Τάσεις Γάμου 2021 Τα Trends που ήρθαν για μείνουν

Τάσεις Γάμου 2021: Τα Trends που ήρθαν για μείνουν

Ο γάμος 2020 ήταν για τα περισσότερα ζευγάρια μια παταγώδης αποτυχία με την παγκόσμια πανδημία να έχει εισβάλλει για τα καλά στο πρόγραμμα τους. Είσαι και εσύ μια από αυτούς που είδαν τα σχέδια για τον γάμο των ονείρων σου να τινάζονται στον αέρα; Μη σε παίρνει από κάτω αφού οι γάμοι 2021 είναι εδώ και υπόσχονται να καλύψουν αυτό το δυσάρεστο κενό. Σίγουρα επηρεάζονται οι γάμοι 2021 με τον κορονοϊό και από τις διάφορες συνθήκες, αλλά το μέλλον φαίνεται ευοίωνο. Πέρα από όλα αυτά, όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε νέες τάσεις στους γάμους που ήρθαν για να μείνουν. Εμείς σου παρουσιάζουμε όλες τις νέες τάσεις γάμου 2021 και τα trends που θα αλλάξουν τα όσα ξέραμε.

Κλειστός γάμος 2021 ή αλλιώς micro wedding

Ένα από τα trends γάμου 2021 που ολοένα και περισσότεροι προτιμούν δεν είναι άλλο από έναν γάμο κλειστού κύκλου ή διαφορετικά έναν micro wedding. Τα ζευγάρια για χάρη της πολυτέλεια και της ασφάλειας τώρα πια θυσιάζουν την ποσότητα για την ποιότητα.  Η λίστα καλεσμένων ενός γάμου μπαίνει στο μικροσκόπιο ενώ δίνεται έμφαση στις εκλεκτές λεπτομέρειες και στις μοναδικές εμπειρίες που θα βιώσεις εσύ και οι καλεσμένοι σου. Ένας γάμος σε ένα θέρετρο και μια γαμήλια δεξίωση με πολυτελείς παροχές είναι οι συνήθεις επιλογές ενός ζευγαριού. Βέβαια, πολλά ζευγάρια εν έτη 2021 προβλέπονται να «κλεφτούν»  με τις γάμος 2021 ημερομηνίες να παραμένουν άγνωστες στον στενό οικογενειακό τους κύκλο.

Κλειστός γάμος 2021 ή αλλιώς micro wedding

Live διαδικτυακή μετάδοση του γάμου

Ο γάμος το καλοκαίρι 2020 ήδη έκανε την είσοδο του στη τεχνολογία με πολλά ζευγάρια να οδηγούνται στη διαδικτυακή λύση του live streaming για το γάμο τους. Έτσι άτομα που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες ή δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται στη τελετή απόλαυσαν το μυστήριο του γάμου μέσω κάποιας πλατφόρμας. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, προβλέπεται να υπάρχει και στα trends γάμου 2021. Θα αναδιαμορφωθούν οι συνθήκες τόσο στο χώρο τελετής όσο και στη δεξίωση ή στο πάρτυ γάμου ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι εξ αποστάσεως.

Live διαδικτυακή μετάδοση του γάμου

Εξωτερικοί χώροι για γάμο και δεξίωση

Ειδικά αν οι ιδανικές ημερομηνίες γάμου 2021 είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυτό το trend γάμου 2021 είναι για σένα. Εν μέσω κορονοϊού οι αποστάσεις και η συνεχής ανανέωση του αέρα έχουν γίνει μια καθημερινότητα. Κάτι τέτοιο φαίνεται να διεισδύει και στους γάμους με τους μελλόνυμφους να επιλέγουν ολοένα και περισσότερο εξωτερικούς χώρους τόσο για το γάμο όσο και για τη δεξίωση. Το ιδιαίτερο μάλιστα είναι πως αναμένεται, για λόγους ασφαλείας να πραγματοποιούνται γάμοι στη φύση, εφοδιασμένοι με τέντες, σόμπες και κουβέρτες ανεξάρτητα από τον μήνα που έχουν προγραμματιστεί.

Εξωτερικοί χώροι για γάμο και δεξίωση

Μενού γάμου και ατομικά ορεκτικά

Παραμένοντας στη δεξίωση γάμου μια από τις νέες τάσεις γάμου 2021 που ήρθε για να μείνει είναι το μενού γάμου και τα ατομικά ορεκτικά. Για περισσότερη ασφάλεια εγκαταλείπεται η ιδέα του μπουφέ ή ενός candybar γάμου για την ώρα. Επίλεξε ένα καθιστό γεύμα στη δεξίωση γάμου με ορεκτικά σερβιρισμένα σε ατομικές πιατέλες και μικρούς δίσκους εξασφαλίζοντας την υγεία των καλεσμένων σου.

