Κοροναϊός και τα νέα μέτρα για γάμους και βαπτίσεις

Κοροναϊός: Nέα μέτρα για γάμους και βαπτίσεις – Αύγουστος 2020

Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη εποχή που νέες συνθήκες διέπουν τις ζωές μας εν μέσω της πανδημίας του covid – 19. Αυτό είναι ιδιαίτερο εντεταμένο για όλα τα ζευγάρια που είχαν προγραμματίσει το γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους. Φτάνοντας στο τέλος του καλοκαιριού ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα πανδημίας. Για αυτό ο κοροναϊός και τα νέα μέτρα για γάμους και βαπτίσεις είναι πραγματικότητα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη υπουργική απόφαση στις 28 Αυγούστου ανακοινώθηκε η παράταση των ειδικών μέτρων για 14 μέρες.

Αριθμός καλεσμένων για γάμους και βαπτίσεις

Για τις περιοχές με ειδικά μέτρα προστασίας, ο κοροναϊός και τα νέα μέτρα για γάμους και βαπτίσεις προβλέπουν τον ανώτατο αριθμό 50 καλεσμένων με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους λατρείας. Κατά συνέπεια περιορισμένη θα είναι και η συμμετοχή και στις δεξιώσεις ή party γάμου ή βάπτισης. Σε αυτό δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις ανάλογα με το αν τελούνται τα μυστήρια σε δημόσιους ή ιδιωτικούς, εσωτερικούς ή υπαίθριους χώρους. Ενώ στην υπόλοιπη χώρα το ανώτατο όριο των καλεσμένων συνεχίζει να είναι στα 100 ατόμα. Πριν ξεκινήσεις, λοιπόν, να πλανάρεις οτιδήποτε θα προτείναμε να τσεκάρεις τις συμβουλές μας σχετικά με το πάρτυ του γάμου.

Κοροναϊός και τα νέα μέτρα για γάμους και βαπτίσεις Αριθμός καλεσμένων για γάμους και βαπτίσεις

Ωράριο λειτουργίας χώρων δεξιώσεων και διασκέδασης

Βέβαια αναρωτιέσαι και τι ισχύει για τη δεξίωση και το πάρτυ σχετικά με το κορονοϊό; Φυσικά ο κοροναϊός και τα νέα μέτρα για γάμους και βαπτίσεις δεν θα μπορούσαν να μην συγκαταλέγουν και το ωράριο λειτουργίας για τους χώρους διασκέδασης. Έτσι ό,τι ισχύει για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης ισχύει και για τα κέντρα εκδηλώσεων και δεξιώσεων. Αναστέλλεται η λειτουργία τους από τις 12:00 μέχρι τις 7:00 το πρωί. Επομένως αν αγαπημένη μας νυφούλα ή μανούλα είχες φανταστεί ένα τρικούβερτο γλέντι μέχρι πρωίας ίσως, πρέπει να αναθεωρήσεις. Τι λες για ένα brunch wedding;

Κοροναϊός και τα νέα μέτρα για γάμους και βαπτίσεις Ωράριο λειτουργίας χώρων δεξιώσεων και διασκέδασης

Περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα

Ειδικά περιοριστικά μέτρα έχουν τεθεί στις περιοχές  Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τα ίδια μέτρα ισχύον εξίσου και στις περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Ζακύνθου, Χανίων, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και τους δήμους Μυκόνου, Πάρου, Αντίπαρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου και Κω. Ενώ για τις περιοχές του Πόρου και του Αμπελώνα έγινε άρση των ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας. Εν όψει καθημερινών νέων δεδομένων για τους αριθμούς κρουσμάτων οι συνθήκες δεν είναι παγιωμένες. Αν λοιπόν πρόκειται να κάνεις το γάμο σου ή τη βάπτιση του παιδιού σου σε περιοχές με περιοριστικά μέτρα καλό θα ήταν να περιμένεις λίγο. Εκτός των άλλων οι αριθμοί κρουσμάτων μεταβάλλονται καθημερινά, επομένως οι συνθήκες δεν είναι παγιωμένες. Για αυτό μια συμβουλή μας είναι να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου τις επίσημες ανακοινώσεις για να μη βρεθείς εξ απροόπτου.

Περιοχές με ειδικά περιοριστικά μέτρα

Κυρώσεις και πρόστιμα για τους παραβάτες των μέτρων

Αν πραγματοποιηθεί παράβαση του ανώτατου ορίου των 50 ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και τις κοινωνικές εκδηλώσεις που τις ακολουθούν επιβάλλεται, στα φυσικά πρόσωπα, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 3.000 ευρώ και φθάνουν στις 5.000 ευρώ, με αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Όσον αφορά τη παράβαση του ωραρίου από τους χώρους τα πρόστιμα ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας από 3 έως 20 ημέρες.

Μπομπονιέρες και αναμνηστικά

Σκέφτεσαι την αναβολή του γάμου ή της βάπτισης σαν λύση προφύλαξης εν μέσω πανδημίας; Είμαστε μαζί σου! Θα σου προτείναμε μάλιστα να φτιάξεις ειδικές μπομπονιέρες γάμου ή DIY μπομπονιέρες βάπτισης – αναμνηστικές μπομπονιέρες που θα ενημερώνεις τους καλεσμένους σου για την αναβολή του μυστηρίου και την νέα ημερομηνία. Εναλλακτικά, αν έχεις πάρει απόφαση να τελέσεις το μυστήριο με τις όποιες συνθήκες τότε χάρισε στους καλεσμένους σου τη πολυτέλεια και τη κομψότητα ενός micro wedding. Δώσε περισσότερη έμφαση και επίλεξε εκλεκτά υλικά για μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης. Φυσικά μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις την προστατευτική μάσκα και μπουκαλάκια με αντισηπτικό. Μπομπονιέρες και κορονοϊός είναι άλλο ένα δύσκολο σημείο που θα πρέπει να οργανώσεις φέτος.

Μπομπονιέρες και αναμνηστικά

Τα νέα δεδομένα στους γάμους και τις βαπτίσεις είναι μια πραγματικότητα και οφείλουμε όλοι να τα τηρούμε για εμάς και για τους γύρω μας. Μπορεί φέτος να μη πήγαν τα πράγματα όπως τα φανταζόσουν. Σκέψου, όμως, πως η αγάπη σου για τον σύντροφο σου ή το παιδάκι σου είναι εκεί! Είναι πιο δυνατή, πιο αληθινή και ανιδιοτελή από ποτέ, έτοιμη να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και να βγει αλώβητη.

 

Μάθε εδώ τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από 21 Σεπτεμβρίου 2020.

[print_link]