40 Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Οι Καλύτερες Προτάσεις

40 Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης: Οι Καλύτερες Προτάσεις

Το Πάσχα είναι από εκείνες της εποχές του χρόνου που κατακλύζονται από ζωηρά χρώματα και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα συνδυασμένα με μια θρησκευτική κατανυκτικότητα. Η πασχαλινή διακόσμηση είναι μια ανανέωση σπιτιού και της διάθεσης μας, καθώς αποχωριζόμαστε το βαρύ και κρύο χειμώνα. Αν ψάχνεις πρωτότυπες πασχαλινές ιδέες διακόσμησης που θα μετατρέψουν τον χώρο σου σε μια πασχαλινή ουτοπία τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Φέρε την πασχαλινή ατμόσφαιρα στο χώρο σου ανεπανάληπτα και γιορτινά.

Πασχαλινές κορνίζες

Μια από τις πιο μοντέρνες πασχαλινές ιδέες διακόσμησης είναι οι χειροποίητες πασχαλινές κορνίζες. Ποιος είπε ότι μπορούμε να βάλουμε μέσα μόνο φωτογραφίες; Διάλεξε τις κορνίζες που σου αρέσουν και αφαίρεσε το τζαμάκι τους. Σχεδίασε στην βάση ένα πασχαλινό αυγό, ένα λαγουδάκι ή ό,τι άλλο πασχαλινό σχέδιο θέλεις. Γέμισε το με πολύχρωμα χάρτινα καλαμάκια, κουμπιά, glitter ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Εναλλακτικά, μπορείς να κόψεις χρωματιστά χαρτόνια στα σχέδια που θέλεις και να τα κολλήσεις έτοιμα στις κορνίζες. Αποτελεί μια πολύ πρωτότυπη πασχαλινή κατασκευή και φυσικά ανέξοδη!

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινές κορνίζες

Πασχαλινή ιδέα διακόσμησης με κεράκια

Τα πασχαλινά κεράκια ανήκουν και αυτά στις πρωτότυπες πασχαλινές ιδέες διακόσμησης. Γιατί; Γιατί διαθέτουν μια DIY διαφορετική και συνάμα φοβερή λεπτομέρεια. Διάλεξε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά και σπάσε τα στην μέση. Γέμισε τα με λιωμένο κερί χρησιμοποιώντας ένα φιτίλι και προαιρετικά αιθέρια έλαια. Μόλις τελειώσεις με τα DIY πασχαλινά κεριά σου χρησιμοποίησε μερικές χάρτινες αυγοθήκες που θα έχεις φυλάξει από το βάψιμο των αυγών και χρησιμοποίησε τις ως κηροπήγια. Πρόσθεσε μερικά ανοιξιάτικα διακοσμητικά και λουλούδι.

Πασχαλινή ιδέα διακόσμησης με κεράκια

Εταζέρα με πασχαλινά

Για μια εντυπωσιακή πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας ή τραπεζαρίας επίλεξε εταζέρες ή βάσεις τούρτας. Γέμισε τις με ό,τι πασχαλινά διακοσμητικά και ανοιξιάτικα στολίδια έχεις στο στυλ και τα χρώματα που θέλεις. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο μίνιμαλ και ανοιξιάτικο θα σου προτείναμε να την γεμίσεις με μικρά μπουκάλια και βαζάκια γεμάτα εποχιακά λουλούδια.

Εταζέρα με πασχαλινά Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης

Πασχαλινή κουφετομηχανή

Μια ιδέα για σένα που ψάχνεις τις πιο πρωτότυπες πασχαλινές ιδέες διακόσμησης είναι η χειροποίητη κουφετομηχανή. Σε χρωματιστά κεραμικά κασπό κόλλησε πάνω γυάλες σφαίρα και στόλισε τις εσωτερικά με πασχαλινά –  ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Κλείσε την με ένα καπάκι από φελλό ή από κάποιο βάζο και στόλισε την εξωτερικά με κορδέλες και κορδόνια. Φτιάξε μια μαγική DIY κουφετομηχανή με τα χεράκια σου. Αποτελεί μια υπέροχη κατασκευή, ιδανική για ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση.

