Πόσα κουφέτα μπαίνουν στο δίσκο;

Πόσα Κουφέτα Μπαίνουν στο Δίσκο;

Ντύνεσαι νυφούλα και ανυπομονείς να οργανώσεις το DIY γάμο των ονείρων σου. Θέλεις να μάθεις όλα όσα θα χρειαστείς για έναν τέλειο γάμο. Μέσα σε όλα αυτά ερωτήματα όπως πόσα κουφέτα βάζουμε στο γάμο και στις μπομπονιέρες, ποια είναι τα έθιμα γάμου και οι υποχρεώσεις κουμπάρου, έρχεται και η ερώτηση: «Πόσα κουφέτα μπαίνουν στο δίσκο;». Είμαστε εδώ για σένα! Βρες τις απαντήσεις σου παρακάτω και ξεκίνα να δημιουργείς τον δικό σου ανεπανάληπτο χειροποίητο γάμο.

Έθιμο με κουφέτα γάμου

Πριν δούμε πόσα κουφέτα μπαίνουν στο δίσκο ας δούμε το έθιμο που κρύβεται πίσω από όλο αυτό. Πρόκειται για μια ελληνική παράδοση. Τα στέφανα γάμου είναι ακουμπισμένα πάνω στα κουφέτα του δίσκου μαζί με το κόκκινο κρασί γάμου. Το έθιμο, μάλιστα, λέει, πως μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου, ο παπάς βάζει στην τσέπη του γαμπρού τα κουφέτα του δίσκου. Εκείνος με τη σειρά του θα τα μοιράσει στις ελεύθερες κοπέλες που θα τα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους για να ονειρευτούν τον άντρα που θα παντρευτούν. Πόσα κουφέτα κάτω από το μαξιλάρι και αν τελικά θα δεις το μελλοντικό άλλο σου μισό, μάλλον υπόκεινται στην ομορφιά της παράδοσης παρά της πραγματικότητας.

Έθιμο με κουφέτα γάμου

Τι συμβολίζουν τα κουφέτα στο δίσκο;

Τι συμβολίζουν και πόσα κουφέτα μπαίνουν στο δίσκο; Συνήθως είναι λευκά, με γέμιση αμυγδάλου ή σοκολάτας. Το λευκό τους χρώμα συμβολίζει τις ευτυχισμένες μέρες που θα μοιραστεί το ζευγάρι. Η γλυκιά τους γεύση συμβολίζει την γλυκιά ζωή που τους περιμένεις. Τέλος, το αμύγδαλο συμβολίζει τη γονιμότητα και τους γερούς διάδοχους που θα αποκτήσουν. Βέβαια πολλά ζευγάρια πλέον δίνουν περισσότερο έμφαση στο στυλ και τη διακόσμηση γάμου εντάσσοντας τα κουφέτα στον γενικότερο στολισμό της εκκλησίας. Έτσι διαλέγουν χρωματιστά κουφέτα γάμου σε διάφορες γεύσεις και σχήματα.

Τι συμβολίζουν τα κουφέτα στον δίσκο;

Αριθμός κουφέτων στο δίσκο

Σχετικά με τον αριθμό των κουφέτων που θα συμπεριλάβεις στο σετ κουμπάρου σου θα είναι και εδώ μονός όπως και στις μπομπονιέρες γάμου σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις 7,9,11,15 και ούτω καθεξής κουφέτα για το δίσκο ώστε να φαίνεται πλούσιος και γεμάτος. Πρόσεχε, όμως, να μην το παρακάνεις με το γέμισμα. Δεδομένου μάλιστα πως πολλές ελεύθερες κοπέλες θα σου ζητήσουν από τρία κουφέτα για το μαξιλάρι τους καλό θα ήταν να μην τις αφήσεις παραπονεμένες. Μια μοντέρνα ιδέα είναι να βάλεις κουφέτα βέρες, μια σικάτη εναλλακτική που φυσικά συμβολίζει την αιωνιότητα του μυστηρίου.

Αριθμός κουφέτων στο δίσκο

Είσαι στη φάση που αναρωτιέσαι τι υλικά γάμου χρειάζεσαι, πόσα κουφέτα έχει το κιλό, πως να στολίσω δίσκο για γάμο και πολλά άλλα. Σε καταλαβαίνουμε, για αυτό μην αγχώνεσαι και προσπάθησε να οργανώσεις τον γάμο σου όσο πιο χαλαρά μπορείς. Πέρα του ότι θα απολαύσεις την όλη διαδικασία, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο.

[print_link]