Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου

Σε μια πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αδιαμφισβήτητα το πασχαλινό τραπέζι και ό,τι περιλαμβάνεται γύρω από αυτό. Φέτος, πήγαινε τον πασχαλινό στολισμό σου ένα βήμα πιο πέρα ντύνοντας πασχαλινά και τους τοίχους του σπιτιού. Συνδύασε, μάλιστα τις ομορφιές του Πάσχα και της Άνοιξης για να φτιάξεις φοβερές DIY πασχαλινές κατασκευές τοίχου. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες για πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου που θα σου δώσουν έμπνευση να ξεκινήσεις.

DIY πασχαλινές – ανοιξιάτικες κορνίζες

Ένα από τα πιο μοντέρνα και συνάμα οικονομικά πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου είναι οι χειροποίητες κορνίζες. Ξέφυγε από την κλασική χρήση τους και βγάλε τα τζαμάκια. Κόλλησε πάνω ανοιξιάτικα διακοσμητικά λουλούδια και αποξηραμένα όπως πολύχρωμα στάχυα και λεβάντες. Εναλλακτικά, σχεδίαζε πάνω ένα πασχαλινό σχέδιο και γέμισε το εσωτερικά με κουμπιά, χρυσόσκονες ή χρωματιστά χάρτινα καλαμάκια. Φτιάξε σίγουρα 2-3 κορνίζες για να ολοκληρώσεις μια χαρούμενη σύνθεση στον τοίχο σου. Αποτελεί μια ιδέα για οικονομική πασχαλινή διακόσμηση που όμως θα σε εντυπωσιάσει!

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου DIY πασχαλινές – ανοιξιάτικες κορνίζες

Ανοιξιάτικος λαγός του Πάσχα με τελάρα κεντήματος

Ο λαγός του Πάσχα ντύθηκε ανοιξιάτικα σε μια πρωτότυπη ιδέα για πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου. Διάλεξε τελάρα κεντήματος σε δυο διαφορετικά μεγέθη και πέρνα σε αυτά ανοιξιάτικα υφάσματα. Έπειτα κόλλησε τα μεταξύ τους ώστε να σχηματίζουν τη φιγούρα ενός λαγού. Φτιάξε τα αυτάκια του από χαρτόνι και κόλλησε πάνω το ύφασμα που χρησιμοποίησες και για το σώμα. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις κορδέλες και κορδόνια σε ανοιξιάτικες αποχρώσεις. Μπορείς να το στολίσεις και ως DIY πασχαλινό στεφάνι στην πόρτα σου.

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου Ανοιξιάτικος λαγός του Πάσχα με τελάρα κεντήματος

Κρεμαστά διακοσμητικά με δίσκους

Στα κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά συγκαταλέγονται και οι χειροποίητοι ανοιξιάτικοι – πασχαλινοί δίσκοι. Επίλεξε δίσκους ή πιατέλες ανάλογα με το ύφος και το στυλ του χώρου σου. Μετέτρεψε τους σε χειροποίητα εναλλακτικά πασχαλινά στεφάνια ή κάδρα κολλώντας πάνω ανοιξιάτικα διακοσμητικά ή πασχαλινά, λουλούδια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μόλις τελειώσεις τον στολισμό κόλλησε ένα σχοινί από πίσω ή ακόμη καλύτερα στερέωσε ένα γαντζάκι για να μπορείς να κρεμάσεις την δημιουργία σου.

Κρεμαστά διακοσμητικά με δίσκους

Κρεμαστό διακοσμητικό με φέτα κορμού

Μια παραλλαγή της προηγούμενης ιδέας για μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση είναι τα πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά σε φέτες κορμού. Διάλεξε μια φλοίδα κορμού και διακόσμησε την με κορδέλες, κορδόνια και πασχαλινά στολίδια στα χρώματα που σου αρέσουν. Πρόσθεσε μερικά διακοσμητικά λουλούδια ή ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως πεταλούδες για περισσότερη λεπτομέρεια.

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου Κρεμαστό διακοσμητικό με φέτα κορμού

Καμβάς με λινάτσα και μος

Παραμένοντας στην ρουστίκ αισθητική θα σου προτείναμε τον καμβά με λινάτσα και μος. Ντύσε τον καμβά με ύφασμα λινάτσας και σχεδίασε πάνω ένα μεγάλο κουνελάκι του Πάσχα. Έπειτα κόλλησε εντός του περιγράμματος μος μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η φιγούρα και η κατασκευή σου θα είναι έτοιμη να διακοσμήσει οποιοδήποτε τοίχο. Αποτελεί μια από τις εύκολες πασχαλινές κατασκευές που θα δώσει χρώμα στο χώρο σου στιγμιαία!

