Βάπτιση με θέμα θάλασσα

Βάπτιση με θέμα Θάλασσα: Ιδέες για Στολισμό & Μπομπονιέρες

Η DIY βάπτιση το καλοκαίρι είναι η νούμερο ένα προτίμηση των νέων γονιών που θέλουν να βαπτίσουν το παιδάκι τους. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς και θέλεις να κάνεις μια καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού τότε είσαι στο σωστό μέρος. Ένα διαχρονικό θέμα για αγόρι βάπτιση το καλοκαίρι είναι το ναυτικό σε συνδυασμό με το θαλασσινό. Εδώ, λοιπόν, θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να στήσεις με τα χεράκια σου μια βάπτιση με θέμα θάλασσα.

Χρώματα και υφάσματα για βάπτιση με θέμα θάλασσα

Για να οργανώσεις μια  βάπτιση αγοριού με θέμα θάλασσα επίλεξε τις αποχρώσεις και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Ο στολισμός βάπτισης θαλασσινό θέμα παίρνει αδιαμφισβήτητα έμπνευση από τη θάλασσα και το ακρογιάλι. Επομένως η χρωματική παλέτα σου θα περιλαμβάνει το μπλε navy, το γαλάζιο, το λευκό και μερικές πινελιές κόκκινες. Όσον αφορά τα υλικά που θα επιλέξεις για τη βάπτιση με θέμα θάλασσα θα σου προτείναμε το ξύλο και το μπαμπού με μερικά γυάλινα στοιχεία. Για τα υφάσματα βάπτισης διάλεξε αέρινα runner και υφάσματα τα οποία θα συνδυάσεις με μερικά κομμάτια καμβά ή λινάτσας.

Χρώματα και υφάσματα για βάπτιση με θέμα θάλασσα

Μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα θάλασσα

Ανάλογα με το θαλασσινό θέμα βάπτισης θα είναι και τα υλικά για μπομπονιέρες που θα επιλέξεις. Φτιάξε μπομπονιέρες βάπτισης ναυτικό θέμα με έτοιμα πουγκιά και διακοσμητικά μπομπονιέρας ναυτικά τιμόνια, άγκυρες κ.α. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις DIY μπομπονιέρες βάπτισης με κομμένα υφάσματα, ναυτικά – καλοκαιρινά διακοσμητικά και κορδόνια στις ανάλογες αποχρώσεις. Επιπλέον, μια πολύ μοντέρνα επιλογή για καλοκαιρινές μπομπονιέρες βάπτισης είναι με ματάκι. Και εδώ οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Μπορείς να φτιάξεις μπομπονιέρα ναυτικό θέμα με μπλε navy πουγκί και κορδέλες με ματάκια. Από την άλλη μπορείς να επιλέξεις κουτάκια μπομπονιέρας με εκτυπωμένο ματάκι ή να διακοσμήσεις κουτάκια ή βαζάκια μπομπονιέρας με ματάκι, κορδέλες και κορδόνια. Τέλος, μια κλασική επιλογή είναι οι μπομπονιέρες με διακοσμητικό καραβάκι. Ό,τι και να επιλέξεις το αποτέλεσμα θα είναι φρέσκο και άκρως καλοκαιρινό.

Μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα θάλασσα

Μαρτυρικά για navy θέμα βάπτισης

Στη συνέχεια έχουμε τα χειροποίητα μαρτυρικά που θα έγκεινται στη βάπτιση αγοριού θέμα ναυτικό. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά για αυτό επίλεξε υλικά για μαρτυρικά στην ανάλογη χρωματική παλέτα για να φτιάξεις τα δικά σου DIY μαρτυρικά βάπτισης. Μια ιδέα είναι τα βραχιολάκια μαρτυρικά με μπλε navy κορδόνι σε συνδυασμό με κορδόνι μάτι και χρυσό σταυρουδάκι. Εναλλακτικά είναι τα βραχιολάκια με γαλάζιες και καφέ κορδέλες και κορδόνια ή με μεταλλικό διακοσμητικό ψαράκι για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, μπορείς να φτιάξεις θεματικά μαρτυρικά με διακοσμητικά τιμόνια σε μορφή μπρελόκ. Τέλος, μια άλλη DIY ιδέα για μαρτυρικά είναι στη κλασική εκδοχή με κορδόνια, φουντίτσες και σταυρουδάκια στις ανάλογες αποχρώσεις.

Μαρτυρικά για navy θέμα βάπτισης

Στολισμός εκκλησίας για βάπτιση με θαλασσινό θέμα

Ο στολισμός της εκκλησίας θα ακολουθεί την βασική χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει για τη θαλασσινή – ναυτική βάπτιση. Αέρινα υφάσματα σε λευκό, μπλε και γαλάζιο και σχοινιά με ναυτικούς κόμπους θα κοσμήσουν όμορφα το χώρο της εκκλησίας. Χρησιμοποίησε ψάθινα καλάθια και ξύλινα καφάσια για να πλαισιώσεις τη διακόσμηση σου. Έπειτα πρόσθεσε διακοσμητικούς φάρους, καλοκαιρινές πινακίδες και ξύλινα φανάρια για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Στολισμός εκκλησίας για βάπτιση με θαλασσινό θέμα

