DIY βάπτιση Πώς να την οργανώσω;

DIY Βάπτιση: Πώς να την Οργανώσω;

Η βάπτιση του παιδιού σου θέλεις να είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Για αυτό το λόγο επέλεξες το δημιουργικό δρόμο του DIY. Το do it yourself σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις τις προσωπικές σου πινελιές και στυλ στη διακόσμηση βάπτισης φτιάχνοντας κάτι που θα αφήσει εποχή. Ωστόσο τι χρειάζεται ένας “στολισμός βάπτισης φτιάξτο μόνος σου” και τι χρειάζεσαι εσύ για να μην πελαγώσεις αλλά και για να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό; Σου έχουμε τώρα μια λίστα από βήματα και ιδέες που θα σε βοηθήσουν για την τέλεια οργάνωση DIY βάπτισης χωρίς άγχος.

Θέματα και χρώματα βάπτισης

Ξεκινώντας τη λίστα μας «DIY βάπτιση και πώς να την οργανώσω;» θα βρεις τα θέματα βάπτισης και την χρωματική παλέτα που θα κινηθείς. Ανάλογα με το φύλο του παιδιού, την εποχή και το στυλ σου διάλεξε και το θέμα βάπτισης. Κάνε, μάλιστα, μια έρευνα για hot ιδέες για βάπτιση. Αν πάλι δεν θέλεις κάποιο συγκεκριμένο θέμα βάπτισης μπορείς να επιλέξεις ένα χρώμα σαν την αφετηρία βάσει της οποίας θα στηθεί ο στολισμός βάπτισης DIY. Κάνε σικάτους χρωματικούς συνδυασμούς που θα απογειώσουν την διακόσμηση σου ή αν είσαι πιο τολμηρή επίλεξε εναλλακτικές χρωματικές αποχρώσεις για ένα μοντέρνο και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Θέματα και χρώματα βάπτισης

Μπομπονιέρες βάπτισης

Στη DIY βάπτιση και “πώς να την οργανώσω” συγκαταλέγονται αν μη τι άλλο και οι DIY μπομπονιέρες βάπτισης. Προσάρμοσε τα υλικά για μπομπονιέρες στο θέμα και τα χρώματα της υπόλοιπης βάπτισης, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές και πρωτότυπες ιδέες για βάπτιση. Εδώ οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες και δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να είσαι σίγουρη για το θέμα βάπτισης που έχεις επιλέξει ώστε να επικεντρωθείς στην συγκεκριμένη θεματολογία στις μπομπονιέρες σου. Χρησιμοποίησε πουγκιά, κουτάκια, γυάλινους σωλήνες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Συνδύασε τα με ευφάνταστα διακοσμητικά για μπομπονιέρες, κορδέλες και κορδόνια.  Φτιάξε μπομπονιέρες που μένουν, κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης ή πιο κλασικές. Για τους μικρούς σου καλεσμένους φτιάξε και τις αντίστοιχες παιδικές μπομπονιέρες. Επίλεξε έξυπνα τα υλικά σου έτσι ώστε να μπορείς να ασχοληθούν τα παιδιά και στο πάρτυ βάπτισης.

Μπομπονιέρες βάπτισης

DIY μαρτυρικά βάπτισης

Στις οικονομικές ιδέες για βάπτιση ανήκουν και τα DIY μαρτυρικά, αφού θα εξοικονομήσεις χρήματα και θα βάλεις το προσωπικό σου γούστο. Είτε πρόκειται για DIY βάπτιση κοριτσιού είτε αγοριού οι επιλογές είναι και εδώ πολλές. Για μια βάπτιση κοριτσιού διάλεξε ένα πλούσιο και λαμπερό αποτέλεσμα, τολμώντας και μια κάποια υπερβολή. Για μια βάπτιση αγοριού διατήρησε τον κομψό μινιμαλισμό με εκλεκτά υλικά για μαρτυρικά. Μπορείς να επιλέξεις την διαχρονική ιδέα της παραμάνας ή πρωτοτυπήσεις φτιάχνοντας κολιέ, βραχιόλια, μαξιλαράκια ακόμη και μπρελόκ. Μπορείς, μάλιστα, να φτιάξεις mix n match χειροποίητα μαρτυρικά για ένα πιο ζωηρό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε χάντρες, σταυρουδάκια, φουντίτσες και ό,τι άλλο θέλεις για να φτιάξεις κάτι μοναδικό όπως το παιδάκι σου.