Πασχαλινή κουφετομηχανή Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης

Πασχαλινό centerpiece με φλοίδα κορμού

Ο στολισμός του τραπεζιού για το Πάσχα μπορεί να γίνει εντυπωσιακός με μερικές ρουστίκ πινελιές φτιάχνοντας το centerpiece με την φλοίδα κορμού γεμάτη λουλούδια και πασχαλινά αυγά. Θα χρειαστείς ένα αποξηραμένο φλοιό απο κορμό, πασχαλινά διακοσμητικά αυγά, βαζάκια, μπουκάλια καθώς και ανοιξιάτικα λουλούδια. Κόλλησε πάνω στο φλοιό τα υλικά σου και έπειτα βάλε μέσα στα γυάλινα είδη τα λουλουδάκια. Πρόσθεσε λίγο μος για περισσότερο χρώμα και φυσικότητα.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινό centerpiece με φλοίδα κορμού

Πασχαλινό δέντρο με αυγά

Αν θες να περάσεις το χρόνο σου με μια εντυπωσιακή ιδέα για πασχαλινές κατασκευές για μεγάλους φτιάξε ένα πασχαλινό αυγουλόδεντρο. Χρησιμοποίησε κασπώ και κώνους από φελιζόλ ή χαρτόνι. Κόλλησε πάνω τα διακοσμητικά αυγά και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά για περισσότερη λεπτομέρεια. Φτιάξε μικρά πασχαλινά δεντράκια για το τραπέζι ή μεγάλα για το δάπεδο.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινό δέντρο με αυγά

Πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Τα πασχαλινά αυγά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το Πάσχα για αυτό μια από τις πιο πρωτότυπες πασχαλινές ιδέες διακόσμησης είναι το centerpiece με ένα μεγάλο διακοσμητικό αυγό και μπόλικα ανοιξιάτικα λουλούδια. Διάλεξε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ και κόψε το στη μέση, στερέωσε το πάνω σε μια  διακοσμητική φωλιά. Έπειτα στερέωσε διάφορα ανοιξιάτικα λουλούδια ενδιάμεσα στο αυγό και η κατασκευή σου θα είναι έτοιμη να διακοσμήσει οποιαδήποτε επιφάνεια στο χώρο σου. Είναι τέλειο για την πασχαλινή διακόσμηση του σαλονιού σου.

Πασχαλινές ιδέες διακόσμησης πασχαλινό αυγό με λουλούδια

Πασχαλινός καμβάς με λινάτσα και μος

Για μια ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση ο καμβάς με λινάτσα και μος θα διακοσμήσει τέλεια τον τοίχο σου. Ντύσε τον καμβά με ύφασμα λινάτσας και σχεδίασε πάνω ένα μεγάλο κουνελάκι του Πάσχα. Έπειτα κόλλησε εντός του περιγράμματος μος μέχρι να γεμίσει ολόκληρη η φιγούρα. Πρόκειται για μια από τις εύκολες πασχαλινές κατασκευές για το σπίτι σου και όχι μόνο.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινός καμβάς με λινάτσα και μος

Πασχαλινή γιρλάντα με λαμπάκια

Μια άλλη πρωτότυπη κατασκευή για πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού είναι η γιρλάντα με λαμπάκια και πασχαλινά αυγά. Τρύπησε λίγο το πάνω μέρος πλαστικών πασχαλινών αυγών  με μια λεπτή πένσα. Έπειτα πέρασε τα λαμπάκια στις τρύπες. Μπορείς να τα στολίσεις κατά μήκος του παραθύρου, στο κρεβάτι, σε μια γυάλα ή σε κάποιο φανάρι.

