DIY Χιονάνθρωποι 11 Ιδέες και Κατασκευές

DIY Χιονάνθρωποι: 11 Ιδέες και Κατασκευές

Ο χιονάνθρωπος είναι μια από τις φιγούρες – σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων αλλά και ολόκληρου του χειμώνα. Γιατί, λοιπόν, να μην τους συμπεριλάβουμε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού; Ακόμα καλύτερα, γιατί να μη φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χιονάνθρωπους; Αν, λοιπόν είσαι και εσύ λάτρης των κατασκευών σου έχουμε 11 DIY χιονάνθρωποι που θα σε εντυπωσιάσουν!

Χιονάνθρωπος με γυάλες

Οι DIY χιονάνθρωποι μπορούν να προκύψουν από μεγάλες γυάλες σε σχήμα σφαίρας και να έχεις πρωτότυπες επιτραπέζιες γιορτινές συνθέσεις. Γέμισε 3 γυάλινες σφαίρες διαφορετικών μεγεθών με τεχνητό χιόνι, στολίδια και χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Έπειτα βάλε την μια πάνω στην άλλη και πρόσθεσε κασκόλ καθώς και χριστουγεννιάτικο σκουφάκι. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Χιονάνθρωπος από χιονόμπαλες

Χιονάνθρωπος από βαζάκια του γλυκού

Δε χρειάζεται μια περιουσία για να φτιαχτούν οι DIY χιονάνθρωποι σου. Απλά υλικά όπως τα βαζάκια του γλυκού που όλοι έχουμε στο σπίτι μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα! Γέμισε τα με χιόνι ή χρωμάτισε τα και έπειτα διακόσμησε τα με χρυσόσκονες, κουμπιά, κορδέλες και ό,τι άλλο έχει φανταστεί. Με οικονομικά υλικά θα έχεις μοναδικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά!

Χιονάνθρωπος από βαζάκια του γλυκού

Χιονάνθρωπος από κάλτσες

Ο χιονάνθρωπος από κάλτσες ανήκει αναμφισβήτητα στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά. Γέμισε κάλτσες με ρύζι ώστε να αποκτήσουν βάρος και δέσε τις με κορδόνια. Έπειτα διακόσμησε τους αυτοσχέδιους χιονάνθρωπους σου. Είναι μια όμορφη ιδέα σε υφασμάτινους χιονάνθρωπους που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν διακοσμητικό σε παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο.

Χιονάνθρωπος από κάλτσες

Χιονάνθρωπος από ρεσώ μπαταρίας

Μια όμορφη κατασκευή για στολίδια σπιτιού που θα λατρέψουν και τα παιδιά είναι ο χιονάνθρωπος με ρεσώ μπαταρίας. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ρεσώ μπαταρίας, τσόχα, κορδέλες, κόλλα και μαρκαδόρο.

Χιονάνθρωπος από ρεσώ μπαταρίας

Χιονάνθρωπος από κουβάρια

Μια άλλη πρόταση για διακοσμητικούς χιονάνθρωπους για το σπίτι είναι από λευκά κουβάρια. Κόλλησε 3 διαφορετικά κουβάρια το ένα πάνω στο άλλο και έπειτα διακόσμησε τα με κορδέλες, υφάσματα, τσόχα και κουμπιά. Ο ασυνήθιστος χιονάνθρωπος σου θα ταιριάξει τέλεια με ρουστίκ χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.

Χιονάνθρωπος από κουβάρια

Χιονάνθρωπος με ξυλάκια χειροτεχνίας

Μια ιδέα για πρωτότυπα στολίδια για το δέντρο είναι οι χιονάνθρωποι από ξυλάκια χειροτεχνίας. Χρωμάτισε, στόλισε και κρέμασε χαρούμενες φατσούλες χιονάνθρωπων που θα έχεις φτιάξει είτε μόνη σου είτε με τα παιδιά.

Χιονάνθρωπος με ξυλάκια χειροτεχνίας

Χιονάνθρωπος από κουμπιά

Ο χιονάνθρωπος από κουμπιά είναι μια ιδανική πρόταση αν θες να συμπληρώσεις το χριστουγεννιάτικο αμπαλάζ στις συσκευασίες δώρων ή τις DIY χριστουγεννιάτικες κάρτες σου. Φτιάξε με εύκολα και οικονομικά υλικά χιονάνθρωπο στολιδάκι.

Χιονάνθρωπος από κουμπιά

Χιονάνθρωπος με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Θα σου προτείναμε επίσης, πρωτότυπα διακοσμητικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με χιονάνθρωπο σε πλαστικές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Μπορείς είτε να πάρεις έτοιμες λευκές μπάλες και να τις στολίσεις όπως θες ή να χρησιμοποιήσεις ανοιγόμενες χριστουγεννιάτικες μπάλες και να τις γεμίσεις με τεχνητό χιόνι, χρυσόσκονες, διακοσμητικά κ.α.

Χιονάνθρωπος με χριστουγεννιάτικες μπάλες

Χιονάνθρωπος από χάρτινα πιατάκια

Φτιάξε μαζί με τα παιδιά DIY χιονάνθρωπο από χάρτινα πιατάκια. Κόλλησε τα πιατάκια το ένα κάτω από το άλλο και διακόσμησε τα με τσόχα, κουμπιά και κορδέλες. Εναλλακτικά , μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τουρτοδαντέλες.

Χιονάνθρωπος από χάρτινα πιατάκια

Χριστουγεννιάτικοι χιονάνθρωποι από παλιές λάμπες

Αξιοποίησε τις παλιές χαλασμένες σου λάμπες φτιάχνοντας όμορφα προσωπάκια από χιονάνθρωπους. Βγάλε προσεκτικά το ντουί και κράτα μόνο το γυάλινο κομμάτι. Γέμισε το με μπογιά, χιόνι ή χρυσόσκονη και σχεδίασε το πρόσωπο του. Στο τέλος πέρνα μια κάλτσα για σκουφί.

Χριστουγεννιάτικοι χιονάνθρωποι από παλιές λάμπες

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με θέμα χιονάνθρωπος

Εξίσου μια φοβερή ιδέα που θα σου προτείναμε είναι να φτιάξεις χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια πόρτας σε σχήμα χιονάνθρωπου. Μπορείς να τα φτιάξεις από τελάρα κεντήματος, κουδούνια ή απλά να φτιάξεις ένα κλασικό στεφάνι με τη διαφορά ότι θα είναι θεματικό.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με θέμα χιονάνθρωπος

Φτάνοντας πια στο τέλος ελπίζουμε να πήρες αρκετή έμπνευση για να φτιάξεις μοναδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χιονάνθρωπους! Μπες στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και κλέψε τις εντυπώσεις με τις δημιουργίες σου.

[print_link]