Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παράθυρων 12 Ιδέες

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Παράθυρων: 12 Ιδέες

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού είναι μια ευχάριστη διαδικασία που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Τις περισσότερες φορές είναι κάθε γωνιά στολισμένη αλλά τα παράθυρα παραμένουν γυμνά και άχαρα.  Γιατί, λοιπόν, φέτος να μην συμπεριλάβεις στη διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παράθυρων; Όχι τίποτα άλλο αλλά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά λέει ο λαός! Σε πείσαμε; Εδώ θα βρεις μερικές προτάσεις για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων για κάθε στυλ και γούστο.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα για τα παράθυρα

Ξεκινώντας τις ιδέες μας για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων θα σου προτείνουμε τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Επίλεξε έτοιμες γιρλάντες με κλαδιά ή ακόμη καλύτερα φτιάξε τις δικές σου. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις γιρλάντα από χριστουγεννιάτικες κορδέλες ή από χριστουγεννιάτικα στολίδια. Εναλλακτικά πάρε μια γιρλάντα με κλαδιά και πλέξε κατά μήκος χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και μικρά διακοσμητικά. Έπειτα, στερέωσε την γύρω γύρω από το παράθυρο.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παράθυρων Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα για τα παράθυρα

Χριστουγεννιάτικα στεφάνια για παράθυρα

Μια εξίσου όμορφη ιδέα για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων είναι τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Φτιάξε με τα χεράκια σου 2-3 στεφάνια σε διαφορετικά μεγέθη και κρέμασε τα από το κουρτινόξυλο με κορδόνι. Τα σκέτα πράσινα στεφάνια από έλατο ή πεύκο ταιριάζουν τέλεια και σε μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.  Διαφορετικά, μπορείς να φτιάξεις ένα μεγαλούτσικο DIY χριστουγεννιάτικο στεφάνι και να το κρεμάσεις στη μέση του παραθύρου.

Χριστουγεννιάτικα στεφάνια για παράθυρα Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παράθυρων

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με λαμπάκια

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν λαμπιόνια παντού! Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως μια από τις ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για τα παράθυρα του σπιτιού είναι με λαμπάκια. Πρόκειται για έναν εύκολο και αρκετά οικονομικό φωτισμό (παραδέξου πως κάθε χρόνο υπερβάλεις με τα λαμπάκια με αποτέλεσμα να σου μένουν μερικά αχρησιμοποίητα!). Στερέωσε τα από άκρη σε άκρη των παραθύρων και της μπαλκονόπορτας και δημιούργησε ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που θα φαίνεται μέσα και έξω από το σπίτι.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με λαμπάκια

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με αυτοκόλλητα

Η πιο, ίσως, διαχρονική από τις ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων είναι τα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα. Ταιριάζουν τέλεια σε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου αφού μπορείς να επιλέξεις παιδικά χριστουγεννιάτικα σχέδια. Αυτό βέβαια δεν είναι δεσμευτικό αφού υπάρχουν υπέροχα σχέδια που ταιριάζουν σε κάθε χώρο του σπιτιού και πρόκειται για μια γρήγορη επιλογή. Συνδύασε τα με χιόνι σε σπρέι για ένα πιο γιορτινό αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με αυτοκόλλητα Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παράθυρων

Χριστουγεννιάτικα παράθυρα με κρεμαστά αστέρια

Στις χριστουγεννιάτικές ιδέες διακόσμησης παραθύρου είναι και τα χριστουγεννιάτικα κρεμαστά αστέρια. Επίλεξε γούνινα, με γκλίτερ, υφασμάτινα ή ό,τι υλικό θες και κρέμασε τα από το κουρτινόξυλο. Διάλεξε αποχρώσεις που ταιριάζουν με την υπόλοιπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και στόλισε τα σε διάφορα επίπεδα.

Χριστουγεννιάτικα παράθυρα με κρεμαστά αστέρια Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παράθυρων

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με κεριά

Στις ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων συγκαταλέγεται και το περβάζι, η επιφάνεια μπροστά από τα παράθυρα. Επειδή, τα Χριστούγεννα σημαίνουν ζεστή και cozy ατμόσφαιρα μια ιδέα στολισμού είναι τα χριστουγεννιάτικα κεριά. Φτιάξε DIY χριστουγεννιάτικα κεριά ή χρησιμοποίησε κηροπήγια ή μπουκάλια για να τοποθετήσεις τα κεριά σου. Με αυτό το τρόπο θα έχεις φτιάξει μια χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα στο πι και φι.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με κεριά

Διακόσμηση παραθύρων με χριστουγεννιάτικα κλαδιά σε βάζα

Για μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στόλισε τα παράθυρα σου με βάζα διακόσμησης γεμάτα με χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Άφησε τα σκέτα ή στόλισε τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπάλες ή πομ – πομ για μια boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με έθνικ στοιχεία.

Διακόσμηση παραθύρων με χριστουγεννιάτικα κλαδιά σε βάζα Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παράθυρων

Χριστουγεννιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά για παράθυρα

Μια εξίσου εντυπωσιακή ιδέα είναι τα κρεμαστά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Φτιάξε με τα χεράκια σου χριστουγεννιάτικα μακραμέ, DIY διακοσμητικά δωράκια ή φτιάξε μια γιρλάντα με αποξηραμένα. Κρέμασε τα στα παράθυρα σου και δώσε μια μοντέρνα χριστουγεννιάτικη νότα στο χώρο σου.

Χριστουγεννιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά για παράθυρα

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια για τα παράθυρα

Το μεγάλο το χριστουγεννιάτικο δέντρο το στόλισες σε κάποιο εμφανές σημείο του σαλονιού σου, τι λες να προσθέσεις μερικά ακόμη δεντράκια στα παράθυρα σου. Επίλεξε εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα: π.χ.  το ξύλινο δέντρο με τις τάβλες, το χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία ή DIY εναλλακτικά μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα ανάλογα με το στυλ σου. Φτιάξε τα δικά σου υπέροχα διακοσμητικά για τα Χριστούγεννα και στόλισε τα στα περβάζια των παραθύρων σου.

Εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δεντράκια για τα παράθυρα

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι για τα παράθυρα

Μια άλλη πρόταση είναι οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι, με τους οποίους μπορείς να στολίσεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες σου. Φτιάξε μια νοητή γιρλάντα και κρέμασε τα κατά μήκος του παραθύρου. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι για τα παράθυρα

Στολισμός παραθύρων με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες

Αν αγαπάς την υπερβολή των Χριστουγέννων τότε στόλισε τα παράθυρα σου με φαντασμαγορικά στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες γυάλινες ή άθραυστες. Φτιάξε μια πλούσια γιρλάντα ή απλά κρέμασε τα σε διάφορα επίπεδα. Εναλλακτικά, συνδύασε τα με γυάλινα είδη και φτιάξε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με βάζα.

Στολισμός παραθύρων με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με νιφάδες

Τέλος, μια πολύ κομψή επιλογή για το στολισμό των παραθύρων είναι οι χιονονιφάδες, Κρέμασε τις από τα παράθυρα και για πιο αληθοφανή παρουσίαση πρόσθεσε χιόνι και χιονοκουβέρτα. Φέρε την ομορφιά του παγωμένου χειμώνα στα παράθυρα σου και γιόρτασε τα φετινά Χριστούγεννα. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε σπρέι χιόνι.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παραθύρων με νιφάδες

Στόλισε από άκρη σε άκρη το σπίτι σου γιόρτασε τα Χριστούγεννα με όλη σου τη ψυχή παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Διασκέδασε διακοσμώντας και μπες μονομιάς στο κλίμα των εορτών!

[print_link]