14 Τρελές Ιδέες για Γάμο

14 Τρελές Ιδέες για Γάμο: Κάνε κάτι Πρωτότυπο

Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα γάμο που κάθε άλλο παρά διασκεδαστικός ήταν. Πέρα από αυτό κάθε νύφη οραματίζεται το γάμο της σαν την επιτομή του κεφιού και του γλεντιού. Δεδομένων των συνθηκών, που άλλαξαν τα σχέδια σε πολλά μελλόνυμφα ζευγάρια, αλλά και εξαιτίας της εναλλακτικής πλευράς που διαθέτεις σαν προσωπικότητα οι τρελές ιδέες για γάμο είναι κομμένες και ραμμένες για σένα. Συμπάσχουμε μαζί σου, γιατί κάθε τι διαφορετικό και διασκεδαστικό μιλάει στην ψυχή μας! Για αυτό σου έχουμε μερικές τρελές προτάσεις που θα πλαισιώσουν τη γαμήλια τελετή αλλά και το γαμήλιο πάρτυ με περίσσιο χιούμορ.

Dress code γάμου

Μια από τις νούμερο 1 τρελές ιδέες για γάμο είναι το dress code. Εδώ μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να καλπάσει ελεύθερη και να θέσεις ενδυματολογικούς όρους στους καλεσμένους σου. Διάλεξε θέμα γάμου, εποχή ή χρωματική παλέτα. Μερικές ιδέες που θα μπορούσες να επιλέξεις είναι να κάνεις ένα γάμο εποχής που θυμίζει κάτι από τον υπέροχο Gatsby ή το Σικάγο του ’50. Διάλεξε υλικά για μπομπονιέρες vintage δαντέλες ή ακόμα και με πούλιες. Εναλλακτικά, αν είσαι πιο τολμηρός, μπορείς να επιλέξεις θέμα γάμου βασισμένο στην αγαπημένη ταινία ή σειρά. Γιατί να μην ντυθεί ο κουμπάρος Darth Vader ενώ εσείς θα περάσετε κάτω από φωτόσπαθα σαν ζευγάρι πλέον; Αν πάλι θέλεις να τολμήσεις χρωματικά μπορείς να προτρέψεις τους καλεσμένους σου να ντυθούν στα λευκά και εσύ να φορέσεις ένα μαύρο ή κόκκινο νυφικό. Ό,τι και να επιλέξεις φρόντισε να ενημερώσεις εγκαίρως τους καλεσμένους σου, ήδη από τα προσκλητήρια γάμου.

Τρελές ιδέες για γάμο Dress code γάμου

Τοποθεσία δεξίωσης γάμου

Τα πρωτότυπα μέρη για γάμο μπορούν και αυτά να ανήκουν στις τρελές ιδέες για γάμο. Γίνε, λοιπόν, ιδιαίτερα ευρηματική! Πρωτότυποι χώροι για γάμο μπορεί να είναι πολλοί. Ειδικά αν πρόκειται να κάνεις έναν micro wedding τότε οι επιλογές σου αυξάνονται. Αν είστε λάτρεις της μπύρας, το ζυθοποιείο είναι ιδανικός χώρος δεξίωσης. Από την άλλη μπορείς να επιλέξεις κάποιο μουσείο ή το αστεροσκοπείο για το γάμο σου. Επίσης μια εναλλακτική πρόταση είναι ο ζωολογικός κήπος ή το ενυδρείο. Εναλλακτικά, αν είσαι fan της ρουστίκ αισθητικής τότε θα σου προτείναμε σα χώρο δεξίωσης το ξέφωτο κάποιου δάσους, το βουνό ή κάποιο θερμοκήπιο. Τέλος, μπορείς να κάνεις το γαμήλιο πάρτυ πάνω σε ένα πλοίο ή στο χώρο ενός εργοστασίου αν προτιμάς έναν industrial DIY γάμο.

Τοποθεσία δεξίωσης γάμου

Είσοδος της νύφης στην εκκλησία ή το δημαρχείο

Κάνε μια εναλλακτική και συνάμα θεαματική είσοδο σε γάμο παρέα με τους τετράποδους φίλους σου. Τα κατοικίδια μας είναι πάντα εκεί και χαίρονται ανιδιοτελώς με την χαρά μας, γιατί, λοιπόν, να μην τα συμπεριλάβεις και στον γάμο σου; Βάλε τους γιορτινά αξεσουάρ και άφησε τα να σε συνοδέψουν ή να προμηνύσουν τον ερχομό σου. Είναι μια γλυκιά ιδέα με χιουμοριστικό ύφος ειδικά αν οι καλεσμένοι σου δεν το περιμένουν.

