10 Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα

10 Μοναδικές Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα

Ο αρραβώνας σου πρέπει να είναι ξεχωριστός και να σου μείνει ανεξίτηλος. Είπες το μεγάλο ναι και σειρά έχει η οργάνωση του αρραβώνα. Όπως είθισται η λογοδοσία  γίνεται στο σπίτι της νύφης όπου η οικογένεια της αναλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες. Αν, όμως θέλεις έναν αρραβώνα σε μεγαλύτερο κύκλο μπορείς να τον μεταφέρεις σε κάποιον χώρο δεξιώσεων γάμου ή αρραβώνα. Ό, τι και να επιλέξεις ο στολισμός παίζει σημαντικό ρόλο. Για αυτό είμαστε εδώ για σένα και σου έχουμε μερικές ιδέες διακόσμησης αρραβώνα για να πάρεις έμπνευση και να ξεκινήσεις.

Χρώματα και υφάσματα αρραβώνα

Το πρώτο βήμα για σένα που ψάχνεις ιδέες διακόσμησης αρραβώνα είναι η χρωματική παλέτα που θα επιλέξεις καθώς και τα υφάσματα. Τόσο ο στολισμός αρραβώνα στο σπίτι όσο και ο στολισμός αρραβώνα σε μαγαζί τις περισσότερες φορές έχει σαν βάση το λευκό χρώμα με μερικές παλ χρωματικές πινελιές. Αυτές μπορεί να είναι το ροζ, το πράσινο της μέντας, το γκρι και για τους πιο κλασικούς το κόκκινο. Με αυτόν τον χρωματικό μπούσουλα επιλέγονται τα υφάσματα και ράνερ που θα χρησιμοποιήσεις τόσο στο τραπέζι αρραβώνα όσο και σε ολόκληρο το στολισμό του χώρου. Λευκά υφάσματα δαντέλας, χρωματιστά τούλια και γάζες στις ανάλογες αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους. Φυσικά αυτές οι αποχρώσεις δεν είναι περιοριστικές. Αν αγαπάς κάθε τι μοντέρνο και ψάχνεις πρωτότυπες ιδέες για αρραβώνα τότε μη διστάσεις να παίξεις με τα χρώματα που σου αρέσουν και να ορίσεις το δικό σου θέμα για αρραβώνα.

Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα Χρώματα και υφάσματα αρραβώνα

Ανθοστολισμός αρραβώνα

Από τις ιδέες διακόσμησης αρραβώνα δε θα μπορούσε να λείπει και ο ανθοστολισμός. Τα λουλούδια δίνουν ζωντάνια και χρώμα στο χώρο ενώ απογειώνουν τον στολισμό μονομιάς. Διάλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια στις αποχρώσεις που έχεις επιλέξει για την υπόλοιπη διακόσμηση και φτιάξε τα δικά σου μπουκέτα. Διακόσμησε τις συνθέσεις σου σε βάζα ή σταντ δαπέδου. Μπορείς, επίσης, να φτιάξεις και χειροποίητη επιτραπέζια γιρλάντα για το τραπέζι που θα φάτε ή στο candybar αρραβώνα. Το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό.

Ανθοστολισμός αρραβώνα

Φανάρια και κλουβιά για αρραβώνα

Στα είδη αρραβώνα ανήκουν τα φανάρια και τα κλουβιά. Συνδύασε φανάρια και κλουβιά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη που θα δώσουν μια ρομαντική νότα στο χώρο. Στόλισε τα με διακοσμητικά γάμου, κορδέλες και λουλούδια. Ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης διάλεξε ξύλινα, μεταλλικά φανάρια ή αν πρόκειται για μοντέρνο στολισμό επίλεξε γεωμετρικά φανάρια.

Φανάρια και κλουβιά για αρραβώνα

Γυάλινα βάζα για αρραβώνα

Μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι είναι να χρησιμοποιήσεις γυάλινα είδη για τον στολισμό σου. Επίλεξε γυάλες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη που θα στολίσεις στην είσοδο, στο τραπέζι ή και στο δάπεδο. Μερικές προτάσεις διακόσμησης είναι με λουλούδια, με νερό και επιπλέοντα κεριά, με λαμπάκια ή πέρλες και μικρά διακοσμητικά. Μια άλλη πρόταση είναι να επιλέξεις μπάλες με τρύπα και να φτιάξεις μια γιρλάντα από αυτές. Γέμισε τις με λουλούδια και κεράκια. Τόσο γρήγορα και οικονομικά θα έχεις φτιάξει μια εντυπωσιακή διακόσμηση για αρραβώνα.

Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα Γυάλινα βάζα για αρραβώνα

Διακοσμητικά για αρραβώνα

Εξίσου σημαντικά είναι και τα διακοσμητικά αρραβώνα. Πλαισίωσε το στολισμό του πάρτυ αρραβώνα με μερικά πρωτότυπα στολίδια για αρραβώνα και φτιάξε κάτι μοναδικό. Χρησιμοποίησε διακοσμητικές καρδιές, μπαλόνια για γάμο και αρραβώνα, διακοσμητικές φιγούρες και ζωάκια ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Στόλισε τα πάνω στο τραπέζι, κρέμασε τα σε εμφανή σημεία ή ακόμη φτιάξε DIY centerpiece για το τραπέζι αρραβώνα.

Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα Διακοσμητικά για αρραβώνα

Πιατέλες και εταζέρες

Στα έθιμα αρραβώνα είναι να φιλέψεις τους καλεσμένους σου με γιορτινά καλούδια, τοπικά εδέσματα. παραδοσιακά γλυκά και ποτά. Πρόσφερε τα κεράσματα σου, λοιπόν, σε εταζέρες και μεγάλες πιατέλες. Δρόσισε τους καλεσμένους σου με διάφορα ποτά που θα έχεις σε γυάλες με βρυσάκι. Τοποθέτησε, επίσης, κάπου στη μέση του τραπεζιού την εντυπωσιακή τούρτα αρραβώνα που έχεις επιλέξει σαν μέρος την διακόσμησης. Αυτά από μόνα τους θα σου προσφέρουν μια εξαίσια και εύγευστη διακόσμηση.

Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα Πιατέλες και εταζέρες

Κουφέτα σε γυάλες με καπάκι

Τα κουφέτα στον αρραβώνα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο στολισμός δίσκου αρραβώνα συμπεριλαμβάνει σίγουρα κουφέτα μαζί με τις βέρες. Μια ωραία ιδέα μάλιστα είναι να χρησιμοποιήσεις κουφέτα – βέρες για περισσότερη λεπτομέρεια. Πέρα, όμως, από αυτό χρησιμοποίησε τα κουφέτα σου στις μπομπονιέρες αρραβώνα και για να γεμίσεις γυάλες με καπάκι στο candybar.

Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα Κουφέτα σε γυάλες με καπάκι

Κηροπήγια και votive

Σε κάθε επίσημη περίσταση σημαντικό ρόλο παίζει η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσεις. Για αυτό θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση του αρραβώνα σου κηροπήγια και votive. Στόλισε τα στο τραπέζι του αρραβώνα ή στην είσοδο του σπιτιού. Βάλε σε διάφορες επιφάνειες του χώρου κεριά και votive για ένα πιο ατμοσφαιρικό περιβάλλον.

Ιδέες Διακόσμησης Αρραβώνα Κηροπήγια και votive

Καλάθια και δίσκοι για αρραβώνα

Ο στολισμός για βέρες αρραβώνα είναι αυτός που θα βρίσκεται στο επίκεντρο για αυτό πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση. Επίλεξε το μέρος που θα μπουν οι βέρες αρραβώνα και χρησιμοποίησε εντυπωσιακούς δίσκους ή πρωτότυπες πιατέλες για αρραβώνα. Προαιρετικά μπορείς να τον διακοσμήσεις με κορδέλες ή διακοσμητικά λουλούδια. Αν επίσης πρόκειται να προσφέρεις και μπομπονιέρες αρραβώνα τότε ίσως και ο στολισμός καλαθιού αρραβώνα να χρειαστεί να επιμεληθεί καταλλήλως. Διάλεξε δίσκους, καφάσια ή καλάθια και βάλε μέσα τις χειροποίητες μπομπονιέρες σου. Στόλισε τις, μάλιστα σε εμφανές σημείο σαν μέρος του ντεκόρ.

Στολισμός εξωτερικού χώρου για αρραβώνα

Αν θέλεις να βάλεις στη χαρμόσυνη διακόσμηση τότε δεν έχεις παρά να διακοσμήσεις και του εξωτερικούς χώρους για τον αρραβώνα σου. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις πανέμορφα χειροποίητα στεφάνια από λουλούδια και κορδέλες στις αποχρώσεις που θέλεις. Μια παραλλαγή είναι να κρεμάσεις ένα μπουκετάκι λουλούδια, παρόμοιο με τον υπόλοιπο ανθοστολισμό. Στο μπαλκόνι διακόσμησε ύφασμα τούλι, γάζα και κορδέλες, χειροποίητες γιρλάντες ή χάρτινες μπάλες. Μπορείς, επίσης, να φτιάξεις ή πάρεις έτοιμα μπουκετάκια ή κισσούς για την εξώπορτα, τη σκάλα ή το μπαλκόνι.  Τέλος, μερικές επιπλέον ιδέες είναι να χρησιμοποιήσεις μπαλόνια, ταμπέλες ή απλά λαμπάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και ολοκληρωμένο.

Στολισμός εξωτερικού χώρου για αρραβώνα

Ο αρραβώνας είναι ένα μικρό τρέιλερ του γάμου που θα ακολουθήσει. Για αυτό το λόγο βάλε όλη σου την αγάπη και τη φαντασία για να οργανώσεις έναν αρραβώνα που θα μείνει αξέχαστο σε όλους και θα προϊδεάσει τους καλεσμένους σου για το τι θα ακολουθήσει.

[print_link]