13 Στυλ Γάμου που θα Λατρέψεις

13 Στυλ Γάμου που θα Λατρέψεις

Το στυλ γάμου αποτελεί τη βάση που θα καθοδηγήσει όλη τη διακόσμηση και το θέμα γάμου. Αυτό πολλές φορές φαντάζει αρκετά δεσμευτικό και κατ’επέκταση αγχωτικό. Τι να διαλέξεις; Πώς έχεις φανταστεί την ημέρα του γάμου σου; Η επιλογή ενός θέματος ή στυλ γάμου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξατομικεύσεις την μεγάλη μέρα που θα πεις το I Do. Αν πρόκειται σύντομα να κάνεις το επόμενο βήμα και θέλεις έναν DIY γάμο που θα αφήσει εποχή είμαστε εδώ για σένα. Σου έχουμε μια εκτενή λίστα με διάφορα στυλ γάμου για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και να ξεκινήσεις να οργανώνεις τον γάμο της χρονιάς, τον δικό σου!

Bohemian γάμοι

Θα ξεκινήσουμε τη λίστα με τα στυλ γάμου αναφέροντας την bohemian αισθητική. Ο boho γάμος έχει γενικά μια χαλαρή αλλά ταυτόχρονα κομψή ατμόσφαιρα. Ανάλογα με το θέμα που θα επιλέξεις μπορείς να κινηθείς σε μια ανατολίτικη εκδοχή εμπνευσμένη από το Μαρόκο με έθνικ υλικά για γάμο. Αν από την άλλη θέλεις κάτι πιο χαλαρό τότε επίλεξε να φτιάξεις έναν boho μακραμέ γάμο με φυσικά υλικά και αποχρώσεις. Και στις δυο περιπτώσεις διατήρησε τη διακόσμηση του γάμου απλοϊκά κομψή, με ανατολίτικα χαλιά, πουφ, φανάρια ξύλινα και μεταλλικά για ατμόσφαιρα, διακοσμητικά μαξιλάρια ή κρεμαστά διακοσμητικά μακραμέ. Για τα λουλούδια του γάμου συμπεριέλαβε πλούσια μπουκέτα λουλουδιών με έντονους χρωματισμούς συνδυασμένα με αποξηραμένα pampas grass.

Bohemian γάμοι

Ρουστίκ στυλ γάμου

Ένα ακόμη πολύ διαδεδομένο στυλ γάμου είναι το ρουστίκ. Ο ρουστίκ γάμος διέπεται από φυσικές υφές όπως ξύλο και πέτρα, βιολογικά προϊόντα από χαρτί και φρέσκα τρόφιμα. Διάλεξε υφάσματα και ράνερ όπως λινάτσα και καμβάς και συνδύασε τα με δαντέλα. Όταν κάποιος σκέφτεται ρουστίκ αισθητική βλέπει μια χρωματική παλέτα ουδέτερων και απαλών γήινων τόνων από άκρη σε άκρη. Χρησιμοποίησε για το στολισμό σου ξύλινα καφάσια και καλάθια τα οποία θα γεμίσεις με αποξηραμένα όπως στάχυα και άλλα ρουστίκ διακοσμητικά. Για το τραπέζι ευχών αλλά και για τη δεξίωση γάμου επίλεξε ξύλινα κηροπήγια και φανάρια. Μια DIY ιδέα είναι ο φωτισμός δεξίωσης να βασιστεί και σε γιρλάντα από βαζάκια μαρμελάδας που θα έχουν μέσα κεράκια.  Ένα τέτοιο στυλ γάμου ταιριάζει τέλεια σε αμπελώνες, εξωτερικούς χώρους ή αχυρώνες.

Ρουστίκ στυλ γάμου

Vintage γάμοι

Ένα άλλο στυλ και θέμα γάμου είναι ο vintage γάμος. Παίρνει έμπνευση από περασμένες εποχές εξυμνώντας την ομορφιά του «παλιού» και της διαχρονικότητας. Φτιάξε μια vintage διακόσμηση γάμου με αντίκες, παλαιού τύπου διακοσμητικά και μπόλικη δαντέλα. Τα παλιά έπιπλα, μάλιστα, όπως παλιές πολυθρόνες και καναπέδες θα αναδείξουν ακόμη καλύτερα το στολισμό σου. Χρησιμοποίησε παλιές γραφομηχανές, μπαούλα, vintage κορνίζες και ρολόγια. Επίλεξε, επίσης, το ανάλογο νυφικό, χτένισμα και μακιγιάζ.  Μια από τις ιδέες για μεταφορά νύφης στην εκκλησία είναι με ένα αυτοκίνητο αντίκα.

