Φθινοπωρινός Γάμος με Θέμα Κολοκύθα - ιδεες χρωματα και στολισμος

Φθινοπωρινός Γάμος με Θέμα Κολοκύθα

Ο φθινοπωρινός γάμος είναι η νέα τάση στους DIY γάμους. Λίγο οι συσσωρευμένοι γάμοι του καλοκαιριού, λίγο η δροσιά του καιρού και η φινέτσα του φθινοπώρου, δεν θέλει πολύ για να γίνει μια από τις νούμερο 1 επιλογές. Ένα από τα πιο hot θέματα γάμου δεν είναι άλλο από την κολοκύθα. Ναι καλά διάβασες! Το είδαμε σαν θέμα βάπτισης κολοκύθα και τώρα κάνει μια δυνατή εμφάνιση και στους γάμους του φθινοπώρου. Πρόκειται για μια τέλεια επιλογή για τα μελλόνυμφα ζευγάρια που τολμούν και θέλουν να ξεχωρίζουν με τη πρωτοτυπία τους. Είναι υπέροχο και για γαμοβάπτιση! Αν είσαι και εσύ ένα από αυτά ο φθινοπωρινός γάμος με θέμα κολοκύθα είναι για σένα.  Άδραξε την ευκαιρία του φθινοπωρινού τοπίου και γίνε η στιγμή σου. Πάρε έμπνευση και οργάνωσε ένα DIY γάμο που θυμίζει φθινοπωρινό πίνακα ζωγραφικής.

Χρώματα και υφάσματα για γάμο με θέμα κολοκύθα

Ο φθινοπωρινός γάμος με θέμα κολοκύθα έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε διαφορετικές χρωματικές παλέτες ανάλογα με το στυλ σου και με το πόσο βαθιά μέσα στο φθινόπωρο θα γίνει ο γάμος. Αν πρόκειται για θέμα γάμου για Σεπτέμβριο τότε θα σου προτείναμε να κινηθείς μεταξύ του λευκού και του χρυσού. Αν πάλι θέλεις κάτι αμιγώς φθινοπωρινό με μια πιο ρουστίκ αισθητική τότε επίλεξε τα γήινα χρώματα με μερικές χρυσές πινελιές. Για έναν πιο ρομαντικό φθινοπωρινό γάμο τότε επίλεξε το ροζ – χρυσό ή βεραμάν. Ανάλογα με το στυλ που θα επιλέξεις διάλεξε και τα υφάσματα γάμου. Συνδύασε τα πιο ανάλαφρα υφάσματα με ράνερ με πούλιες, χρυσόσκονες, μοτίβα, φτερά ή λινάτσα. Επιπλέον, μη φοβηθείς να παίξεις με διαφορετικές υφές και υλικά στο στολισμό σου δίνοντας ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Χρώματα και υφάσματα για γάμο με θέμα κολοκύθα

Στολισμός εκκλησίας και ανθοστολισμός γάμου με θέμα κολοκύθα

Ο φθινοπωρινός γάμος στολισμός της εκκλησίας με θέμα κολοκύθα θα είναι αν μη τι άλλο γεμάτος με διακοσμητικές κολοκύθες σε διαφορετικά μεγέθη. Εννοείται οτι θα τις συνδυάσεις με φθινοπωρινά διακοσμητικά. Φτιάξε συνθέσεις με κολοκύθες και δημιούργησε διαφορετικά ύψη με σταντ γάμου, καφάσια και γυάλινα είδη. Όσον αφορά τα φθινοπωρινά λουλούδια για γάμο που θα επιλέξεις θα σου προτείναμε τα αποξηραμένα. Είναι η απόλυτη τάση τα τελευταία χρόνια στα λουλούδια γάμου. Χρησιμοποίησε pampas grass, φθινοπωρινά φύλλα, Babala, λεβάντες, λουλούδια του αγρού κ.α. Βέβαια στις γαμήλιες ανθοσυνθέσεις σου μπορείς να συνδυάσεις και μερικά φρέσκα λουλούδια για ένα πιο ντελικάτο αποτέλεσμα. Στο ίδιο στυλ θα κινηθεί και η ανθοδέσμη νύφης.

Στολισμός εκκλησίας και ανθοστολισμός γάμου με θέμα κολοκύθα

Σετ γάμου & Στέφανα

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά για αυτό επίλεξε και τα ανάλογα φθινοπωρινά στέφανα αλλά και το σετ γάμου.  Χρυσά ή χάλκινα επάργυρα στέφανα γάμου ή για ένα ρουστίκ γάμο διάλεξε τα χειροποίητα στέφανα με λινάτσα και δαντέλα. Στο ίδιο ανάλογο στυλ θα είναι και η καράφα, το ποτήρι του κρασιού και ο δίσκος. Για φθινοπωρινό γάμο 2022 -23 είναι πολύ της μόδας τα επάργυρα στέφανα διπλά. Τι σημαίνει διπλά; Συνδυασμός 2 χρωμάτων μετάλλων. π.χ. Χρυσό με χάλκινο μαζί!

