Στολισμός Φθινοπωρινού Γάμου Ιδέες & Συμβουλές

Στολισμός Φθινοπωρινού Γάμου: 8 Ιδέες & Συμβουλές

Ο φθινοπωρινός γάμος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των μελλόνυμφων ζευγαριών. Αν βρίσκεσαι και εσύ μέσα σε αυτούς και βρίσκεις δελεαστικό το φθινοπωρινό τοπίο για ένα γάμο το φθινόπωρο, είμαστε μαζί σου. Εδώ θα βρεις πρωτότυπες ιδέες και συμβουλές ώστε ο στολισμός φθινοπωρινού γάμου που θα επιλέξεις να απορρέει κομψότητα και φινέτσα.

Χρωματική παλέτα φθινοπωρινού γάμου

Ο στολισμός φθινοπωρινού γάμου διαθέτει μια ευρεία γκάμα από εντυπωσιακά χρώματα που δίνουν μια αίσθηση «ζεστασιάς» και αριστοκρατικότητας. Τα γήινα χρώματα, αν μη τι άλλο έχουν την τιμητική τους. Το καφέ, το μπεζ, το πορτοκαλί και το σκούρο κόκκινο διέπουν τους φθινοπωρινούς γάμους. Από εκεί και πέρα στα χρώματα και ιδέες για φθινοπωρινό γάμο έρχονται να προστεθούν το πετρόλ, το σκούρο πράσινο και το βουργουνδί. Μια πιο ρομαντική και glam προσέγγιση του φθινοπώρου είναι ο συνδυασμός ροζ – χρυσό. Ό,τι και να επιλέξεις δώσε περισσότερη λάμψη με χρυσές ή χάλκινες πινελιές. Με βάση αυτές τις αποχρώσεις διάλεξε μέσα από τα φθινοπωρινά θέματα γάμου αυτό που σου ταιριάζει.

Χρωματική παλέτα φθινοπωρινού γάμου

Υφάσματα και υφές για στολισμό φθινοπωρινού γάμου

Ο στολισμός φθινοπωρινού γάμου περιέχει και τα ανάλογα υφάσματα και τις υφές. Ο φθινοπωρινός ρουστίκ γάμος έχει σαν βασικό υλικό το ξύλο και ακατέργαστες υφές όπως η λινάτσα και ο καμβάς. Εδώ αν θέλεις να προσθέσεις μια ρομαντική νότα μπορείς να συνδυάσεις υφάσματα δαντέλας. Αν από την άλλη προτιμάς την λαμπερή πλευρά του φθινοπώρου τότε επίλεξε μεταλλικά διακοσμητικά σε αντικέ χρυσό ή χάλκινο χρώμα.  Όσον αφορά τα υφάσματα και τα ράνερ που θα επιλέξεις, προτίμησε ανάλαφρα υλικά όπως το λινό και τη γάζα. Ειδικά οι γάμοι το Σεπτέμβριο, όπου ο καλοκαιρινός στολισμός γάμου συναντάει τον φθινοπωρινό δεν θέλεις να έχεις ένα αμιγώς cozy αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο συνδύασε τα ελαφριά υφάσματα με πιο «βαριές» υφές ανάλογα με το φθινοπωρινό θέμα γάμου.

