πολιτικός γάμος συμβουλές

Πολιτικός γάμος: 8 Συμβουλές για να μείνει Αξέχαστος

Ο πολιτικός γάμος είναι μια εύκολη λύση που ολοένα και περισσότερα ζευγάρια τον προτιμούν. Οι λόγοι μπορεί να είναι οικονομικοί ή επειδή βιάζεται το ζευγάρι να παντρευτεί. Όπως και να έχει μπορεί η τέλεση του πολιτικού γάμου να είναι μια γρήγορη διαδικασία ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι μοναδικός με προσωπικές σου πινελιές. Εμείς σου έχουμε μερικές συμβουλές για να γίνει ο πολιτικός γάμος σου ένα φαντασμαγορικό γεγονός που θα θυμούνται όλοι.

Τοποθεσία γάμου

Αφού έχεις τακτοποιήσει όλα τα διαδικαστικά, έγγραφα και την αναγγελία του πολιτικού γάμου, πρέπει να επιλέξεις και την τοποθεσία. Συνήθως πραγματοποιείται ο γάμος στο δημαρχείο που υπάγεται το ζευγάρι, ωστόσο αυτό δεν είναι και υποχρεωτικό. Κάποιοι δήμοι διαθέτουν πολύ όμορφες αίθουσες δημαρχείων, όπως αυτή των Αθηνών ή του Πειραιά που προδιαγράφουν ένα πολιτικό γάμο με στυλ. Μολαταύτα, αν θέλεις να παντρευτείς σε άλλο δημαρχείο από αυτό που ανήκεις υπάρχει δυνατότητα με την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων. Αν πάλι έρθεις σε συνεννόηση με το δήμαρχο μπορείς να επιλέξεις εσύ τον χώρο της τέλεσης όπως μια παραλία, έναν κήπο ακόμα και πλοίο!

Τοποθεσία πολιτικού γάμου

Καλεσμένοι πολιτικού γάμου

Αν αναρωτιέσαι “τι πρέπει να ξέρω για τον πολιτικό γάμο“, μάθε πως εκτός από την άδεια πολιτικού γάμου και τα υπόλοιπα χαρτιά χρειάζονται μόνο δυο μάρτυρες άνω των 18 χρονών. Αλλά γιατί να μην καλέσεις παραπάνω από δύο άτομα που θα δημιουργήσουν χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα; Βέβαια, αν ο πολιτικός σου γάμος γίνει σε κάποια αίθουσα τελετών του Δημαρχείου ίσως η λίστα με τους καλεσμένους σου να είναι περιορισμένη. Επίλεξε τους «λίγους και καλούς» φίλους και συγγενείς σας για να μοιραστείτε αυτό το χαρμόσυνο γεγονός. Πίστεψε μας θα το απολαύσεις!

Καλεσμένοι πολιτικού γάμου

Ενδυμασία νύφης και γαμπρού

Οι πολιτικοί γάμοι δεν έχουν υποχρεωτική εμφάνιση και σου επιτρέπουν να είσαι πιο ευέλικτος ως προς την ενδυμασία. Η νύφη μπορεί να επιλέξει ένα όμορφο φόρεμα, ταγιέρ, ολόσωμη φόρμα ή οποιοδήποτε άλλο ρούχο θέλει. Εμείς σου προτείνουμε παστέλ αποχρώσεις για ένα σικ αποτέλεσμα την μέρα του γάμου σου. Όσον αφορά τον γαμπρό μπορεί να επιλέξει ένα πιο χαλαρό στυλ με ένα πουκάμισο και ένα παντελόνι αποφεύγονται γραβάτες και παπιγιόν. Αν πάλι είστε ένα ζευγάρι με μπόλικο χιούμορ μπορείτε να φτιάξετε μπλουζάκια με χιουμοριστικό περιεχόμενο.

