστόσο δεν είναι απολύτως απαραίτητο να πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο ρετρό διακοσμητικά. Μπορεί να είναι και μοντέρνα αντικείμενα, όπως πχ. το «μουστάκι», ή τα «γυαλιά» το οποίο θα το συνδυάσεις με vintage χρώματα και υφάσματα για να βγει το κατάλληλο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, όμορφα αντικείμενα που παραπέμπουν άμεσα σε vintage αγορίστικη βάπτιση είναι οι βέσπες, τα αμαξάκια, τα αεροπλανάκια, τα ποδήλατα, οι κιθάρες, τα κουμπιά. Σημαντικό είναι να πούμε πως ένα αγαπημένο υλικό που «τονώνει» το vintage στοιχείο είναι το ξύλο. Επίλεξε διάφορα ξύλινα αντικείμενα που αποπνέουν αυτή τη νοσταλγική φινέτσα. Συνδύασε τα με βαλίτσες, υδρόγειους και vintage κορνίζες με φωτογραφίες του μπόμπιρα.

Vintage διακοσμητικά για βάπτιση

Ανθοστολισμός vintage βάπτισης

Ο ανθοστολισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας βάπτισης ανεξαρτήτου εποχής και θέματος. Για αυτό επίλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια σε αποχρώσεις που θα βασιστεί ολόκληρος ο στολισμός βάπτισης vintage και συνδύασε τα με μερικά αποξηραμένα όπως στάχυα και pampas grass. Φτιάξε πλούσια μπουκέτα, τα οποία θα στολίσεις σε βάζα διακόσμησης ή σταντ δαπέδου. Εναλλακτικά, φτιάξε χειροποίητη επιτραπέζια γιρλάντα για το τραπέζι δεξίωσης ή στο candybar βάπτισης.

Ανθοστολισμός vintage βάπτισης

Vintage τραπέζι ευχών βάπτισης

Η vintage θεματολογία της βάπτισης περιλαμβάνει το τραπέζι ευχών ή/και το candybar βάπτισης. Προσάρμοσε το στη στην χρωματική σου παλέτα με τα ανάλογα διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε ξύλινα ή μεταλλικά αντικέ φανάρια και κηροπήγια για να φτιάξεις μια όμορφη ατμόσφαιρα. Δώσε ύψος στο τραπέζι τοποθετώντας γυάλινα είδη τα οποία θα γεμίσεις με κουφέτα βάπτισης ή με μπουκέτα λουλουδιών. Στα βιβλία ευχών μπορείς να επιλέξεις έτοιμα θεματικά ή ακόμη καλύτερα να φτιάξεις το δικό σου ευχολόγιο με κορδέλες και διακοσμητικά σχετικά με το θέμα σου. Αν θέλεις να συνδυάσεις μαζί και το candybar βάπτισης χρησιμοποίησε λευκές πιατέλες, ξύλινες εταζέρες και δίσκους με γλυκά βάπτισης. Έπειτα διακόσμησε με κασπό και καφάσια με γλειφιτζούρια, μαρσμέλλοου και άλλα πεντανόστιμα γλυκίσματα στην ανάλογη θεματική.  Για το στολισμό του candybar πρόσθεσε vintage υφάσματα και ράνερ.

Vintage τραπέζι ευχών βάπτισης

Vintage δεξίωση βάπτισης

Στο ίδιο στυλ θα στηθεί και η δεξίωση ή το πάρτυ βάπτισης. Κράτησε το ύφος παλιάς εποχής και ξύπνα αναμνήσεις στους καλεσμένους σου. Χρησιμοποίησε vintage κουτιά σε φυσικό χρώμα, κονσόλες από πατίνα και «ξεβαμμένο» χρώμα. Εμπλούτισε με διακοσμητικά στοιχεία όπως  μουστάκια, ποδήλατα μεταλλικά, μπαούλα δερμάτινα, αμαξάκια ξύλινα κ.α. Διάλεξε γυάλινες φοντανιέρες με περίγραμμα για γλυκίσματα, δαντελένιες ομπρέλες και εκρού μεταλλικά κηροπήγια για διακόσμηση. Χρησιμοποίησε, επιπλέον μπαλόνια, χάρτινα φανάρια, γιρλάντες και ό, τι άλλο επιθυμείς για τη διακόσμηση του πάρτυ ή της δεξίωσης. Για το τραπέζι δεξίωσης επίλεξε διαχρονικά υφάσματα και vintage είδη σερβιρίσματος. Έπειτα φτιάξε υπέροχα vintage centerpieces βάπτισης συνδυάζοντας τα με την αντίστοιχη αρίθμηση τραπεζιού. Ο στολισμός βάπτισης αγόρι vintage θα είναι πραγματικά ανεπανάληπτος και θα σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή!

Vintage δεξίωση βάπτισης

Επιστράτευσε τη φαντασία σου αλλά και τις αναμνήσεις που είχες ως παιδί. Παίξε με τα υλικά και τα χρώματα που θα βρεις και θα σου αρέσουν συνδυάζοντας τα με παλιά αντικείμενα που θα ανακαλύψεις στο «ντουλάπι της γιαγιάς». Η βάπτιση αυτή θα θυμίζει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία κάποιας άλλης εποχής.

[print_link]