Βάπτιση με θέμα Φθινόπωρο Ιδέες και Χρώματα

Βάπτιση με θέμα Φθινόπωρο: Ιδέες και Χρώματα

Οι DIY βαπτίσεις το φθινόπωρο είναι η νέα τάση με ολοένα και περισσότερους γονείς να επιλέγουν τους φθινοπωρινούς μήνες για τη βάπτιση του μωρού τους. Πρόκειται για μια ανερχόμενη εποχή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καλοκαίρι. Διέπεται από ζεστασιά και απαράμιλλη φινέτσα. Επομένως μια βάπτιση με θέμα φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική ιδέα που θα ξεχειλίζει πρωτοτυπία και κομψότητα. Πέρα από αυτό είναι μια unisex επιλογή αφού ταιριάζει τόσο σε βάπτιση αγοριού όσο και σε βάπτιση κοριτσιού. Πάρε έμπνευση και οργάνωσε μια χειροποίητη βάπτιση – ωδή στο φθινόπωρο για το μικρό σου κολοκυθάκι.

Χρώματα και υφές για βάπτιση με θέμα φθινόπωρο

Ο φθινοπωρινός στολισμός βάπτισης κινείται σε γήινους τόνους με μερικές χρυσές ή χάλκινες πινελιές για περισσότερη λάμψη. Μια βάπτιση με θέμα φθινόπωρο παίρνει έμπνευση από την ύπαιθρο που έχει φορέσει τα φθινοπωρινά της με το φυσικό τοπίο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεδομένου αυτού η ρουστίκ αισθητική θα είναι η βάση όλου του στολισμού σου. Χρησιμοποίησε σαν βασικό υλικό το ξύλο επιλέγοντας ξύλινα διακοσμητικά και υλικά βάπτισης. Συνδύασε τα με μερικές μεταλλικές λεπτομέρειες για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Οι επιλογές φθινοπωρινά χρώματα βάπτισης είναι πολλές και οι συνδυασμοί μεταξύ τους ακόμα περισσότεροι! Όσον αφορά τα υφάσματα της βάπτισης θα σου προτείναμε να κάνεις και εδώ συνδυασμούς με πιο ανάλαφρα υφάσματα και ράνερ με φθινοπωρινά μοτίβα.

Χρώματα και υφές για βάπτιση με θέμα φθινόπωρο

Μπομπονιέρες για βάπτιση με θέμα φθινόπωρο

Στη βάπτιση με θέμα φθινόπωρο ανάλογες θα είναι και οι DIY μπομπονιέρες βάπτισης που θα φτιάξεις. Επίλεξε υλικά για μπομπονιέρες βάπτισης με φθινοπωρινό στυλ. Μερικές ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης είναι με τελάρο κεντήματος και υφάσματα βάπτισης με εκτυπωμένες κολοκύθες ή στην ίδια λογική με αντίστοιχο χειροποίητο μαξιλαράκι. Αν από την άλλη θέλεις να προσφέρεις στους καλεσμένους σου μπομπονιέρες αναμνηστικά μπορείς να φτιάξεις DIY κολοκύθες με υφάσματα και μικρά διακοσμητικά για μπομπονιέρες στις αποχρώσεις και της υπόλοιπης βάπτισης. Αν από την άλλη θέλεις κάτι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις μπομπονιέρες με έτοιμα πουγκιά ή με κομμένα υφάσματα και φθινοπωρινά στολίδια: ξύλινες κολοκύθες, φθινοπωρινά φύλλα κ.α. Στο ίδιο στυλ θα είναι και οι παιδικές μπομπονιέρες για τους μικρούς σου καλεσμένους.

Μπομπονιέρες για βάπτιση με θέμα φθινόπωρο

Μαρτυρικά για φθινοπωρινή βάπτιση

Την ίδια αισθητική θα ακολουθήσουν και τα DIY μαρτυρικά βάπτισης που θα φτιάξεις. Επίλεξε υλικά για μαρτυρικά, χάντρες και άλλα υλικά για κοσμήματα στις αποχρώσεις του φθινοπώρου. Για μια πιο boho βάπτιση κορίτσι φτιάξε πρωτότυπα κολιέ με κρίκους και φτερά. Για πιο απλά χειροποίητα μαρτυρικά βάπτισης αγοριού φτιάξε μίνιμαλ βραχιολάκια με δερματάκι κορδόνι και χρυσό σταυρό. Μια εξίσου εντυπωσιακή ιδέα είναι τα μαρτυρικά μπρελόκ με χάντρες και κωνσταντινάτα. Εναλλακτικά, θα σου προτείναμε τα βραχιόλια με μάτι σωλήνα. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που με λίγη φαντασία θα κάνεις τη διαφορά!

Μαρτυρικά για φθινοπωρινή βάπτιση

Τραπέζι ευχών βάπτισης με φθινοπωρινό θέμα

Είτε είναι απλός στολισμός βάπτισης είτε είναι grande τα φθινοπωρινά διακοσμητικά απογειώνουν έτσι κι αλλιώς τη διακόσμηση. Αυτό ισχύει και στο τραπέζι ευχών βάπτισης.  Για να το στήσεις χρησιμοποίησε τα ανάλογα φθινοπωρινά στολίδια. Κολοκύθες, ζωάκια και γήινα διακοσμητικά όπως κορμοί αποτελούν μια υπέροχη ιδέα. Εννοείται θα χρειαστείς και βιβλία ευχών. Πρόσθεσε επίσης καλάθια και καφάσια για να δώσεις ύψος στο τραπέζι ή να το πλαισιώσεις. Σε μια φθινοπωρινή διακόσμηση το παν είναι ο φωτισμός για αυτό επίλεξε ξύλινα φανάρια και κηροπήγια για να φτιάξεις μια όμορφη ατμόσφαιρα. Συνδύασε τα με μερικά γεωμετρικά φανάρια. Στόλισε κολοκύθες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη κατά τόπους του τραπεζιού. Γέμισε γυάλες με κουφέτα βάπτισης σε γήινους χρωματισμούς για το στολισμό. Φυσικά κυρίαρχο ρόλο εδώ παίζει το βιβλίο ευχών. Μπορείς να πάρεις έτοιμο βιβλίο ευχών με φθινοπωρινό μοτίβο ή ακόμη καλύτερα να φτιάξεις το δικό σου ευχολόγιο με κορδέλες, κορδόνια και διακοσμητικά.