Πασχαλινή γιρλάντα με λαμπάκια

Πασχαλινή γιρλάντα με αυγά και κουνελάκια του Πάσχα

Παραμένοντας στις DIY πασχαλινές γιρλάντες σου έχουμε μια ακόμη ιδέα. Κόψε τα δικά σου πασχαλινά αυγά  ή πασχαλινά λαγουδάκια από χαρτόνι ή ύφασμα. Διάλεξε διάφορα ζωηρά χρώματα και συμπλήρωσε μερικά μικρά διακοσμητικά όπως φουντίτσες και πομ – πομ. Είναι ιδανική για πασχαλινή διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινή γιρλάντα με αυγά και κουνελάκια του Πάσχα

Πασχαλινός πολυέλαιος

Μια πολύ πρωτότυπη και εντυπωσιακή πρόταση για DIY πασχαλινές κατασκευές είναι ο πασχαλινός πολυέλαιος. Για να τον φτιάξεις θα χρειαστείς βέργινα στεφάνια, κορδέλες και πασχαλινά αυγά. Κρέμασε από το στεφάνι τα πασχαλινά αυγά σου χρησιμοποιώντας τις κορδέλες με τέτοιο τρόπο ώστε τα αυγά να κρέμονται προς τα κάτω. Αν θέλεις ένα πιο ανοιξιάτικο αποτέλεσμα αντί για αυγά χρησιμοποίησε διακοσμητικά λουλούδια.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινός πολυέλαιος

Πασχαλινά κηροπήγια

Για ένα πασχαλινό τραπέζι με στυλ φτιάξε τα δικά σου χειροποίητα πασχαλινά κηροπήγια. Σε χαμηλά κηροπήγια κόλλησε διαδοχικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματιστεί ένα κηροπήγιο. Στην κορυφή αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις μια χειροποίητη φωλίτσα από raffia και να διακοσμήσεις με ένα πουλάκι. Διαφορετικά μπορείς να τοποθετήσεις πάνω κεριά. Φτιάξε 2 – 3 για μια ολοκληρωμένη πασχαλινή ατμόσφαιρα.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινά κηροπήγια

Πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες

Το πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες είναι από εκείνες τις πασχαλινές ιδέες διακόσμησης που ξεχειλίζουν φινέτσα και κομψότητα είναι. Πάνω σε ένα διακοσμητικό αυγό από φελιζόλ ή χάρτινο κόλλα από άκρη σε άκρη μπόες στις αποχρώσεις που θέλεις. Μόλις τελειώσεις στόλισε το με πέρλες γιρλάντα. Προαιρετικά μπορείς να το τοποθετήσεις σε κουτιά σύνθεσης στις ανάλογες αποχρώσεις και θέμα ή σε κάποια βάση τούρτας.

Πασχαλινό αυγό με μπόες και πέρλες

Πασχαλινό αυγό με μος

Μια ρουστίκ παραλλαγή της προηγούμενης για πασχαλινά στολίδια χειροποίητα είναι τα πασχαλινά αυγά με μος. Διακόσμησε διακοσμητικά αυγά από φελιζόλ σε διαφορετικά μεγέθη μος τύπου βρύο. Έπειτα πρόσθεσε κορδόνια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Είναι μια όμορφη κατασκευή που μπορεί να στολίσει ξύλινα μπωλ, εταζέρες ή πιατέλες.

Πασχαλινές ιδέες διακόσμησης Πασχαλινό αυγό με μος

Εναλλακτικό πασχαλινό στεφάνι με δίσκο

Αν θέλεις να ξεφύγεις από τα κλασικά πασχαλινά και πρωτομαγιάτικα στεφάνια σου έχουμε μια εναλλακτική λύση: τα πασχαλινά κρεμαστά διακοσμητικά με δίσκους. Επίλεξε δίσκους ή πιατέλες ανάλογα με το ύφος και το στυλ του χώρου σου. Μετέτρεψε τους σε χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια ή κάδρα κολλώντας πάνω ανοιξιάτικα ή πασχαλινά διακοσμητικά, λουλούδια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μόλις τελειώσεις τον στολισμό κόλλησε ένα σχοινί από πίσω ή ακόμη καλύτερα στερέωσε ένα γαντζάκι για να μπορείς να κρεμάσεις την δημιουργία σου.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Εναλλακτικό πασχαλινό στεφάνι με δίσκο

