diy πασχαλινά δώρα

DIY Πασχαλινά Δώρα Χειροποίητα: 19 Πρωτότυπες Ιδέες

Έρχεται το Πάσχα και θέλεις να προσφέρεις μερικά πασχαλινά δώρα στους αγαπημένους σου χωρίς να χαλάσεις όμως μια περιουσία; Η λύση είναι να τα φτιάξεις μόνη σου παραμένοντας on budget αλλά προσθέτοντας και την προσωπική σου πινελιά. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι ένα δώρο από τα χεράκια μας έχει πάντα μεγαλύτερη αξία από ένα έτοιμο πασχαλινό δώρο. Για αυτό και εμείς μαζέψαμε μερικές μοντέρνες ιδέες για DIY πασχαλινά δώρα χειροποίητα.

Βαζάκια γλυκού / μπουκάλια λικέρ

Μια πασχαλινή επιλογή που διατηρεί την παράδοση είναι μικρά γυάλινα μπουκάλια λικέρ ή βαζάκια γλυκού που θα τα γεμίσεις με ό,τι θες. Είναι μια εύκολη λύση της τελευταίας στιγμής. Για την κατασκευή τους θα σου χρειαστούν μερικά μπουκάλια ή βαζάκια, κομμένα υφάσματα, πασχαλινές κορδέλες ίσως και μος ή χάρτινο χόρτο για να γεμίσεις τα βαζάκια. Μπορείς επιπλέον να χρησιμοποιήσεις και υλικά που θα βρεις στα διακοσμητικά για λαμπάδες πασχαλινές ή άλλα πασχαλινά διακοσμητικά. Μετά είναι έτοιμα να τα γεμίσεις με μάρσμελοους, γλυκά, μαρμελάδες και ποτά!

Βαζάκια γλυκού /μπουκάλια λικέρ DIY πασχαλινά δώρα

Πασχαλινό καλάθι δώρων

Για DIY πασχαλινά δώρα ιδανικά είναι και τα καλάθια δώρων. Μπορείς να πάρεις έτοιμα καλάθια και να τα γεμίσεις με πασχαλινά αυγά, λιχουδιές, ποτά και πασχαλινά διακοσμητικά. Από την άλλη μπορείς να φτιάξεις χειροποίητα πασχαλινά καλάθια. Για μια πρωτότυπη κατασκευή χρησιμοποίησε κασπώ, καμπάνες γυάλινες ή καφάσια. Θα χρειαστείς οικονομικά υλικά για πασχαλινές κατασκευές αλλά θα ενθουσιάσεις τους αγαπημένους σου με το δώρο που θα τους προσφέρεις.

Πασχαλινό καλάθι δώρων

Πασχαλινά κεριά

Μια ακόμα δημιουργική επιλογή για πασχαλινά δώρα είναι τα χειροποίητα πασχαλινά κεριά. Δε θα χρειαστείς πολλά υλικά για τη δημιουργία τους. Μπορείς να φτιάξεις κηροπήγια από διακοσμητικά πασχαλινά αυγά. Εναλλακτικά να μετατρέψεις γυάλινα ποτήρια κρασιού σε πασχαλινές βάσεις για κεράκια γεμίζοντας τα με χρωματιστή άμμο ή χαλίκι και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά.

Πασχαλινά κεριά DIY πασχαλινά δώρα

Centerpiece με πασχαλινές τουρτιέρες

Από τις πιο μοντέρνες ιδέες για πασχαλινά δώρα είναι οι πασχαλινές τουρτιέρες. Γέμισε τις με διακοσμητικά αυγά, διακοσμητικό χάρτινο γρασίδι ή μος, ψεύτικα λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το δώρο θα αφήσει τους αγαπημένους σου με το στόμα ανοιχτό!

Centerpiece με πασχαλινές τουρτιέρες

Πασχαλινό δώρο με καμπάνα

Οι γυάλινες καμπάνες είναι μια τέλεια και εντυπωσιακή ιδέα για DIY πασχαλινά δώρα. Αφού διαλέξεις την καμπάνα που σου αρέσει φτιάξε εσωτερικά μια χειροποίητη φωλιά από κλαδιά. Στόλισε τη με πεταλούδες, πασχαλινά αυγά και πουλάκια. Ο παραλήπτης αυτού του δώρου σίγουρα θα ξετρελαθεί με την δημιουργία σου.

Πασχαλινό δώρο με καμπάνα DIY πασχαλινά δώρα

Ανοιξιάτικη – πασχαλινή κουφετομηχανή

Στο ίδιο στυλ  με την προηγούμενη ιδέα ανήκει και η χειροποίητη κουφετομηχανή. Ανήκει μάλιστα και στα πιο πρωτότυπα ανοιξιάτικα διακοσμητικά δώρα για το σπίτι. Χρησιμοποίησε κασπό, γυάλες σφαίρα και στόλισε τις εσωτερικά με πασχαλινά –  ανοιξιάτικα διακοσμητικά και εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια στις αποχρώσεις που θες. Φτιάξε μια μαγική DIY κουφετομηχανή με τα χεράκια σου και άφησε εποχή με τα δώρα σου.