Τραπέζι ευχών βάπτισης με φθινοπωρινό θέμα

Candybar για φθινοπωρινή βάπτιση

Στη βάπτιση αγόρι φθινόπωρο αλλά και στη βάπτιση κορίτσι αναπόσπαστο κομμάτι είναι και το candybar. Είναι μια γωνιά επιτομή του θέματος όπου οι καλεσμένοι σου θα γλυκαθούν και θα δροσιστούν με τα καλούδια που έχεις σερβίρει. Σέρβιρε όλα τα καλούδια σε εντυπωσιακές πιατέλες και εταζέρες ξύλινες. Συνδύασε τις με ξύλινα μπωλ και δίσκους για μια ολοκληρωμένη γήινη νότα στο στολισμό σου. Έπειτα γέμισε το candybar με γυάλινα βάζα διακόσμησης σε διάφορα μεγέθη τα οποία θα γεμίσεις με κουφέτα, μαρσμέλλοου και γλειφιτζούρια σε πορτοκαλί, κίτρινο και καφέ χρώμα. Δρόσισε τους καλεσμένους σου γεμίζοντας γυάλες με βρυσάκι και κέρασε τους σε γυάλινα βαζάκια με χρωματιστά καλαμάκια. Για το στολισμό του candybar πρόσθεσε επιτραπέζια φθινοπωρινά διακοσμητικά.

Candybar για φθινοπωρινή βάπτιση

Γλυκά και ζαχαρωτά για φθινοπωρινή βάπτιση

Ένα εντυπωσιακό candybar πέρα από το στήσιμο γίνεται και από τα θεματικά γλυκά που θα φιλέψεις τους καλεσμένους σου. Επίλεξε cupcakes, μπισκότα, cake pops, κουφέτα, γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά με φθινοπωρινά και σχέδια και χρώματα. Στο ίδιο στυλ θα είναι και η τούρτα βάπτισης που θα έχει φθινοπωρινά μοτίβα. Τέλος, επίλεξε κίτρινα, πορτοκαλί και κόκκινα μαρσμέλλοου και κουφέτα για να διακοσμήσεις τα κασπώ, τις γυάλες με καπάκι, τα καφάσια και τα καλάθια. Αν επιλέξεις, τελικά, μια φθινοπωρινή βάπτιση μπορείς να εντάξεις στο μενού βάπτισης γεύσεις και συνταγές από τη κουζίνα του Φθινοπώρου.

Γλυκά και ζαχαρωτά για φθινοπωρινή βάπτιση

Δεξίωση βάπτισης με θέμα φθινόπωρο

Και η δεξίωση βάπτισης θα απαντάει στα θέματα για βάπτιση αγοριού φθινόπωρο ή κοριτσιού. Θα χρησιμοποιήσεις μπαλόνια, χάρτινα φανάρια και ό,τι άλλο επιθυμείς σε γήινους τόνους. Για την διακόσμηση τραπεζιού βάπτισης θα σου προτείναμε να διακοσμήσεις το τραπέζι κατά τόπους με φθινοπωρινά διακοσμητικά και γιρλάντες από πρασινάδες, όπως τον ευκάλυπτο. Εναλλακτικά, μπορείς να μετατρέψεις αληθινές κολοκύθες σε βάζα με φθινοπωρινά λουλούδια. Μια εύκολη ιδέα είναι τα βαζάκια μαρμελάδας με αποξηραμένα σε συνδυασμό με την αρίθμηση τραπεζιού ή καφασάκια με φθινοπωρινά αποξηραμένα φρούτα. Για περισσότερη ατμόσφαιρα χρησιμοποίησε λαμπάκια, κεριά και votive καθώς και γεωμετρικά φανάρια. Οι καλεσμένοι σου θα εντυπωσιαστούν!

Δεξίωση βάπτισης με θέμα φθινόπωρο

Προσκλητήρια για βάπτιση με θέμα φθινόπωρο

Εξίσου σημαντικά είναι και τα προσκλητήρια βάπτισης με θέμα φθινόπωρο. Αν θέλεις να δώσεις μια γεύση από το θέμα βάπτισης που επέλεξες  τότε φτιάξε και τα ανάλογα προσκλητήρια. Μια ιδέα είναι να τυπώσεις σε έναν καλό εκτυπωτή προσκλητήρια με φθινοπωρινά σχέδια. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξες DIY φθινοπωρινά φύλλα από υφάσματα βάπτισης και κλαδιά. Κρέμασε από το κλωνάρι το προσκλητήριο με όλες τις πληροφορίες και θα είναι έτοιμες.

Προσκλητήρια για βάπτιση με θέμα φθινόπωρο

Από τα προσκλητήρια και τις φθινοπωρινές μπομπονιέρες μέχρι τα φθινοπωρινή βάπτιση ρούχα και το φθινοπωρινό στολισμό αυτή η βάπτιση είναι σίγουρο ότι θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Πάρε έμπνευση από τις ακατέργαστες ομορφιές που κρύβει η πλάση το Φθινόπωρο και φτιάξε μια υπέροχη DIY βάπτιση για το παιδάκι σου.

[print_link]