Απλή Διακόσμηση Γάμου

Απλή Διακόσμηση Γάμου: Πως να πετύχεις έναν εντυπωσιακό στολισμό

Ένας DIY γάμος δεν χρειάζεται να είναι εξεζητημένος για να είναι κομψός και εντυπωσιακός. Πολλές φορές η απλότητα κρύβει μια απαράμιλλη γοητεία που μπορεί να σου δώσει ένα ανεπανάληπτο αποτέλεσμα. Αν παντρεύεσαι και έχεις πάρει και εσύ τον φανταστικό δρόμο του DIY αλλά θέλεις να δημιουργήσεις μια απλή διακόσμηση γάμου είσαι στο κατάλληλο μέρος. Θα σου δώσουμε μερικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση και να απογειώσεις το στολισμό σου με απλά και εύκολα υλικά γάμου.

Τοποθεσία Δεξίωσης

Αν λοιπόν έχεις επιλέξει να κάνεις μια απλή διακόσμηση γάμου, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι τοποθεσία που θα τελεστεί το μυστήριο και το πάρτυ γάμου. Αυτό γιατί μια τοποθεσία που “μιλάει από μόνη της” δε χρειάζεται και πολλά πράγματα για στολισμό. Η φύση καθώς και η εποχή που θα επιλέξεις να κάνεις το γάμο μπορούν να σε βοηθήσουν πάρα πολύ με τη γραφικότητα τους. Για φαντάσου να κάνεις το γάμο σου σε ένα πανέμορφο πέτρινο πύργο ή δίπλα στη θάλασσα. Αν μάλιστα επιλέξεις να παίξεις και με την εποχικότητα π.χ. Χριστούγεννα, να ξέρεις οτι ούτως και αλλιώς πολλά μέρη θα είναι στολισμένα και παραμυθένια!

Τοποθεσία Δεξίωσης - απλή διακόσμηση γάμου

Υφάσματα και ράνερ γάμου

Σε μια απλή διακόσμηση γάμου σημαντικό ρόλο παίζουν τα υφάσματα και τα ράνερ που θα επιλέξεις. Ειδικά, αν πρόκειται να είναι καλοκαιρινός στολισμός γάμου θα σε βγάλουν από πολύ κόπο και δουλειά. Άπλωσε τα στα σκαλιά της εκκλησίας ή κρέμασε τα μαζί με πρωτότυπες κορδέλες από κλαδιά δέντρων, σταντ ή αψίδες. Δώσε μια αέρινη εντύπωση που με το ελαφρύ αεράκι θα εντείνει τη χαλαρή διάθεση. Είναι ιδανική επιλογή αν έχεις φανταστεί να είναι λευκός στολισμός γάμου, ειδικά αν πρόκειται για γάμο σε νησί. Ειδάλλως παίξε με υφές ανάλογα με το στυλ, το θέμα και την εποχή που θα γίνει ο DIY γάμος σου.

Υφάσματα και ράνερ γάμου

Οικονομική διακόσμηση γάμου με γυάλινα είδη και σταντ δαπέδου

Οι γυάλες γάμου & βάζα για στολισμό πετυχαίνουν μια απλή διακόσμηση γάμου και συνάμα φοβερά εντυπωσιακή. Μπορείς να επιλέξεις επιδαπέδια σταντ δαπέδου και γυάλινα είδη σε διάφορα μεγέθη και να τα στολίσεις όπως έχεις φανταστεί. Μερικές απλές ιδέες για διακόσμηση γάμου είναι τα βότσαλα και κοχύλια, λαμπάκια, κεριά, αποξηραμένα ή νερό με επιπλέοντα διακοσμητικά ή και πέρλες. Τα γυάλινα είδη είναι τόσο εύχρηστα αφού μπορείς να πετύχει ο στολισμός εκκλησίας γάμου στο άψε σβήσε. Έξτρα συμβουλή όμως είναι να ζητήσεις βοήθεια από φίλους και συγγενείς που σε καταλαβαίνουν για να μη πελαγώσεις.

Οικονομική διακόσμηση γάμου με γυάλινα είδη και σταντ δαπέδου

Φανάρια και κλουβιά

Για μια χειροποίητη διακόσμηση γάμου μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης φανάρια και κλουβιά. Θα δώσεις ένα ρομαντισμό και μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που θα εκτοξεύσουν το στολισμό σου. Ανάλογα με το στυλ γάμου σου διάλεξε ξύλινα, μεταλλικά ή γεωμετρικά φανάρια. Μπορείς να τα συνδυάσεις με κλουβιά για μια πιο vintage προσέγγιση γεμάτα με λουλούδια ή κεριά. Ό,τι και να επιλέξεις θα σου δώσει ένα γεμάτο αποτέλεσμα.