Ανοιξιάτικη - πασχαλινή κουφετομηχανή

DIY πασχαλινή κορνίζα για δώρο

Η πασχαλινή κορνίζα είναι μια εύκολη κατασκευή και ένα φοβερό δώρο για νεαρό/η παραλήπτη. Διάλεξε τις κορνίζες που θες και αφού βγάλεις το τζαμάκι σχεδιάσε στην βάση της κορνίζας ό,τι σχέδιο θέλεις. Αφού τελειώσεις κόψε χάρτινα καλαμάκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Κόλλησε τα διαδοχικά εντός του περιγράμματος σου. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ γιορτινό και παιχνιδιάρικο. Εναλλακτικά, αν θέλεις μια πιο ανοιξιάτικη κατασκευή κόλλησε πάνω στην κορνίζα σου λουλούδια και στάχυα. Αποτελεί μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες για πασχαλινά ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου!

DIY πασχαλινή κορνίζα για δώρο DIY πασχαλινά δώρα

Πασχαλινό αυγό με μπόα

Αν θέλεις να κάνεις DIY πασχαλινά δώρα σε γυναίκα που διακρίνεται για το glam  στυλ της τότε σου έχουμε μια πρωτότυπη και φινετσάτη πασχαλινή πρόταση. Διάλεξε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ ή από χαρτόνι και ξεκίνα να κολλάς πάνω του μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Αφού καλύψεις όλη την επιφάνεια πρόσθεσε γιρλάντες από πέρλες. Όταν τελειώσεις τοποθέτησε την δημιουργία σου σε κουτιά σύνθεσης στις ανάλογες αποχρώσεις και θέμα. Θα δέσει τέλεια στην πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού και όχι μόνο.

Πασχαλινό αυγό με μπόα

Ανοιξιάτικο centerpiece με λουλούδια και κορμούς

Παραμένοντας στα δώρα που είναι για την πασχαλινή – ανοιξιάτικη διακόσμηση τραπεζιού θα σου προτείναμε το centerpiece με φέτες κορμού και λουλούδια. Στερέωσε πολύ καλά τις δυο φέτες μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κορδόνια και μπόλικη κόλλα. Αφού στεγνώσει ξεκίνα να τοποθετείς ενδιάμεσα τα διακοσμητικά λουλούδια σου. Το αποτέλεσμα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

Ανοιξιάτικο centerpiece με λουλούδια και κορμούς  DIY πασχαλινά δώρα

Πασχαλινό centerpiece με αυγό και λουλούδια

Εξίσου εντυπωσιακή ιδέα για πασχαλινό δώρο σπιτιού είναι το πασχαλινό centerpiece με πασχαλινό αυγό και διακοσμητικά λουλούδια. Αφού κόψεις το αυγό από φελιζόλ στη μέση, στερέωσε το πάνω σε μια διακοσμητική φωλιά. Έπειτα στερέωσε τα ανοιξιάτικα λουλούδια ανάμεσα στο αυγό και είναι έτοιμο. Γρήγορα και εύκολα θα έχεις φτιάξει ένα εντυπωσιακό δώρο για το Πάσχα.

Πασχαλινό centerpiece με αυγό και λουλούδια

Πασχαλινός λαγός σε κασπώ

Μια ιδέα περισσότερο για παιδικά δωράκια είναι ο λαγός σε κασπώ. Κόλλησε διαγώνια σε ένα κασπώ, φελιζόλ σε σχήμα μπάλας ή αυγού που θα έχεις ντύσει με υφάσματα. Φτιάξε τα ποδαράκια του λαγού από τσόχα. Για ένα πιο αληθοφανές αποτέλεσμα πρόσθεσε διακοσμητικά λουλούδια. Είναι ένα όμορφο διακοσμητικό δωράκι για το Πάσχα που ταιριάζει παντού.

Πασχαλινός λαγός σε κασπώ DIY πασχαλινά δώρα

Πασχαλινές αυγουλοθήκες

Ένα από τα πασχαλινά δώρα της τελευταίας στιγμής είναι οι πασχαλινές αυγουλοθήκες. Αφού έβαψες και φέτος τα πασχαλινά αυγά θα περίσσεψαν οι αυγοθήκες. Μην τις πετάξεις γιατί σε αυτό το πασχαλινό δώρο θα σου φανούν χρήσιμες. Είναι μάλιστα το βασικό υλικό για το δώρο σου. Φτιάξε μια ανοιξιάτικη κατασκευή με λουλούδια, γυάλινα βαζάκια με γλυκά, σοκολατένια αυγά κ.α. Για την διακόσμηση τους χρησιμοποίησε ανοιξιάτικα υφάσματα, μικρά πασχαλινά είδη και διακοσμητικά, κορδέλες και κορδόνια.

