Τραπέζι αρραβώνα Τι χρειάζομαι;

Τραπέζι αρραβώνα: Τι χρειάζεται για να το στήσεις;

Έγινε η πρόταση γάμου και εσύ είπες το μεγάλο Ναι χωρίς δισταγμό. Συγχαρητήρια! Αν εσύ και ο σύντροφος σου είσαι από τα ζευγάρια που τιμούν τις παραδόσεις τότε ο αρραβώνας είναι μέσα στα σχέδια σου. Ωστόσο, όντας νέα στο κλαμπ των προσεχώς παντρεμένων δεν ξέρεις πολλά από αυτά και αναρωτιέσαι τι κάνουμε στον αρραβώνα. Μην ανησυχείς γιατί είμαστε εδώ για σένα και θα σου πούμε τι χρειάζεται για να στήσεις ένα εντυπωσιακό τραπέζι αρραβώνα που θα αφήσει έκπληκτους όλους τους καλεσμένους σου. Το τραπέζι αρραβώνα, ο μπουφές ή το candybar είναι ίσως η πρώτη εικόνα που κάποιος θα προσέξει για αυτό πάρε μολύβι και χαρτί και κράτα σημειώσεις!

Τραπεζομάντηλο, σουπλά και είδη σερβιρίσματος

Ξεκινώντας να στήνουμε το τραπέζι αρραβώνα το πρώτο πράγμα που θα επιμεληθούμε είναι το τραπεζομάντηλο, τα σουπλά τα είδη σερβιρίσματος. Ανάλογα με τη διακόσμηση αρραβώνων που έχεις επιλέξει προσάρμοσε και τα λευκά είδη σου. Επίλεξε αποχρώσεις που δένουν αρμονικά μεταξύ τους αποφεύγοντας τις χρωματικές παραφωνίες που κινδυνεύουν να γίνουν κιτς. Το τραπεζομάντιλο θα πρέπει να ταιριάζει με τα σουπλά και τις χαρτοπετσέτες. Ενώ τα σερβίτσια μπορεί να είναι διαφορετικού χρώματος που ωστόσο δένουν με το σύνολο. Για αυτό το σεμεδάκι της γιαγιάς θα βγει από το ντουλάπι μονάχα αν ταιριάζει με το ύφος και το στυλ που έχεις επιλέξει για το τραπέζι αρραβώνα σου. 

Τραπεζομάντηλο, σουπλά και είδη σερβιρίσματος

Βάζα και σταντ με λουλούδια

Ο στολισμός τραπεζιού αρραβώνα περιλαμβάνει και τον ανθοστολισμό. Αφού ήδη έχεις επιλέξει τη χρωματική παλέτα που θα κινηθείς προσάρμοσε τις συνθέσεις λουλουδιών και τα διακοσμητικά για το στολισμό τραπεζιού στο θέμα και τα χρώματα. Αν είσαι λάτρης του boho ή του ρουστίκ προτίμησε αποξηραμένα, όπως pampas grass και στάχυα. Αν από την άλλη έχεις μια πιο ρομαντική οπτική, τότε φτιάξε πλούσια μπουκέτα με ουδέτερες αποχρώσεις και έντονες χρωματικές πινελιές. Ό,τι και να επιλέξεις διακόσμησε τα σε γυάλινα βάζα διακόσμησης ή σταντ δημιουργώντας μια εντυπωσιακή διακόσμηση. Χρησιμοποίησε γυάλινα είδη σε διάφορα μεγέθη και τοποθέτησε τα γύρω και πάνω στο τραπέζι αρραβώνα, το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. 

Τραπέζι αρραβώνα Βάζα και σταντ με λουλούδια

Κηροπήγια και φανάρια για αρραβώνα

Είτε ψάχνεις ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι είτε αναρωτιέσαι πως είναι ένας εντυπωσιακός στολισμός αρραβώνα σε μαγαζί, τότε θα σου προτείναμε να συμπεριλάβεις κηροπήγια και φανάρια. Ειδικά αν πρόκειται για αρραβώνα που θα γίνει το βραδάκι. Η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί από τα κεριά στα κηροπήγια και τα φανάρια θα είναι εκθαμβωτική! Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις, με δυο – τρία κηροπήγια και ένα – φανάρια θα πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Τοποθέτησε τα στις άκρες του τραπεζιού αν είναι επιτραπέζια, αριστερά και δεξιά του candybar αρραβώνα αν είναι επιδαπέδια. 

