Πολιτικός Γάμος την Εποχή του Κορονοϊού covid

Πολιτικός Γάμος την Εποχή του Κορονοϊού

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού ο πολιτικός γάμος έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις των νέων ζευγαριών σαν μια πιο εύκολη και οικονομική λύση. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις γάμου 2021. Το θρησκευτικό μυστήριο έχει πάρει παράταση για όταν τα δεδομένα γίνουν πιο ευνοϊκά και ασφαλή για όλους μας. Ο πολιτικός γάμος την εποχή του κορονοϊού έχει κάποιες λεπτομέρειες που θα πρέπει να μεριμνήσεις λαμβάνοντας υπόψιν τα υπάρχοντα δεδομένα. Με τους προγραμματισμένους γάμους να έχουν ακυρωθεί στην πλειοψηφία τους την εποχή της πανδημίας θα πεις το μεγάλο ναι σε μια γαμήλια γιορτή λίγο διαφορετική.

Διαδικαστικά πολιτικού γάμου

Και ο πολιτικός γάμος την εποχή του κορονοϊού χρειάζεται τις ανάλογες άδειες γάμου και την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων. Λάβε, μάλιστα, υπόψιν σου πως θα χρειαστεί να βρεθείς σε δημόσιες υπηρεσίες όπως το Ληξιαρχείο και το δημαρχείο. Ωστόσο, πολλά πράγματα που ξέρεις για τον πολιτικό γάμο, μπορεί να αλλάζουν συνέχεια λόγω της κατάστασης. Για αυτό το λόγο επικοινώνησε νωρίς με τους αρμόδιους φορείς ώστε να κλείσεις εγκαίρως κάποιο ραντεβού και να ενημερωθείς επακριβώς για όλη τη διαδικασία.

Διαδικαστικά πολιτικού γάμου

Μέτρα κατά του covid-19 σχετικά με τους γάμους

Διασχίζοντας το δεύτερο πανελλαδικό lockdown ο πολιτικός γάμος την εποχή του κορονοϊού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα μέτρα που προβλέπει η πολιτική προστασία. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να ενημερώνεσαι τακτικά για τα δεδομένα που επικρατούν και τα προβλεπόμενα μέτρα που αναγγέλλει η Πολιτική Προστασία. Επίσης όταν θα ζυγώνει η ημερομηνία του γάμου σου επικοινώνησε με το δημαρχείο για να οριστικοποιήσεις ή να μεταφέρεις τις ημερομηνίες. Το ξέρουμε ό,τι ανυπομονείς να πεις το μεγάλο «Ναι» και επίσημα αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένεις λιγάκι σε περίπτωση που τα κρούσματα ανέβουν επικίνδυνα. Πάνω από όλα έχει σημασία η ασφάλεια και η υγεία τόσο η δική σου όσο και των καλεσμένων σου.

Μέτρα κατά του covid-19 σχετικά με τους γάμους

Ημερομηνία πολιτικού γάμου

Όπως ήδη είπαμε η εποχή του κορωνοϊού είναι αρκετά απρόβλεπτη. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να ορίσεις μια ασφαλής ημερομηνία γάμου. Άσε ένα χρονικό περιθώριο για να δεις πως θα διαμορφωθούν οι παγκόσμιες συνθήκες χωρίς να αναγκαστείς να ακυρώνεις, να οργανώνεις και τούμπαλιν. Δες το μάλιστα σαν μια ευκαιρία για να φτιάξεις έναν χειροποίητο DIY γάμο έτσι ακριβώς όπως τον έχεις φανταστεί.

Ημερομηνία πολιτικού γάμου

Λίστα καλεσμένων πολιτικού γάμου

Η λίστα καλεσμένων του πολιτικού γάμου σου θα πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο. Δεδομένου των μέτρων ο αριθμός των καλεσμένων αυξομειώνεται συνεχώς. Επομένως καλό θα ήταν να φτιάξεις όσο το δυνατόν μικρότερη λίστα και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν να προσθέσεις άτομα. Αν αναρωτιέσαι πώς να μικρύνεις τη λίστα καλεσμένων σου, θα σου προτείναμε να αποκλείσεις τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια τους. Για να βρίσκονται και εκείνοι κοντά σου έστω και από μακριά πες σε κάποιον από τους καλεσμένους σου να κάνουν live μετάδοση της τελετής.

Λίστα καλεσμένων πολιτικού γάμου

Πάρτυ γάμου εν μέσω κορονοϊού

Το πάρτυ γάμου σου αν θέλεις να το κάνεις σε κάποιο χώρο δεξιώσεων θα πρέπει μάλλον να του δώσεις παράταση. Και αυτό γιατί πολλά μαγαζιά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγων των έκτακτων μέτρων. Αν πάλι θέλεις να κάνεις έναν micro wedding με ένα μικρό πάρτυ στο σπίτι φρόντισε να διατηρήσεις εσύ τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των καλεσμένων σου. Αν ωστόσο ονειρεύεσαι τρικούβερτα γλέντια τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνεις πίσω και να περιμένεις έως ότου αυτό είναι δυνατόν.

Πάρτυ γάμου εν μέσω κορονοϊού

Μπομπονιέρες πολιτικού γάμου

Ένα άλλο θέμα για το οποίο θα πρέπει να μεριμνήσεις είναι οι μπομπονιέρες και κορονοϊός. Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για μπομπονιέρες πολιτικού γάμου. Απο απλές, μέχρι glam και over the top. Για περισσότερη ασφάλεια αλλά και γεύση που αγκαλιάζει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο θα σου προτείναμε τα safe pack κουφέτα. Έπειτα δημιούργησε τις δικές σου DIY μπομπονιέρες γάμου με εκλεκτά υλικά και δώσε έναν αναμνηστικό χαρακτήρα. Με έναν αριθμό καλεσμένων να έχει υποστεί σμίκρυνση μπορείς να θυσιάσεις τη ποσότητα για τη ποιότητα. Εστίασε στην πολυτέλεια φτιάχνοντας εντυπωσιακές χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου με μοναδικά υλικά για μπομπονιέρες. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και ξεκίνα να δημιουργείς.

Μπομπονιέρες πολιτικού γάμου

Η εποχή του covid-19 έχει φέρει τα πάνω κάτω στα σχέδια που έχεις κάνει από το γάμο των ονείρων σου μέχρι το γαμήλιο ταξίδι. Μη το βάζεις κάτω και σκέψου πως μπορεί να μην πεις τώρα το επίσημο «I Do» υπό τις συνθήκες που έχεις φανταστεί αλλά η αγάπη είναι εκεί. Ζεσταίνει την καθημερινότητα, τη δική σου και του αγαπημένου σου, έτοιμη να αντέξει σε κάθε εμπόδιο.

[print_link]