Αξέχαστα Χριστούγεννα για τα Παιδιά Ιδέες και συμβουλές

Αξέχαστα Χριστούγεννα για τα Παιδιά: Ιδέες και συμβουλές

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως για τους περισσότερους η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Ιδιαίτερα μαγική, όμως είναι για τα παιδιά. Όλοι οι δρόμοι και τα σπίτια είναι στολισμένα με λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα ενώ οι όμορφες μυρωδιές από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά απλώνονται παντού. Αν, λοιπόν είσαι γονιός και θέλεις εσύ και τα παιδιά σου να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων σου έχουμε μερικές ιδέες. Κάνε αξέχαστα Χριστούγεννα για τα παιδιά περνώντας όμορφες και εποικοδομητικές στιγμές μαζί τους.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Μια πρώτη ιδέα για αξέχαστα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι φυσικά οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Ξεκίνα από νωρίς να φτιάχνεις εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά σου και ώθησε τα να φτιάξουν χειροποίητα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά κ. α . Να είσαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουν!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Ξεκίνα μαζί με τα παιδιά σου να στολίζετε το σπίτι πιο νωρίς από τις ημέρες των Χριστουγέννων. Άφησε τα, μάλιστα να εκφράσουν και την άποψη τους για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού. Μετέφερε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και στα παιδικά υπνοδωμάτια δημιουργώντας μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού

Χριστουγεννιάτικα δώρα και κάρτες

Επίσης, μπορείς να κάνεις αξέχαστα Χριστούγεννα για παιδιά φτιάχνοντας χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα για φίλους, συγγενείς ή για τη δασκάλα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία. Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο μπορεί να είναι DIY χριστουγεννιάτικες κάρτες, χιονόμπαλες ή στολίδια χειροποίητα. Ό,τι και αν επιλέξεις εμπιστεύσου τη φαντασία του παιδιού σου. Να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο!

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Φτιάξε μαζί με τα παιδιά σου ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα ή/και την Πρωτοχρονιά για να έχουν να περιμένουν κάτι.  Για να φτιάξεις χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για παιδιά χρησιμοποίησε απλά υλικά και πρόσθεσε σε κάθε μέρα ένα μικρό δωράκι, δραστηριότητα ή ό, τι άλλο σκεφτείς. Έτσι κάθε μέρα που περνάει θα την απολαμβάνουν στο έπακρον!

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά δεν γίνονται για αυτό μια πολύ καλή ιδέα είναι φτιάξεις τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές μαζί με τα παιδιά. Φτιάξτε μαζί μελομακάρονα, κουραμπιέδες, χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή ακόμα και μπισκοτόσπιτα. Δώσε τους υλικά για να τα διακοσμήσουν όπως εκείνα θέλουν.

Χριστουγεννιάτικα γλυκά για αξέχαστα χριστούγεννα για τα παιδιά

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για παιδιά

Με αφορμή τα γενέθλια του παιδιού ή  και μόνο τη γιορτινή διάθεση σου οργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ για παιδιά που θα ευχαριστηθούν σίγουρα οι  μικροί και θα διασκεδάσουν οι μεγάλοι.  Δεν θα χρειαστεί να κάνεις και πολλά πράγματα αφού ήδη θα έχεις στολίσει χριστουγεννιάτικα το σπίτι. Διάλεξε μερικά χριστουγεννιάτικα είδη πάρτυ, διαμόρφωσε λίγο το πρόγραμμα του πάρτυ και όλα είναι έτοιμα! Μην ξεχάσεις να βγάλεις μπόλικες φωτογραφίες, φτιάχνοντας ένα άλμπουμ χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων μαζί με τα παιδιά σου.

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ για παιδιά

Φιλανθρωπία τα Χριστούγεννα

Τέτοιες γιορτινές μέρες όπως τα Χριστούγεννα, εξήγησε στα παιδιά σου την έννοια της φιλανθρωπίας. Επισκεφθείτε μαζί ένα από τα πολλά χριστουγεννιάτικα bazaar που γίνονται για να βοηθήσουν ευπαθείς ομάδες ή για φιλοζωικούς σκοπούς. Πέρα από αυτό, χαρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε από ρούχα και παιχνίδια εξηγώντας στα παιδιά ότι κάποια άλλα παιδιά τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Φιλανθρωπία τα Χριστούγεννα για αξέχαστα Χριστούγεννα για τα παιδιά

Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Μια όμορφη ιδέα εξίσου είναι να διοργανώσεις ένα μαραθώνιο παιδικών χριστουγεννιάτικων ταινιών. Φτιάξε ζεστή σοκολάτα, γέμισε πιάτα με χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και καθίστε όλοι μαζί να απολαύσετε διαχρονικές ταινίες Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες για αξέχαστα Χριστούγεννα για τα παιδιά

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη πόλη

Αυτές τις γιορτινές μέρες όλες οι περιοχές διοργανώνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά. Βρες μερικές και επισκέψου τις με τα παιδιά σπάζοντας την ρουτίνα της καθημερινότητας. Εναλλακτικά, μπορείτε να βγείτε και μια βόλτα απολαμβάνοντας το γιορτινό στολισμό με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και τα στολίδια. Μια ιδέα είναι αφήσεις τα παιδιά να επιλέξουν το πρόγραμμα της βόλτας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη πόλη

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Κράτησε ζωντανό τον Άγιο Βασίλη στο μυαλό των παιδιών. Ώθησε τα να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και να το ταχυδρομήσουν.  Έπειτα τη παραμονή των Χριστουγέννων άφησε τα να κοιμηθούν στο σαλόνι δίπλα από το δέντρο. Μια τόσο απλή κίνηση θα τα γεμίσει χαρά. Ζήτησε, μάλιστα από το παιδί να τοποθετήσει ένα μπολ με μπισκοτάκια και ένα ποτήρι γάλα στο τραπέζι και εξήγησε του ότι τα αφήνει για να τα βρει ο Άγιος Βασίλης.

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Βάλε στο σπίτι να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια και μάθε στα παιδιά να τα τραγουδούν. Παρότρυνε τα παιδιά να βγουν να πουν τα κάλαντα αν είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Διαφορετικά συνόδευσε τα, θα περάσουν φανταστικά!

Κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο όμορφες στιγμές του χρόνου και αυτό το ξέρεις ήδη. Μάθε στα παιδιά σου την μαγεία των γιορτών με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο. Όχι μόνο θα το απολαύσουν αλλά θα έχετε τις πιο όμορφες αναμνήσεις!

[print_link]