Φανάρια και κλουβιά

Στολισμός γάμου μόνη μου με κηροπήγια και votive

Μαζί με τα φανάρια μπορείς επίσης να συνδυάσεις πομπώδη κηροπήγια και votive για μια chic n elegant παρουσίαση. Στόλισε τα στο τραπέζι ευχών, στο χώρο της δεξίωσης ή στόλισε το τραπέζι του πάρτυ φτιάχνοντας υπέροχα centerpieces. Χρησιμοποίησε ξύλινα, γυάλινα, μεταλλικά ή αλουμινίου κηροπήγια και συνδύασε τα με πρωτότυπα votive.

Στολισμός γάμου μόνη μου με κηροπήγια και votive

Λαμπάκια και κεριά

Πολλές φορές έχουμε πει ότι η ατμόσφαιρα είναι το μυστικό μιας πετυχημένης διακόσμησης. Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε μπόλικα κεριά και λαμπάκια για να φτιάξεις ένα φωτισμό δεξίωσης ατμοσφαιρικό. Τοποθέτησε τα κεριά πάνω σε κηροπήγια, φανάρια, votive και γυάλες. Το ίδιο κάνε και με τα λαμπάκια. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις κουρτίνες λαμπάκια για να τις κρεμάσεις από ψηλά. Μια άλλη ιδέα είναι να κρεμάσεις γυάλινες μπάλες με τρύπα με κεριά φτιάχνοντας μια υπέροχη γιρλάντα. Οι ιδέες είναι πραγματικά άπειρες, φαντασμαγορικές και on budget.

Λαμπάκια και κεριά

Καλάθια και καφάσια για χειροποίητη διακόσμηση γάμου

Μια εξίσου διακοσμητική πρόταση είναι τα καφάσια και τα καλάθια. Με τα καφάσια μπορείς να φτιάξεις μια εξαιρετική διακόσμηση συνδυάζοντας διάφορα μεγέθη και σχέδια. Τοποθέτησε τα το ένα πάνω στο άλλο ή γέμισε τα με λουλούδια και αποξηραμένα. Το ίδιο κάνε και με τα καλάθια. Τα καλάθια βέβαια έχουν και μια επιπλέον χρησιμότητα αφού με την κατάλληλη διακόσμηση θα τα γεμίσεις με τις DIY μπομπονιέρες γάμου σου.

Καλάθια και καφάσια για χειροποίητη διακόσμηση γάμου

Δίσκοι, εταζέρες και πιατέλες για γάμο

Για το στήσιμο του candybar αλλά και για το στολισμό τραπεζιού θα χρειαστείς επίσης δίσκους και εταζέρες. Όσον αφορά το dessert table επάνδρωσε το με πιατέλες, μπωλ, γυάλες με βρυσάκι και βάσεις τούρτας γεμάτα με γλυκά. Εναλλακτικά, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν μέρος του στολισμού σου διακοσμώντας τα με λουλούδια, διακοσμητικά γάμου, κεριά κ.α. Φτιάξε υπέροχα centerpieces ή μια εξαιρετική είσοδο για γαμήλιο πάρτυ.

Δίσκοι, εταζέρες και πιατέλες για γάμο

Κασπώ με λουλούδια & φρούτα

Μια εξίσου απλή ιδέα για στολισμό γάμου είναι τα κασπώ με λουλούδια του αγρού. Στόλισε γλαστράκια για τραπέζι γάμου ανάλογα και με τον υπόλοιπο ανθοστολισμό. Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις απλά κασπώ που θα γεμίσεις με φυτά αρωματικά. Βασιλικός, Δεντρολίβανος ή και εσπεριδοειδή. Λεμόνια και πορτοκάλια μπορούν να δώσουν μια υπέροχη χρωματική λάμψη από εκεί που δε το περιμένεις!

Κασπώ με λουλούδια & φρούτα

Εύκολος στολισμός τραπεζιών γάμου

Τέλος αλλά εξίσου σημαντικά είναι τα τραπέζια δεξίωσης. Ο στολισμός τραπεζιών γάμου με γυάλες είναι μια εύκολη και οικονομική επιλογή που προσαρμόζεται σε κάθε στυλ και εποχή. Εναλλακτικά, αν πρόκειται για μακρόστενα τραπέζια μπορείς να φτιάξεις χειροποίητες γιρλάντες λουλουδιών. Μια άλλη ιδέα είναι οι δίσκοι με αποξηραμένα ή τα μπουκάλια για διακόσμηση γάμου συνδυασμένα με διάφορα υλικά κατασκευών και φυσικά την αρίθμηση τραπεζιού.

Εύκολος στολισμός τραπεζιών γάμου

Φτιάξε μια απλή αλλά συνάμα κομψή και μοναδική διακόσμηση για το γάμο σου με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξεις κάτι ανεπανάληπτο. Πολλές φορές δεν χρειάζονται τα πολλά και τα φαντασμαγορικά για να είναι κάτι εξαιρετικό. Το ίδιο ισχύει και στο γάμο σου, τη στιγμή σου!

[print_link]