Διακόσμηση Αγίου Βαλεντίνου - Ιδέες για το σπίτι

Διακόσμηση Αγίου Βαλεντίνου: Ιδέες για το Σπίτι

Η πιο ερωτική μέρα του χρόνου, ο Άγιος Βαλεντίνος, είναι προ των πυλών και σκέφτεσαι τι να κάνεις και πώς να το γιορτάσεις με το ταίρι σου. Είτε κάνεις ένα εναλλακτικό πάρτυ Αγίου Βαλεντίνου είτε οργανώσεις ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, η διακόσμηση Αγίου Βαλεντίνου παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Φτιάξε μια ρομαντική διακόσμηση σπιτιού που θα εξυμνεί την γιορτή του έρωτα. Παρακάτω θα βρεις μερικές μοναδικές ιδέες για το σπίτι.

Χειροποίητα στεφάνια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Τα DIY στεφάνια είναι παντός καιρού για αυτό ταιριάζουν τέλεια και στη διακόσμηση Αγίου Βαλεντίνου. Φτιάξε με τα χεράκια σου ρομαντικά χειροποίητα στεφάνια με λουλούδια και διακοσμητικά για τον Άγιο Βαλεντίνο. Κρέμασε τα στο σαλόνι ή τη κρεβατοκάμαρα φτιάχνοντας μια ρομαντική διακόσμηση δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Χειροποίητα στεφάνια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ρομαντικές γιρλάντες και μπόες

Μια άλλη ιδέα για ρομαντική διακόσμηση είναι οι χειροποίητες γιρλάντες και οι μπόες. Διάλεξε έτοιμες μπόες και συνδύασε τις με DIY γιρλάντες για διακόσμηση Αγίου Βαλεντίνου. Για να τις φτιάξεις χρησιμοποίησε τεχνητά λουλούδια, κρεμαστές καρδιές, κορδέλες ή έτοιμα σημαιάκια για πάρτυ που θα γράψεις πάνω ό,τι θέλεις. Πολύ γρήγορα και οικονομικά θα έχεις φτιάξει μια ρομαντική γωνιά για την ημέρα των ερωτευμένων.

Ρομαντικές γιρλάντες και μποες

Γυάλινες καμπάνες με λουλούδια

Οι γυάλινες καμπάνες με λουλούδια είναι από τις νούμερο 1 ιδέες για Αγίου Βαλεντίνου δώρα αλλά και για στολισμό τα τελευταία χρόνια. Όχι άδικα, αφού διακατέχονται από έναν ατέρμονο ρομαντισμό εμπνευσμένο από τα παραμύθια. Αν λοιπόν, δε θέλεις να το προσφέρεις σαν δώρο, μπορείς να φτιάξεις την γυάλινη καμπάνα “Bella” και να την εντάξεις στην υπόλοιπη διακόσμηση τραπεζιού για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Γυάλινες καμπάνες με λουλούδια

Γεωμετρικά φανάρια με λουλούδια

Παραμένοντας στην ίδια λογική αλλά με μια πιο μοντέρνα νότα θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις γεωμετρικά φανάρια. Πρόκειται για μια εναλλακτική διακόσμηση Αγ. Βαλεντίνου και μοντέρνα εκδοχή της γυάλινης καμπάνας “Bella”. Ταιριάζει σε μια μοντέρνα διακόσμηση σπιτιού και όχι μόνο. Βάλε dry moss στη βάση του διακοσμητικού terrarium και στερέωσε τα λουλούδια σου. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Γεωμετρικά φανάρια με λουλούδια

Γυάλες με επιπλέοντα κεριά

Στα διακοσμητικά Αγίου Βαλεντίνου ανήκουν και τα κεριά. Έτσι μια ιδέα για διακόσμηση για τον Άγιο Βαλεντίνο που συνδυάζει την μοναδικότητα και την οικονομία είναι οι γυάλες με επιπλέοντα κεριά και λουλούδια. Γέμισε γυάλες και άλλα γυάλινα είδη με νερό που μπορείς μάλιστα να το χρωματίσεις με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Έπειτα πρόσθεσε επιπλέοντα κεριά και μερικά κεφάλια λουλουδιών καθώς και αρωματικά έλαια για περισσότερο ρομαντισμό. Μπορείς να τα διακοσμήσεις στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ακόμη και το μπάνιο βάζοντας στο κλίμα το Αγίου Βαλεντίνου όλο το σπίτι.

Γυάλες με επιπλέοντα κεριά

Κηροπήγια και κεριά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Για εσένα που ψάχνεις διακόσμηση τελευταίας στιγμής για τον Άγιο Βαλεντίνο θα σου προτείναμε τα κηροπήγια και τα κεριά. Χρησιμοποίησε έτοιμα διακοσμητικά κηροπήγια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και στόλισε τα στο δάπεδο ή σε διάφορες επιφάνειες από άκρη σε άκρη στο σπίτι. Χρησιμοποίησε μπόλικα κεριά και votive για να φτιάξεις μια ζεστή ατμόσφαιρα και ένα ρομαντικό δωμάτιο με κεριά. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο χειροποίητο τα DIY κηροπήγια με ποτήρια του κρασιού ή μπουκάλια είναι μια εξαιρετική ιδέα διακόσμησης. Με  τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και χειροποίητα φαναράκια για τον Άγιο Βαλεντίνο με γυάλινα βαζάκια του γλυκού και μερικά ρομαντικά διακοσμητικά.

