Πασχαλινή Διακόσμηση Κουζίνας

Πασχαλινή Διακόσμηση Κουζίνας: 9 Ιδέες που θα Λατρέψεις

Το Πάσχα είναι συνυφασμένο με τα χαρούμενα χρώματα, τους παιχνιδιάρικους στολισμούς και την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά μπορούν να δώσουν μια πανέμορφη και γιορτινή πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού που θα ανανεώσει το χώρο σου και την διάθεση σου.  Αφού στόλισες το σαλόνι, την τραπεζαρία, την εξώπορτα, σειρά έχει η κουζίνα. Βάλε στο κλίμα του Πάσχα το μέρος που θα μοσχομυρίσει τις ημέρες των εορτών με γιορτινά καλούδια, πασχαλινά αυγά και ό,τι άλλο μαγειρέψεις. Εδώ θα βρεις μερικές ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας για να πάρεις έμπνευση και να ξεκινήσεις να στολίζεις.

Τελάρα και καφάσια για πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας

Μια πρώτη ιδέα διακόσμησης για το Πάσχα είναι τα τελάρα και τα καλάθια. Ειδικά αν όλο το σπίτι έχει μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση είναι ό,τι πρέπει. Διακόσμησε τα στον πάγκο της κουζίνας, στο τραπέζι ή στο πάτωμα. Γέμισε τα με φρούτα, πασχαλινά αυγά, πασχαλινά στολίδια και διακοσμητικά λουλούδια. Θα δώσεις χρώμα στην κουζίνα σου γρήγορα και οικονομικά.

Πασχαλινή Διακόσμηση Κουζίνας Τελάρα και καφάσια για πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας

Πασχαλινές εταζέρες για κουζίνα

Μια άλλη ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας είναι οι εταζέρες ή οι βάσεις τούρτας. Διάλεξε την εταζέρα που ταιριάζει στη διακόσμηση σπιτιού σου και γέμισε την πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Βάλε μικρά μπουκάλια με λουλούδια ή μος τύπου βρύο για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Διακόσμησε την στο πασχαλινό τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας. Ανήκει στις πιο hot ιδέες για πασχαλινή διακόσμηση 2021 και ξέρουμε ήδη γιατί!

Πασχαλινή Διακόσμηση Κουζίνας Πασχαλινές εταζέρες για κουζίνα

Δίσκοι με πασχαλινά και λουλούδια

Για μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση στόλισε την κουζίνα με δίσκο ή πιατέλα γεμάτα με πασχαλινά και λουλούδια. Διάλεξε επιτραπέζια διακοσμητικά και συνδύασε τα με κεριά ή votive και ένα βάζο με ανοιξιάτικα λουλούδια. Είναι από τις εύκολες πασχαλινές κατασκευές που θα μεταμορφώσουν μονομιάς τον χώρο σου.

Πασχαλινή Διακόσμηση Κουζίνας Δίσκοι με πασχαλινά και λουλούδια

Επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά

Κάθε πασχαλινό διακοσμητικό που θα στολίσεις στην κουζίνα θα αποτελέσει μια έξτρα γιορτινή πινελιά. Διάλεξε επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη που θα τα στολίσεις στο τραπέζι της κουζίνας ή τα ράφια.

Επιτραπέζια πασχαλινά διακοσμητικά

Πασχαλινά βαζάκια για διακόσμηση κουζίνας

Σίγουρα θα υπάρχουν ξεχασμένα μπουκάλια από κρασί, κολόνιες και γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας. Ευκαιρία, λοιπόν, να τα εντάξεις στον πασχαλινό στολισμό σου φτιάχνοντας εύκολες DIY πασχαλινές κατασκευές.  Μπορείς να τα γεμίσεις με νερό και αν θέλεις ζωηρές αποχρώσεις ρίξε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στόλισε τα με ανοιξιάτικα λουλούδια και κλαδιά. Για diy πασχαλινά βαζάκια, στόλισε τα καπάκια από τα βαζάκια με πασχαλινά στολίδια και γέμισε τα με σοκολατάκια ή μικρά διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε πολύχρωμες κορδέλες και πασχαλινά υφάσματα. Για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα φτιάξε 2-3 δημιουργώντας μια πασχαλινή σύνθεση.

