Πως να οργανώσω τον αρραβώνα Λίστα Συμβουλών

Πώς να Οργανώσω τον Αρραβώνα: Λίστα Συμβουλών

Η πρόταση γάμου ήρθε με ένα εντυπωσιακό μονόπετρο σε στιγμή γεμάτη ρομαντισμό, εναλλακτικότητα ή ακόμη και γλυκιάς απλότητας. Όπως και να ήταν η πρόταση γάμου εσύ είπες το μεγάλο ναι και έβαλες πλώρη για τον αρραβώνα. Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι πώς να οργανώσω τον αρραβώνα μου; Η απάντηση θα σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα πάρτι αρραβώνων που θα απολαύσετε όλοι. Είμαστε εδώ για σένα και σου έχουμε μια αναλυτική λίστα με συμβουλές ώστε ο αρραβώνας σου να αφήσει εποχή. 

Ημερομηνία αρραβώνα

Πρώτο ζήτημα στη λίστα του “πώς να οργανώσω τον αρραβώνα μου” και πολύ πριν τη διακόσμηση αρραβώνα είναι η ημερομηνία που θα γίνει το πάρτυ για την πρόταση γάμου. Συνήθως το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της πρότασης γάμου και του αρραβώνα είναι μικρό αφού γίνεται σε κλειστό κύκλο. Ωστόσο αν έχεις ονειρευτεί έναν μεγάλο και ανοιχτό αρραβώνα τότε θα σου πάρει περισσότερο χρόνο. Εάν, λοιπόν, θέλεις να προγραμματίσεις τον αρραβώνα σου σε δύο εβδομάδες ή σε ένα χρόνο εξαρτάται ξεκάθαρα από σένα και το σύντροφο σου.

Πως να οργανώσω τον αρραβώνα Ημερομηνία αρραβώνα

Προϋπολογισμός αρραβώνα 

Ποιος πληρώνει τον αρραβώνα; Τι budget χρειάζεται για την οργάνωση ενός αρραβώνα και άλλες τέτοιες ερωτήσεις διαδέχονται το χαρμόσυνο γεγονός. Επειδή η οργάνωση γάμου είναι στα άμεσα σχέδια σου καλό θα ήταν να εκτιμήσεις την ομορφιά της απλότητας. Όσο μεγαλύτερη επισημότητα και λίστα καλεσμένων τόσο πιο ανεβασμένο θα είναι το budget. Μέσα σε όλα αυτά συγκαταλέγονται ο χώρος, το φαγητό και η μουσική που θα προσαρμοστούν στις ιδέες για το πάρτυ αρραβώνων. Στο ίδιο μοτίβο κυμαίνονται η ημερομηνία και η ώρα που θα επιλέξεις. Υπάρχουν μήνες και ώρες της ημέρας που είναι πιο ανεβασμένες οι τιμές, αν πρόκειται να κάνεις τον αρραβώνα σου σε χώρο δεξιώσεων. Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, κάνε ένα συνετό προϋπολογισμό και απόφυγε το άγχος. 

Πως να οργανώσω τον αρραβώνα Προϋπολογισμός αρραβώνα 

Που γίνεται ο αρραβώνας; 

Επόμενο ερώτημα που έχεις σίγουρα βάλει στη λίστα του “πώς να οργανώσω τον αρραβώνα μου” είναι και το που! Είθισται ο αρραβώνας να γίνεται με μια δεξίωση στο σπίτι της νύφης. Εναλλακτικά, για ένα πρωτότυπο πάρτυ αρραβώνων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποιο αγαπημένο χώρο του ζευγαριού. Ένα εστιατόριο, ένα μπαρ ή και σε κάποιο χώρο εκδηλώσεων. Αν πρόκειται να ακολουθήσεις την παράδοση και να κάνεις τον αρραβώνα στο πατρικό σου, τότε η οργάνωση αρραβώνα στο σπίτι γίνεται οικογενειακή υπόθεση με τη δική σου, φυσικά, καθοδήγηση και γούστο. 

Που γίνεται ο αρραβώνας; 

Λίστα καλεσμένων αρραβώνα

Όπως ήδη έχουμε πει, το αν θα είναι κλειστός ή ανοιχτός αρραβώνας, εξαρτάται από το δικό σου όραμα και θέληση. Εάν θέλεις να συμπεριλάβεις στη λίστα σου περισσότερους φίλους και συγγενείς τότε θα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα και την τσέπη σου. Αν από την άλλη, αν είσαι υπέρμαχος του “λίγοι και καλοί”, φτιάξε μια μίνι λίστα καλεσμένων με τα κοντινά σας αγαπημένα πρόσωπα. Να είσαι σίγουρη ότι το “τι κάνουμε στον αρραβώνα” θα αποκτήσει βαθύτερη σημασία και συναισθηματισμό. 

