Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Τζακιού 9 Ιδέες

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Τζακιού: 9 Ιδέες

Ο χειμώνας πέρασε και ήρθε η στιγμή να καλωσορίσουμε την Άνοιξη. Στα πλαίσια αυτού μια ανοιξιάτικη διακόσμηση θα είναι όχι μόνο μια ανανέωση σπιτιού αλλά και της διάθεσης μας. Αν είσαι, μάλιστα, από τους τυχερούς που διαθέτουν τζάκι τότε φτιάξε μια ανοιξιάτικη όαση που θα αποτελέσει το επίκεντρο του σαλονιού σου. Ναι καλά κατάλαβες! Εδώ θα βρεις φοβερές ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού. Πάρε έμπνευση και δημιούργησε μια διακόσμηση τζακιού όταν δεν χρησιμοποιείται πλέον.

Ανοιξιάτικα στεφάνια για τζάκι

Αν μη τη άλλο σε κάθε ανοιξιάτικο στολισμό έτσι και στην ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού ταιριάζουν τέλεια τα ανοιξιάτικα στεφάνια. Φτιάξε με αυτά μια διακόσμηση καμινάδας τζακιού ή κρέμασε τα από το το ράφι του. Φτιάξε τα δικά σου χειροποίητα ανοιξιάτικα στεφάνια χρησιμοποιώντας βέργινα στεφάνια, από φελιζόλ ή τελάρα κεντήματος. Διακόσμησε τα με ανοιξιάτικα διακοσμητικά, χρωματιστά λουλούδια, κορδέλες και κορδόνια. Αν έχεις αρκετή επιφάνεια να καλύψεις φτιάξε παραπάνω από 1 για περισσότερο χρώμα.

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Τζακιού Ανοιξιάτικα στεφάνια για τζάκι

Κρεμαστά ανοιξιάτικα διακοσμητικά για τζάκι

Στην ίδια λογική με τα στεφάνια είναι και τα κρεμαστά διακοσμητικά για ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού. Μετάτρεψε δίσκους και πιατέλες σε πανέμορφα εποχιακά κάδρα εμπνευσμένα από την ανοιξιάτικη παλέτα χρωμάτων. Κόλλησε πάνω ανοιξιάτικα στολίδια, λουλούδια και χρωματιστά διακοσμητικά. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις σύνθεση με ανοιξιάτικα καπέλα, ρόδα ποδηλάτου με λουλούδια ή ανοιξιάτικο μπουκέτο με σουπλά. Αν θέλεις κάτι εντυπωσιακό και λαμπερό στόλισε έναν καθρέπτη με μικρά ανοιξιάτικα διακοσμητικά όπως πεταλούδες και πουλάκια.

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Τζακιού Κρεμαστά ανοιξιάτικα διακοσμητικά για τζάκι

Βάζα με λουλούδια για τζάκι

Για μια οικονομική ανοιξιάτικη διακόσμηση σβηστού τζακιού θα σου προτείναμε τα βάζα με λουλούδια. Διάλεξε γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και γέμισε τα με τα αγαπημένα σου λουλούδια. Στόλισε τα στο ράφι του τζακιού, γύρω ή μέσα σε αυτό. Χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη θα έχεις δώσει χρώμα σε αυτή τη γωνιά του σπιτιού. Μια DIY ιδέα είναι αντί για διακοσμητικά βάζα να χρησιμοποιήσεις γυάλινα μπουκάλια και βαζάκια μαρμελάδας.

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Τζακιού Βάζα με λουλούδια για τζάκι

Τελάρα και καφάσια για ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού

Για σένα που ψάχνεις ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού με πετρά και γενικά έχεις μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού θα σου προτείναμε να συμπεριλάβεις τελάρα και καφάσια στον στολισμό σου. Γέμισε τα με λουλούδια, διακοσμητικά ή ακόμη και ανοιξιάτικα υφάσματα. Ταιριάζει τέλεια και στη γωνιακό τζάκι διακόσμηση αφού μπορείς να τα τοποθετήσεις περιμετρικά του τζακιού σου.

