10+ 3 Ιδέες για Οικονομικό Γάμο

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ήρθε η ώρα που θα ντυθείς νυφούλα. Ωστόσο το budget σου είναι αρκετά περιορισμένο για αυτό ψάχνεις λύσεις και ιδέες για οικονομικό γάμο που δεν θα σου στερήσουν την ομορφιά και την πρωτοτυπία. Πρέπει, λοιπόν, να κάνεις έξυπνες, οικονομικές και ταυτόχρονα σικάτες επιλογές. Σου φαντάζει δύσκολο; Είμαστε εδώ για σένα! Σου ετοιμάσαμε μια λίστα με φοβερά tips για την οικονομική οργάνωση του γάμου σου.

Προϋπολογισμός οικονομικού γάμου

Μια από τις εναρκτήριες ιδέες για οικονομικό γάμο δεν είναι άλλη από τον προϋπολογισμό του γάμου σου. Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε βγάλε μαζί με τον σύντροφο σου ένα οικονομικό πλάνο ώστε να ξέρετε και οι δυο που βαδίζετε. Μείνε μάλιστα όσο το δυνατόν πιο πιστή στο budget γάμου σου ώστε να μη βρεθείς εξ απροόπτου.

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Προϋπολογισμός οικονομικού γάμου

Έρευνα αγοράς για οργάνωση οικονομικού γάμου

Και αφού βγάλεις έναν προϋπολογισμό για τα βασικά έξοδα γάμου σειρά έχει η έρευνα αγοράς. Πριν αφεθείς στην σαγηνευτική γοητεία του καταναλωτισμού κάνε την έρευνα σου. Τσέκαρε διάφορα site γάμου αλλά και μαγαζιά για τυχόν προσφορές ή έξυπνες αγορές. Πάρε τον χρόνο σου και μη βιαστείς να διαλέξεις αφού αυτό μπορεί να σου κοστίσει παραπάνω.

Έρευνα αγοράς για οργάνωση οικονομικού γάμου

Λίστα καλεσμένων γάμου

Η σμίκρυνση της λίστας των καλεσμένων ανήκει εξίσου στις οικονομικές ιδέες γάμου. Οι ανοιχτοί ελληνικοί γάμοι με τριτοξάδερφα, συγγενείς και φίλους των γονιών του ζευγαριού είναι ένα στερεοτυπικό μοτίβο που ακολουθείται για πολλές γενιές. Ωστόσο ο γάμος είναι δικός σου και πρέπει να τον απολαύσεις όπως τον έχεις ονειρευτεί. Για αυτό το λόγο βάλε όρια στους γονείς και στα πεθερικά για το ποιόν μπορούν να καλέσουν στον γάμο σου. Οργάνωσε εσύ και ο σύντροφος σου τον αριθμό των καλεσμένων σου και αφαιρέστε άτομα που θα έρχονταν για τους τύπους. Δες μάλιστα την θετική πλευρά, μια τέτοια σημαντική μέρα θέλεις να την περάσεις με τους αγαπημένους σου που χαίρονται ουσιαστικά με την χαρά σου. Εξάλλου οι ιδέες για κλειστό γάμο ή αλλιώς micro wedding είναι πολλές και μπορούν κάνουν την ημέρα του γάμου σου ακόμη πιο μοναδική.

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Λίστα καλεσμένων γάμου

Ημέρα του γάμου

Ο γάμος το Σάββατο είναι η νούμερο ένα επιλογή αν όχι για όλα, σχεδόν για όλα τα ζευγάρια. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Σάββατο σαν ημέρα γάμου καθίσταται ακριβή επιλογή. Μια από τις ιδέες για οικονομικό γάμο, λοιπόν, είναι να γίνει ο γάμος κάποια καθημερινή. Την Δευτέρα ας πούμε, όλοι έρχονται ξεκούραστοι από το Σαββατοκύριακο και δεν έχουν προλάβει να κουραστούν από τη δουλειά τους το πρωί. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε σαββατοκύριακο να γίνει ο γάμος σου, η Κυριακή -ειδικά πρωί Κυριακής-, που δεν υπάρχει τόση ζήτηση είναι οικονομική επιλογή. Δώσε νόημα και λάμψη σε οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας αφού θα τη θυμάσαι μια ζωή σαν την ημέρα που είπες το μεγάλο «Ναι».