Κηροπήγια και φανάρια για αρραβώνα

Πιατέλες και εταζέρες για τραπέζι αρραβώνα

Νηστικό αρκούδι δε χορεύει ούτε και στο χαρμόσυνο γεγονός του αρραβώνα. Για αυτό μια από τις πρωτότυπες ιδέες για αρραβώνα είναι να δημιουργήσεις διάφορα ύψη στο τραπέζι σου και να τοποθετήσεις δίσκους και πιατέλες με διάφορα καλούδια που θα φιλέψεις τους καλεσμένους σου. Στη μέση του τραπεζιού τοποθέτησε εταζέρες και τουρτιέρες με τα πιο εντυπωσιακά γλυκά.   

Πιατέλες και εταζέρες για τραπέζι αρραβώνα

Κουφέτα αρραβώνα 

Από έναν αρραβώνα δε λείπουν φυσικά και τα κουφέτα. Επίλεξε τα κουφέτα τις αρεσκείας σου και συνδύασε τα με κουφέτα βέρες. Ύστερα χρησιμοποίησε γυάλες με καπάκι, εντυπωσιακά μπωλ και φοντανιέρες. Για ένα πιο συμμετρικό αποτέλεσμα, τοποθέτησε τα βάζα από το πιο ψηλό στο πιο χαμηλό. Αν πρόκειται να ανταλλάξετε και βέρες, τότε φρόντισε ο στολισμός δίσκου αρραβώνα να περιλαμβάνει κουφέτα. Ο στολισμός για βέρες αρραβώνα είναι ίσως το επίκεντρο της όλης γιορτής αφού όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα απαστράπτοντα δαχτυλίδια.

Τραπέζι αρραβώνα Κουφέτα αρραβώνα 

Μπομπονιέρες αρραβώνα  

Οι μπομπονιέρες αρραβώνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και οι ιδέες για να ξεχωρίσεις είναι πολλές. Σε έναν αρραβώνα δεν καλούμε συνήθως πολλά άτομα, μένοντας περιορισμένοι στους άμεσα κοντινούς μας αγαπημένους. Για αυτό το λόγο οι χειροποίητες μπομπονιέρες αρραβώνα θα είναι λίγες. Επομένως, μπορείς να τις στολίσεις σε μια άκρη στο τραπέζι αρραβώνα δίνοντας περισσότερη λεπτομέρεια. Ο στολισμός καλαθιού αρραβώνα, δίσκου, πιατέλας ή όπου αλλού θέλεις να τοποθετήσεις τις DIY μπομπονιέρες σου θα πρέπει να συνάδει με τον υπόλοιπο στολισμό.

Τραπέζι αρραβώνα Μπομπονιέρες αρραβώνα  

Διακοσμητικά για τραπέζι αρραβώνα

Τέλος και αφού έχεις στήσει όλα όσα αναφέραμε παραπάνω εκτόξευσε τη διακόσμηση του candybar αρραβώνα με μερικά διακοσμητικά. Ανάλογα με το ύφος, το πάρτυ αρραβώνα και την εποχή που θα κάνεις τον αρραβώνα επίλεξε καλοκαιρινά διακοσμητικά, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. 

Διακοσμητικά για τραπέζι αρραβώνα

Ο αρραβώνας είναι ένα μικρό τρέιλερ για το γάμο που θα επακολουθήσει. Ειδικά τώρα που οι γάμοι έχουν περιοριστεί αρκετά, προς όφελος της δημόσιας υγείας, ένας αρραβώνας είναι ό,τι πρέπει για να επισημοποιήσεις την αγάπη σου για το άλλο σου μισό. Δώσε έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια και ζήσε αυτή τη μοναδική στιγμή με τα άτομα που αγαπούν πραγματικά εσένα και τον σύντροφο σου. 

[print_link]