Vintage γάμοι

Industrial γάμος

Σε όλα τα blog γάμου του εξωτερικού ο industrial γάμος βρίσκεται ψηλά στις τάσεις. Τι είναι όμως αυτό το μοντέρνο και βιομηχανοποιημένο στυλ γάμου; Ο industrial γάμος παίρνει έμπνευση από τα μοντέρνα σοκάκια της πόλης αποκλίνοντας από κάθε τι επίσημο. Σε αυτή τη διακόσμηση γάμου δεν θα χρειαστείς πλήθος λουλουδιών, αντ ‘αυτού χρησιμοποίησε γεωμετρικά φανάρια, industrial κηροπήγια, παχύφυτα ή πέτρες. Βασίσου σε ένα mix n match ταίριασμα μοτίβων και υφών δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη, αλλά απίστευτα εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Ένας βιομηχανικός-μοντέρνος γάμος δίνει έμφαση και στο φωτισμό. Χρησιμοποίησε φωτάκια και γλόμπους, μοντέρνα φανάρια βιομηχανικού τύπου για να αναδείξεις τον χώρο. Για τη τελετή όσο και για το πάρτυ γάμου επίλεξε άλλοτε άχαρους ή ακόμα και εγκαταλελειμμένους χώρους, όπως πρώην εργοστάσια ή ανακαινισμένες αποθήκες.

Industrial γάμος

Μοντέρνος γάμος

Ένα στυλ γάμου που παίρνει έμπνευση από το «εδώ και τώρα» διατηρώντας μια απαράμιλλη φινέτσα και κομψότητα είναι το μοντέρνο. Ένα μοντέρνος γάμος είναι συνυφασμένος με καθαρές καθαρές γραμμές, γεωμετρικά σχήματα και απλότητα. Για τον ανθοστολισμό γάμου επίλεξε πρασινάδες και έντονα χρωματικά λουλούδια. Χρησιμοποίησε πολύ το γυαλί και το πλεξιγκλάς σαν υλικό. Συνδύασε τα για να φτιάξεις μια μοντέρνα διακόσμηση εκκλησίας, δεξίωσης αλλά και DIY μπομπονιέρες γάμου. Επίλεξε γυάλινα είδη, γεωμετρικά φανάρια και διακοσμητικά από πλεξιγκλάς για να στήσεις τον γάμο των ονείρων σου.

Μοντέρνος γάμος

Εποχιακός γάμος

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να ζήσουν έναν εποχιακό γάμο. Τι σημαίνει αυτό; Βλέπουμε να γίνονται γάμοι χριστουγεννιάτικοι και φθινοπωρινοί, ανοιξιάτικοι και καλοκαιρινοί. Ωστόσο οι εποχιακοί γάμοι αφορούν περισσότερο τα Χριστούγεννα και το Φθινόπωρο. Σε αυτό το σημείο το στυλ γάμου εμπνέεται από την εποχικότητα. Από την μια χριστουγεννιάτικα δέντρα, στολίδια και μπόλικο χιόνι και από την άλλη φθινοπωρινά φύλλα, κολοκύθες και φθινοπωρινά διακοσμητικά. Αν αγαπάς μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου ή αν έχει συμβολικό χαρακτήρα για σένα τότε αυτό το στυλ γάμου σου ταιριάζει απόλυτα.

Εποχιακός γάμος

Επίσημος – κλασσικός γάμος

Ο γάμος με κλασσικό ή παραδοσιακό στυλ είναι, συχνά, μια πολύ επίσημη περίσταση που περιλαμβάνει μια μεγαλοπρεπή δεξίωση με προσεγμένο gourmet μενού. Τα ζευγάρια που επιλέγουν έναν κλασικό/παραδοσιακό γάμο επιλέγουν κοστούμια, σμόκιν και πομπώδη νυφικά. Ο στολισμός διαθέτει πλούσια και φαντασμαγορικά μπουκέτα λουλουδιών διακοσμημένα σε ψηλά σταντ δαπέδου και κρυστάλλινα κηροπήγια. Είναι ένα διαχρονικό στυλ γάμου που ακολουθεί τους τύπους και ένα πρόγραμμα γάμου: επίσημες φωτογραφίες και video γάμου, ομιλία της οικογένειας κ.α. Τα υλικά για μπομπονιέρες είναι εκλεκτά και διέπονται από μια διαχρονικότητα.

Επίσημος – κλασσικός γάμος

Ρομαντικό στυλ γάμου

Ένα ακόμη διαχρονικό στυλ γάμου είναι το ρομαντικό. Απαλές παστέλ αποχρώσεις, χαμηλός φωτισμός και πολλά λουλούδια συνθέτουν συνήθως έναν ρομαντικό γάμο. Για αυτό το θέμα, χρησιμοποίησε πομπώδη κηροπήγια, διακοσμητικά κλουβιά και πολυελαίους. Διάλεξε, επίσης, αέρινα υφάσματα και ράνερ σε απαλές αποχρώσεις Εδώ η καλλιγραφία και ο backdrop τοίχος με λουλούδια θα απογειώσουν το χειροποίητο γάμο σου. Δημιούργησε ένα «ζεστό» και οικείο κλίμα και γιόρτασε την αγάπη σου με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Ρομαντικό στυλ γάμου

Μίνιμαλ γάμος

Ένα ανερχόμενο στυλ που έχει κάνει αισθητή τη παρουσία του στους γάμου εμπνέεται από τον μινιμαλισμό. Η λογική του «less is more» απαλλάσσει τον μίνιμαλ γάμο από κάθε τι περιττό και φαντασμαγορικό. Συνδύασε τον μοντερνισμό με την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης. Χρησιμοποίησε μεταλλικά γεωμετρικά φανάρια και συνδύασε τα με ασημένια κηροπήγια σε διάφορα σχέδια. Για τον ανθοστολισμό γάμου επίλεξε μονάχα φυλλώματα και πρασινάδες όπως η φτέρη. Επίλεξε, μάλιστα, πρωτότυπα μέρη για γάμο και δεξίωση όπως κάποιο θερμοκήπιο ή έναν μοντέρνο χώρο που το φως του ήλιου θα είναι διάχυτο, αναδεικνύοντας έτσι την ομορφιά της απλότητας.