Πασχαλινό στεφάνι με φέτα κορμού

Στην ίδια λογική με την προηγούμενη κατασκευή είναι και το εναλλακτικό πασχαλινό στεφάνι με φέτες κορμού.  Διάλεξε μια φλοίδα κορμού και διακόσμησε την με κορδέλες, κορδόνια και πασχαλινά στολίδια στα χρώματα που σου αρέσουν.

Πασχαλινό στεφάνι με φέτα κορμού

Πασχαλινός λαγός σε κασπώ

Φτιάξε τα δικά σου πασχαλινά γλαστράκια με κασπώ για μια όμορφη πασχαλινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου. Γέμισε τα με μος τύπου βρύο και διακόσμησε τα με τεχνητά λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά. Για έναν παιχνιδιάρικο και γιορτινό στολισμό φτιάξε ένα λαγουδάκι με φελιζόλ και ύφασμα που σκάλωσε σε μια γλάστρα!

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινός λαγός σε κασπώΠασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινός λαγός σε κασπώ

Πασχαλινός λαγός από τελάρα κεντήματος

Τα πασχαλινά λαγουδάκια DIY είναι τόσο γλυκά και γιορτινά που δίνουν στον χώρο σου μια παιδικότητα και έναν ζωηρό χαρακτήρα. Μια πρωτότυπη κατασκευή είναι να φτιάξεις πασχαλινούς λαγούς με τελάρα κεντήματος. Πέρνα ανοιξιάτικα ή πασχαλινά υφάσματα από τα τελάρα και διακόσμησε με κορδέλες, πομ – πομ και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Κρέμασε τα από την εξώπορτα σαν εναλλακτικά DIY πασχαλινά στεφάνια ή στους τοίχους.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινός λαγός από τελάρα κεντήματος

Χειροποίητη πασχαλινή καμπάνα

Οι γυάλινες καμπάνες είναι από εκείνα τα γυάλινα είδη που ταιριάζουν παντός καιρού δίνοντας σου μια ασυναγώνιστη διακόσμηση. Το ίδιο ισχύει και στον πασχαλινό στολισμό. Φτιάξε ένα πασχαλινό σκηνικό εντός της καμπάνας με κλαδάκια, πουλάκια και πασχαλινά αυγά. Προαιρετικά συνδύασε εξωτερικά μερικές κορδέλες και κορδόνια.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Χειροποίητη πασχαλινή καμπάνα

Πασχαλινά βαζάκια του γλυκού

Μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση είναι με γυάλινα βαζάκια. Στόλισε οποιαδήποτε  επιφάνεια του σπιτιού με DIY πασχαλινά βαζάκια του γλυκού. Δημιούργησε πανέμορφα πασχαλινά διακοσμητικά με τα ξεχασμένα γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας που σίγουρα έχεις. Γέμισε τα με πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια, πασχαλινά διακοσμητικά, κεράκια ή λαμπάκια. Φτιάξε μπόλικα για μια όμορφη γιορτινή σύνθεση.

Πασχαλινά βαζάκια του γλυκού

Πασχαλινά καλάθια με κασπώ

Από μια γιορτινή διακόσμηση του Πάσχα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πασχαλινά καλάθια. Δώσε ωστόσο μια μοντέρνα νότα επιλέγοντας αντί για καλάθια, κασπώ. Γέμισε τα με αποξηραμένα λουλούδια, raffia και πασχαλινά διακοσμητικά. Η σύνθεση αυτή θα είναι φοβερή!