DIY μαρτυρικά βάπτισης

Διακόσμηση εκκλησίας για βάπτιση

Ο στολισμός της εκκλησίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας DIY βάπτισης. Για μια «βάπτιση στολίζω μόνη μου» διάλεξε τα ανάλογα υφάσματα και ράνερ που θα χρησιμοποιήσεις στη διακόσμηση βάπτισης κορίτσι ή αγόρι. Διακόσμησε τα σκαλιά της εκκλησίας ή φτιάξε αέρινες κουρτίνες κρεμώντας τα σε κλαδιά δέντρων ή σε αψίδες. Για τον ανθοστολισμό βάπτισης επίλεξε πλούσια μπουκέτα ή γιρλάντες από τα αγαπημένα σου λουλούδια και διακόσμησε τα σε βάζα διακόσμησης σε σταντ δαπέδου ή στις καρέκλες της εκκλησίας, Για μια οικονομική και εύκολη διακόσμηση βάπτισης χρησιμοποίησε γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη τα οποία θα στολίσεις με κεριά, παιδικά διακοσμητικά, λουλούδια, βότσαλα ή ό,τι άλλο θέλεις. Για περισσότερη ατμόσφαιρα και στυλ πρόσθεσε στο στολισμό της εκκλησίας φανάρια, κηροπήγια και κλουβιά ανάλογα με το στυλ της βάπτισης. Τέλος, συμπεριέλαβε στο στολισμό σου καλάθια και καφάσια τα οποία θα γεμίσεις με λουλούδια, διακοσμητικά αλλά και τις χειροποίητες μπομπονιέρες σου.

Διακόσμηση εκκλησίας για βάπτιση

Τραπέζι ευχών βάπτισης

Ο στολισμός βάπτισης αγόρι και κορίτσι περιλαμβάνει και το τραπέζι ευχών όπου οι καλεσμένοι σου θα μπορούν να γράψουν γλυκές ευχές για το μωράκι σου. Χρησιμοποίησε και εδώ υλικά και προϊόντα για βάπτιση που να σχετίζονται με το θέμα βάπτισης που έχεις επιλέξει. Διάλεξε ή ακόμη καλύτερα φτιάξε βιβλία ευχών και εναλλακτικά ευχολόγια ανάλογα με τη θεματική σου. Επάνδρωσε το τραπέζι ευχών με γυάλες με καπάκι γεμάτες με πεντανόστιμα κουφέτα. Στην ίδια λογική χρησιμοποίησε και κασπό με γλειφιτζούρια και μαρσμέλλοου. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα πρόσθεσε μερικά θεματικά διακοσμητικά.

Τραπέζι ευχών βάπτισης

Candybar βάπτισης

Το νέο must στις βαπτίσεις είναι το candybar. Πρόκειται για μια γευστική και ταυτοχρόνως φαντασμαγορική γωνιά σε μια βάπτιση που μαγνητίζει τα βλέμματα. Φτιάξε, λοιπόν, ένα οικονομικό candybar βάπτισης με θεματικά γλυκά και πεντανόστιμα φυλλέματα. Χρησιμοποίησε γυάλες με βρυσάκι τις οποίες θα γεμίσεις με δροσιστικούς χυμούς και ποτά. Οι καλεσμένοι σου θα μπορούν δροσιστούν χρησιμοποιώντας γυάλινα βαζάκια με θεματικά καλαμάκια. Έπειτα, επάνδρωσε το candybar με πιατέλες, μπωλ και εταζέρες γεμάτα με πεντανόστιμα καλούδια. Πρόσθεσε σε αυτά γυάλες με καπάκι τις οποίες θα γεμίσεις με κουφέτα βάπτισης και μαρσμέλλοου για περισσότερο χρώμα και γεύση. Πέρα όμως από όλα αυτά επιμελήσου ελαφρώς και τη διακόσμηση του candybar. Χρησιμοποίησε ανάλογα υφάσματα, διακοσμητικά, φανάρια και ό,τι άλλο ταιριάζει με το θέμα της βάπτισης.