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου  Καμβάς με λινάτσα και μος

Ανοιξιάτικο μπουκέτο από σουπλά

Μια άλλη πρωτότυπη κατασκευή για πασχαλινή και ανοιξιάτικη διακόσμηση τοίχου είναι το ανοιξιάτικο μπουκέτο με σουπλά. Διάλεξε ανοιξιάτικα λουλούδια και φτιάξε ένα μικρό μπουκέτο στερεώνοντας τα με σύρματα έπειτα τύλιξε τα με ένα εντυπωσιακό σουπλά. Θα δώσεις την αίσθηση ενός αληθινού μπουκέτου. Για περισσότερες πασχαλινές πινελιές πρόσθεσε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά ή καρφιτσωτά πασχαλινά στολίδια.

Ανοιξιάτικο μπουκέτο από σουπλά

Χειροποίητες πασχαλινές – ανοιξιάτικες γιρλάντες

Φτιάξε μια παιχνιδιάρικη πασχαλινή διακόσμηση δημιουργώντας τις δικές σου χειροποίητες πασχαλινές – ανοιξιάτικες γιρλάντες για μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση. Φτιάξε αυγά, λαγουδάκια ή ό,τι άλλο θες από πολύχρωμα χαρτόνια ή ανοιξιάτικα υφάσματα. Κρέμασε τα σε ένα κορδόνι και η γιρλάντα σου θα είναι έτοιμη. Μια άλλη γιρλάντα είναι από πολλές διαφορετικές κορδέλες και κορδόνια τα οποία θα δέσεις σε ένα κορδόνι σχηματίζοντας μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή γιρλάντα. Τέλος, μπορείς να φτιάξεις μια γιρλάντα κρεμώντας σε ένα σχοινί πασχαλινά και ανοιξιάτικα στολίδια με μανταλάκια. Χρησιμοποίησε την για πασχαλινή διακόσμηση τζακιού.

Χειροποίητες πασχαλινές – ανοιξιάτικες γιρλάντες

Πασχαλινή – ανοιξιάτικη σύνθεση με καπέλα

Αν έχεις επιλέξει μια boho διακόσμηση σπιτιού θα σου προτείναμε να φτιάξεις μια αντίστοιχη πασχαλινή – ανοιξιάτικη σύνθεση στον τοίχο από καπέλα με λουλούδια και αυγουλάκια ή ακόμη και χρωματιστά macrame.

Πασχαλινή – ανοιξιάτικη σύνθεση με καπέλα

Πασχαλινός πολυέλαιος

Μια πολύ πρωτότυπη και εντυπωσιακή πρόταση για κρεμαστά διακοσμητικά είναι ο χειροποίητος πολυέλαιος. Τι είναι αυτό και πως φτιάχνετε; Θα χρειαστείς βέργινα στεφάνια, κορδέλες, λουλούδια και πασχαλινά αυγά. Κρέμασε από το στεφάνι τα πασχαλινά αυγά σου χρησιμοποιώντας τις κορδέλες με τέτοιο τρόπο ώστε τα διακοσμητικά σου να κρέμονται προς τα κάτω. Έπειτα κρέμασε το διακοσμητικό σου από το ταβάνι ή από όπου αλλού θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Πασχαλινός πολυέλαιος

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα στεφάνια

Τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια και τα πασχαλινά στεφάνια παραμένουν διαχρονικά ενώ μπορούν να στολίσουν μοναδικά κάθε τοίχο του σπιτιού πέρα από την εξώπορτα. Χρησιμοποίησε βέργινα στεφάνια, τελάρα κεντήματος και στεφάνια από φελιζόλ για να τα διακοσμήσεις όπως έχεις φανταστεί. Στόλισε τα με πασχαλινά αυγά, λουλούδια, πουλάκια, πεταλούδες, πασχαλίτσες και πολλά άλλα.

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα στεφάνια

Κρεμαστά πασχαλινά βαζάκια

Τα γυάλινα βαζάκια είναι μια οικονομική ιδέα διακόσμησης που έχει πολλές εναλλακτικές. Στόλισε τα βαζάκια του γλυκού εσωτερικά και εξωτερικά με πασχαλινές – ανοιξιάτικες κορδέλες και στολίδια. Γέμισε τα με κεράκια ρεσώ ή λαμπάκια και έπειτα κρέμασε τα από τον τοίχο δημιουργώντας μια εναλλακτική γιρλάντα.

Πασχαλινά και Ανοιξιάτικα Διακοσμητικά Τοίχου Κρεμαστά πασχαλινά βαζάκια

Η πασχαλινή αλλά και η ανοιξιάτικη διακόσμηση μπορεί να γίνει ακόμα πιο τέλεια αν επιμεληθείς κάθε γωνιά του χώρου σου. Φέτος μην αφήσεις τους τοίχους σου γυμνούς αλλά ένταξε τους στην συνολική ανανέωση σπιτιού. Φτιάξε τα δικά σου πασχαλινά – ανοιξιάτικα διακοσμητικά βάζοντας μπόλικη φαντασία, προσωπικό γούστο και γιορτινή διάθεση. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαίσιο!

[print_link]