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Ημέρα του γάμου

Οικονομικά προσκλητήρια γάμου

Γιατί να σπαταλάς χρήματα σε φαντασμαγορικά προσκλητήρια γάμου ενώ μπορείς να τα φτιάξεις μόνη σου εξίσου μοναδικά; Απευθύνσου σε έναν γραφίστα ώστε να σου τυπώσει το κείμενο που θέλεις. Φυσικά και η ιδέα του εκτυπωτή, αν έχεις , είναι μια οικονομική λύση για να το κάνεις και μόνη σου. Στη συνέχεια διακόσμησε τα όπως θέλεις και ανάλογα με το θέμα γάμου που έχεις επιλέξει. Μια πρόταση είναι τα προσκλητήρια τυλιγμένα με μεταξωτή κορδέλα σε μορφή πάπυρου. Η απλότητα πολλές φορές είναι το κλειδί για μια πετυχημένη εμφάνιση. Εναλλακτικά, μπορείς να αποφύγεις την ιδέα του προσκλητήριου αποστέλλοντας κάποιο email ή παίρνοντας τηλέφωνο κάποιους καλεσμένους.

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Οικονομικά προσκλητήρια γάμου

Οικονομικές DIY μπομπονιέρες γάμου

Ο δρόμος του DIY θα σε γλιτώσει από περιττά έξοδα και στις μπομπονιέρες γάμου. Για αυτό θα σου προτείναμε να φτιάξεις τις δικές σου DIY μπομπονιέρες γάμου. Αφού έχεις κάνει την έρευνα αγοράς και στα υλικά για μπομπονιέρες επίλεξε αυτά που σου αρέσουν χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Οι ιδέες για οικονομικές μπομπονιέρες γάμου αλλά και για μπομπονιέρες γάμου μέχρι 1 ευρώ είναι πολλές και δεν υστερούν σε πρωτοτυπία.

Οικονομικές DIY μπομπονιέρες γάμου

Στολισμός εκκλησίας γάμου

Τα έξοδα του στολισμού της εκκλησίας πολλές φορές κρύβουν υπέρογκα ποσά που κάνουν το budget να ασφυκτιά. Για αυτό μια από τις ιδέες για οικονομικό γάμο που θα σου προτείναμε είναι να διαλέξεις πρωτότυπα μέρη για γάμο όπως κάποια εκκλησία στη φύση ή δημαρχείο που διαθέτει όμορφη διακόσμηση. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τον στολισμό εκκλησίας για γάμο. Χρησιμοποίησε υφάσματα και ράνερ για γάμους και συνδύασε τα με εντυπωσιακά γυάλινα είδη. Πρόσθεσε μερικές λεπτομέρειες και το αποτέλεσμα θα μοιάζει επαγγελματικό.

Στολισμός εκκλησίας γάμου

Οικονομική δεξίωση γάμου

Όπως ήδη είπαμε σημαντικό ρόλο στην τιμή παίζει η εποχή, η μέρα και η ώρα που θα επιλέξεις για τον γάμο σου. Το ίδιο ισχύει και στις δεξιώσεις γάμου. Για αυτόν τον λόγο επίλεξε ένα γαμήλιο πάρτυ καθημερινή ή ένας brunch wedding το πρωί της Κυριακής θα μειώσει τα περιττά έξοδα. Από την άλλη μπορείς, να ψάξεις για πολυχώρους ή μεγάλες βιομηχανικές αποθήκες που προορίζονται για την οργάνωση πάρτι ή για δεξίωση γάμου.  Μια ακόμη πρόταση για το που να κάνω τον γάμο μου είναι σε κάποιον μεγάλο κήπο ή ένα μεγάλο διαμέρισμα προς ενοικίαση που τυχόν διαθέτει κάποιος φίλος ή γνωστός και θα μπορούσε να σας το παρέχει.

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Οικονομική δεξίωση γάμου

Οικονομικός στολισμός τραπεζιού για γάμο

Και αφού ο χώρος της δεξίωσης επιλέγει σειρά έχει το τραπέζι γάμου οικονομικό. Θα σου προτείναμε να φτιάξεις DIY centerpieces γάμου με τα χεράκια σου. Περιηγήσου στο διαδίκτυο και πάρε έμπνευση για να φτιάξεις έναν χειροποίητο στολισμό τραπεζιού δεξίωσης. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα είναι αρκετά οικονομικό, θα είναι και μοναδικό αφού θα έχεις βάλει την δική σου προσωπική πινελιά.