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινά καλάθια με κασπώ

DIY πασχαλινό φλυτζάνι

Αρχικά θα θέλαμε να σε προειδοποιήσουμε πως για αυτή τη κατασκευή θα χρειαστείς αρκετό χρόνο αλλά είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει. Θα χρειαστείς ένα σετ φλιτζανιού, ένα πηρούνι και μπόλικα πασχαλινά διακοσμητικά. Κόλλησε τη βάση του πηρουνιου στο πιατάκι και την λεπτή πλευρά του στο φλιτζάνι. Αφού σιγουρευτείς ότι έχουν κολλήσει καλά ξεκίνα να διακοσμείς για να καλύψεις το πηρούνι. Δες το βίντεο και θα καταλάβεις. Το αιωρούμενο φλυτζάνι σου θα είναι τόσο εντυπωσιακό που θα το ζήλευε και ο Τρελοκαπελάς από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων!

Πασχαλινό στεφάνι με αυγά

Μια μοντέρνα παραλλαγή του κλασικού πασχαλινού στεφανιού είναι με όμπρε λεπτομέρειες. Πάνω σε βέργινο στεφάνι κόλλησε διακοσμητικά πασχαλινά αυγά ανά χρώμα. Στόλισε τα διαδοχικά για να δημιουργήσουν μια όμπρε αισθητική. Γέμισε τα κενά με raffia και πρασινάδες.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινό στεφάνι με αυγά

Πασχαλινό στεφάνι με μπόες

Παραμένοντας στην πασχαλινή διακόσμηση εξώπορτας θα σου προτείναμε μια μοντέρνα ιδέα για πασχαλινό στολισμό. Το στεφάνι με μπόες είναι αδιαμφισβήτητα στις πιο πρωτότυπες πασχαλινές ιδέες διακόσμησης. Φτιάξε το κεφάλι λαγού με στεφάνι από φελιζόλ και μπόες. Για να φτιάξεις τα αυτιά του χρησιμοποίησε ροζ τσόχες και λίγα φτερά από τις μπόες που διάλεξες για το υπόλοιπο στεφάνι.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινό στεφάνι με μπόες

Ανοιξιάτικα – πασχαλινά Gnome

Τα νανάκια ή αλλιώς Gnome είναι πολύ γλυκά και πλέον τα συναντάμε σε κάθε εποχή. Πως θα φτιάξεις τους δικούς σου χειροποίητους νάνους; Θα χρειαστείς υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ειδικό ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε ή ράψε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα. Μπορείς να φτιάξεις με αυτά μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση ή να τα προσφέρεις σαν DIY πασχαλινό δώρο στους αγαπημένους σου.

Ανοιξιάτικα – πασχαλινά Gnome

Γυάλινες μπάλες με πασχαλινά

Μια εύκολη και συνάμα οικονομική ιδέα διακόσμησης είναι οι μπάλες με τρύπα και διακοσμητικά. Διάλεξε γυάλινες μπάλες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και στόλισε τις εσωτερικά με μερικά πασχαλινά διακοσμητικά και λουλούδια. Μπορείς είτε να στολίσεις τις δημιουργίες σου στο τραπέζι ή τον μπουφέ είτε να τις κρεμάσεις φτιάχνοντας μια πρωτότυπη πασχαλινή γιρλάντα.

Γυάλινες μπάλες με πασχαλινά

Πασχαλινά φανάρια

Τα φανάρια ανήκουν στα είδη σπιτιού, ιδανικά για όλες τις εποχές. Για αυτό δε θα μπορούσαμε να τα παραλείψουμε από τις καλύτερες πασχαλινές ιδέες διακόσμησης. Διάλεξε ξύλινα, μεταλλικά ή γεωμετρικά φανάρια και δώσε τους πασχαλινή όψη. Στόλισε τα εσωτερικά και εξωτερικά ανάλογα με το δικό σου στυλ.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινά φανάρια

Centerpiece με δίσκους και πασχαλινά

Για μια εύκολη πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού φτιάξε ένα centerpiece με δίσκο γεμάτο πρασινάδα, πασχαλινά αυγά και διακοσμητικά ζωάκια. Για περισσότερη ατμόσφαιρα συνδύασε μικρά κηροπήγια ή φανάρια με κεριά ή λαμπάκια. Συνδύασε το με χρωματιστά υφάσματα και έναν πασχαλινό στολισμό του σερβίτσιου.

