Τι θα γίνει με τους γάμους φέτος; Νέα μέτρα

Τι θα γίνει με τους γάμους φέτος; Νέα μέτρα

Η εποχή του Covid – 19  είναι μια δύσκολη περίοδος για όλα τα ζευγάρια που έχουν προγραμματίσει τον γάμο τους το φετινό καλοκαίρι. Tι θα γίνει με τους γάμους φέτος, τι ισχύει, τι μέτρα θα ληφθούν και πως τελικά θα αναδιαμορφωθεί μια τέτοια σημαντική μέρα για ένα μελλόνυμφο ζευγάρι; Έχοντας επανέλθει με αργά και σταθερά βήματα στη κανονικότητα υπό νέους όρους δεν θα μπορούσε να παραληφθεί και η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Τα επίσημα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν στις 12 Μαΐου και στα παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Νέα μέτρα για τη τέλεση γάμων

Αν δεν είσαι από αυτούς που θα αναβάλουν το γάμο τους πρέπει να μάθεις τα νέα μέτρα που θα ισχυούν για τους φετινούς γάμους. Στο τι θα γίνει με τους γάμους φέτος η απάντηση ήρθε από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων. Από την Κυριακή 17 Μαΐου θα τελούνται κανονικά οι λειτουργίες, οι γάμοι και οι βαπτίσεις στις εκκλησίες. Αυτό θα ισχύει μέχρι και τις 5 Ιουνίου, όπου θα γίνει αναθεώρηση των μέτρων.

Περιορισμός ατόμων στην Εκκλησία; Τι ισχύει για της εκκλησίες

Η επίσημη ανακοίνωση για το μυστήριο του γάμου δικαιολογεί 1 άτομο ανά 10 τ.μ. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι για μια εκκλησία μεγέθους 300 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός είναι τα 30 άτομα με υπέρτατο όριο τα 50 άτομα (σε μια εκκλησία 500 τ.μ. και άνω). Φυσικά, οι καλεσμένοι σου θα πρέπει να τηρούν την απόσταση του 1.5 μέτρου μεταξύ τους.

Πέρα από αυτό προβλέπεται η σύσταση για χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού και τακτικός καθαρισμός των επιφανειών. Επιπρόσθετα, πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικός φυσικός εξαερισμός αφήνοντας ανοιχτά τα παράθυρα και τις πόρτες του ναού. Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει, επίσης, πως δεν θα πραγματοποιούνται μυστήρια σε ιδιωτικούς ναούς. Αν πάλι το μυστήριο του γάμου τελεσθεί σε υπαίθριους χώρους τότε ισχύουν οι γενικοί κανόνες υπαίθριων συναθροίσεων.

Τέλος, στα νέα μέτρα αναφέρεται πως στην είσοδο του κάθε ναού θα υπάρχει ένα άτομο που φοράει μάσκα και θα ελέγχει την είσοδο των πιστών / καλεσμένων στην εκκλησία και αν τηρούν τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής.

Τι θα γίνει με την τέλεση του μυστηρίου; περιορισμος ατομων στη εκκλησια

Η δεξίωση του γάμου

Στο ερώτημα τι θα γίνει με τους γάμους φέτος φυσικά αναρωτιέσαι και για την δεξίωση που είχες οργανώσει για μετά. Τα δεδομένα αλλάζουν και στους γάμους. Δεν χρειάζεται να ακυρώσεις τίποτα αλλά να προσαρμοστείς στα νέα μέτρα. Ποια είναι αυτά; Αρχικά είναι η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών. Έπειτα σε κάθε τραπέζι δεξίωσης πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά για τους καλεσμένους σου. Η προσέλευση στη πίστα πρέπει να είναι κυλιόμενη και ο χορός να γίνεται εκ περιτροπής. Σε αυτό το σημείο γίνεται νύξη για τη χρήση μάσκας και μαντηλιών για τους από κοινού χορούς. Επιπλέον οι σερβιτόροι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να εξυπηρετούν τους καλεσμένους σου.

Καλό θα ήταν, μάλιστα να αποφευχθεί ο μπουφές και να προκαθορίσεις ένα μενού ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος. Φυσικά, με τα παρόντα μέτρα ευνοούνται ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι χώροι δεξιώσεων αφού έχουν το αβαντάζ της διαμόρφωσης και της ευελιξίας.

Η δεξίωση του γάμου

Αριθμός καλεσμένων γάμου

Όπως έχει γίνει πλέον σαφές πρέπει να αποχωριστούμε την ιδέα των μεγάλων και ανοιχτών γάμων τουλάχιστον για την ώρα. Για αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσεις τη λίστα με τους καλεσμένους σου και να διασφαλίσεις την υγεία και την ασφάλεια των φίλων και συγγενών σου. Εφόσον τα νέα μέτρα προβλέπουν ένα άτομο ανά τ.μ. στους ναούς τότε θα πρέπει να μικρύνεις κατά πολύ τη λίστα σου.

Πέρα όμως από αυτό και στους χώρους των δεξιώσεων προτείνεται ο αριθμός των 4 ατόμων ανά τραπέζι. Μη σκας όμως, γιατί λύσεις υπάρχουν! Φρόντισε για την ασφάλεια των ευπαθών καλεσμένων σου κανονίζοντας ένα live streaming τόσο του μυστηρίου όσο και της δεξίωσης. Έτσι θα μπορούν να χαρούν με τη χαρά σας παραμένοντας στο σπίτι και μένοντας ασφαλείς. Σε δεύτερο χρόνο και αφού όλα αυτά θα έχουν κοπάσει θα μπορείς να οργανώσεις ένα πάρτυ γάμου για όσους δεν ήταν την ημέρα του γάμου σου.

αριθμός καλεσμένων γάμου - τι θα γίνει με τους γάμους φέτος

Τα νέα δεδομένα στους γάμους είναι εδώ και οφείλουμε όλοι να τα τηρούμε για εμάς και για τους γύρω μας. Δες το σαν μια ευκαιρία για να κάνεις κάτι διαφορετικό που θα το θυμάστε για όλη σας τη ζωή.  Για σένα, μάλιστα που αγαπάς τις τάσεις ακόμα και σε μια δύσκολή εποχή όπως αυτή του covid 19 έχουμε να σου προτείνουμε μια ανερχόμενη τάση τον Micro Wedding που ήρθε για να μείνει. Αυτά ήταν τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τις 5/6/20, όπου τότε θα επανεξετασθούν.

 

Δες Εδώ όλα τα Νέα Μέτρα για τους Γάμους και τις Βαπτίσεις – Αύγουστος 2020

Δες Εδώ όλα τα Νέα Μέτρα για τους Γάμους και τις Βαπτίσεις – Σεπτέμβριος 2020

 

[print_link]