Σετ γάμου με θέμα κολοκύθα

Τραπέζι ευχών γάμου με θέμα κολοκύθα

Στον στολισμό γάμου κολοκύθα αναπόσπαστο κομμάτι είναι και το τραπέζι ευχών. Μπορείς είτε να το συνδυάσεις με το candybar είτε να φτιάξεις δυο διαφορετικές θεματικές γωνίες για τους καλεσμένους σου. Φυσικά και εδώ θα χρειαστείς για τη διακόσμηση διακοσμητικές κολοκύθες για το τραπέζι και για το στολισμό γύρω από αυτό. Συνδύασε τις με άλλα φθινοπωρινά διακοσμητικά και υλικά γάμου. Πρόσθεσε γυάλινα βάζα με κουφέτα και μαρσμέλλοου για να δώσεις ύψος και χρώμα στο τραπέζι ευχών. Έπειτα, και ανάλογα με το ύφος που έχεις επιλέξει για το γάμο σου, συνδύασε φανάρια και κηροπήγια. Για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα θα σου προτείναμε τα γεωμετρικά φανάρια και τις γυάλινες μπάλες με τρύπα. Στο ίδιο μοτίβο θα είναι και το βιβλίο ευχών ή το ευχολόγιο που θα γράψουν οι καλεσμένοι σας τις ευχές τους.

Τραπέζι ευχών γάμου με θέμα κολοκύθα

Candybar για φθινοπωρινό γάμο με θέμα κολοκύθα

Σειρά έχει το θεματικό candybar φθινοπωρινού γάμου με θέμα κολοκύθα. Φτιάξε ένα dessert table εμπνευσμένο από το θέμα σου όπου οι καλεσμένοι σου επισκεφθούν για να γλυκαθούν και να δροσιστούν με τα υπέροχα καλούδια που θα έχεις σερβίρει. Χρησιμοποίησε χρυσές εταζέρες και πιατέλες συνδυασμένες με ξύλινους δίσκους που θα γεμίσεις με διάφορα γλυκά γάμου. Επάνδρωσε το candybar με γυάλινα βάζα διακόσμησης σε διάφορα χρώματα και μεγέθη τα οποία θα γεμίσεις με χρωματιστά κουφέτα, μαρσμέλλοου και γλειφιτζούρια. Δρόσισε τους καλεσμένους σου γεμίζοντας γυάλες με βρυσάκι και κέρασε τους σε γυάλινα βαζάκια με χρωματιστά καλαμάκια. Για το στολισμό του candybar πρόσθεσε επιτραπέζιες διακοσμητικές κολοκύθες ή κρεμαστές. Θα σου προτείναμε, μάλιστα, να επιλέξεις θεματικά γλυκά cupcake, cake pops, μπισκότα γάμου και φυσικά τούρτα γάμου με κολοκύθες. Το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό!

Candybar για φθινοπωρινό γάμο με θέμα κολοκύθα

Στολισμός τραπεζιού γάμου με θέμα κολοκύθα

Έπειτα μερίμνησε και για το θεματικό στολισμό τραπεζιού. Φτιάξε υπέροχα φθινοπωρινά centerpieces με κολοκύθες. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις κολοκύθες και να τις κουφώσεις μετατρέποντας τις σε βάζα με πλούσια λουλούδια λουλουδιών. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να στολίσεις κατά τόπους στα τραπέζια διακοσμητικές κολοκύθες, κεριά και votive καθώς και μικρά φανάρια ή κλουβιά. Μια πιο ρομαντική επιλογή είναι να φτιάξεις ρομαντικά centerpieces γάμου με γυάλινες καμπάνες και κολοκύθες ή βιβλία με vintage εξώφυλλα και chic φθινοπωρινά στολίδια. Σε κάθε περίπτωση συνδύασε και την αρίθμηση τραπεζιού για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Στολισμός τραπεζιού γάμου με θέμα κολοκύθα

Μπομπονιέρες γάμου με θέμα κολοκύθα

Για τις DIY μπομπονιέρες με θέμα κολοκύθα διάλεξε εκλεκτά υλικά για μπομπονιέρες. Για μπομπονιέρες που μένουν στόλισε μίνι κολοκύθες με τα χρώματα του γάμου σε κορδέλες και κορδόνια. Κρέμασε σε ένα πουγκάκι τα κουφέτα σου και είναι έτοιμες. Διαφορετικά μπορείς να φτιάξεις κρεμαστές μπομπονιέρες με τελάρα κεντήματος και ύφασμα με κολοκύθες. Διακόσμησε τις με κορδέλες, φτερά και στρας. Είναι ιδανική πρόταση για γάμο και βάπτιση μαζί. Αν κάνεις γάμο το Νοέμβριο μπορείς πάνω στην κολοκύθα να κρεμάσεις και ένα μικρό γούρι, μιας που έρχονται και οι γιορτές! Μια εύκολη πρόταση για φθινοπωρινές μπομπονιέρες γάμου είναι με κομμένα υφάσματα ή έτοιμα πουγκιά. Σε αυτή τη περίπτωση θα παίξεις περισσότερο με τη χρωματική παλέτα του στολισμού παρά με το θέμα γάμου αυτό καθαυτό.

Μπομπονιέρες γάμου με θέμα κολοκύθα

Φωτισμός φθινοπωρινού γάμου

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικός είναι ο φωτισμός δεξίωσης. Το φθινόπωρο το διέπει μια cozy ατμόσφαιρα που απογειώνει κάθε στολισμό. Για αυτό το λόγο αποθέωσε το θέμα γάμου σου με τον κατάλληλο φωτισμό. Χρησιμοποίησε μπόλικά κεριά, λαμπάκια και φανάρια. Στόλισε τα στα σκαλιά της εκκλησίας, το χώρο της δεξίωσης και σε κάθε γωνιά του γάμου.

Φωτισμός φθινοπωρινού γάμου

Οργάνωσε ένα παραμυθένιο γάμο στη καρδιά του φθινοπώρου και Γίνε η Στιγμή σου! Κάνε ό,τι έχεις φανταστεί πραγματικότητα και ζήσε το όνειρο σου ένα ειδυλλιακό φθινοπωρινό απόγευμα μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

[print_link]