6 βήματα Πώς να οργανώσω ένα αποκριάτικο πάρτι;

Πώς να οργανώσω ένα αποκριάτικο πάρτυ: 6 βήματα

Τι καλύτερο από ένα πάρτυ κατά τη διάρκεια των Αποκριών; Όλοι γινόμαστε ξανά παιδιά και ντυνόμαστε με πρωτότυπες και αστείες στολές. H διασκέδαση, όμως, είναι το τελευταίο στάδιο. Αναρωτιέσαι “πώς να οργανώσω ένα αποκριάτικο πάρτυ” ώστε να μείνει αξέχαστο σε όλους; Εδώ σου έχουμε 6 βήματα για μια μοναδική ημέρα!

Θέμα αποκριάτικου πάρτυ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς είναι το θέμα του αποκριάτικου πάρτυ. Θέσε σαν dress code στο μασκέ πάρτυ μια συγκεκριμένη εποχή, γεγονός, πρόσωπα ή ακόμα και DIY στολές ή DIY μάσκες. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διασκεδαστικό είναι και πόσο θα γελάσετε με το αποτέλεσμα.

Ορισμός θέματος

Οργάνωση του μπουφέ

Φυσικά νηστικό αρκούδι δε χορεύει, για αυτό πρέπει να δώσεις βάση στον μπουφέ. Προτίμησε finger food, στεγνά φαγητά και απλά είδη σερβιρίσματος για να μη δημιουργηθεί ένα χάος με τις στολές και τα βαψίματα. Αν πρόκειται μάλιστα για πάρτυ ενηλίκων δεν πρέπει να ξεχάσεις να έχεις διαφορετικά βάζα με βρυσάκι από που θα σερβίρονται οι καλεσμένοι υπέροχα κοκτέιλ. Όταν θα τελειώσεις με το μενού, σου προτείνουμε να στολίσεις τον μπουφέ με μικρά διακοσμητικά που μπορεί να τα έχεις φτιάξει και μόνη σου. Ταίριαξε τη διακόσμηση σου με τη θεματολογία του πάρτυ ακόμα και στην παρουσίαση των πιάτων σου.

Οργάνωση του μπουφέ

Διακόσμηση αποκριάτικη

Σ’ αυτό το σημείο όλα εξαρτώνται από το δικό σου στυλ και ποιες ιδέες για αποκριάτικο στολισμό θα επιλέξεις. Μπορείς να προτιμήσεις μια διακριτική διακόσμηση του χώρου με λίγες μάσκες και γιρλάντες. Αν θες να μπεις για τα καλά στο αποκριάτικο πνεύμα στόλισε πολύχρωμα μπαλόνια, σερπαντίνες, μπόα – φτερά και ο, τι άλλο αποκριάτικο αξεσουάρ θέλεις. Εναλλακτικά, η διακόσμηση σου μπορεί να είναι εμπνευσμένη από ένα αποκριάτικο θέμα που θα έχεις ορίσει για το πάρτυ σου.

Διακόσμηση του χώρου για αποκριάτικο πάρτυ

Μουσική

Όλοι αγαπάμε λίγο πολύ τα αποκριάτικα τραγούδια αλλά μην επαναπαυτείς μόνο σε αυτά. Βρες μια μεγάλη συλλογή από είδη μουσικής που θες να υπάρχει στο πάρτυ σου και απέφυγε τη μονοτονία.

Μουσική

Παιχνίδια και διαγωνισμός καλύτερου μασκαρέματος

Η πινελιά σε ένα αποκριάτικο πάρτυ είναι τα παιχνίδια και οι διαγωνισμοί. Οργάνωσε ομαδικά παιχνίδια όπως οι αλευρωμένες φάτσες, όπου προσπαθούν οι διαγωνιζόμενοι, δεμένοι να πιάσουν μέσα από πιάτο με αλεύρι μια καραμέλα. Σου προτείνουμε να διοργανώσεις και ένα διαγωνισμό μασκαρέματος. Κάθε καλεσμένος σας θα ψηφίσει ποιος πιστεύει πως έχει πετύχει την καλύτερη μεταμφίεση και στο τέλος της βραδιάς ο νικητής θα λάβει ένα δωράκι.

Παιχνίδια και διαγωνισμός καλύτερου μασκαρέματος - αποκριάτικο πάρτυ

Photobooth

Το photobooth είναι το κερασάκι στη τούρτα. Φτιάξε ένα αστείο σκηνικό με DIY μάσκες και στήσε την κάμερα. Αποθανάτισε τις πιο αστείες στιγμές της βραδιάς. Δοκίμασε ακόμη να φτιάξεις το δικό σου DIY photobooth σύμφωνα με το θέμα του πάρτυ, Θα μείνει αξέχαστο σε όλους!

Photobooth

Αυτά τα απλά βήματα θα σε βοηθήσουν στη σκέψη σου και θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα σου “πώς να οργανώσω ένα αποκριάτικο πάρτυ”. Το μυστικό της επιτυχίας όμως είναι το κέφι και η γιορτινή διάθεση. Να είσαι σίγουρη πως όλοι θα διασκεδάσουν!

[print_link]