10+1 Ιδέες για Οικονομικά Χριστουγεννιάτικα Δώρα

10+1 Ιδέες για Οικονομικά Χριστουγεννιάτικα Δώρα

Τα Χριστούγεννα όλοι λίγο πολύ ανταλλάζουμε δώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γινόμαστε μικροί Άγιοι Βασίληδες και χαρίζουμε χαμόγελα. Δεν σημαίνει πάντα πως πρέπει αυτό που θα δωρίσεις να είναι φαντασμαγορικό και πανάκριβο. Πολλές φορές η μαγεία και η μοναδικότητα κρύβονται στα ψαγμένα δώρα και πολύ περισσότερο στα χειροποίητα δώρα. Ο προσωπικός χρόνος και το μεράκι που αφιέρωσες για να το διαλέξεις και να το δημιουργήσεις είναι το μυστικό της επιτυχίας για ένα εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο δώρο. Με βάση αυτή τη λογική σου έχουμε μερικές ιδέες για οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα ώστε να πάρεις έμπνευση και να δημιουργήσεις τα δικά σου με γνώμονα την φαντασία και το στυλ σου.

Γούρια για οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε τη λίστα με τις ιδέες για οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα με τα γούρια. Είναι μια εύκολη και διαχρονική επιλογή αφού με μερικά εκλεκτά υλικά για γούρια μπορείς να φτιάξεις φοβερά DIY γούρια. Προσάρμοσε τα, μάλιστα, στο πρόσωπο που θα το προσφέρεις αλλά και την περίσταση. Για παράδειγμα σε μια νέα μανούλα μπορείς να φτιάξεις ένα φοβερό γούρι Baby’s First Christmas.

Γούρια για οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα

Χριστουγεννιάτικες κούπες σαν δώρο

Μια εξίσου όμορφη επιλογή για σένα που ψάχνεις ιδέες για οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα είναι οι χριστουγεννιάτικες κούπες. Διάλεξε κούπα τσαγιού, καφέ και σοκολάτας με χριστουγεννιάτικα μοτίβα και ανάλογο πιατάκι. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μέσα γυάλινους σωλήνες με κακάο, σοκολατάκια και μικρά ζαχαρωτά καθώς και ένα μικρό χαρτάκι με οδηγίες για την παρασκευή σοκολάτας. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μια προσωποποιημένη χριστουγεννιάτικη κούπα για το αγαπημένο σου πρόσωπο. Στην ίδια λογική είναι και το σετ από χριστουγεννιάτικα πιάτα. Βάλε τα μέσα σε εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες συσκευασίες και κέρδισε τον παραλήπτη σου ήδη από το περιτύλιγμα. Είναι ιδανική ιδέα για σένα που ψάχνεις δώρα Χριστουγέννων για γυναίκες.

Καλάθι με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μια εξίσου φοβερή ιδέα που ταιριάζει και σαν χριστουγεννιάτικα δωράκια για μαθητές είναι το καλάθι με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Διάλεξε μικρά καφάσια, καλάθια ή κασπώ και γέμισε τα με χιόνι ή χαρτί αφής. Έπειτα βάλε μερικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και σοκολατάκια. Προσάρμοσε το καλάθι σου στο φύλο, την ηλικία και το γούστο του παραλήπτη. Να είσαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθεί!

Καλάθι με χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δώρα με φωτιζόμενα διακοσμητικά

Τα φωτιζόμενα διακοσμητικά είναι μια εξαιρετική πρόταση διότι μπορούν να στολιστούν σε κάθε σπίτι. Με αυτά μπορείς να διακοσμήσεις την τραπεζαρία, το coffee table, τον μπουφέ, το τζάκι ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια με φωτιζόμενα διακοσμητικά. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές: θόλοι με φωτισμό, σπιτάκια φωτιζόμενα ή γλόμπους, φωτιζόμενα φανάρια και μπουκάλια με χριστουγεννιάτικα σκηνικά. Οι φωτιζόμενες χριστουγεννιάτικες φιγούρες και τα ζωάκια θα δώσουν στον χώρο μια ζεστή θαλπωρή. Τέλος, η hot τάση των τελευταίων χρόνων είναι τα φωτιζόμενα τζάκια. Το καθένα ξεχωριστά θα απογειώσει την ανταλλαγή δώρων με εσένα νικητή στην επιλογή δώρων.

Ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δώρα με φωτιζόμενα διακοσμητικά

DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια

Στα φθηνά χριστουγεννιάτικα δώρα συγκαταλέγονται τα DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια. Μπορείς να τα στολίσεις εσωτερικά με μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια, νερό και χιόνι και να φτιάξεις χειροποίητες χιονόμπαλες. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μίνι διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα σκηνικά και χριστουγεννιάτικα votive. Επίσης, αν ψάχνεις οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα τελευταίας στιγμής μπορείς να τα γεμίσεις με μείγμα για μπισκότα, ζεστή σοκολάτα ή χριστουγεννιάτικες λιχουδίες και να στολίσεις εξωτερικά με χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Είναι ιδανικά και σαν μικρά χριστουγεννιάτικα δωράκια για παιδιά.

DIY χριστουγεννιάτικα βαζάκια

Οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα με κεριά

Εξίσου όμορφη ιδέα είναι τα χριστουγεννιάτικα κεριά. Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου με αποξηραμένα, κανέλες, glitter και αρωματικά έλαια. Διαφορετικά, μπορείς να πάρεις έτοιμα κεριά με όμορφες μυρωδιές και εντυπωσιακά votive ή κηροπήγια. Επίλεξε 1-2 για να κάνει μπούγιο στο δώρο σου.

Χειροποίητα στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες

Συμβολικά χριστουγεννιάτικα δώρα είναι τα χειροποίητα στολίδια και οι χριστουγεννιάτικες μπάλες. Πάρε διάφανες ανοιγόμενες μπάλες και διακόσμησε τις με χιόνι, διακοσμητικά, χρυσόσκονες και ό,τι άλλο επιθυμείς. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα κοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του αγαπημένου σου. Ιδανική ιδέα για diy χριστουγεννιάτικα δώρα για παιδιά.

Χειροποίητα στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες

Χριστουγεννιάτικα σουβέρ για δώρο

Στις ιδέες για οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα είναι και τα σουβέρ. Μπορείς να φτιάξεις χειροποίητα με φέτες κορμού, τσιμέντο και χριστουγεννιάτικα κλαδιά και διακοσμητικά. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις έτοιμα χριστουγεννιάτικα σουβέρ που να είσαι σίγουρη ότι θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών. Σε μια μίνιμαλ εκδοχή τους είναι μια καλή επιλογή σαν χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες.

Χριστουγεννιάτικα σουβέρ για δώρο

DIY χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Κάθε χειροποίητο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για το σπίτι είναι μια εξαιρετική ιδέα για δώρο Χριστουγέννων. Φτιάξε DIY εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια από χριστουγεννιάτικες μπάλες, χριστουγεννιάτικες κορδέλες , χαρτόνια, το αγαπημένο ποτό ή από ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Για περισσότερη ατμόσφαιρα πρόσθεσε και μερικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

DIY χριστουγεννιάτικα δεντράκια

DIY χριστουγεννιάτικες πινακίδες

Φτιάξε με τα χεράκια σου πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες πινακίδες και κρεμαστά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από στολίδια σε μαυροπίνακα, κρεμαστό διακοσμητικό από κορνίζες, κρεμαστό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης ή boho χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοφτιάξεις.

DIY χριστουγεννιάτικες πινακίδες

Χειροποίητα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Τέλος και παραμένοντας στο DIY κλίμα θα σου προτείναμε σαν οικονομικό δώρο Χριστουγέννων τα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε γυάλινες καμπάνες, φανάρια και πιατέλες για να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη σύνθεση για το τραπέζι.

Χειροποίητα επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Με λίγη φαντασία, μεράκι και χριστουγεννιάτικο πνεύμα θα φτιάξεις φοβερά και συνάμα οικονομικά χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους σου. Συνάρπασε τους με την δημιουργικότητα σου και κλέψε τη παράσταση φέτος τις γιορτές.

 

[print_link]