Πάρτυ Αρραβώνα - Πώς να το οργανώσω - ιδεες

Πάρτυ Αρραβώνα: Πώς να το οργανώσω;

Έγινε η πολυπόθητη πρόταση γάμου και θέλεις να γιορτάσεις με τον σύντροφο σου, τις οικογένειες σας και γιατί όχι μερικούς φίλους. Ο αρραβώνας, λοιπόν, είναι στα άμεσα σχέδια σου αλλά δεν ξέρεις πως να τον οργανώσεις. Είμαστε εδώ για σένα και θα σε βοηθήσουμε να στήσεις ένα πάρτυ αρραβώνα που θα αφήσει εποχή και θα προμηνύσει έναν ακόμη πιο φαντασμαγορικό DIY γάμο.

Budget πάρτυ αρραβώνα

Πριν ξεκινήσεις τις προετοιμασίες για το πάρτυ αρραβώνα σου όρισε ένα budget για να μην βρεθείς εξ απροόπτου. Όπως λένε τα έθιμα αρραβώνα, η νύφη και πιο συγκεκριμένα οι γονείς της νύφης αναλαμβάνουν το κόστος αρραβώνα. Για αυτό, καλό θα ήταν να έρθεις σε συνεννόηση μαζί τους εγκαίρως για να μπορείς να βγάλεις και εσύ την ανάλογη λίστα αρραβώνα σου χωρίς άγχος.

Budget πάρτυ αρραβώνα

Τοποθεσία πάρτυ αρραβώνα

Σειρά σε ένα πάρτυ αρραβώνα έχει η τοποθεσία που θα επιλέξεις να τον κάνεις. Το συνηθέστερο είναι να γίνεται το πάρτυ αρραβώνων στο σπίτι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επιλέξεις κάτι διαφορετικό. Μερικές ιδέες είναι οι εξής:

Πάρτυ αρραβώνων σε ταράτσα ξενοδοχείου

Διάλεξε το αγαπημένο σου ξενοδοχείο ή ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή ταράτσα με θέα. Δημιούργησε μια ατμόσφαιρα πιο επίσημη ή πιο χαλαρή ανάλογα με το στυλ που θέλεις να έχει το πάρτυ σου. Φτιάξε μια διακόσμηση με φανάρια και βάζα διακόσμησης γεμάτα με  λουλούδια. Για ένα πιο απλό αποτέλεσμα άφησε τον χώρο έτσι ακριβώς όπως είναι, θα είναι εξίσου όμορφος με μια ανεπίσημη νότα. Ο μπουφές αρραβώνα θα αποτελείται από finger food και κοκτέιλ.

Πάρτυ αρραβώνων σε ταράτσα ξενοδοχείου

Brunch πάρτυ αρραβώνα

Μια από τις ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι που ταιριάζει και σε ένα όμορφο χώρο για πάρτυ είναι το brunch πάρτυ αρραβώνα. Με τα παγκόσμια τεκταινόμενα να έχουν αλλάξει την καθημερινότητα και τα όσα ξέραμε για τους γάμους, τις βαπτίσεις και τους αρραβώνες, το brunch πάρτυ έχει γίνει η νέα τάση. Οργάνωσε ένα πρωινό πάρτυ στον κήπο του σπιτιού, σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο με θέα ή σε κάποιο αντίστοιχο μαγαζί. Διακόσμησε ελαφρά τον χώρο με υφάσματα και ράνερ. Πρόσθεσε μερικά γυάλινα είδη και θα είσαι έτοιμη. Το μενού του πρωινού πάρτυ αρραβώνα θα περιλαμβάνει pancakes, ταρτάκια, French toasts, χυμούς σε γυάλες με βρυσάκι και smoothies. Για τους πιο τολμηρούς συμπεριέλαβε σαμπάνια και δροσερά κοκτέιλς.

Brunch πάρτυ αρραβώνα

Πάρτυ αρραβώνα με μπάρμπεκιου

Είσαι αυτό που λέει ο λαός μερακλής και άνετος τότε θα σου προτείναμε ένα πάρτυ αρραβώνα με μπάρμπεκιου. Δώσε μάλιστα μια αμερικάνικη νότα στον αρραβώνα σου παίρνοντας έμπνευση από τα αμερικάνικα μπάρμπεκιου πάρτυ. Επίλεξε ένα χαλαρό στυλ με καρό τραπεζομάντηλα και είδη σερβιρίσματος πλαστικά. Διακόσμησε το μπαλκόνι ή την βεράντα με χάρτινα φανάρια ή λαμπάκια για να φτιάξεις μια όμορφη ατμόσφαιρα. Ετοίμασε burgers, πατάτες τηγανιτές και μπόλικα κρέατα. Συνόδευσε τα με μπύρες, και φρουτώδη κοκτέιλ σερβιρισμένα σε γυάλινα βαζάκια.