Κηροπήγια και κεριά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μπαλόνια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Τα μπαλόνια μπορούν εξίσου να μετατρέψουν τον χώρο σου σε μια γιορτινά ρομαντική φωλιά για τον Άγιο Βαλεντίνο. Διάλεξε στα είδη πάρτυ Αγίου Βαλεντίνου κόκκινα, λευκά, ροζ, χρυσά μπαλόνια που αιωρούνται και στόλισε όποιο δωμάτιο θέλεις ή ακόμη και ολόκληρο το σπίτι.

Μπαλόνια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ρομαντικός φωτισμός σπιτιού

Ο φωτισμός μπορεί να μετατρέψει κάθε χώρο του σπιτιού σε έναν μικρό παράδεισο ρομαντισμού. Μπορείς μάλιστα να φτιάξεις μια ρομαντική διακόσμηση υπνοδωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο πολύ γρήγορα και οικονομικά. Αν ο χώρος που θέλεις να επιμεληθείς διαθέτει ήδη κρυφό φωτισμό μπορείς πανεύκολα να παίξεις με τις σκιές και τα απαλά φώτα. Αλλά επειδή μπορεί να μην έχεις τέτοιου είδους φωτισμό θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις λαμπάκια. Να είσαι σίγουρη ότι θα κάνουν εξίσου πολύ καλή δουλειά. Κρέμασε τα στον τοίχο, βάλε τα μέσα σε  φανάρια ή τύλιξε τα σε κάποια καμπυλωτή επιφάνεια. Τόσο εύκολα και οικονομικά θα έχεις μια ρομαντική διακόσμηση Αγίου Βαλεντίνου.

Ρομαντικός φωτισμός σπιτιού

Μπουκέτα λουλουδιών για τη γιορτή του Βαλεντίνου

Μια τέτοια ρομαντική γιορτή δεν θα μπορούσε να μην είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα λουλούδια. Μια πολύ κλασική και συνάμα εύκολη λύση, λοιπόν, για διακόσμηση σου είναι οι ανθοσυνθέσεις. Μια ιδέα είναι να διαλέξεις βάζα διακόσμησης σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και να τα γεμίσεις με τα αγαπημένα σου λουλούδια. Χρησιμοποίησε αληθινά ή τεχνητά λουλούδια σε ρομαντικές αποχρώσεις. Στόλισε τα στο δάπεδο ή στο τραπέζι. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μια επιτραπέζια γιρλάντα από λουλούδια. Φτιάξε μικρά ματσάκια από τα λουλούδια της αρεσκείας σου και δέσε τα μεταξύ τους σχηματίζοντας μια λουλουδένια γιρλάντα. Στόλισε την κατά μήκος του τραπεζιού και πρόσθεσε μικρά διακοσμητικά για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Μπουκέτα λουλουδιών για την γιορτή του Βαλεντίνου

Κλαδιά με κρεμαστές καρδιές

Για σένα που είσαι ρομαντική ψυχή με μια μίνιμαλ οπτική θα σου προτείναμε τα κλαδιά με κρεμαστές καρδιές διακοσμητικές. Αν έχεις μάλιστα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε σχήμα καρδιάς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και αυτές για την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου. Βάλε σε ένα βάζο τα κλαδιά και κρέμασε από αυτά τις καρδιές – στολίδια σου. Προαιρετικά μπορείς να τυλίξεις λαμπάκια μπαταρίας στα κλαδιά ή αν πρόκειται για διάφανο βάζο να βάλεις μέσα κουφέτα ή χρωματισμένα όσπρια.

Κλαδιά με κρεμαστές καρδιές

Ρομαντικές πινακίδες με θέμα τον Άγιο Βαλεντίνο

Οι ταμπέλες για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι μια εξίσου ρομαντική ιδέα για τον ρομαντικό στολισμό του σπιτιού σου. Επίλεξε διακοσμητικές πινακίδες με ρομαντικά κείμενα και διακόσμησε τις με μερικά λουλούδια, κορδέλες και μικρά διακοσμητικά.

Ρομαντικές πινακίδες με θέμα τον Άγιο Βαλεντίνο

Δίσκος με ποτήρια, κρασί και fingerfood

Οι δίσκοι με κάποιο κρασί ή σαμπάνια και ένα πιάτο με fingerfood, κουφέτα ή σοκολατάκια είναι μια must επιλογή. Και αυτό γιατί ως γνωστόν ο έρωτας περνάει από το στομάχι!  Διακόσμησε τα πάνω στο κρεβάτι, στο τραπεζάκι του σαλονιού ή σε ένα φορητό τραπεζάκι που θα λειτουργεί σαν μπαρ. Πέρα από τα μπουκάλια και ποτήρια πρόσθεσε μερικές έξτρα πινελιές. Μια ιδέα είναι να διαλέξεις έτοιμα διακοσμητικά Αγίου Βαλεντίνου, όπως ροδοπέταλα και κομφετί καρδιάς και να πλαισιώσεις το δίσκο σου. Εναλλακτικά φτιάξε χειροποίητα centerpieces βάζοντας μια ακόμη προσωπική πινελιά στην διακόσμηση.

Δίσκος με ποτήρια, κρασί και fingerfood

Κάνε κάτι ξεχωριστό για το ταίρι σου ξεκινώντας από μια ρομαντική διακόσμηση που θα ακολουθήσει μια ρομαντική βραδιά. Μπορεί ο Άγιος Βαλεντίνος να μην μπορεί να χωρέσει όλα τα όμορφα και γλυκά συναισθήματα που έχεις για το άλλο σου μισό αλλά μπορεί να γίνει μια γλυκιά υπενθύμιση της αληθινής αγάπης που τρέφεις για τον σύντροφο σου.

 

[print_link]