Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Σαλονιού Ιδέες

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Σαλονιού: 18 Ιδέες

Η άνοιξη κατέφθασε και μαζί της έφερε ζωηρά χρώματα, όμορφες μυρωδιές και ένα αίσθημα ανανέωσης. Καιρός είναι να αποχαιρετήσουμε την «βαριά» και μουντή χειμωνιάτικη διακόσμηση και να δώσουμε χώρο στις παιχνιδιάρικες αποχρώσεις και τους ανάλαφρους στολισμούς. Το σαλόνι ανεξάρτητα από την εποχή είναι ένα από τα βασικά δωμάτια του σπιτιού αφού εκεί περνάς χρόνο μόνη ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Για αυτό μια ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού θα είναι η αρχή για μια ανανέωση σπιτιού που σίγουρα θα σε αναζωογονήσει.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού με βάζα και λουλούδια

Μια από τις πιο απλές και εύκολες ανοιξιάτικες ιδέες διακόσμησης είναι τα διακοσμητικά βάζα με λουλούδια. Διάλεξε βάζα σε διάφορα μεγέθη και σχέδια για το τραπέζι ή τα αντίστοιχα διακοσμητικά δαπέδου. Γέμισε τα με τα αγαπημένα σου ανοιξιάτικα λουλούδια. Μια εναλλακτική πρόταση είναι αντί για βάζα να χρησιμοποιήσεις περίτεχνα ή μη μπουκάλια που τυχόν έχουν μείνει ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι. Μπουκάλια κρασιού, κολόνιας, καράφες και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά βάζα διακόσμησης για την άνοιξη.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού με βάζα και λουλούδια

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού με κλουβιά

Φτιάξε μια ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα στο καθιστικό σου χρησιμοποιώντας διακοσμητικά κλουβιά. Στόλισε τα με λουλούδια, κεριά ή ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως πουλάκια και πεταλούδες. Θα δώσουν μια ρομαντική vintage πινελιά στο σαλόνι σου.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού με κλουβιά

Ανοιξιάτικα στεφάνια

Απ΄τα ανοιξιάτικα διακοσμητικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα ανάλογα ανοιξιάτικα στεφάνια. Φτιάξε τα δικά σου DIY ανοιξιάτικα στεφάνια και κρέμασε τα στους τοίχους, τις μπαλκονόπορτες ή στόλισε τα σε ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού. Χρησιμοποίησε βέργινα στεφάνια ή στεφάνια από βελιζόλ, λουλούδια, ανοιξιάτικα στολίδια, κορδέλες και κορδόνια. Φτιάξε τα δικά σου ανοιξιάτικα σχέδια με φαντασία και μεράκι.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού Ανοιξιάτικα στεφάνια

Ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού με κουτιά και λουλούδια

Μια μοντέρνα ιδέα για ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού είναι τα κουτιά γεμάτα λουλούδια. Μπορείς να διαλέξεις κουτιά σύνθεσης ή για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα γυάλινα κουτιά. Βάλε μέσα dry moss και ξεκίνα να στερεώνεις σε αυτό τα αγαπημένα σου ανοιξιάτικα λουλούδια. Φτιάξε μια πλούσια ανθοσύνθεση που θα χρωματίσει πανέμορφα τον χώρο σου.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού με κουτιά και λουλούδια

Γυάλινα είδη για ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού

Τα γυάλινα είδη παραμένουν η πιο εύκολη και οικονομική επιλογή για να διακοσμήσεις τον χώρο σου. Προσάρμοσε τις γυάλες και τα βάζα σου στο ανοιξιάτικο μοτίβο με μερικές εποχιακές πινελιές. Γέμισε γυάλες με καπάκι με χρωματιστά φρούτα ή λεμόνια. Για μια πιο πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού μπορείς να προσθέσεις μερικά πασχαλινά διακοσμητικά όπως είναι τα πασχαλινά αυγά. Εναλλακτικά, γέμισε τα με λαμπάκια, κεριά, χρωματιστή άμμο ή ό,τι άλλο ανοιξιάτικο έχεις κατά νου.

Ανοιξιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά

Για να στολίσεις με ανοιξιάτικα σχέδια τους τοίχους του σαλονιού δεν σημαίνει ότι θα επιλέξεις μόνο ανοιξιάτικα στεφάνια. Μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου εναλλακτικά ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου με ανοιξιάτικο στυλ. Φτιάξε ανοιξιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά από δίσκους και πιατέλες συνδυασμένα με ανοιξιάτικα διακοσμητικά και λουλούδια. Χρησιμοποίησε τελάρα κεντήματος για να φτιάξεις εναλλακτικό πρωτομαγιάτικο στεφάνι ή σουπλά για να δημιουργήσεις ένα διακοσμητικό μπουκέτο. Τέλος αν σου αρέσει το bohemian στυλ και έχεις γενικά μια boho διακόσμηση σπιτιού θα σου προτείναμε να φτιάξεις μια σύνθεση στον τοίχο από καπέλα με λουλούδια ή ακόμη και χρωματιστά macrame.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού Ανοιξιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά

Ανοιξιάτικες γιρλάντες για διακόσμηση σαλονιού

Για μια οικονομική ανοιξιάτικη διακόσμηση, οι ανοιξιάτικες γιρλάντες ταιριάζουν τέλεια. Για μια πασχαλινή διακόσμηση τζακιού την άνοιξη, για τα παράθυρα ή τους τοίχους. Κατασκεύασε τις δικές σου εντυπωσιακές ανοιξιάτικες γιρλάντες χρησιμοποιώντας διακοσμητικά λουλούδια, κορδέλες ακόμη και πολύχρωμα πομ – πομ.

Ανοιξιάτικες γιρλάντες για διακόσμηση σαλονιού

Καλάθια και καφάσια για ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού

Τα καλάθια και τα καφάσια δένουν τέλεια με μια ανοιξιάτικη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού και όχι μόνο. Γέμισε τα με φρούτα, αποξηραμένα όπως pampas grass, στάχυα και λεβάντες, λουλούδια ή φλοράλ ριχτάρια δίνοντας μια χαλαρή αίσθηση στον χώρο. Τοποθέτησε τα στο πάτωμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια θέλεις.

Καλάθια και καφάσια για ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού

Γεωμετρικά φανάρια με λουλούδια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Για μια πιο μοντέρνα και μίνιμαλ διακόσμηση θα σου προτείναμε να εντάξεις στην ανοιξιάτικη διακόσμηση του σαλονιού σου τα γεωμετρικά φανάρια. Γέμισε τα με λουλούδια, φυλλώματα ή απλά ανοιξιάτικα διακοσμητικά και θα είναι έτοιμα. Αν πάλι θες να κάνεις μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση θα σου προτείναμε να στολίσεις τα φανάρια με μικρά λαγουδάκια.

Γεωμετρικά φανάρια με λουλούδια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Ανοιξιάτικα centerpieces για σαλόνι

Τα centerpieces είναι η τέλεια επιλογή τόσο για ανοιξιάτικη διακόσμηση μικρού σαλονιού όσο και για ανοιξιάτικο στολισμό μεγάλου καθιστικού. Οι ιδέες είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση και να φτιάξεις την δική σου πρωτότυπη ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού.

Κορμοί με λουλούδια

Η παρακάτω ιδέα είναι μια υπέροχη ανοιξιάτικη κατασκευή για διακόσμηση σπιτιού. Διάλεξε δύο φέτες κορμού και στερέωσε τους αντικριστά με μπόλικη κόλλα και σπάγκο. Έπειτα στερέωσε ανάμεσα τους ανοιξιάτικα διακοσμητικά λουλούδια. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό και αρκετά ρουστίκ.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού Κορμοί με λουλούδια

Ανοιξιάτικη γυάλινη καμπάνα

Μια από τις ιδέες διακόσμησης για την άνοιξη είναι να χρησιμοποιήσεις γυάλινες καμπάνες. Φτιάξε εσωτερικά ένα ανοιξιάτικο σκηνικό όπως μια χειροποίητη φωλιά από κλαδιά γεμάτη πεταλούδες και πουλάκια. Αν θες να συνδυάσεις και την πασχαλινή διακόσμηση σου πρόσθεσε πασχαλινά αυγά.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού Ανοιξιάτικη γυάλινη καμπάνα