Πάρτυ αρραβώνα με μπάρμπεκιου

Πάρτυ οινογνωσίας

Μια από τις πιο hot ιδέες για πάρτυ αρραβώνων είναι με θέμα την οινογνωσία. Υπάρχουν χώροι για αρραβώνα όπως κελάρια, κάβες και οινοποιία που μπορείς να οργανώσεις εκεί το πάρτυ σου. Διάλεξε μια μεγάλη ποικιλία κρασιών που θα συνοδεύεις με τυριά και αλλαντικά. Επισημοποίησε τη σχέση σου δοκιμάζοντας διαφόρων ειδών κρασιά. Βέβαια δε χρειάζεται να πας σε κάποιον άλλον χώρο αφού μπορείς να οργανώσεις αυτό το θεματικό πάρτυ αρραβώνα και στο σπίτι σου!

Πάρτυ οινογευσίας

Διακόσμηση πάρτυ αρραβώνα

Υπάρχουν διάφορες ιδέες διακόσμησης αρραβώνα, αλλές κλασικές και άλλες πιο πρωτότυπες. Για τη διακόσμηση του πάρτυ αρραβώνα πρώτα από όλα επίλεξε την χρωματική παλέτα που θέλεις να κινηθείς. Συνήθως η χρωματική βάση είναι το λευκό χρώμα με μερικές παλ χρωματικές πινελιές. Ωστόσο είναι στο δικό σου γούστο το πως θα φτιάξεις τον στολισμό του αρραβώνα σου. Έπειτα χρησιμοποίησε γυάλινα είδη και σταντ για τον ανθοστολισμό σου ενώ διάλεξε φανάρια και κηροπήγια για να φτιάξεις μια ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο. Μικρές λεπτομέρειες με διακοσμητικά αρραβώνα θα απογειώσουν τον στολισμό σου.

Διακόσμηση πάρτυ αρραβώνα

Τραπέζι αρραβώνα

Σε ένα τέτοιο πάρτυ το επίκεντρο θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι το τραπέζι αρραβώνα. Εκεί βρίσκονται οι βέρες, οι DIY μπομπονιέρες αρραβώνα και τα δώρα αρραβώνα οπότε ο στολισμός τραπεζιού αρραβώνα θα πρέπει να ανταποκρίνεται της κατάστασης. Διάλεξε και εδώ μερικά βάζα με λουλούδια αντίστοιχα και της υπόλοιπης διακόσμησης, τοποθετώντας τα στο πίσω μέρος του τραπεζιού για να δώσεις ύψος. Έπειτα μπορείς να προσθέσεις φανάρια ή κηροπήγια. Διαφορετικά αν θέλεις να συνδυάσεις το τραπέζι αρραβώνα με το candybar μπορείς να γεμίσεις πιατέλες και εταζέρες με θεματικά γλυκά και κουφέτα. Στην μέση του τραπεζιού θα μπει ο δίσκος με τις βέρες και τα κουφέτα. Θα σου συνιστούσαμε ο στολισμός για βέρες αρραβώνα που θα επιλέξεις να είναι απλός γιατί από μόνες τους οι βέρες θα κάνουν την διαφορά.

Τραπέζι αρραβώνα

Μπομπονιέρες αρραβώνα

Τέλος, σε ένα πάρτυ αρραβώνα δεν μπορούν να λείπουν και οι μπομπονιέρες αρραβώνα. Συνήθως τοποθετούνται και αυτές στο τραπέζι που είναι και οι βέρες του αρραβώνα μέσα σε καλάθια, καφάσια ή δίσκους. Αν επιλέξεις να φτιάξεις DIY μπομπονιέρες αρραβώνα οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Βρες τα υλικά για μπομπονιέρες γάμου που ταιριάζουν στο στυλ σου και ξεκίνα να δημιουργείς.

Μπομπονιέρες αρραβώνα

Απόλαυσε την επισημοποίηση της σχέσης σου με το σύντροφο σου σε ένα πάρτυ γεμάτο με αγαπημένα σας πρόσωπα. Ελπίζουμε με τις λίγες συμβουλές για τον αρραβώνα που σου δώσαμε, να καταφέρεις να απολαύσεις τις στιγμές που έχουν αξία και να αποφύγεις άβολες και αχρείαστες επισημότητες. Εξάλλου αυτό που μετράει είναι η αγάπη σας και αυτό πρέπει να γιορτάσετε.

[print_link]