Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λουλούδια 7 Ιδέες

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λουλούδια: 7 Ιδέες

Κάθε εποχή έχει και τα λουλούδια που την χαρακτηρίζουν, έτσι και τα Χριστούγεννα. Μια εποχή που όλους μας, μας πιάνουν οι διακοσμητικές μας ανησυχίες και θέλουμε να κάνουμε γιορτινό τον προσωπικό μας χώρο, αξιοποιώντας καθετί εποχιακό. Για αυτό και εμείς έχουμε για σένα που λατρεύεις το DIY, μερικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λουλούδια που θα σε βάλουν κατευθείαν στο γιορτινό πνεύμα!

Γιρλάντα με αλεξανδρινά

Μια από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λουλούδια είναι η γιρλάντα με αλεξανδρινά. Τι πιο χριστουγεννιάτικο από αυτή τη κατασκευή. Χρησιμοποίησε κλαδιά ελάτου, κουκουνάρια και φυσικά αλεξανδρινά για να φτιάξεις μια φαντασμαγορική γιρλάντα. Μπορείς, μάλιστα, να προσθέσεις και λαμπάκια για περισσότερη φωτεινότητα. Θα ταιριάξει τέλεια πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας, στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού ακόμα και στο τραπέζι του σαλονιού!

Γιρλάντα με αλεξανδρινά

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με λουλούδια

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε από τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λουλούδια και το στεφάνι. Δημιούργησε μια εξαίσια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στεφάνια με τα χεράκια σου. Χρησιμοποίησε κουκουνάρια, αλεξανδρινά, γκι, κλαδιά έλατου, κορδέλες και αποξηραμένα. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο γιορτινό αλλά και μυρωδάτο!

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με λουλούδια

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με λουλούδια

Κάνε ακόμα πιο γιορτινό τραπέζι φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικο centerpiece με λουλούδια. Χρησιμοποίησε ξύλινους δίσκους, καφάσια ή φέτες κορμού σαν βάση. Έπειτα στόλισε τα με χριστουγεννιάτικα κλαδιά και λουλούδια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κεριά και γυάλινα βαζάκια.

Χριστουγεννιάτικο centerpiece με λουλούδια

Εταζέρα με χριστουγεννιάτικα λουλούδια

Μια μοντέρνα ιδέα που θα σου προτείναμε είναι η εταζέρα με τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια. Επίλεξε μια εταζέρα στο μέγεθος που θες και έπειτα διακόσμησε την με λουλούδια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια. Ταιριάζει τέλεια στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας!

Γιρλάντα με αλεξανδρινά

Γυάλες με χριστουγεννιάτικα λουλούδια

Μια άλλη χριστουγεννιάτικη πρόταση είναι τα γυάλινα βάζα με χριστουγεννιάτικα λουλούδια. Γέμισε τις γυάλες με κουκουνάρια, κλαδιά, γκι, λουλούδια και αν θες αποξηραμένα και έτσι εύκολα φτιάξε ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. Εναλλακτικά, μπορείς να γεμίσεις γυάλινα βαζάκια ή ποτήρια με νερό, γκι και να προσθέσεις στο τέλος κεράκια.

Γυάλες με χριστουγεννιάτικα λουλούδια

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικων δώρων με λουλούδια

Μια άλλη χρήση των χριστουγεννιάτικων λουλουδιών είναι το αμπαλάζ σε δώρα των Χριστουγέννων. Διακόσμησε με κλωνάρι έλατου και κουκουνάρι, με αλεξανδρινό ή γκι το κάθε δώρο που θα ετοιμάσεις. Έτσι θα δώσεις μια ξεχωριστή πινελιά.

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικων δώρων με λουλούδια

Ανθοδέσμη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ανθοδέσμες, αφού είναι παντός καιρού. Φτιάξε μια χριστουγεννιάτικες ανθοδέσμες και τοποθέτησε την σε κουτιά σύνθεσης, απογειώνοντας τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού. Εναλλακτικά, μπορείς να κρεμάσεις τις ανθοδέσμες σου από τις πόρτες όπως κάνουμε και στη περίπτωση του γκι.

Ανθοδέσμη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αυτές ήταν μόνο μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές με λουλούδια. Άσε την φαντασία και το γιορτινό σου πνεύμα ελεύθερα και είμαστε σίγουροι ότι θα δημιουργήσεις!

[print_link]