Ανοιξιάτικη διακόσμηση με γυάλινα βαζάκια

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ξεχασμένα γυάλινα βαζάκια του γλυκού ξεχασμένα και αχρησιμοποίητα σε κάποιο ντουλάπι. Αυτή την άνοιξη δώσε τους αξία και χρησιμοποίησε τα για να φτιάξεις μια πρωτότυπη DIY ανοιξιάτικη διακόσμηση με βαζάκια. Μπορείς να τα μετατρέψεις σε εναλλακτικά βάζα με λουλούδια, κρεμαστά ή μη κηροπήγια ή να τα διακοσμήσεις ανοιξιάτικα. Ανάλογα με το ύφος και της υπόλοιπης διακόσμησης φτιάξε τις δικές σου ανοιξιάτικες συνθέσεις με γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση με γυάλινα βαζάκια

Εταζέρα με λουλούδια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Μια εξίσου εντυπωσιακή ιδέα για ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού είναι οι εταζέρες και οι βάσεις τούρτας. Μπορείς να τις διακοσμήσεις με ανοιξιάτικα διακοσμητικά, φλοράλ σετ τσαγιού δίνοντας μια vintage νότα ή να αρκεστείς σε μερικά κασπώ με λουλούδια για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα. Ό,τι και να επιλέξεις αυτή η σύνθεση θα είναι η επιτομή της άνοιξης.

Εταζέρα με λουλούδια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά

Δίσκοι με λουλούδια και κεριά

Οι δίσκοι και οι πιατέλες με μερικά λουλούδια και κηροπήγια με κεριά είναι μια εύκολη λύση για ανοιξιάτικο στολισμό που δεν απαιτεί μάλιστα και εξαιρετικές DIY δεξιότητες. Διάλεξε περίτεχνους δίσκους του στυλ σου και γέμισε τους με μικρά βάζα με λουλούδια, κηροπήγια και ανοιξιάτικα επιτραπέζια διακοσμητικά. Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξεις τα πιο χρωματιστά βιβλία που έχεις και να τα διακοσμήσεις και αυτά πάνω ή δίπλα στο δίσκο σου.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού Δίσκοι με λουλούδια και κεριά

Ανοιξιάτικες κορνίζες

Φτιάξε μια ανοιξιάτικη διακόσμηση τοίχου με τις δικές σου ανοιξιάτικες κατασκευές με κορνίζες. Διάλεξε τις κορνίζες που σου αρέσουν και βγάλε τα τζαμάκια τους. Διακόσμησε τις με λουλούδια, κουμπιά σε διάφορα χρώματα και σχέδια ή με χρυσόσκονες. Αν πάλι θέλεις να βάλεις φωτογραφίες στις κορνίζες διακόσμησε τις περιμετρικά.

Ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού Ανοιξιάτικες κορνίζες

Ανοιξιάτικες πινακίδες για διακόσμηση σαλονιού

Οι ταμπέλες και πινακίδες είναι μια ωραία και μοντέρνα επιλογή για κάθε διακόσμηση σπιτιού. Επίλεξε επιτραπέζιες ή κρεμαστές διακοσμητικές πινακίδες που θα δώσουν μια «ζεστή» ατμόσφαιρα στον χώρο σου, υπό ένα ανοιξιάτικο πρίσμα. Είναι μάλιστα μια εξαιρετική ιδέα αν θες να στολίσεις το μπουφέ σου ή τον πάγκο της κουζίνας για να κάνεις μια ανοιξιάτικη διακόσμηση κουζίνας.

Ανοιξιάτικες πινακίδες για διακόσμηση σαλονιού

Υφάσματα, κουρτίνες και μαξιλάρια

Τέλος, για μια ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού άλλαξε τα υφάσματα, τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τα ριχτάρια που έχεις στο σαλόνι σου. Βγάλε τα μουντά και βαριά υφάσματα του χειμώνα και αντικατέστησε τα με αέρινα και ζωηρά ριχτάρια. Συνδύασε φλοράλ μαξιλαράκια και γιατί όχι φλοράλ κουρτίνες. Ακόμη και μόνο αυτή την αλλαγή να κάνεις στο καθιστικό σου θα ανανεώσεις την ψυχολογία σου.

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Σαλονιού Υφάσματα, κουρτίνες και μαξιλάρια

Φέρε την άνοιξη στο σπίτι σου και ανανέωσε την καθημερινότητα σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα και τις χουχουλιάρικες στιγμές που ζήσαμε και να καλωσορίσουμε μια νέα εποχή αναγέννησης και ζωηρών χρωμάτων. Για να το κάνουμε αυτό καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από την διακόσμηση σπιτιού, την δική μας προσωπική βάση και καταφύγιο.

[print_link]