Τελάρα και καφάσια για ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού

Κηροπήγια και φανάρια για τζάκι

Κάθε φορά φροντίζουμε να σου υπενθυμίζουμε ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά της διακόσμησης. Δεν είναι άλλη από την ατμόσφαιρα που θα φτιάξεις ανεξαρτήτου εποχής. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, κηροπήγια για τον ανοιξιάτικο στολισμό του τζακιού σου. Διάλεξε διαφορετικά μεγέθη έτσι ώστε να δημιουργήσεις πολλά ύψη. Διαφορετικά, διακόσμησε φανάρια ξύλινα, μεταλλικά ή γεωμετρικά φανάρια γύρω από το τζάκι ή στις επιφάνειες του. Αν θέλεις ένα μίνιμαλ αποτέλεσμα χρησιμοποίησε μόνο κεριά και votive για να φτιάξεις μια ατμοσφαιρική διακόσμηση τζακιού με κεριά.

Κηροπήγια και φανάρια για τζάκι

Ανοιξιάτικες γιρλάντες για τζάκι

Μια από τις πιο εύκολες ιδέες ανοιξιάτικης διακόσμησης είναι μια πιο παιδική ανοιξιάτικη διακόσμηση τζακιού. Φτιάξε τις δικές σου χειροποίητες ανοιξιάτικες γιρλάντες: γιρλάντες με λουλούδια σε παστέλ αποχρώσεις ή ανοιξιάτικα σημαιάκια. Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις γιρλάντες με πολύχρωμα πομ – πομ, χάντρες και φουντίτσες. Τέλος, μια πολύ εύκολη κατασκευή είναι η γιρλάντα με ανοιξιάτικες κορδέλες. Διάλεξε χρωματιστές κορδέλες και κορδόνια και κρέμασε τις σε ένα κορδόνι. Το αποτέλεσμα θα είναι παιχνιδιάρικο και άκρως ανοιξιάτικο.

Ανοιξιάτικες γιρλάντες για τζάκι

Ανοιξιάτικα επιτραπέζια διακοσμητικά

Μια εύκολη και γρήγορη διακόσμηση τζακιού την Άνοιξη είναι με τα επιτραπέζια ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Στόλισε τα στο πάνω μέρος του τζακιού σου. Επίλεξε νανάκια, πασχαλίτσες, πουλάκια και πολλά άλλα ανάλογα με την υπόλοιπη ανοιξιάτικη διακόσμηση σαλονιού.

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Τζακιού Ανοιξιάτικα επιτραπέζια διακοσμητικά

Πινακίδες και ταμπέλες για ανοιξιάτικο στολισμό

Οι ταμπέλες και πινακίδες είναι υπέροχες ανοιξιάτικες κατασκευές που θα δέσουν τέλεια με την ανοιξιάτικη διακόσμηση του τζακιού σου. Επίλεξε διακοσμητικές πινακίδες που θα συνδράμουν στην εποχιακή διακόσμηση σαλονιού, υπό ένα ανοιξιάτικο πρίσμα. Διακόσμησε τις με ανοιξιάτικα στολίδια ή με λουλούδια για ένα ζωηρό, γεμάτο χρώμα, αποτέλεσμα.

Ανοιξιάτικη Διακόσμηση Τζακιού Πινακίδες και ταμπέλες για ανοιξιάτικο στολισμό

Κασπώ για ανοιξιάτικο στολισμό τζακιού

Τελευταία αλλά εξίσου εντυπωσιακή πρόταση είναι η διακόσμηση του τζακιού με κασπό. Διάλεξε χρωματιστά κασπό μεταλλικά ή κεραμικά και μετέτρεψε τα σε γλαστράκια, βάζα ή γέμισε τα με διακοσμητικά σπιτιού. Κρέμασε τα στον τοίχο ή φτιάξε μια σύνθεση με κασπό σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Κασπώ για ανοιξιάτικο στολισμό τζακιού

Στόλισε ανοιξιάτικα από άκρη σε άκρη το σπιτικό σου και άσε την άνοιξη να μπει για τα καλά στην καθημερινότητα σου. Δώσε στυλ και ανοιξιάτικη διάθεση σε κάθε γωνιά του χώρου σου και είμαστε σίγουροι ότι θα ανανεωθείς μονομιάς!

[print_link]