Υφάσματα και υφές για στολισμό φθινοπωρινού γάμου

Ανθοστολισμός για γάμο το φθινόπωρο

Ο ανθοστολισμός σε ένα γάμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Από τη διακόσμηση της εκκλησίας και της δεξίωσης μέχρι και την ανθοδέσμη της νύφης τα λουλούδια δίνουν χρώμα και χαρακτήρα. Το ίδιο ισχύει και στο στολισμό ενός φθινοπωρινού γάμου. Επίλεξε φθινοπωρινά λουλούδια για γάμο στους αντίστοιχους χρωματισμούς. Μερικές ιδέες είναι ο ευκάλυπτος, τα τριαντάφυλλα, οι ανεμώνες, οι κάλλες, οι αμαρυλλίδες, οι παιώνες και οι τουλίπες στις αντίστοιχες αποχρώσεις του κόκκινου, του μπεζ, του πορτοκαλί και του πράσινου που θα δώσουν ένα φοβερό αποτέλεσμα. Συνδύασε τα με αποξηραμένα όπως pampas grass και στάχυα για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα. Φτιάξε μπουκέτα για τα σταντ γάμου και πρωτότυπες γιρλάντες με φθινοπωρινά λουλούδια για το τραπέζι ευχών και το τραπέζι δεξίωσης. Μην ξεχνάς και τα φρούτα – λαχανικά! Σε ένα φθινοπωρινό ανθοστολισμό μπορείς να συμπεριλάβεις τα μήλα, τα αχλάδια, τα ρόδια. Για θέμα γάμου με κολοκύθες, μην ξεχάσεις τις κολοκύθες!

Ανθοστολισμός για γάμο το φθινόπωρο

Κηροπήγια και φανάρια για φθινοπωρινό γάμο

Στους φθινοπωρινούς γάμους η κατάλληλη ατμόσφαιρα παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο από κάθε άλλη εποχή. Για να πετύχεις μια μοναδική ατμόσφαιρα επίλεξε εντυπωσιακά κηροπήγια και φανάρια ανάλογα με το θέμα σου. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα διάλεξε ξύλινα ενώ για μια λαμπερή πινελιά διάλεξε χρυσά και χάλκινα μεταλλικά ή γυάλινα. Οι ρομαντικοί στολισμοί γάμου περιέχουν μεταλλικά ή γυάλινα κηροπήγια και φανάρια με περίτεχνα σκαλίσματα και σχέδια. Από την άλλη οι πιο μοντέρνοι γάμοι περιέχουν μίνιμαλ στοιχεία και γεωμετρικά φανάρια. Για έναν industrial γάμο εστίασε στο αλουμίνιο και το μέταλλο για να επιλέξεις τόσο τα φανάρια όσο και τα κηροπήγια σου. Σε αυτή τη λογική, μπορείς να κινηθείς και όταν είναι ο γάμος τον Οκτώβριο διακόσμηση.

Κηροπήγια και φανάρια για φθινοπωρινό γάμο

Candybar και τραπέζι ευχών φθινοπωρινού γάμου

Μέρος του στολισμού είναι αδιαμφισβήτητα τόσο το τραπέζι ευχών όσο και το candybar. Μπορείς είτε να τα οργανώσεις τα 2 σε 1 είτε να φτιάξεις δυο ξεχωριστές γωνιές. Διακόσμησε τα με φθινοπωρινά διακοσμητικά και λουλούδια ενώ επίλεξε και τα ανάλογα βιβλία ευχών. Για περισσότερη ατμόσφαιρα συμπεριέλαβε και εδώ φανάρια και κηροπήγια ή ακόμη και λαμπάκια. Θα δημιούργησες έτσι μια χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα που εμπνεύσει τους καλεσμένους σου να γράψουν τις ευχές τους. Σχετικά με το κομμάτι του candybar χρησιμοποίησε ανάλογα μεταλλικά ή ξύλινα καλάθια και μπωλ που θα γεμίσεις με μάρσμελλοους. Επιπλέον, επίλεξε γυάλες με βρυσάκι όπου θα δροσίζονται οι καλεσμένη σου. Έπειτα επάνδρωσε το dessert table με μεταλλικές εταζέρες ή ξύλινες όπου θα γεμίσεις με εποχιακά γλυκά. Θα σου προτείναμε, μάλιστα, να διαλέξεις γλυκά, cake pops ακόμα και τη τούρτα γάμου σε φθινοπωρινές αποχρώσεις. Τέλος, χρησιμοποίησε δίσκους και πιατέλες τις οποίες θα γεμίσεις με έξτρα γλυκά και κουφέτα.