Μίνιμαλ γάμος στυλ

Ναυτικός γάμος

Οι καλοκαιρινοί γάμοι είναι η νούμερο 1 προτίμηση των ζευγαριών. Ένα στυλ που ταιριάζει αδιαμφησβήτητα είναι το ναυτικό.  Φτιάξε μια καλοκαιρινή διακόσμηση επιλέγοντας αέρινα λινά υφάσματα σε μπλε και λευκούς τόνους (με ιδιαίτερη έμφαση στο ριγέ μοτίβο). Χρησιμοποίησε καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως κοχύλια, άγκυρες, σχοινιά και ιστιοφόρα για να αποπνέουν θαλάσσιο στυλ. Φτιάξε ένα candybar και έναν μπουφέ για τη δεξίωση γάμου με θαλασσινά, όπως στρείδια ή γαρίδες και φτιάξε αντίστοιχα δροσερά κοκτέιλ  προσφέροντας μια πραγματική ναυτική εμπειρία στους καλεσμένους σου.

Ναυτικός γάμος στυλ

Eco friendly γάμος

Ένα στυλ γάμου που συναντάμε τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο έχει σαν πυρήνα του την οικολογική συνείδηση. Ο οικολογικός γάμος γίνεται συνήθως σε έναν υπαίθριο χώρο για μείωση της ενέργειας του φωτισμού. Επίλεξε οικολογικά υλικά για το στολισμό του γάμου σου. Για το ρύζι γάμου επίλεξε την πρωτότυπη ιδέα του βιοδιασπώμενου κομφετί μέσα στα ανάλογα χωνάκια. Όσο για το candybar και το πάρτυ γάμου διάλεξε οικολογικά είδη σερβιρίσματος για τους καλεσμένους σου με μπουφέ φιλικό προς το περιβάλλον.

Eco friendly γάμος

Whimsical γάμος

Τι είναι ο whimsical γάμος που βλέπουμε ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να επιλέγουν στο εξωτερικό;  Αν αγαπάς τους έντονους χρωματισμούς και τα παιχνιδιάρικα μοτίβα αυτό το στυλ είναι για σένα. Ενσωμάτωσε στο στολισμό σου έντονα στοιχεία, όπως πολύχρωμα μπαλόνια, σερπαντίνες, υπέροχες λουλουδένιες συνθέσεις και καρέκλες που δεν ταιριάζουν. Με άλλα λόγια ένα παιδικό πάρτι με θέμα την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων μετατρέπεται σε έναν γάμο ζωηρών χρωμάτων. Ιδανικά μέρη για δεξίωση είναι μια αυλή, το δάσος ή κήπος βοτάνων. Μερικές ιδέες για έναν whimsical γάμο είναι το μαγευτικό καταπράσινο τοπίο, τα φαινομενικά αταίριαστα φορέματα και υφάσματα, τα έντονα διακοσμητικά και η διαδραστική ψυχαγωγία (όπως photobooth ή ζωγράφος που θα σχεδιάζει γελοιογραφίες).

Whimsical γάμος

Εναλλακτικό στυλ γάμου

Τέλος, αν θέλεις να πεις το μεγάλο «Ναι» σπάζοντας το κατεστημένο και τους τύπους τότε το εναλλακτικό στυλ είναι για σένα. Ένας εναλλακτικός γάμος δίνει μια διαφορετική εκδοχή του ρομαντισμού, πιο άγρια και αντισυμβατική. Πειραματίσου με μήκη, χρώματα και υφές για να δημιουργήσετε μια εμφάνιση που είναι μοναδική. Επίλεξε, ακόμη και σαν θέμα γάμου την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία. Εναλλακτικά, μπορείς να ενσωματώσεις στο στολισμό του γάμου σου punk – rock στοιχεία με μαύρα υφάσματα και πομπώδη χρυσά διακοσμητικά και κηροπήγια. Συνδύασε το νυφικό σου με ένα δερμάτινο jacket και βάλε έντονο κόκκινο κραγιόν. Φτιάξε ένα μενού γάμου στην ίδια εναλλακτική χρωματική παλέτα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Εναλλακτικό στυλ γάμου

Το στυλ γάμου που θα επιλέξεις θα είναι η αρχή στην οποία θα βασιστεί όλος ο γάμος σου. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει και προσάρμοσε το στο δικό σου γούστο και φαντασία. Ο γάμος των ονείρων σου θα έχει το μοναδικό στυλ που θα του δώσεις.

[print_link]