DIY Γάμος Συμβουλές για να Οργανώσεις μόνη το Τέλειο Γάμο - El Deco

DIY Γάμος: Συμβουλές για να Οργανώσεις μόνη σου το Τέλειο Γάμο

Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει στους γάμους με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να επιλέγουν να οργανώσουν μόνα τους το γάμο των ονείρων τους. Ο DIY γάμος είναι η νέα τάση που δεν έχει δημιουργικά όρια και κάθε τι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Είναι ένα ταξίδι όπου η φαντασία αποκτά ύλη και η κάθε νύφη οργανώνει το γάμο της στα δικά της μέτρα και σταθμά. Το προσωπικό στυλ και το συναίσθημα που διέπουν το κάθε DIY γάμο απογειώνει τη στιγμή και τη κάνει ανεπανάληπτη. Αν η οργάνωση γάμου μόνη μου αποτελεί και για σένα προτεραιότητα είσαι στο κατάλληλο μέρος. Σου έχουμε μερικές ιδέες και συμβουλές για να οργανώσεις μόνη σου το τέλειο γάμο, σαν επαγγελματίας.

Ημερομηνία γάμου

Ο DIY γάμος ξεκινάει από το πότε θα αποφασίσεις με το άλλο σου μισό να πείτε το μεγάλο «Ναι». Άρα πριν ξεκινήσεις να οργανώνεις οτιδήποτε βρες την ημερομηνία γάμου και κλείσε την εκκλησία ή το δημαρχείο καθώς και το χώρο που θα κάνεις το πάρτυ γάμου. Αν, μάλιστα, επιλέξεις έναν destination wedding όπως είναι ο γάμος σε νησί τότε πρέπει να μεριμνήσεις εγκαίρως και για τη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων για τους καλεσμένους σου.

Ημερομηνία γάμου

Έξοδα γάμου

Ο DIY γάμος έχει και τη πολυτέλεια να ορίσεις εσύ το budget που μπορείς να διαθέσεις. Για αυτό πριν ξεκινήσεις να οργανώνεις οτιδήποτε θέσε τα έξοδα που θα χρειαστεί να κάνεις για όλη την οργάνωση γάμου. Έτσι θα αποφύγεις περιττό άγχος και διενέξεις.

Έξοδα γάμου

Λίστα καλεσμένων γάμου

Πριν ή παράλληλα με τα έξοδα γάμου αποφάσισε με τον / την σύντροφο σου πόσο κλειστό ή ανοιχτό γάμο θέλετε να κάνετε. Φτιάξτε μια λίστα καλεσμένων γενικά και κρατήστε μια ευελιξία για προσθαφαιρέσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να καθορίσεις το budget αλλά θα σε διευκολύνει και στις μπομπονιέρες αλλά και στη δεξίωση. Αν μάλιστα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να μικρύνεις τη λίστα γάμου, υπάρχουν διάφορα tips.

Λίστα καλεσμένων γάμου

Λίστα οργάνωσης γάμου

Οργανωμένη νύφη, χαρούμενη νύφη. Για αυτό μια συμβουλή μας για να αποφύγεις το άγχος και το τρέξιμο είναι να φτιάξεις μια λίστα για οργάνωση γάμου, βάζοντας όλες τις υποχρεώσεις και τα πρέπει σε μια χρονική σειρά. Έτσι θα έχεις και πρόγραμμα αλλά δεν θα ξεχάσεις και τίποτα.

Λίστα οργάνωσης γάμου

Βοήθεια από φίλους και συγγενείς

Και μπορεί ο DIY γάμος να κρύβει μια ακαταμάχητη μαγεία και δημιουργικότητα, στο γάμο σου όπου θα είσαι πρωταγωνίστρια θα χρειαστείς σίγουρα βοήθεια. Για αυτό όταν φτιάχνεις τη λίστα γάμου επάνδρωσε φίλους και συγγενείς που σε καταλαβαίνουν για να σε βοηθήσουν. Πίστεψε μας, θα εκτιμήσεις πολύ τα επιπλέον χέρια που θα σε βοηθήσουν με την οργάνωση του χειροποίητου γάμου σου. Ειδικά με την οργάνωση γάμου σε 3 μήνες.