Centerpiece με δίσκους και πασχαλινά

Καρότα από νήμα

Μια ιδέα για οικονομικά πασχαλινά διακοσμητικά αλλά και για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά είναι τα καρότα από νήμα. Μπορείς  να τα φτιάξεις με έτοιμους κώνους από φελιζόλ ή από χαρτόνι. Άρχισε να τυλίγεις, κολλώντας, από άκρη σε άκρη  πορτοκαλί κορδόνι ή σπάγγο. Τελειοποίησε την κατασκευή σου με πράσινα μανταλάκια, χαρτί αφής ή τσόχα για κοτσάνια.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Καρότα από νήμα

Κλαδιά με κρεμαστά πασχαλινά αυγά

Τα κλαδιά με κρεμαστά πασχαλινά αυγά κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις διακοσμητικές προτιμήσεις. Φέρνει κάτι από χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια εντυπωσιακή πασχαλινή όψη. Διάλεξε κρεμαστά πασχαλινά στολίδια και πασχαλινά αυγά για να στολίσεις κλαδιά σε βάζο ή κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και για πασχαλινή διακόσμηση τζακιού.

Κλαδιά με κρεμαστά πασχαλινά αυγά

Υφασμάτινα λαγουδάκια του Πάσχα

Τα πασχαλινά λαγουδάκια από ύφασμα είναι μια οικονομική κατασκευή που θα φέρει το γιορτινό πνεύμα στον χώρο σου. Χρησιμοποίησε ανοιξιάτικα υφάσματα ή ακόμη και κάλτσες που δεν χρειάζεσαι. Γέμισε τα με ρύζι για να αποκτήσουν όγκο. Δέσε τα σφιχτά με λαστιχάκια ή σύρματα έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σώμα, το κεφάλι και τα αυτιά. Για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα πέρνα τα από την ραπτομηχανή. Τελειοποίησε τα προσθέτοντας μικρά ανοιξιάτικα και πασχαλινά διακοσμητικά, τσόχα και ματάκια χειροτεχνίας.

Υφασμάτινα λαγουδάκια του Πάσχα

Πασχαλινό αυγό με glitter σε κασπώ

Αν θέλεις μια μοντέρνα εκδοχή του πασχαλινού δέντρου τότε φτιάξε το αυγό με glitter. Είναι πολύ εύκολο στη κατασκευή και θα χρειαστείς λίγα υλικά. Χρησιμοποίησε κασπώ, διακοσμητικά αυγά φελιζόλ, glitter, καλαμάκια μπαμπού και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια.

Πασχαλινό αυγό με glitter σε κασπώ

Πασχαλινό σερβίτσιο

Για ένα πασχαλινό δείπνο ή γιορτινό τραπέζι η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά. Για αυτό επιμελήσου ανάλογα και το πασχαλινό σερβίτσιο. Για τον κάθε παρευρισκόμενο φτιάξε ένα κουνελάκι από ένα πασχαλινό αυγό και τις χαρτοπετσέτες που έχεις επιλέξει.  Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις λαγουδάκια από χάρτινες σακούλες όπου θα περιέχουν ένα δωράκι για τον κάθε καλεσμένο σου. Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις μια μικρή φωλίτσα σε κάθε πιάτο με σοκολατένια αυγουλάκια.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινό σερβίτσιο