Πασχαλινές αυγουλοθήκες

Ρουστίκ πασχαλινός καμβάς

Αν ο παραλήπτης σου δηλώνει λάτρης της ρουστίκ αισθητικής τότε φτιάξε για εκείνον έναν ρουστίκ πασχαλινό καμβά. Διάλεξε το μέγεθος του καμβά που επιθυμείς και ντύσε τον από άκρη σε άκρη με λινάτσα. Έπειτα σχεδίασε πάνω με έναν μαρκαδόρο την όψη ενός λαγού. Κόλλησε εντός των ορίων του σχεδίου μος και η πασχαλινή κατασκευή σου για τον τοίχο θα είναι έτοιμη να κλέψει την παράσταση.

Ρουστίκ πασχαλινός καμβάς DIY πασχαλινά δώρα

Ανοιξιάτικοι νάνοι Gnome

Μια vintage τάση διακόσμησης κήπων εμφανίζεται ξανά ως νέα τάση για την ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση 2021 και αυτό είναι οι νάνοι. Γιατί να μην φτιάξεις τους δικούς σου νάνους που θα προσφέρεις σαν δωράκι στους αγαπημένους σου; Για να τα φτιάξεις θα χρειαστείς ανοιξιάτικα υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα. Οι παραλήπτες σου θα τα λατρέψουν!

Ανοιξιάτικοι νάνοι Gnome

Πασχαλινή μπάλα με τρύπα για δώρο

Φτιάξε ένα μικρό διακοσμητικό για το σπίτι χρησιμοποιώντας μπάλες με τρύπα. Στόλισε τις εσωτερικά με πασχαλινά διακοσμητικά, μος ή χάρτινο χορτάρι. Πρόσθεσε διακοσμητικά ή σοκολατένια αυγουλάκια και η κατασκευή σου είναι έτοιμη. Είναι μια εύκολη και οικονομική ιδέα για πασχαλινό δώρο.

Πασχαλινή μπάλα με τρύπα για δώρο 

Πασχαλινό φανάρι για δώρο

Μια εξίσου εντυπωσιακή ιδέα για DIY πασχαλινά δώρα είναι με φανάρια. Διάλεξε φανάρια κλασικά, μεταλλικά, ξύλινα ή γεωμετρικά terrarium ανάλογα με το στυλ και το γούστο του παραλήπτη σου. Έπειτα ξεκίνα να διακοσμήσεις. Χρησιμοποίησε πασχαλινά στολίδια, διακοσμητικά αυγά πασχαλινά, ανοιξιάτικα λουλούδια και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί.

Πασχαλινό φανάρι για δώρο

Διακοσμητικά πασχαλινά αυγά

Μια εύκολη και γρήγορη ιδέα για DIY πασχαλινά δώρα είναι τα διακοσμητικά αυγά. Χρησιμοποίησε αυγά από φελιζόλ και ντύσε τα με μος, φτερά ή υφάσματα. Έπειτα διακόσμησε τα με κορδέλες, κορδόνια και πεταλούδες. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Διακοσμητικά πασχαλινά αυγά

Ανοιξιάτικο γυάλινο κουτί

Μια πιο ανοιξιάτικη ιδέα για δώρο είναι το γυάλινο κουτί με λουλούδια. Επίλεξε γυάλινο κουτί σε όποιο μέγεθος θες και βάλε μέσα dry moss που μπορείς να βρεις στα υλικά ανθοπωλείου. Έπειτα στερέωσε σε αυτό τα διακοσμητικά λουλούδια της αρεσκείας σου. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Ταιριάζει τέλεια σαν ανοιξιάτικο πασχαλινό δώρο σε έφηβη.

Ανοιξιάτικο γυάλινο κουτί

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Τέλος, η πιο κλασική ίσως ιδέα για πασχαλινό δώρο είναι οι πασχαλινές λαμπάδες. Δεν χρειάζεται να είσαι νονός ή νονά για να προσφέρεις σαν δώρο μια λαμπάδα πασχαλινή. Ανάλογα στο άτομο που θα την προσφέρεις διάλεξε πασχαλινές λαμπάδες σκέτες και διακόσμησε τις εσύ με μπόλικη φαντασία. Φτιάξε με τα χεράκια σου πασχαλινές λαμπάδες για ενήλικες ή παιδιά.

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Δημιούργησε μοναδικά DIY πασχαλινά δώρα γρήγορα και οικονομικά. Κλέψε τις εντυπώσεις με τη δημιουργικότητα σου και φέρε το Πάσχα στους αγαπημένους σου.

[print_link]