Τραπέζι ευχών για θαλασσινή βάπτιση αγοριού

Ο ναυτικός στολισμός βάπτισης περιέχει φυσικά και το τραπέζι ευχών βάπτισης. Γέμισε γυάλινα είδη με άμμο, βότσαλα και γυάλινους σωλήνες. Αυτό είναι ιδανικό και σαν εναλλακτικό ευχολόγιο βάπτισης. Αν επιλέξεις βάπτιση με θέμα το ματάκι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμορφα ξύλινα ματάκια για να γράφουν οι καλεσμένοι τις ευχές τους. Εννοείται θα χρειαστείς καλοκαιρινά διακοσμητικά για να εμπλουτίσεις τον στολισμό. Για τη διακόσμηση διάλεξε διακοσμητικά καράβια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως κοχύλια, αστερίες και χαλίκια καθώς και διάφορα θαλάσσια ζωάκια, φάρους και άγκυρες.  Επίλεξε και θεματικά βιβλία ευχών ή φτιάξε το δικό σου DIY βιβλίο ευχών με καλοκαιρινά διακοσμητικά.

Τραπέζι ευχών για θαλασσινή βάπτιση αγοριού

Candybar για βάπτιση με θέμα βυθός

Στο ίδιο μοτίβο θα είναι και το candybar βάπτισης. Διάλεξε λευκές εταζέρες, ξύλινα μπολ και δίσκους για να βάλεις τα γλυκά βάπτισης. Δρόσισε τους καλεσμένους σου γεμίζοντας γυάλες με βρυσάκι με δροσιστικούς χυμούς και αναψυκτικά. Επιπλέον γέμισε γυάλες με κουφέτα και μαρσμέλλοου γαλάζια και κόκκινα. Για ένα πιο θαλασσινό αποτέλεσμα μετέτρεψε τις αχοιβάδες σε εναλλακτικές πιατέλες τις οποίες θα γεμίσεις με κουφέτα. Φυσικά μην ξεχάσεις και εδώ να προσθέσεις μερικά καλοκαιρινά διακοσμητικά. Το candybar σου θα είναι φαντασμαγορικό.

Candybar για βάπτιση με θέμα βυθός

Κουφέτα και γλυκίσματα βάπτισης

Παραμένοντας στο candybar οφείλουμε να σου πούμε ότι το μεγαλύτερο μυστικό για ένα πετυχημένο dessert table είναι τα θεματικά γλυκά που θα επιλέξεις. Επίλεξε cupcakes, μπισκότα, cake pops, κουφέτα, γλειφιτζούρια και ζαχαρωτά με τα χρώματα και τα σχέδια της θάλασσας. Στο ίδιο μοτίβο θα είναι και η τούρτα βάπτισης που θα έχει ζωάκια της θάλασσας ή ναυτικό θέμα. Τέλος, επίλεξε μπλε, γαλάζια και κόκκινα μαρσμέλλοου και κουφέτα για να διακοσμήσεις τα κασπώ, τις γυάλες με καπάκι ή τους δίσκους σου.

Κουφέτα και γλυκίσματα βάπτισης

Δεξίωση καλοκαιρινής βάπτισης με θέμα θάλασσα

Για το στολισμό της δεξίωσης θα χρησιμοποιήσεις εξίσου θαλασσινά – ναυτικά διακοσμητικά όπως φάρους, άγκυρες, καράβια και θαλασσινά ζωάκια. Για τη διακόσμηση του τραπεζιού χρησιμοποίησε διακοσμητικά ψαράκια, κοχύλια και ξύλινους δίσκους. Για να φτιάξεις ατμόσφαιρα συνδύασε και μερικά κεριά και votive. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε σουπλά με καλοκαιρινή θεματολογία. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γαλάζια, λευκά και κόκκινα μπαλόνια για να φτιάξεις μια σύνθεση ή να δημιουργήσεις κουρτίνα από raffia σαν backdrop όπου οι καλεσμένοι σου θα μπορούν να φωτογραφηθούν.

Δεξίωση καλοκαιρινής βάπτισης με θέμα θάλασσα

Προσκλητήρια βάπτισης ναυτικό θέμα

Φυσικά μπορείς να φτιάξεις και τα προσκλητήρια ανάλογα με το θέμα βάπτισης. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις προσκλητήρια με γυάλινους σωλήνες τύπου «Message in a bottle» όπου θα βάλεις μέσα ένα  πάπυρο με τις πληροφορίες για τη βάπτιση. Εναλλακτικά, μπορείς να εκτυπώσεις ή αν πιάνουν τα χέρια σου να ζωγραφίσεις καλοκαιρινά σχέδια στα προσκλητήρια σου.

Προσκλητήρια βάπτισης ναυτικό θέμα

Φυσικά αυτή η καλοκαιρινή διακόσμηση βάπτισης δεν είναι μόνο για αγόρι. Ταιριάζει τέλεια και σαν βάπτιση θέμα θάλασσα κορίτσι και για καλοκαιρινή βάπτιση κοριτσιού όπου μπορείς να φτιάξεις ένα στολισμό με θέμα βάπτισης γοργόνα. Δώσε ένα θαλασσινό αέρα στη βάπτιση του παιδιού σου φέρνοντας τις ομορφιές της θάλασσας και του καλοκαιριού στη DIY διακόσμηση σου.

[print_link]