Γυάλινα μπουκάλια με λουλούδια

Μια οικονομική ιδέα που θα ξεχειλίζει ανοιξιάτικα και πασχαλινά αρώματα είναι τα γυάλινα μπουκάλια με λουλούδια. Αξιοποίησε γυάλινα μπουκάλια από κρασιά και κολόνιες. Γέμισε τα με νερό και αν θέλεις ρίξε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στόλισε τα με ανοιξιάτικα λουλούδια και κλαδιά. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Γυάλινα μπουκάλια με λουλούδια

Πασχαλινά καφάσια

Για μια πιο γήινη πασχαλινή διακόσμηση χρησιμοποίησε τελάρα και καφάσια. Γέμισε τα με λουλούδια, πασχαλινά διακοσμητικά και ανοιξιάτικα στολίδια. Φτιάξε μερικά για το τραπέζι και μερικά για το πάτωμα.

Πασχαλινές Ιδέες Διακόσμησης Πασχαλινά καφάσια

Πασχαλινά κεραμικά στολίδια

Τα πασχαλινά στολίδια από πηλό ταιριάζουν σε κάθε πασχαλινή διακόσμηση ενώ είναι ιδανικά για κατασκευές σε πασχαλινά bazaar. Φτιάξε πασχαλινά αυγά, κουνελάκια, κοτούλες κ.α. Αφού στεγνώσουν χρωμάτισε τα και διακόσμησε τα όπως έχεις φανταστεί.

Πασχαλινά αυγά μονόκερος

Για σένα που αγαπάς την μαγεία του παραμυθιού έχουμε να σου προτείνουμε τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά μονόκερος. Διακόσμησε τα λευκά πασχαλινά αυγά με λουλουδάκια, χάντρες και ό,τι άλλο θέλεις. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις πασχαλινά αυγά λαγουδάκια, γοργόνες, κακτάκια, τερατάκια κ.ο.κ.

Πασχαλινά αυγά μονόκερος

Πασχαλινά – ανοιξιάτικα υφάσματα και κουρτίνες

Φυσικά πέρα από τις κατασκευές που μπορείς να φτιάξεις, μια εύκολη πασχαλινή διακόσμηση επιτυγχάνεται με τα ανάλογα υφάσματα. Κρέμασε κουρτίνες, άπλωσε ριχτάρια και στρώσε τραπεζομάντηλα με έντονα ανοιξιάτικα χρώματα και σχέδια. Αντικατέστησε τα χειμερινά μουντά υφάσματα του σπιτιού και δώσε μονομιάς πασχαλινή – ανοιξιάτικη διάθεση στο σπίτι σου. Συνδύασε τα με μαξιλάρια με πασχαλινά σχέδια.

Πασχαλινά – ανοιξιάτικα υφάσματα και κουρτίνες

Ανοιξιάτικα κουτιά με λουλούδια

Τέλος, αυτή η πρόταση ταιριάζει πολύ σε μια ανοιξιάτικη διακόσμηση και δεν είναι άλλη από τα κουτιά με λουλούδια. Για μια μοντέρνα διακόσμηση διάλεξε γυάλινα κουτιά και για έναν πιο παιδικό στολισμό επίλεξε χάρτινα κουτιά σύνθεσης. Γέμισε τα με dry moss και ξεκίνα να στερεώνεις πάνω σε αυτό τα αγαπημένα σου λουλούδια, φτιάχνοντας μια ανοιξιάτικη σύνθεση. Ανήκει στις υπέροχες ανοιξιάτικες κατασκευές για διακόσμηση σπιτιού.

Ανοιξιάτικα κουτιά με λουλούδια

Φέρε το Πάσχα και την άνοιξη στο σπίτι σου και ανανεώσου μπαίνοντας στο γιορτινό κλίμα της εποχής. Εμείς σου δώσαμε λίγη έμπνευση για να φτιάξεις τις δικές σου μοναδικές κατασκευές για μια ανεπανάληπτη πασχαλινή διακόσμηση. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανεπανάληπτο.

[print_link]