Οικονομικός στολισμός τραπεζιού για γάμο

Οικονομικός μπουφές γάμου

Για έναν οικονομικό γάμο απέφυγε την ιδέα του μενού και προτίμησε κάτι πιο νεανικό και ανάλαφρο όπως είναι ο μπουφές.  Έτσι θα μπορείς να διαλέξεις εσύ τα πιάτα και να διαμορφώσεις ανάλογα τα οικονομικά σου. Μια πρόταση μας είναι ο όρθιος μπουφές με finger food και άλλα εντυπωσιακά εδέσματα που τρώγονται στο χέρι. Είναι, μάλιστα, μια τάση που ήρθε για να μείνει.

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Οικονομικός μπουφές γάμου

Οικονομικό Νυφικό

Το νυφικό είναι εξίσου ένα από τα βασικά «μεγάλα» έξοδα ενός γάμου. Και εδώ το σημαντικό είναι η έρευνα αγοράς. Αν ψάξεις καλά μπορεί να πετύχεις προσφορές σε νυφικά από μεγάλους οίκους. Επίσης, τον τελευταίο καιρό πολλές υποψήφιες νύφες, οδηγούνται στην αγορά του νυφικού μέσω διαδικτύου. Οι τιμές είναι απίστευτες αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να παραγγείλεις νυφικό σύμφωνα με τις σωστές διαστάσεις σου. Αν από την άλλη δε φαντάζεσαι τον ευατό σου με το κλασικό τεράστιο νυφικό με τα άπειρα τούλια, μπορείς να επιλέξεις κάποιο κατάστημα με νυφικά φορέματα. Είναι καταστήματα, δηλαδή, που πουλάνε βραδινά φορέματα και έχουν και πολλά λευκά αμπιγιέ φορέματα που μπορεί να λατρέψεις για τη μέρα σου. Τέλος, υπάρχει πάντα η συναισθηματική επιλογή του νυφικού της μαμάς ή της γιαγιάς σου. Με μερικές μεταποιήσεις και λίγο συμμάζεμα μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό νυφικό.

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Οικονομικό Νυφικό

Νυφικό μακιγιάζ και χτένισμα νύφης

Σε κάθε περίπτωση αν πιάνουν τα δικά σου χέρια ή κάποιας φίλης σου θα σου προτείναμε να κάνεις το νυφικό μακιγιάζ και το χτένισμα μόνη σου. Αν ωστόσο απευθυνθείς σε κάποια επαγγελματία, καλό είναι να κάνεις μια πλήρη έρευνα και φυσικά να βρεις την πιο οικονομική πρόταση που όμως θα σε καλύπτει.

Νυφικό μακιγιάζ και χτένισμα νύφης

Φωτογράφιση και βίντεο γάμου

Τέλος, όλοι θέλουμε να έχουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο ώστε να αναπολούμε τη μοναδική ημέρα του γάμου μας. Ωστόσο οι φωτογράφοι πολλές φορές δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικοί ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος. Αν έχεις επιλέξει να καταγράψει ο φωτογράφος την προετοιμασία τόσο τη δική σου όσο και του γαμπρού και να βγάλει τις φωτογραφίες του γάμου, δε χρειάζεται να τον κρατήσεις και για το γαμήλιο πάρτι. Ζήτα από φίλους και συγγενείς να αποθανατίσουν τις στιγμές και να στις στείλουν μετά το πέρας του γάμου. Πίστεψε μας θα είναι πιο αυθόρμητα, πιο αληθινά, πιο συναισθηματικά.

Ιδέες για Οικονομικό Γάμο Φωτογράφιση και βίντεο γάμου

Ο εναλλακτικός οικονομικός γάμος δεν σημαίνει ότι υστερεί σε φινέτσα και στυλ. Η οργάνωση γάμου μόνη μου είναι μια νέα τάση που ακολουθούν ολοένα και περισσότερες νύφες. Ο λόγος; Ο γάμος των ονείρων σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς να ξοδέψεις υπέρογκα ποσά και πάντα με τις δικές σου προσωπικές πινελιές.

[print_link]