Τρελές ιδέες για γάμο Είσοδος της νύφης στην εκκλησία ή το δημαρχείο

Τουρτοπόλεμος γάμου

Ναι καλά διάβασες! Είσαι αυτό που λέμε χαριτολογώντας ο κάφρος της παρέας; Τέλεια! Οργάνωσε έναν τουρτοπόλεμο στη δεξίωση γάμου. Εκεί μικροί και μεγάλοι θα λάβουν μέρος σε ένα ξέφρενο πόλεμο από ζάχαρη, κρέμα και σαντιγί. Ανήκουν στις ιδέες για γάμο με διασκέδαση, ωστόσο φρόντισε να υπάρχουν εφεδρικά ρούχα για να αποφύγεις τις γκρίνιες.

Τρελές Ιδέες για Γάμο Τουρτοπόλεμος γάμου

Φουσκωτά παιχνίδια για γάμο

Όλοι οι γάμοι έχουν λίγο πολύ μικρούς καλεσμένους για αυτό θα σου προτείναμε να συμπεριλάβεις στον DIY γάμο σου και φουσκωτά παιχνίδια. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αυτό που θα το κάνει εναλλακτικό γάμο είναι ότι ο μικρός παιδότοπος που θα στήσεις στο πάρτυ γάμου σου δε θα προορίζεται μόνο για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους καλεσμένους. Ώθησε όλους να συμμετάσχουν και αποθανάτισε τη στιγμή, θα είναι σίγουρα ανεπανάληπτη. Τοποθέτησε μάλιστα και κάποια καντίνα με μαλλί της γριάς, καραμελωμένα μήλα και junk food δίνοντας την αίσθηση του λούνα παρκ.

Φουσκωτά παιχνίδια για γάμο

Αστεία φωτογράφιση γάμου

Ωραίες οι τρελές ιδέες για γάμο αλλά τι θα έλεγες για τις αστείες αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλες μέσα από το φωτογραφικό υλικό; Πήγαινε το, όμως, ένα level παραπάνω διαλέγοντας ένα φωτογράφο με χιούμορ και cult διάθεση. Συνεννοήσου μαζί του και κάντε μια θεματική φωτογράφιση γάμου με αστείο photoshop και πολλές cult πινελιές. Μια αστεία «κακή» γαμήλια φωτογραφία θα είναι ο λόγος για να γελάτε για πάντα με το έτερον ήμισυ.

Τρελές Ιδέες για Γάμο Αστεία φωτογράφιση γάμου

Θεματική τούρτα γάμου

Για θεματικό γάμο μιλήσαμε, για τουρτοπόλεμο μιλήσαμε τι λες για μια θεματική τούρτα γάμου που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα; Επίλεξε μια αστεία θεματική τούρτα γάμου για το τραπέζι ευχών που διακωμωδεί το γάμο. Εναλλακτικά, μια θεματική τούρτα με θέμα το αγαπημένο σας καρτούν, σειρά, μια αστεία φωτογραφία σας ή ακόμη και τα κατοικίδια σας. Σαν συνέχεια της προηγούμενης ιδέας με τις τουρτομαχίες θα συνιστούμε να μην προορίζεις την ίδια τούρτα για κατανάλωση και παιχνίδι.

Θεματική τούρτα γάμου

Χορός έκπληξη για τον γαμπρό

Μια από τις ιδέες για έκπληξη σε γάμο είναι ένας προσωπικός χορός για τον γαμπρό. Είπες το μεγάλο «Ναι» και υποσχέθηκες όρκους αιώνιας αγάπης στα δύσκολα και στα εύκολα. Το ίδιο έκανε και το άλλο σου μισό. Πριν, όμως, γίνει σαν ένας άλλος «Αντωνάκης» από το Η γυνή να φοβήται τον άνδρα, οργάνωσε έναν προσωπικό χορό για εκείνον μπροστά στους καλεσμένους σας. Ο χορός της κοιλιάς ή pole dancing από κάποια επαγγελματία ειδικά για τον γαμπρό θα τον ευχαριστήσει αλλά συνάμα θα τον κάνει να αισθανθεί και χαριτωμένα άβολα. Εναλλακτικά, ένας χορός salsa ή bollywood, οργανωμένος από σένα και τους κολλητούς σας, θα είχε φοβερή πλάκα. Πάντως, να είσαι σίγουρη ότι όχι μόνο θα το απολαύσει αλλά θα γελάσετε και πολύ με τις αντιδράσεις του.

Χορός έκπληξη για τον γαμπρό

Video booth σαν εναλλακτικό ευχολόγιο

Βαρέθηκες να βλέπεις σε όλους τους γάμους βιβλία ευχών να στολίζουν το τραπέζι ευχών γάμου. Θέλεις κάτι διαφορετικό για το γάμο σου και εμείς σε νιώθουμε. Νοίκιασε ένα video booth και ώθησε τους καλεσμένους σου να τραβήξουν ένα ολιγόλεπτο αστείο βίντεο με ευχές και σκέψεις για εσάς. Θα είναι πιο ζωντανό το αποτέλεσμα αφού θα βλέπεις και τις αντιδράσεις τους, συγκινητικές ή αστείες. Τοποθέτησε το μάλιστα δίπλα στο candybar γάμου όπου θα μπορούν να δροσιστούν με αφεψήματα ή να γλυκαθούν με κουφέτα γάμου και άλλα γλυκά γάμου.

