Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου Ιδέες και Συμβουλές

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου: Ιδέες και Συμβουλές

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που περισσότερο από όλους την απολαμβάνουν τα παιδιά. Ανυπομονούν να έρθει ο Άγιος Βασίλης και θέλουν να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τους παρατείνουμε αυτή τη χαρά και διαμορφώσουμε ένα χριστουγεννιάτικο στολισμό στο δωμάτιο τους. Με ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα έχετε φτιάξει μαζί θα νιώσουν την ζεστασιά και το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων. Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Χρώματα για παιδική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δωματίου

Ξεκινώντας μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου πρέπει να επιλέξεις τα χρώματα και τα θέματα που θα κινηθείς. Τα πιο διαδεδομένα χριστουγεννιάτικα χρώματα είναι το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό. Ωστόσο ανάλογα με το φύλο του παιδιού μπορείς να επιλέξεις τους παλ συνδυασμούς του ροζ – λευκού ή γαλάζιου – λευκού. Επίσης μερικά χριστουγεννιάτικα θέματα για να στολίσεις χριστουγεννιάτικα το παιδικό δωμάτιο είναι με φιγούρες από καρυοθραύστες, ξωτικά ή ακόμα και τροπικό θέμα για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Διαφορετικά, άλλες προτάσεις είναι με κλασικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στα χρώματα του φυσικού με το κόκκινο. Αν πάλι είσαι νέα μανούλα τότε οι παλ «μωρουδίστικες» αποχρώσεις είναι ό,τι πρέπει για το παιδικό δωμάτιο.

Χρώματα και θέματα παιδικής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης

Χριστουγεννιάτικο δέντρο παιδικού υπνοδωματίου

Σε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου τα παιδιά λατρεύουν τα παιδικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Δεν χρειάζεται να επιλέξεις κανένα τεράστιο δέντρο για το παιδικό υπνοδωμάτιο. Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αρκετό για να προσφέρει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο χώρο. Στόλισε το μαζί με τα παιδιά επιλέγοντας τσόχινα στολίδια ή ακόμα καλύτερα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου που θα έχουν φτιάξει μόνα τους. Θα απολαύσουν ακόμα περισσότερο τη διαδικασία!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο παιδικού υπνοδωματίου

Αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αν πάλι δεν έχεις αρκετό χώρο για ένα κανονικό δέντρο ή φοβάσαι μη σπάσουν – χαλάσουν τα στολίδια τότε σου έχουμε τη λύση. Φτιάξε μια πρωτότυπη διακόσμηση παιδικού δωματίου με εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Χρησιμοποίησε κορδέλες, χριστουγεννιάτικα κλαδιά, φέτες κορμού ή λαμπάκια και φτιάξε ένα επιτοίχειο  χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού κρεβατιού

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του παιδικού κρεβατιού είναι απαραίτητη για να δώσει αυτό το ζεστό αίσθημα της χριστουγεννιάτικης θαλπωρής. Δεν είναι δύσκολο, μόνο μερικές απλές & οικονομικές αλλαγές θα χρειαστεί να κάνεις.

Χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια

Η πιο εύκολη λύση για να δώσεις γιορτινό χαρακτήρα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι τα μαξιλάρια χριστουγεννιάτικα. Συνδύασε τα χριστουγεννιάτικα χρώματα με διάφορα σχέδια που θυμίζουν Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια

Παπλώματα με χριστουγεννιάτικα σχέδια για παιδικό δωμάτιο

Για ένα άρτιο αποτέλεσμα συνδύασε τα χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια με τα αντίστοιχα παπλώματα και ριχτάρια. Επίλεξε χριστουγεννιάτικες αποχρώσεις και στρώσε γιορτινά το κρεβάτι του παιδιού σου. Εσύ θα έχεις κάνει μια εύκολη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο δωμάτιό, και το παιδί σου σίγουρα θα τη λατρέψει!

Παπλώματα με χριστουγεννιάτικα σχέδια για παιδικό δωμάτιο

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων και τοίχου

Τα παράθυρα αποτελούν ένα υπέροχο σημείο για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, καθώς μπορείς να τα στολίσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Παρακάτω θα δεις πως μπορείς να αναδείξεις τα παράθυρα του παιδικού υπνοδωματίου.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων

Φυσικά από τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα. Φτιάξτε παρέα γιρλάντες από κουκουνάρια ή άλλες χριστουγεννιάτικες γιρλάντες από χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος, κορδέλες και λουλούδια. Τα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα είναι εξίσου μια όμορφη ιδέα που θα κολλήσουν με περίσσια χαρά τα παιδιά. Διαφορετικά κρέμασε διακοσμητικά λαμπάκια γύρω γύρω διατηρώντας ένα ύψος ασφαλείας αν πρόκειται για παιδιά μικρότερης ηλικίας. Καλό θα ήταν μάλιστα να χρησιμοποιήσεις λαμπάκια LED μπαταρίας για περισσότερη ασφάλεια.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τοίχου υπνοδωματίου

Γιατί να αφήσεις τους τοίχους του παιδικού δωματίου αστόλιστους ενώ μπορείς να βάλεις από άκρη σε άκρη το υπνοδωμάτιο στο γιορτινό κλίμα. Εμείς θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις DIY χριστουγεννιάτικες κάρτες, εορταστικό χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο για παιδιά αντίστροφης μέτρησης ή χριστουγεννιάτικες λάμπες.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τοίχου υπνοδωματίου

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για παιδικό δωμάτιο

Σημαντικό ρόλο στο χριστουγεννιάτικο στολισμό παίζουν και τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις. Φτιάξε μια πανέμορφη παιδική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κάλτσες, σκουφάκια και ζωάκια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά κ. α. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό!

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Χριστουγεννιάτικη πόρτα υπνοδωματίου

Για το τέλος σου αφήσαμε μερικές ιδέες για χριστουγεννιάτικη πόρτα του παιδικού υπνοδωματίου. Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικες κόκκινες κάλτσες ή χριστουγεννιάτικα στεφάνια που θα φτιάξετε μαζί. Φυσικά η εύκολη λύση είναι να κολλήσεις μερικές νιφάδες χιονιού ή κάποιο έτοιμο χριστουγεννιάτικο αυτοκόλλητο.

Χριστουγεννιάτικη πόρτα υπνοδωματίου

Δείξε στα παιδιά σου την μαγεία των Χριστουγέννων και ώθησε τα να ζήσουν την κάθε στιγμή των γιορτών γεμάτα χαρά, ζεστασιά και αγάπη.

[print_link]