Οικολογικός Γάμος 9 Ιδέες και Συμβουλές

Οικολογικός Γάμος: 9 Ιδέες και Συμβουλές

Έγινε το επόμενο βήμα και ο γάμος σου είναι πολύ σύντομα. Ωστόσο είστε ένα ζευγάρι που σας διακατέχει έντονη οικολογική συνείδηση και βαθιά αγάπη προς το περιβάλλον; Τότε γιατί να μην κάνετε έναν eco – friendly γάμο; Πέρα από τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχουν οι eco – friendly επιλογές σου, ο οικολογικός γάμος είναι πολύ ψηλά στις τάσεις γάμου και το λόγο τον ξέρουμε ήδη. Την ημέρα του γάμου σου, σκέψου το περιβάλλον και δείξε του σεβασμό και αγάπη όπως δείχνεις στο άλλο σου μισό, το αξίζουν εξίσου.

Ανθοστολισμός και διακόσμηση οικολογικού γάμου

Αν είσαι και εσύ οικολόγος – νύφη τότε μπορείς να φτιάξεις ένα DIY γάμο με οικολογικό πνεύμα που θα συζητηθεί. Αποτελεί ένα νεόφερτο στυλ γάμου που όμως κερδίζει συνέχεια νέους υποστηρικτές. Για τον ανθοστολισμό και τη διακόσμηση της εκκλησίας προτίμησε ζωντανά λουλούδια και δεντράκια που θα μπορέσουν αργότερα να μεταφυτευτούν. Πέρα από αυτό μπορείς να επιλέξεις ένα ξωκλήσι για το μυστήριο του γάμου όπου τριγύρω θα έχει δέντρα. Σε αυτή τη περίπτωση δε θα χρειαστεί να παρέμβεις ιδιαίτερα γιατί η φύση από μόνη της κρύβει πολλές ομορφιές. Κρέμασε κορδέλες, φανάρια ή γυάλες με τρύπα και κεριά. Έτσι δε θα σπαταλήσεις πολύ ηλεκτρική ενέργεια και συνάμα θα δημιουργήσεις μια ρομαντική ατμόσφαιρα.

Ανθοστολισμός και διακόσμηση οικολογικού γάμου - οικολογικός γάμος ιδέες

Δεξίωση οικολογικού γάμου

Ο οικολογικός γάμος σου μπορεί να λάβει χώρα σε ένα αγρόκτημα με οικολογικές καλλιέργειες, ένα κήπο ή ένα κτήμα που ένα μέρος των εσόδων τα διαθέτει σε κάποια οικολογική οργάνωση. Φτιάξε τον μπουφέ γάμου από βιολογικά προϊόντα και διαμόρφωσε τον χώρο έτσι ώστε να είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, κάνε τη δεξίωση γάμου σου ημέρα έτσι ώστε να μη χρησιμοποιήσεις περιττό φωτισμό και ενέργεια που θα είναι επιβλαβής στο περιβάλλον. Με αυτές τις επιλογές πολύ εύκολα θα είναι εντυπωσιακός ρουστίκ  γάμος με οικολογικό χαρακτήρα.

Δεξίωση οικολογικού γάμου - οικολογικός γάμος ιδέες

Οικολογικές μπομπονιέρες γάμου

Σε έναν οικολογικό γάμο πρέπει να φτιάξεις και τις ανάλογες οικολογικές μπομπονιέρες γάμου. Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι η μπομπονιέρα γάμου γλαστράκι με λουλούδι. Ανήκει στις μοντέρνες μπομπονιέρες γάμου και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Διαφορετικά μπορείς να δώσεις σε χάρτινα κουτάκια από ανακυκλωμένο χαρτί σπόρους φυτών δίνοντας συμβολικό χαρακτήρα στις μπομπονιέρες σου. Έτσι όπως φύτρωσε η αγάπη του ζευγαριού να φυτρώσουν και τα λουλούδια των καλεσμένων σου. Μια ακόμη πρόταση είναι να επιλέξεις υφάσματα γάμου όπως το λινό και να φτιάξεις κλασικές μπομπονιέρες γάμου στα χρώματα και το στυλ της υπόλοιπης διακόσμησης. Αντικείμενα όπως βιβλιαράκια, σαπουνάκια, κεριά κ.α μπορούν να λειτουργήσουν σαν εναλλακτικά δώρα για καλεσμένους γάμου. Τέλος, μια τάση που ολοένα και αυξάνεται σε προτίμηση είναι αντί για μπομπονιέρες ένα ποσό να δωρίζεται σε κάποιο φιλανθρωπικό ή οικολογικό ίδρυμα.