Ενδυμασία νύφης και γαμπρού

Νυφική ανθοδέσμη

Ταλαντεύεσαι ανάμεσα στο θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο; Για σένα που θέλεις να βιώσεις την ιδέα του γάμου με την παραδοσιακή έννοια, διάλεξε την κατάλληλη νυφική ανθοδέσμη. Αν δεν σου αρέσουν οι κλασικές επιλογές υπάρχουν πολύ όμορφες και πρωτότυπες ιδέες για νυφική ανθοδέσμη για όλα τα στυλ που θα σε συναρπάσουν. Επίλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια και φτιάξε μια οικονομική νυφική ανθοδέσμη για πολιτικό γάμο.

Νυφική ανθοδέσμη

Candybar πολιτικού γάμου

Ο πολιτικός γάμος πολλές φορές πραγματοποιείται μέσα σε 5 – 10 λεπτά. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί γάμοι τελούνται την ίδια μέρα. Επομένως είναι λίγο δύσκολο να φτιάξεις ανάλογη διακόσμηση στο χώρο της γαμήλιας τελετής ενός δημαρχείου. Γι’ αυτό μπορείς να κάνεις έκπληξη στους καλεσμένους σου στήνοντας έξω από την αίθουσα ένα Candybar. Στόλισε το με χυμούς και αφεψήματα σε γυάλες με βρυσάκι, γλυκίσματα και finger food σε τουρτιέρες και εταζέρες. Είναι μια ιδανική λύση αν μετά δεν έχεις οργανώσει κάποιο είδος δεξίωσης.

Candybar πολιτικού γάμου

Διακόσμηση χώρου τελετής

Αν είσαι από τους τυχερούς και ο πολιτικός γάμος τελεσθεί στο χώρο που θα επιλέξεις εσύ και το ταίρι σου, τότε έχεις πολλές επιλογές ως προς τη διακόσμηση. Μπορείς να επιλέξεις φανάρια, κλουβιά, σταντ και ανθοστολισμό που να ταιριάζει στο γούστο σου και να φτιάξεις ένα γάμο που να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από έναν θρησκευτικό γάμο.

Διακόσμηση χώρου γαμήλιας τελετής

Δεξίωση πολιτικού γάμου

Σε έναν πολιτικό γάμο δε λείπει τίποτα, ούτε και το γλέντι. Μπορείς να επιλέξεις ένα χώρο δεξιώσεων όπου θα γιορτάσεις μαζί με τους καλεσμένους σου το «Ναι»! Επίσης πολλά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν ένα τραπέζι για συγγενείς και φίλους στο σπίτι φτιάχνοντας διάφορα καλούδια και μια ανάλογη διακόσμηση γάμου στο σπίτι. Αν πάλι θες κάτι πιο εναλλακτικό, κανόνισε το μενού και τα ποτά στο αγαπημένο σας στέκι οργανώνοντας ένα αξέχαστο πάρτυ γάμου και διασκεδάστε μέχρι το πρωί.

Δεξίωση πολιτικού γάμου

Μπομπονιέρες πολιτικού γάμου

Πολιτικός γάμος και μπομπονιέρες. Ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολύ τις μέλλουσες νύφες. Όπως στο θρησκευτικό έτσι και σε έναν πολιτικό γάμο δεν μπορούν να λείπουν οι μπομπονιέρες. Συνήθως, ο αριθμός των καλεσμένων στον πολιτικό γάμο είναι αρκετά πιο περιορισμένος από ένα θρησκευτικό. Για αυτό μπορείς να επιλέξεις μια πιο ιδιαίτερη μπομπονιέρα. Αν θέλεις να παραμείνεις οn budget σου προτείνουμε να πάρεις υλικά για μπομπονιέρες και να φτιάξεις μόνη σου DIY μπομπονιέρες γάμου. Διάλεξε κομμένα υφάσματα, κορδέλες και κορδόνια, μικρά διακοσμητικά ή αντικείμενα και δημιούργησε την μπομπονιέρα των ονείρων σου.

Μπομπονιέρες πολιτικού γάμου

Αν είσαι από εκείνους που επιλέγουν τον πολιτικό γάμο για να ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης με το ταίρι σου υπάρχουν πολλές ιδέες για να είναι ανεπανάληπτος. Άφησε την υπογραφή σου με το στυλ και τη φαντασία σου!

[print_link]