Πως να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Ήρθαν και φέτος τα Χριστούγεννα και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού είναι μια ευχάριστη και γιορτινή διαδικασία για όλους. Τον πρωταγωνιστικό, ίσως, ρόλο κατέχει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια και τις μπόλικες σειρές από λαμπάκια. Όμως πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ιδού το ερώτημα! Οι γκουρού των Χριστούγεννων συσκέφθηκαν και ετοίμασαν μερικές συμβουλές για να επιλέξεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου.

Πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο: Φυσικό ή τεχνητό;

Ξεκινώντας στο πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο θα πρέπει να βρεθείς στο βασικό δίλημμα: φυσικό ή τεχνητό δέντρο; Το τεχνητό δεν υφίσταται οργανική φθορά με το πέρας του χρόνου κατά συνέπεια το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στολίζει για πολλά Χριστούγεννα το σπιτικό σου. Με λίγη περισσότερη προσοχή μπορεί να διατηρηθεί ίσως και δεκαετίες κάτι που έχει θετική επίπτωση στο περιβάλλον. Το φυσικό δέντρο από την άλλη, έχει άλλη χάρη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Χριστουγέννων και θα στολίσει μοναδικά το χώρο σου. Να έχεις όμως στο νου σου οτι κυκλοφορεί στην αγορά μετά του Αγίου Νικολάου, πράγμα που σημαίνει οτι θα σε καθυστερήσει από το να στολίσεις νωρίς και να το χαρείς. Επίσης, η διάρκεια ζωής του είναι βραχύβια αφού θα κρατήσει μόνο για αυτές τις γιορτές. Αν, μάλιστα, επιλέξεις φυσικό πεύκο πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου πώς πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί.

Πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο Φυσικό ή τεχνητό;

Μέγεθος χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αφού καταλήξεις στο τι δέντρο θέλεις σειρά έχει το μέγεθος. Πριν από οποιαδήποτε επιλογή χριστουγεννιάτικου δέντρου καλό είναι να έχεις μετρήσει το χώρο που θέλεις να το τοποθετήσεις. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη σε δέντρα, τα πιο συνηθισμένα κυμαίνονται μεταξύ των 1,80 και 2,70 μέτρων. Βέβαια υπάρχουν και πολύ μικρότερα δέντρα που μπορείς να στολίσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια στο χριστουγεννιάτικο σπίτι σου. Στη μεγάλη γκάμα με χριστουγεννιάτικα δέντρα συγκαταλέγονται και εκείνα που ξεπερνούν τα 2, 70 μέτρα και συνήθως επιλέγουν για επαγγελματικούς χώρους και βιτρίνες χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό.

Πως να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο: Μέγεθος χριστουγεννιάτικου δέντρου

Σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το σχήμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου παίζει σημαντικό ρόλο στην εντύπωση που θέλεις να διαμορφώσεις. Τα σχήματα στα δέντρα χωρίζονται σε κατηγορίες: είναι το slim που πρόκειται για ένα μακρόστενο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίσης είναι το medi-slim το οποίο ανοίγει λίγο προς τα κάτω σχηματίζοντας ένα σχετικά στενό κώνο και το bull το οποίο ανοίγει προς τα κάτω σχηματίζοντας ένα μεγάλο κώνο.

Σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου

Χρώμα και διακοσμητικά χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αν κάποτε το χρώμα φάνταζε αυτονόητο στο πώς να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτό πλέον δεν ισχύει! Μια μεγάλη ποικιλία σε χρωματιστά δέντρα έχουν κάνει την εμφάνιση τους και υπηρετούν πιστά το κάθε στυλ. Το μεγαλύτερο trend που κυκλοφορεί τώρα είναι το χιονισμένο. Ένα υπέροχο δέντρο που φαίνεται σαν να έχει βγει από παραμύθι. Ωστόσο έχε στο νου σου οτι όλα τα χιονισμένα, λίγο πολύ μαδάνε, πράγμα που δυσκολεύει την καθημερινότητα αλλά και την καθαριότητα. Ένα πράσινο κλασικό δέντρο, ίσως είναι η καλύτερη επιλογή μιας που μπορεί να μεταμορφωθεί πανεύκολα σε ότι στυλ προτιμάς, αλλάζοντας μόνο τα στολίδια.

Χρώμα και διακοσμητικά χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ποιότητα χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ένα άλλο κριτήριο στην επιλογή χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η ποιότητα του φυλλώματος. Υπάρχει το Washington, όπου είναι το κλασικό πυκνό δέντρο. Ανοίγοντας τα κλαδιά καλά και σωστά, δε θα βλέπεις πουθενά κενά. Υπάρχει και το Finland, ένα δέντρο το οποίο μιμείται με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, το αληθινό δέντρο. Έχει κλαδιά που μοιάζουν με έλατο και πυκνότητά φυλλώματος μέτρια. Tip: Μην τσιγκουνευτείς να δώσεις λεφτά σε ένα καλό δέντρο, καθώς θα το έχεις για χρόνια. Χίλιες φορές να κάνεις εξοικονόμηση στα στολίδια διαλέγοντας ένα ποιοτικό δέντρο και στολίζοντάς το μόνο με λαμπάκια για ατμόσφαιρα.

Πως να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο Υλικό χριστουγεννιάτικου δέντρου

Εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Αν πάλι θέλεις φέτος να αποφύγεις το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο τότε σου έχουμε μερικές ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μια πρόταση είναι το επιτοίχιο δέντρο με χριστουγεννιάτικα κλαδιά, λαμπάκια και στολίδια. Είναι μια τέλεια επιλογή για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για μικρούς χώρους. Μια άλλη ιδέα είναι το ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τάβλες. Στόλισε το με λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ταιριάζει γάντι σε ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αλλά και σε σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Έπειτα μπορείς να μετατρέψεις απλά πράγματα του σπιτιού σε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μερικές επιλογές είναι βιβλία το ένα πάνω στο άλλο, σκάλα με χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια και λαμπάκια καθώς και κάποιο τροπικό φυτό όπως φίκος ή κάκτος.

Πως να επιλέξω χριστουγεννιάτικο δέντρο Εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου τώρα γίνεται παιχνιδάκι. Βρες το δέντρο που σου αρέσει και στόλισε το με μοναδικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ανάλογα με το στυλ σου.

[print_link]