Οικολογικές μπομπονιέρες γάμου - οικολογικός γάμος ιδέες

Candybar οικολογικού γάμου

Και αφού έχεις επιλέξει την όμορφη και ελπιδοφόρα οικολογική διακόσμηση γάμου προσάρμοσε ανάλογα και το candybar γάμου σου. Συνδύασε κάποια απλά διακοσμητικά με κασπώ, διάλεξε επίσης εναλλακτικά βιβλία ευχών αποφεύγοντας την άσκοπη χρήση χαρτιού. Εναλλακτικά, στόλισε ανάλογα ένα τετράδιο με ανακυκλωμένο χαρτί. Αφού μιλάμε για candybar τότε θα προσφέρεις και διάφορα κεράσματα στους καλεσμένους σου. Αντί, λοιπόν, για τα πλαστικά και χάρτινα είδη σερβιρίσματος επίλεξε οικολογικά. Χρησιμοποίησε μαχαιροπίρουνα, πιατάκια, ποτήρια και καλαμάκια για πάρτυ από οικολογικά υλικά. Πρόσφερε στους καλεσμένους σου κουφέτα και γλυκίσματα σε οικολογικά χωνάκια κάνοντας τη διαφορά. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ μοντέρνο και μοναδικό.

Candybar οικολογικού γάμου

Νυφικό με οικολογικό χαρακτήρα

Σε έναν οικολογικό γάμο σημαντικό ρόλο παίζει και το νυφικό που θα  επιλέξεις. Φόρεσε νυφικό από ακατέργαστο μετάξι ή από οργανικό βαμβάκι. Διάλεξε το, μάλιστα έτσι ώστε να μπορείς να το φοράς και μετά το πέρας του γάμου. Μια εναλλακτική και άκρως συναισθηματική επιλογή είναι να μεταποιήσεις το νυφικό της μαμάς σου ή ακόμα και της γιαγιάς σου. Όχι μόνο θα έχεις ένα ρομαντικό νυφικό για ένα ρομαντικό γάμο αλλά θα τις κάνεις και ιδιαίτερα χαρούμενες!

Νυφικό με οικολογικό χαρακτήρα

Νυφική ανθοδέσμη

Μετά το νυφικό σειρά έχει η ανθοδέσμη. Το απόλυτο αξεσουάρ για μια νύφη. Φτιάξε ή παρήγγειλε νυφική ανθοδέσμη με λουλούδια εποχής όπως μαργαρίτες, παπαρούνες, χρυσάνθεμα ή ακόμη και κλωνάρια ελιάς.

Νυφική ανθοδέσμη

Μεταφορά νύφης στην εκκλησία

Δώσε ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και ο οικολογικός γάμος σου θα έχει eco – friendly χαρακτήρα και φυσικά μοναδικό στυλ. Μια από αυτές τις λεπτομέρειες είναι η μεταφορά νύφης στην εκκλησία. Τι πιο όμορφο και πρωτότυπο από το να φτάσει η νύφη στην εκκλησία με άμαξα, βάρκα, ποδήλατο ή ακόμα και με τα πόδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων αν η εκκλησία είναι κοντά;

Μεταφορά νύφης στην εκκλησία - οικολογικός γάμος ιδέες

Προσκλητήρια γάμου με οικολογικό χαρτί

Το οικολογικό πνεύμα που θα διέπει τον γάμο σου ξεκινάει ήδη από τα προσκλητήρια. Επίλεξε οικολογικό χαρτί και στόλισε το με ένα κορδόνι, κορδέλα ή και ένα μικρό κλαδάκι. Δώσε ένα μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα και κομψό στυλ στο γάμο σου από την αρχή μέχρι το τέλος. Μια πολύ πρωτότυπη και μοντέρνα ιδέα για να προσκαλέσεις τους καλεσμένους στο γάμο σου είναι το διαδίκτυο και φυσικά το τηλέφωνο.

Προσκλητήρια γάμου με οικολογικό χαρτί

Οικολογικό ταξίδι του μέλιτος

Τέλος, αφού ο οικολογικός γάμος σου έχει ολοκληρωθεί, οργάνωσε και το ταξίδι του μέλιτος πάντα με οικολογική συνείδηση. Ο οικοτουρισμός είναι μια ανερχόμενη επιλογή με πολύ σημαντικό και βαθύ χαρακτήρα. Διαλέξτε κάποιο αγροτουριστικό κατάλυμα, ένα οικολογικό προορισμό και γενικά ένα ταξίδι που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Ελάτε σαν νεόνυμφοι πιο κοντά μεταξύ σας αλλά και με την ίδια τη φύση μάθετε πράγματα για αυτή και βοηθήστε στην διατήρηση της ομορφιάς της.

Οικολογικό ταξίδι του μέλιτος

Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για να δείξουμε λίγη συμπόνια στο περιβάλλον μας και να μειώσουμε τη μεγάλη ζημιά που έχουμε προκαλέσει.  Οργάνωσε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σου, τον γάμο σου, υπολογίζοντας τον πλανήτη μας και μαθαίνοντας να ζούμε αρμονικά μέσα σε αυτόν.

[print_link]