Μενού γάμου και ατομικά ορεκτικά

Αναμνηστικές μπομπονιέρες γάμου

Όταν ο γάμος και κορονοϊός το 2020 ήταν ένα «ζευγάρι» που έπρεπε να λάβουμε σοβαρά υπόψιν όσο πρωτόγνωρο και αν ήταν, πολλοί μελλόνυμφοι επέλεξαν την αναβολή γάμου. Εν συνεχεία έστειλαν μπομπονιέρες προσκλητήρια στους καλεσμένους τους όπου όριζαν και την νέα ημερομηνία. Από ότι δείχνουν οι παγκόσμιες τάσεις στους γάμους φαίνεται ότι οι μπομπονιέρες αναμνηστικά ήρθαν για να μείνουν. Με τον αριθμό των καλεσμένων να έχει υποστεί σμίκρυνση οι DIY μπομπονιέρες γάμου μπορούν να αποκτήσουν πολυτέλεια και φινέτσα. Φτιάξε, λοιπόν, χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου με αντικείμενα που θα μείνουν στους καλεσμένους σου και μετά το πέρας του γάμου. Έτσι θα μείνει ανεξίτηλος ο γάμος σου σε όλους.

Αναμνηστικές μπομπονιέρες γάμου

Πρωινός γάμος και δεξίωση με brunch

Με το ωράριο εν μέσω πανδημίας να είναι αρκετά περιορισμένο πολλοί πολιτικοί γάμοι και αρκετοί θρησκευτικοί μετάτρεψαν το άλλοτε τρικούβερτο γλέντι μέχρι πρωίας σε ένα σικάτο brunch wedding.  Οι πρωινοί γάμοι προβλέπεται να εκτοξευθούν στις τάσεις με τα νέα ζευγάρια να θέλουν να εκμεταλλευτούν το φως του ήλιου για το τραπέζι της δεξίωσης, επιλέγοντας μάλιστα έναν εξωτερικό χώρο.

Πρωινός γάμος και δεξίωση με brunch

Γάμος με οικολογική συνείδηση

Σαν μια φυσική συνέχεια του προηγούμενου ο οικολογικός γάμος είναι παρών και παίζει σημαντικό ρόλο στις επιλογές των νέων ζευγαριών. Η οικολογική ενσυναίσθηση και η αγάπη προς το περιβάλλον αποτελεί κίνητρο για ολοένα και περισσότερα ζευγάρια. Οι οικολογικές επιλογές ξεκινούν από τα βιολογικά μενού με τοπικά και εποχιακά υλικά. Συνεχίζουν με την οργάνωση ενός πάρτυ γάμου με οικολογικές προδιαγραφές και χωρίς κατασπατάληση των φυσικών πόρων και αγαθών.  Ακόμα και τα νυφικά 2021 μπορούν να ακολουθούν μια οικολογική γραμμή χωρίς να υστερούν σε φινέτσα και στυλ.

Γάμος με οικολογική συνείδηση

Wedding kit με αντισηπτικά και μάσκες

Τα καλαθάκια ή κουτάκια γάμου με τα απαραίτητα εν μέσω covid 19 προβλέπεται να μας ακολουθήσουν και στο 2021. Μπορείς, λοιπόν, να φτιάξεις ένα wedding kit ή «corona emergency kit» με όλα όσα θα χρειαστούν οι καλεσμένοι σου. Γέμισε μικρά καφάσια, κουτιά ή κασπώ με αντισηπτικά, μάσκες και υγρά μαντηλάκια. Δώσε μια  χιουμοριστική νότα στην κατά τα άλλα δύσκολη πραγματικότητα.

Wedding kit με αντισηπτικά και μάσκες

Θέματα γάμου 2021

Η θεματολογία γάμου 2021 φαίνεται να καλωσορίζει μια νέα εποχή που απενεχοποιεί τα έντονα χρώματα και τις τολμηρές επιλογές. Μοντέρνα θέματα γάμου 2021 με πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων είναι εδώ για τους πιο τολμηρούς. Απελευθερώσου, λοιπόν, και οργάνωσε τον DIY γάμο των ονείρων σου.

Θέματα γάμου 2021

Bachelorette πάρτυ 2021

Τέλος, μιλώντας για τις επερχόμενες τάσεις γάμου για το 2021 δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τα bachelorette πάρτυ. Εξαιτίας των νέων συνθηκών που επηρέασαν κάθε πτυχή της καθημερινότητας, φαίνεται πως οι brides to be αποχωρίστηκαν την ιδέα των clubs και των ξέφρενων πάρτυ. Μια νέα τάση βρίσκει απάντηση στα ιδιωτικά πάρτι σε πολυτελείς κατοικίες που νοικιάζουν μέσω πλατφόρμας. Bachelorette στο σπίτι, καθόλου κακό θα λέγαμε, συμφωνείς;

Bachelorette πάρτυ 2021

Ο γάμος σου έχει περάσει από σαράντα κύματα για αυτό αξίζει να οργανώσεις κάθε λεπτομέρεια έτσι ακριβώς όπως την έχεις φανταστεί. Πάρε έμπνευση από τις παγκόσμιες τάσεις και επιστράτευσε το μεράκι και την αγάπη που έχεις για το άλλο σου μισό.  Είμαστε σίγουροι ό,τι θα φτιάξεις κάτι ανεπανάληπτο!

[print_link]