Έξυπνα Tips για την Ανοιξιάτικη Καθαριότητα

Έξυπνα Tips για την Ανοιξιάτικη Καθαριότητα Σπιτιού

Η άνοιξη σημαίνει όμορφες μυρωδιές, χρώματα και ανανέωση κάθε είδους. Ωστόσο άνοιξη σημαίνει και γενική καθαριότητα του σπιτιού και αυτό από μόνου του ακούγεται σαν αγγαρεία. Μην πελαγώνεις όμως γιατί με μερικές ιδέες και συμβουλές οργάνωσης η καθαριότητα σπιτιού την άνοιξη θα μοιάζει παιχνιδάκι. Εμείς σε βγάζουμε από τη δύσκολη θέση και σου προτείνουμε μερικά βήματα για την ετήσια ανοιξιάτικη καθαριότητα του σπιτιού σου.

Τακτοποίηση ντουλαπιών

Ξεκινώντας την ανοιξιάτικη καθαριότητα τακτοποίησε τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου.Βγάλε όλα όσα έχεις μέσα και διάλεξε τι τελικά σου είναι πραγματικά απαραίτητο. Πριν τα βάλεις πίσω καθάρισε τα ντουλάπια. Έπειτα οργάνωσε τα ανά είδος ή χρησιμότητα. Αυτό θα σε διευκολύνει πολύ αργότερα.

Τακτοποίηση ντουλαπιών

Ανοιξιάτικο καθάρισμα ψυγείου

Αφού μένουμε στη τακτοποίηση σειρά έχει το ψυγείο. Άδραξε την ευκαιρία που έχεις με την ανοιξιάτικη καθαριότητα του σπιτιού και κάνε απόψυξη του ψυγείου και του καταψύκτη σου. Βγάλε όλα τα τρόφιμα έξω και ξεκαθάρισε ποια είναι μπαγιάτικα ώστε να αραιώσεις το περιεχόμενο του ψυγείου σου. Ύστερα καθάρισε το σχολαστικά γιατί ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή μας πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Εμείς θα σου προτείναμε να βγάλεις και μια λίστα με τη διατροφή σου για να επανδρώσεις ανάλογα το ψυγείο σου. Έπειτα, θα μπορέσεις να προχωρήσεις εύκολα και στην ανοιξιάτικη διακόσμηση κουζίνας.

Ανοιξιάτικο καθάρισμα ψυγείου

Ξεκαθάρισμα ντουλάπας από χειμωνιάτικα σε ανοιξιάτικα ρούχα

Μια από τις συμβουλές οργάνωσης που έχουμε να σου δώσουμε είναι εκτός από ανανέωση σπιτιού να ανανεώσεις και τη ντουλάπα σου. Ο καιρός έχει ήδη γλυκάνει και τα μάλλινα ρούχα και πουλόβερ δεν έχουν λόγο να βρίσκονται ακόμα στη ντουλάπα σου κάνοντας την ακατάστατη και αποπνιχτική. Ήρθε η ώρα να δεις ποια ρούχα φοράς και όσα δεν θέλεις να τα δώσεις σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη. Αφού τελειώσεις με αυτό κατέβασε τα ανοιξιάτικα – καλοκαιρινά σου ρούχα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα σου αλλάξει τη διάθεση ειδικά σε συνθήκες που πρέπει να μένουμε σπίτι και ψάχνουμε ιδέες για να περάσουμε το χρόνο μας.

Ξεκαθάρισμα ντουλάπας από χειμωνιάτικα σε ανοιξιάτικα ρούχα

Ανοιξιάτικες κουρτίνες, υφάσματα και μαξιλάρια

Στην καθαριότητα σπιτιού την άνοιξη συγκαταλέγεται και η αλλαγή των κουρτινών και των υφασμάτων. Αντικατέστησε τα μουντά χειμωνιάτικα καλύμματα, τις κουρτίνες ,τα υφάσματα και τα μαξιλάρια με αντίστοιχα που έχουν ζωηρά χρώματα και σχέδια. Βάλε επίσης ανοιξιάτικες κουβερτούλες στα κρεβάτια και φτιάξε μοναδική ανοιξιάτικη διακόσμηση υπνοδωματίου. Μόλις τελειώσεις με το παραδοσιακό ανοιξιάτικο συγύρισμα και την ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού θα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.

