Σκανδιναβική Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Σκανδιναβική Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα είναι για τους περισσότερους η πιο λαμπερή και γιορτινή περίοδος του χρόνου. Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις κατακλύζουν κάθε σπίτι, δρόμο, πόλη και όλοι λίγο πολύ μπαίνουν στο κλίμα των εορτών. Τα Σκανδιναβικά Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με εκείνες τις γιορτινές μέρες. Θέλεις ότι είναι η πατρίδα του Άγιου Βασίλη που ντύνεται στα λευκά; Θέλεις ότι το σκανδιναβικό στυλ έχει υψηλή αισθητική; Πάντως η σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι must επιλογή για πολλούς και γιατί όχι και για εμάς! Εδώ, λοιπόν, σου έχουμε μερικές χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης με σκανδιναβικό στυλ που θα μετατρέψουν τον χώρο σου σε ένα cozy σαλέ στα φιόρδ της Νορβηγίας.

Χρώματα και υφάσματα για σκανδιναβικό στολισμό των Χριστουγέννων

Η σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παίρνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό έμπνευση από τον μινιμαλισμό. Επομένως, αν φέτος τα Χριστούγεννα επιλέξεις το σκανδιναβικό στυλ στο στολισμό σου να έχεις στο νου σου «λίγα και καλά». Ποια είναι όμως η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί αυτό το στυλ χριστουγεννιάτικης διακόσμησης; Μιλώντας για τις χιονισμένες χώρες της Σκανδιναβίας το βασικό χρώμα θα είναι αν μη τι άλλο το λευκό. Πλαισίωσε το με καφέ, μαύρες και γκρι αποχρώσεις. Έπειτα πρόσθεσε μερικές πινελιές κόκκινου, σκούρου πράσινου, ασημένιου ή χρυσού για περισσότερη λάμψη. Όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσεις θα είναι με φυσική ακατέργαστη υφή. Για αυτό το λόγο προτίμησε λινάτσα, καμβά, τσόχα ή δερματίνη. Εναλλακτικά, επίλεξε το καρό σε λευκό – μαύρο. Επίσης, για χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα χρησιμοποίησε γούνινα ριχτάρια και κουβέρτες που θα απλώσεις στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο.

Χρώματα και υφάσματα για σκανδιναβικό στολισμό των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικο σκανδιναβικό δέντρο

Ο πρωταγωνιστής της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι αδιαμφισβήτητα το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Προσάρμοσε το, λοιπόν, στου σκανδιναβικού στυλ χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Μπορείς να επιλέξεις ένα φυσικό δέντρο από κάποιο φυτώριο για περισσότερη σκανδιναβική αισθητική. Μια άλλη ιδέα που τη συναντάμε και στη ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και πρόκειται για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι το επιτοίχιο. Ειδικά αν έχεις μικρό χώρο θα δέσει τέλεια με το χώρο σου. Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικα κλαδιά και διακόσμησε τα πάνω στον τοίχο. Μια εξίσου ωραία επιλογή είναι το ξύλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τάβλες. Διάλεξε ένα μικρό για πάνω στο τραπέζι ή ένα σε κανονικό μέγεθος ώστε να το στολίσεις από πάνω μέχρι κάτω. Αν πάλι θέλεις κάτι εντελώς διαφορετικό τότε στόλισε σε βάζα διακόσμησης ή στον τοίχο κλαδιά πεύκου σκέτα ή με λαμπάκια. Το πεύκο καθώς θα δούμε και παρακάτω έχει βασική θέση στη σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικο σκανδιναβικό δέντρο

Χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια σκανδιναβικού στυλ

Αφού βρήκες το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου σειρά έχουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και οι μπάλες που θα επιλέξεις. Χρησιμοποίησε υφασμάτινα και ξύλινα στολίδια στις ανάλογες αποχρώσεις και συνδύασε τα με γυάλινες μπάλες και άθραυστες μπάλες στο ίδιο στυλ. Αν είσαι, μάλιστα, λάτρης του DIY θα σου προτείναμε να ντύσεις ή να γεμίσεις ανοιγόμενες μπάλες με ακατέργαστα χριστουγεννιάτικα υφάσματα και κλωστές. Διάλεξε, επίσης λευκά γούνινα κρεμαστά αστέρια για να πλαισιώσουν το στολισμό σου. Ωστόσο, έχε στο νου σου πως μιλάμε για μια αρκετά μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση οπότε μην το παρακάνεις με τα στολίδια.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια σκανδιναβικού στυλ