Candybar και τραπέζι ευχών φθινοπωρινού γάμου

Στολισμός δεξίωσης φθινοπωρινού γάμου

Στο ίδιο φθινοπωρινό μοτίβο θα είναι και η δεξίωση γάμου. Αρχικά μια συμβουλή μας είναι να έχεις μια εσωτερική επιλογή για την δεξίωση γάμου σου. Κατά τη φθινοπωρινή περίοδο ο καιρός είναι ιδιόμορφος, με αποτέλεσμα να συναντήσεις βροχές και ανέμους την ημέρα του γάμου σου, μην βρεθείς εξ απρόοπτου. Εν συνεχεία, όσον αφορά το στολισμό της δεξίωσης του γάμου θα σου συνιστούσαμε να παίξεις αρχικά με το φωτισμό δεξίωσης, δίνοντας μια cozy αίσθηση στο χώρο. Στόλισε λαμπάκια, κεριά και votive σε κάθε άκρη του χώρου και χαμήλωσε παράλληλα το φωτισμό του κέντρου δεξιώσεων. Πέρα από αυτό, συνδύασε και εδώ υφάσματα και ράνερ όπως έχεις κάνει και στον υπόλοιπο στολισμό φθινοπωρινού γάμου. Για το στολισμό τραπεζιού δεξίωσης φτιάξε DIY φθινοπωρινά centerpieces με φθινοπωρινά διακοσμητικά, αποξηραμένα και κεριά. Στόλισε τα σε καφάσια, σε φέτες κορμού ή σε δίσκους. Σε αυτές τις κατασκευές μπορείς να συμπεριλάβεις και την αρίθμηση τραπεζιού σου. Εναλλακτικά, αν έχεις μακρόστενα τραπέζια θα σου προτείναμε τις φθινοπωρινές γιρλάντες και ανθοσυνθέσεις.

Στολισμός δεξίωσης φθινοπωρινού γάμου

Φθινοπωρινά διακοσμητικά γάμου

Τα φθινοπωρινά διακοσμητικά είναι αυτά που θα απογειώσουν το στολισμό ενός γάμου το Φθινόπωρο. Επίλεξε κολοκύθες σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και υφές και στόλισε από άκρη σε άκρη στο DIY γάμο σου. Επιπλέον, μπορείς να δώσεις πνοή στο στολισμό σου με διακοσμητικά ζωάκια με φθινοπωρινή εμφάνιση και πρωτότυπο στυλ: σκαντζοχοιράκια, αλεπούδες, κουκουβάγιες και άλλα φθινοπωρινά ζωάκια διακόσμησης θα αποτελέσουν σημαντικό σημείο της διακόσμησης. Αν θέλεις να δώσεις ακόμη πιο έντονο φθινοπωρινό στυλ πρόσθεσε και διακοσμητικά φθινοπωρινά φύλλα.

Φθινοπωρινά διακοσμητικά γάμου

Κουφέτα φθινοπωρινού γάμου

Προσάρμοσε στα χρώματα και το στολισμό του γάμου και τα κουφέτα που θα επιλέξεις για τις φθινοπωρινές μπομπονιέρες γάμου αλλά και για το τραπέζι ευχών. Διάλεξε κουφέτα βότσαλα, κουφέτα σοκολάτας ή αμυγδάλου σε γήινες και φθινοπωρινές αποχρώσεις λαμβάνοντας υπόψιν τη χρωματική παλέτα που αναφέραμε πιο πάνω. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό, γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Κουφέτα φθινοπωρινού γάμου

Οι φθινοπωρινοί γάμοι ήρθαν για να μείνουν και ξέρουμε ήδη γιατί. Σε κερδίζουν με τα ζεστά χρώματα και τις φινετσάτες υφές που συναντάνε είτε την ακατέργαστη ομορφιά της φύσης είτε την κομψότητα και την λάμψη που δημιουργεί στις επιφάνειες ο φθινοπωρινός ήλιος.

[print_link]