Θέματα και χρώματα γάμου

Αφού έχεις τελειώσει με τα διαδικαστικά σειρά έχει το πιο δημιουργικό σκέλος στην οργάνωση γάμου που είναι τα θέματα γάμου και η χρωματική παλέτα που θα επιλέξεις. Ανάλογα με  το στυλ και την εποχή διάλεξε θεματολογία και χρώματα που απαντούν στις σύγχρονες τάσεις παγκοσμίως. Μέσα σε ποιο θέμα γάμου σε έχεις φανταστεί νυφούλα; Boho, ρουστίκ, vintage, μοντέρνο, μίνιμαλ, καλοκαιρινό, χριστουγεννιάτικο και πολλά άλλα είναι τα στυλ που μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με το γούστο σου. Στην ίδια λογική κάνε και τους χρωματικούς συνδυασμούς σου για να επιλέξεις στη συνέχεια και τα είδη διακόσμησης γάμου.

Θέματα και χρώματα γάμου

DIY μπομπονιέρες γάμου

Σε ένα χειροποίητο γάμο, θα είναι και DIY μπομπονιέρες γάμου σου. Εφόσον έχεις κλείσει με την εποχή και το θέμα γάμου σου ανάλογες θα είναι και οι μπομπονιέρες σου. Επίλεξε τα υλικά για μπομπονιέρες που σου αρέσουν και φτιάξε τις μόνη σου. Υπάρχουν πολλές ιδέες για DIY μπομπονιέρες που θα ενθουσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς!  Αν μάλιστα έχεις και παρέα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα διασκεδαστική διαδικασία!

DIY μπομπονιέρες γάμου

Τραπέζι ευχών γάμου

Σε μια οργάνωση γάμου βάπτισης βασικό ρόλο παίζει το τραπέζι ευχών και τα είδη διακόσμησης που θα επιλέξεις. Εκεί οι καλεσμένοι σου θα γράψουν τις ευχές τους για ένα βίο ανθόσπαρτων.  Διάλεξε ένα βιβλίο ευχών ή φτιάξε ένα εναλλακτικό ευχολόγιο. Έπειτα δώσε ύψος στο τραπέζι σου με γυάλινα είδη που θα έχεις γεμίσει με κουφέτα και μαρσμέλλοου. Πρόσθεσε θεματικά διακοσμητικά, ταμπέλες γάμου ή μαυροπίνακες με όμορφα αποφθέγματα. Μπορείς να το συνδυάσεις με το candybar γάμου ή να φτιάξεις 2 ξεχωριστά τραπέζια.

Τραπέζι ευχών γάμου

Candybar γάμου

Όπως είπαμε ήδη μπορείς να συνδυάσεις τραπέζι ευχών με candybar ή να φτιάξεις δυο ξεχωριστές γωνίες στο DIY γάμο σου. Για να το στήσεις και να παρουσιάσεις τα γλυκά και τη τούρτα γάμου που θα φιλέψεις τους καλεσμένους σου επίλεξε εντυπωσιακές εταζέρες και δίσκους σερβιρίσματος. Έπειτα δρόσισε τους καλεσμένους σου με  χυμούς και κοκτέιλ σερβιρισμένα σε γυάλες με βρυσάκι και ποτήρια με θεματικά καλαμάκια. Επάνδρωσε το candybar του γάμου με χωνάκια, σακουλάκια και κουτάκια ποπ κορν γεμάτα με γλυκίσματα καθώς και με επιπλέον είδη σερβιρίσματος για να ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι τα καλούδια χωρίς απρόοπτα.

Candybar γάμου

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Για το τέλος  αλλά με ιδιαίτερη σημασία αφήσαμε το τραπέζι δεξίωσης και πως θα το στολίσεις. Και εδώ καλείσαι να προσαρμοστείς ανάλογα με το ύφος και το στυλ του υπόλοιπου γάμου. Για αυτό φτιάξε DIY centerpieces γάμου στο στυλ που θέλεις να αποδόσεις. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα υφάσματα και τα ράνερ που θα πλαισιώσουν το στολισμό σου. Έπειτα, χρησιμοποίησε δίσκους και πιατέλες, βάζα διακόσμησης και διακοσμητικά. Για μακρόστενα τραπέζια μια πολύ hot διακοσμητική πρόταση είναι να φτιάξεις πλούσιες και γεμάτες γιρλάντες λουλουδιών ή να γεμίσεις εντυπωσιακά κασπώ με ανθοσυνθέσεις. Απογείωσε την ατμόσφαιρα προσθέτοντας φανάρια και κηροπήγια ενώ για περισσότερη λεπτομέρεια συνδύασε και την αρίθμηση τραπεζιού στο συνολικό στολισμό σου.

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Η πιο σημαντική συμβουλή από όλες, ωστόσο, είναι να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις, ο DIY γάμος σου είναι η στιγμή σου. Ζήσε τον χωρίς περικοπές και φτιάξε ανεξίτηλες αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν για μια ζωή.

[print_link]