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και κεριά

Η σκανδιναβική κουλτούρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με cozy χώρους ολόγιομους με χαμηλό φωτισμό. Σε έναν σκανδιναβικό χριστουγεννιάτικο στολισμό χρησιμοποίησε μπόλικα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και κεριά. Στόλισε τα φωτάκια σου στο δέντρο, τα παράθυρα, σε φανάρια ή σε γυάλινα είδη. Έπειτα πρόσθεσε μερικά κεριά σε ξύλινα κηροπήγια ή μπουκάλια για να φτιάξεις μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και κεριά

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια διακόσμησης

Στα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά συγκαταλέγονται τα χριστουγεννιάτικα ζώα και φιγούρες διακόσμησης. Επίλεξε διακοσμητικά ζωάκια όπως ελάφια, αρκούδες κουκουβάγιες σε λευκό, γκρι ή καφέ αποχρώσεις. Συνδύασε τα με μερικές χριστουγεννιάτικες φιγούρες όπως του Άγιου Βασίλη και φυσικά Gnome.

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια διακόσμησης

Χριστουγεννιάτικο γιορτινό τραπέζι με σκανδιναβικό στυλ

Στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού εξίσου σημαντικό ρόλο έχει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού. Εκεί είναι που θα μοιραστούμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα απολαμβάνοντας γιορτινά πεντανόστιμα φαγητά. Για αυτό φέρε την σκανδιναβική αισθητική στη τραπεζαρία σου.  Μια από τις χριστουγεννιάτικες σκανδιναβικές ιδέες είναι να φτιάξεις centerpiece με ξύλινες εταζέρες ή πιατέλες. Στόλισε την με στολίδια και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά του ανάλογου στυλ. Για λίγο παραπάνω λάμψη πρόσθεσε μερικές ασημένιες πινελιές (πάντα με μέτρο!). Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις επιτραπέζια ρουστίκ χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και να τα φωτίσεις με μερικά λαμπάκια. Τέλος, αν έχεις μακρόστενο τραπέζι φτιάξε μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από πεύκο ή τεχνητή με λίγα στολίδια και πρόσθεσε μερικά κεριά για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικο γιορτινό τραπέζι με σκανδιναβικό στυλ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Αν είσαι από τους τυχερούς που διαθέτουν τζάκι τότε μια σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού θα απογειώσει το χώρο σου. Κρέμασε χριστουγεννιάτικους σκούφους και κάλτσες με ακατέργαστες υφές, καρό ή στα χρώματα της υπόλοιπης διακόσμησης. Έπειτα στη επιφάνεια του τζακιού φτιάξε μια γιρλάντα από πεύκο και πρόσθεσε μερικές μπάλες με σύρμα στους ανάλογους χρωματισμούς. Έπειτα τοποθέτησε λαμπάκια ή κεριά. Αν είσαι λάτρης της λεπτομέρειας, βάλε και μερικά καλάθια στο πλάι με χριστουγεννιάτικο δέντρο ή χριστουγεννιάτικα υφάσματα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια

Η σκανδιναβική αισθητική εξυμνεί κάθε τι φυσικό και ακατέργαστο οπότε θα σου προτείναμε να συμπεριλάβεις στο χριστουγεννιάτικο στολισμό σου και μερικά χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια. Ένα από αυτά όπως ήδη θα έχεις καταλάβει είναι το πεύκο! Άλλες ιδέες είναι τα απλά κλαδιά έλατου και φυσικά κουκουνάρια σε διάφορα μεγέθη. Γέμισε γυάλες και βάζα ή φτιάξε χριστουγεννιάτικα χειροποίητα διακοσμητικά. Μια άλλη ιδέα είναι να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες και χριστουγεννιάτικα στεφάνια.

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια

Η σκανδιναβική διακόσμηση είναι διαχρονική. Ο συνδυασμός της φύσης και του μινιμαλισμού υπό το χιονισμένο πρίσμα της Σκανδιναβίας δίνει ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα. Το μυστικό βρίσκεται στο σκεπτικό «το λιγότερο είναι πάντα περισσότερο» για αυτό κράτα τα πράγματα απλά. Ακολούθησε μια αφαιρετική προσέγγιση σε όλη τη διακόσμηση με εξαίρεση στην επιλογή των κεριών. Ένας τέτοιος γιορτινός στολισμός θα σε ταξιδέψει κατευθείαν στη καρδιά των Χριστουγέννων, στο χωριό του Άγιου Βασίλη!

[print_link]