Candybar βάπτισης

Σετ βάπτισης

Είτε είσαι μαμά είτε νονά πρέπει να δώσεις έμφαση και στο βαπτιστικό πακέτο του παιδιού. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα συνέδεσε θεματικά το σετ βάπτισης με το θέμα σου.  Επίλεξε θεματικά κουτιά βάπτισης ή ακόμη καλύτερα βάλε τη προσωπική σου πινελιά στολίζοντας τα  μόνη σου. Μια έξτρα ιδέα είναι να ξεφύγεις από το κλασσικό κουτί βάπτισης και να επιλέξεις καλάθια, καφάσια ή και μπαούλα τα οποία θα διακοσμήσεις ανάλογα. Προσάρμοσε και τα ρούχα του μωρού στο θέμα σου, επιλέγοντας είδη βάπτισης με τις ανάλογες αποχρώσεις. Τέλος, επίλεξε και την ίδια ποδιά νονού ή νονάς προσαρμοσμένη στη θεματολογία σου για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Σετ βάπτισης

Χώρος και διακόσμηση δεξίωσης

Σειρά στη λίστα «DIY βάπτιση και πώς να την οργανώσω» έχει ο χώρος και η διακόσμηση της δεξίωσης, Οι εναλλακτικοί χώροι δεξιώσεων για γάμο και βάπτιση είναι μια ξεχωριστή επιλογή που θα δώσει μια έξτρα νότα πρωτοτυπίας στη βάπτιση του παιδιού σου. Διαφορετικά, αν έχεις μεγάλο κήπο μπορείς να κάνεις εκεί το πάρτυ βάπτισης. Προσάρμοσε μάλιστα τη διακόσμηση κήπου για βάπτιση στην θεματολογία και τα χρώματα σου. Ό,τι και να επιλέξεις γέμισε τον χώρο της δεξίωσης με μπαλόνια, χάρτινες μπάλες, διακοσμητικά βάπτισης κ.α. Εξίσου σημαντικός είναι και ο στολισμός βάπτισης τραπέζι. Φτιάξε με τα χεράκια σου DIY centerpieces βάπτισης και συνδύασε τα με τα κατάλληλα είδη σερβιρίσματος καθώς και με τα υφάσματα βάπτισης.

Χώρος και διακόσμηση δεξίωσης

Προσκλητήρια βάπτισης

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικά είναι τα προσκλητήρια βάπτισης. Μια ιδέα είναι να προϊδεάσεις τους καλεσμένους σου με θεματικά προσκλητήρια βάπτισης. Αν έχεις έναν καλό εκτυπωτή βρες και φτιάξε την μακέτα που σου αρέσει και φτιάξε μόνη σου τα προσκλητήρια. Ειδάλλως απευθύνσου σε κάποιον γραφίστα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις DIY προσκλητήρια βάπτισης με υλικά χειροτεχνίας και βάπτισης: ματάκια, χαρτόνια, γυάλινους σωλήνες, κουτάκια, διακοσμητικά κ.α.

Προσκλητήρια βάπτισης

Φτιάξε μια παραμυθένια βάπτιση για το μικρό σου βασιλιά ή βασίλισσα.  Ανακάλυψε την μαγεία του DIY και μαζί με άτομα που μπορείς να εμπιστευθείς και θέλουν να βοηθήσουν φτιάξε μια ανεπανάληπτη βάπτιση που θα βρίθει μοναδικότητας και πρωτοτυπίας.

[print_link]