Λίστα καλεσμένων αρραβώνα

Διακόσμηση σπιτιού αρραβώνα

Αν επιλέξεις κάποιο χώρο δεξίωσης για τον αρραβώνα σου τότε το πιθανότερο είναι να επιμεληθούν οι ειδικοί τη διακόσμηση του αρραβώνα. Αν πάλι διαλέξεις έναν αρραβώνα στο σπίτι τότε θα πρέπει να φτιάξεις με τα χεράκια σου μια DIY διακόσμηση σπιτιού για αρραβώνα. Φτιάξε ή παρήγγειλε ανθοστολισμό στα χρώματα που επιθυμείς και διακόσμησε όλο το σπίτι γιορτινά. Στρώσε τραπεζομάντηλα και υφάσματα στις αποχρώσεις και το θέμα του αρραβώνα. Χρησιμοποίησε κηροπήγια, φανάρια και γυάλινα είδη για να πλαισιώσεις το χώρο του πάρτυ. Τέλος ολοκλήρωσε το στολισμό σου με διακοσμητικά σε διάφορα μεγέθη και σχέδια ανάλογα με την εποχή, τα χρώματα και το θέμα αρραβώνα. 

Διακόσμηση σπιτιού αρραβώνα

Τραπέζι αρραβώνα

Το επίκεντρο σε μια δεξίωση αρραβώνα είναι το τραπέζι του αρραβώνα όπου θα είναι ο εντυπωσιακός στολισμός δίσκου αρραβώνα, οι βέρες, τα κουφέτα και τα διάφορα καλούδια. Για αυτό πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στο τραπέζι αρραβώνα και το στήσιμο του. Φτιάξε το δίσκο με τις βέρες. Έπειτα τοποθέτησε σε μια όμορφη πιατέλα ή σε μικρά καλάθια ή καφάσια τις χειροποίητες μπομπονιέρες αρραβώνα και κουφέτα σε γυάλες με καπάκι ή πιατέλες.  Δημιούργησε έναν εντυπωσιακό στολισμό τραπεζιού με βάζα διακόσμησης με συνθέσεις λουλουδιών, κηροπήγια και διακοσμητικά. Μην ξεχάσεις τις πιατέλες και τις εταζέρες που θα γεμίσεις για να φιλέψεις τους καλεσμένους σου. 

Πως να οργανώσω τον αρραβώνα Τραπέζι αρραβώνα

Μπομπονιέρες αρραβώνα

Ευχαρίστησε τους καλεσμένους σου με χειροποίητες μπομπονιέρες αρραβώνα που θα έχεις φτιάξει με μπόλικη αγάπη και μεράκι. Οι επιλογές είναι άπειρες. Όλα εξαρτώνται από το budget σου, την εποχικότητα και το στυλ που έχεις επιλέξει. Μπορείς να φτιάξεις από μίνι πουγκιά με κομμένα υφάσματα, κορδέλες και δαντέλες μέχρι μπομπονιέρες αναμνηστικά με γυάλινα κουτάκια, καμπάνες ή διακοσμητικά. 

Μπομπονιέρες αρραβώνα

Φαγητό και μπουφές για αρραβώνα

Πάντα ο μπουφές είναι πιο οικονομικός από ένα δείπνο καθιστό. Επίλεξε εταζέρες για γλυκά, και δίσκους, πιατέλες για κεράσματα στις ίδιες αποχρώσεις με την διακόσμηση του αρραβώνα και που θα ταιριάζουν με το χαρμόσυνο γεγονός. Φτιάξε θεματικά cupcakes, μπισκότα, αμυγδαλωτά και τούρτα αρραβώνων που εκτός από νόστιμη θα είναι και εντυπωσιακή. Μην ξεχάσεις τα κουφέτα!

Φαγητό και μπουφές για αρραβώνα

Ζήσε την ημέρα των αρραβώνων σου όσο πιο τέλεια μπορείς. Πέρνα αυτές τις όμορφες στιγμές με τον σύντροφο σου και τα αγαπημένα σας πρόσωπα δημιουργώντας αναμνήσεις που θα χαραχτούν ανεξίτηλα στη μνήμη σας.  Εξάλλου ο αρραβώνας είναι ένα μικρό δείγμα για τον DIY γάμο των ονείρων σου που θα ακολουθήσει!

[print_link]