Video booth σαν εναλλακτικό ευχολόγιο

Εναλλακτικός πρώτος χορός ζευγαριού

Πόσο πια να ακούσεις τα ήδη κλασικά τραγούδια για τον πρώτο χορό του ζευγαριού; Για πολλούς είναι παρωχημένα τραγούδια που βρίθουν ξεπερασμένου ρομαντισμού. Βρες με το ταίρι σου ένα μη αναμενόμενο τραγούδι και βγάλτε μαζί ένα χορευτικό για τον πρώτο σας χορό. Μερικοί πρωτότυποι χοροί για γάμο είναι disco ή shuffle χορός. Θα δώσει μια ευχάριστη νότα στο πάρτυ γάμου και θα χαρίσει γέλια τόσο σε εσάς όσο και στους καλεσμένους σας.

Τρελές Ιδέες για Γάμο Εναλλακτικός πρώτος χορός ζευγαριού

Σφηνάκια καλωσορίσματος

Η είσοδος στην δεξίωση θα έχει και το ανάλογο «εισιτήριο». Τοποθέτησε στην είσοδο του πάρτυ γάμου σφηνάκια ή κοκτέιλ και ενημέρωσε τους καλεσμένους σου πως μόνο αν το πιούν μπορούν να περάσουν στο πάρτυ. Εξάλλου λίγο αλκοόλ δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ίσα ίσα θα χαλαρώσουν όλοι και θα διασκεδάσουν.

Σφηνάκια καλωσορίσματος

Αρίθμηση τραπεζιών με αστείες παιδικές φωτογραφίες

Για μια εναλλακτική αρίθμηση τραπεζιού γάμου με χιούμορ είναι οι αστείες παιδικές φωτογραφίες. Δίπλα στα centerpiece γάμου βάλε την δικές σου και του άντρα σου αστείες παιδικές φωτογραφίες που θα αναγράφεται ο αριθμός του κάθε τραπεζιού. Μην διστάσεις να δείξεις την αστεία και ακομπλεξάριστη πλευρά σου, το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο και ιδιαίτερα χιουμοριστικό.

Τρελές Ιδέες για Γάμο Αρίθμηση τραπεζιών με αστείες παιδικές φωτογραφίες

Διαδραστικά παιχνίδια γάμου

Μπορεί να μεγάλωσες και τελικά να παντρεύεσαι αλλά κρύβεις μέσα σου ένα μικρό παιδί και αυτό είναι εξαιρετικό. Για αυτό μια τρελή ιδέα για γάμο είναι να οργανώσεις διαδραστικά παιχνίδια για τους καλεσμένους σου. Κάντε καραόκε, παίξτε παιχνίδια στόχων ή ακόμη και τσουβαλομαχίες. Να είσαι σίγουρη ότι όλοι θα το ευχαριστηθούν, μικροί και μεγάλοι!

Τρελές Ιδέες για Γάμο Διαδραστικά παιχνίδια γάμου

Φωτιά στη παραλία με πυροτεχνήματα

Τέλος, μια όμορφη ιδέα για καλοκαιρινές γαμήλιες δεξιώσεις είναι η φωτιά στην παραλία και τα πυροτεχνήματα. Ωραίοι οι ξέφρενοι χοροί, το διασκεδαστικό γαμήλιο πάρτυ, τα γέλια και οι χαρούμενες φωνές αλλά δώσε μια όμορφη και συνάμα εντυπωσιακή παύση γαλήνης. Κάντε ένα διάλλειμα από το γλέντι και μεταφερθείτε στη παραλία όπου θα ανάψετε φωτιές και θα μαζευτείτε γύρω γύρω και όταν όλα θα είναι γαλήνια και όμορφα τα πυροτεχνήματα θα σημάνουν την έναρξη μιας νέας ζωής. Το θέαμα θα είναι απολαυστικό.

Φωτιά στη παραλία με πυροτεχνήματα

Ο γάμος σου είναι η δική σου μοναδική στιγμή για αυτό θα πρέπει να είναι στα δικά σου μέτρα και σταθμά. Οργάνωσε τον με όσο περισσότερη τρέλα και χιούμορ θέλεις σπάζοντας τα στερεότυπα. Στο τέλος και αφού περάσουν τα χρόνια αυτές τις στιγμές θα θυμάσαι αγκαλιά με τον αγαπημένο σου και αυτό είναι ανεκτίμητο!

[print_link]