Ανοιξιάτικες κουρτίνες, υφάσματα και μαξιλάρια

Ξεκαθάρισμα σπιτιού την άνοιξη

Και αφού έχεις κάνει ξεκαθάρισμα στα ρούχα και τη ντουλάπα σου κάνε ένα γενικότερο ξεκαθάρισμα σπιτιού. Ανακύκλωσε, αναπαλαίωσε ή χάρισε ό,τι δεν χρησιμοποιείς. Δώσε άλλη ουσία στα παλιά αντικείμενα είτε τα χρησιμοποιήσεις εσύ ή κάποιος άλλος. Να είσαι σίγουρη ότι ο προσωπικός σου χώρος θα ανασάνει. Βρες έπειτα νέα ανοιξιάτικα διακοσμητικά και ανανέωσε το χώρο σου εύκολα και οικονομικά.

Ξεκαθάρισμα σπιτιού την άνοιξη

Σκούπισμα σπιτιού

Σειρά έχει το καθάρισμα και το ξεσκόνισμα του σπιτιού. Καθάρισε τα πατώματα, τους τοίχους και κάθε άλλη επιφάνεια. Ξεσκόνισε επίσης όλες τις κρυφές γωνίες και τα φωτιστικά. Ξεφορτώσου την σκόνη και την βρωμιά και αντικατέστησε τα με μυρωδιές άνοιξης και καθαριότητας. Μια από τις συμβουλές καθαρισμού είναι να μη τα κάνεις όλα μαζί γιατί θα κουραστείς και θα τα παρατήσεις γρήγορα κάνοντας πασαλείμματα.

Ανοιξιάτική καθαριότητα σπιτιού

Ανοιξιάτικη ανανέωση σπιτιού

Και αφού έχεις κάνει όλα τα παραπάνω γιατί να μην ανανεώσεις το χώρο σου με μερικές ανοιξιάτικες κατασκευές για διακόσμηση σπιτιού; Επιστράτευσε το DIY ταλέντο και τη φαντασία σου για να φτιάξεις μια φοβερή ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Χρησιμοποίησε εταζέρες, φανάρια, πιατέλες, γυάλινα βάζα καθώς και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Το αποτέλεσμα θα συναρπάσει εσένα αλλά πολύ περισσότερο τους καλεσμένους σου.

Ανοιξιάτικη ανανέωση σπιτιού

Extra συμβουλές για ανοιξιάτικο καθάρισμα σπιτιού

Φτιάξε μια λίστα

Για να μη φρικάρεις όταν αναλογίζεσαι τι δουλειές έχεις να κάνεις στα πλαίσια της ανοιξιάτικης φασίνας βάλε πρόγραμμα σε αυτά που έχεις να κάνεις. Μια λίστα πάντα σου ξεδιαλύνει το χρονικό πλαίσιο και σε γλιτώνει από πολύ άγχος και έξτρα κούραση.

Λίστα για την ανοιξιάτικη καθαριότητα

Αγορά απαραίτητων υλικών καθαριότητας και κατασκευών

Πριν ξεκινήσεις προμηθεύσου όλα όσα χρειάζεσαι για το καθάρισμα και την ανανέωση του σπιτιού. Τακτοποίησε τα σε μιαν άκρη και χρησιμοποίησε τα όποτε είναι απαραίτητο. Αυτό θα σε βγάλει από το πολύ ψάξιμο και τις τυχόν απώλειες ενόσω καθαρίζεις.

Αγορά απαραίτητων υλικών καθαριότητας και κατασκευών

Γενική καθαριότητα με παρέα

Και επειδή δυο ζευγάρια και παραπάνω χέρια είναι καλύτερα από ένα πες στο σύντροφο σου, τη φίλη σου ή σε όλα τα μέλη της οικογένειας να κάνετε μαζί το καθάρισμα. Δείτε το σαν διασκεδαστική δραστηριότητα και βάλτε μια ανταμοιβή στο τέλος της ημέρας όπως φαγητό σε ένα εστιατόριο. Δεν θα καταλάβεις πόσο γρήγορα θα ξεμπερδέψεις με τη καθαριότητα του σπιτιού.

Γενική καθαριότητα με παρέα

Μουσική και χορός στο ανοιξιάτικο καθάρισμα του σπιτιού

Τέλος,είτε κάνεις μόνη σου το συγύρισμα είτε με παρέα θα σου προτείναμε να βάλεις τα αγαπημένα σου τραγούδια. Κάνε μικρόφωνο τη σκούπα και ξεκίνα το χορό και το τραγούδι. Όλα θα γίνουν στο άψε σβήσε.

Μουσική και χορός στο ανοιξιάτικο καθάρισμα του σπιτιού

Καλωσόρισε την άνοιξη σε ένα καθαρό σπίτι που λάμπει και είναι ξεκάθαρα ανανεωμένο. Να είσαι σίγουρη ότι θα απολαύσεις καλύτερα τις όμορφες ανοιξιάτικες στιγμές στο σπίτι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]