Πασχαλινά βαζάκια για διακόσμηση κουζίνας

Γυάλινα είδη με πασχαλινά

Μια άλλη πρόταση για οικονομική πασχαλινή διακόσμηση είναι οι πασχαλινές κατασκευές με γυάλινα είδη. Εδώ οι ιδέες είναι πραγματικά πάρα πολλές. Μπορείς να φτιάξεις απλές πασχαλινές συνθέσεις με βάζα, γεμίζοντας με αυγά και λουλούδια ή κρεμώντας από κλαδιά πασχαλινά αυγά κρεμαστά, στολίδια ή πομ – πομ. Μια άλλη κατασκευή είναι με γυάλινες καμπάνες. Φτιάξε εσωτερικά ένα πασχαλινό – ανοιξιάτικο σκηνικό και διακόσμησε εξωτερικά με κορδέλες. Στην ίδια λογική είναι και η πασχαλινή κουφετομηχανή με γυάλες σφαίρα και κασπώ καθώς και οι γυάλες με τρύπα. Για μια πιο μοντέρνα διακόσμηση χρησιμοποίησε γεωμετρικά φανάρια και γυάλινα κουτιά που θα διακοσμήσεις ανάλογα.

Πασχαλινή Διακόσμηση Κουζίνας Γυάλινα είδη με πασχαλινά

Πασχαλινά στεφάνια για την κουζίνα

Όπως και στο γιορτινό στολισμό εξώπορτας και στην πασχαλινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου, έτσι και στην κουζίνα μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια. Χρησιμοποίησε βέργινα στεφάνια, από φελιζόλ ή τελάρα κεντήματος τα οποία θα διακοσμήσεις με λουλούδια, ανοιξιάτικα στολίδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Αν ψάχνεις κάτι πιο εναλλακτικό, μπορείς να φτιάξεις κρεμαστό πασχαλινό διακοσμητικό από δίσκους ή πιατέλες. Κρέμασε τις δημιουργίες σου στον τοίχο, την μπαλκονόπορτα ή ακόμη και στα ντουλάπια της κουζίνας.

Πασχαλινά στεφάνια για την κουζίνα

Πασχαλινές γιρλάντες για την κουζίνα

Οι πασχαλινές γιρλάντες ταιριάζουν τέλεια σε κάθε στυλ σπιτιού και σε κάθε χώρο αυτού. Αποτελούν μάλιστα μια ιδανική επιλογή  για σένα που ψάχνεις πασχαλινές κατασκευές για παιδιά. Κατασκεύασε αυγά, λαγουδάκια ή ό,τι άλλο θες από πολύχρωμα χαρτόνια ή ανοιξιάτικα υφάσματα. Μόλις φτιάξεις αρκετά κρέμασε τα σε ένα κορδόνι. Μια πιο εύκολη ιδέα για πασχαλινή γιρλάντα είναι να χρησιμοποιήσεις πολλές διαφορετικές κορδέλες και κορδόνια τα οποία θα δέσεις σε ένα κορδόνι σχηματίζοντας μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή γιρλάντα. Μια δυσκολότερη κατασκευή είναι η πασχαλινή γιρλάντα με λαμπάκια και αυγά. Σε πλαστικά αυγά άνοιξε μια μικρή τρύπα με πένσα. Πέρασε σε κάθε λαμπάκι από ένα αυγό και φτιάξε τα δικά σου φωτεινά πασχαλινά αυγά. Τέλος, μια άλλη γιρλάντα που μπορείς να φτιάξεις είναι κολλώντας σε ένα κορδόνι πολύχρωμα πομ –  πομ.

Πασχαλινές γιρλάντες για την κουζίνα

Πασχαλινά λευκά είδη για κουζίνα

Τέλος, μια γρήγορη λύση για να έρθουν οι πασχαλινοί εορτασμοί στην κουζίνα σου είναι να επιλέξεις τα ανάλογα πασχαλινά ή ανοιξιάτικα λευκά είδη για κουζίνα. Κρέμασε αέρινες κουρτίνες και φλοράλ πετσέτες στην κουζίνα σου. Για μια χαρούμενη πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας, πρόσθεσε πασχαλινά μαξιλαράκια στις καρέκλες και ανοιξιάτικα τραπεζομάντηλα. Αν σε παίρνει οικονομικά βγάλε και το ανάλογο σερβίτσιο που θα απολαμβάνεις τα καθημερινά σου γεύματα.

Πασχαλινά λευκά είδη για κουζίνα

Πάρε έμπνευση από τα χρώματα της Άνοιξης και τα ζωηρά μοτίβα του Πάσχα και άσε τη φαντασία σου ελεύθερη. Η κουζίνα σου θα μετατραπεί σε μια μικρή πασχαλινή όαση. Που ξέρεις; Μπορεί να σου δώσει το κίνητρο να πειραματιστείς γαστρονομικά σε νέες γεύσεις και συνταγές.

[print_link]