19 Πρωτότυπα Θέματα Βάπτισης Αγοριού

19 Πρωτότυπα Θέματα Βάπτισης Αγοριού

Για τον μικρό σου πρίγκιπα θέλεις ό,τι καλύτερο και μοναδικό για τη βάπτιση του. Έχεις ακολουθήσει το δημιουργικό δρόμο του DIY οργανώνοντας μια βάπτιση αγοριού από τα χεράκια σου. Για αυτό και εμείς σου έχουμε μερικά πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού που υπόσχονται να κλέψουν τη παράσταση με τη πρωτοτυπία το εξαιρετικό στυλ τους. Βρες το θέμα βάπτισης που σου ταιριάζει και ξεκίνα να φτιάχνεις μια ανεπανάληπτη DIY θεματική βάπτιση αγοριού.

Boho βάπτιση αγοριού

Ένα από τα πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού παίρνει έμπνευση από την bohemian κουλτούρα. Ήδη από πέρσι, η βάπτιση αγόρι 2021 συνδυάζει boho αισθητική με το διαχρονικό θέμα ινδιάνος και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Χρησιμοποίησε έθνικ μοτίβα και δώσε ένα χαλαρό στυλ στη διακόσμηση σου με πουφ, χαμηλά τραπέζια με αέρινα υφάσματα και ράνερ καθώς και ινδιάνικες σκηνές. Χρησιμοποίησε, επίσης, ξύλινα φανάρια για να φτιάξεις την ανάλογη ατμόσφαιρα και ονειροπαγίδες που θα κρεμάσεις σε διάφορα σημεία γιατί όχι και στις DIY μπομπονιέρες βάπτισης. Για τον ανθοστολισμό βάπτισης αγοριού θα σου προτείναμε την πολύ trendy ιδέα που δεν είναι άλλη από τα pampas grass.

Boho βάπτιση αγοριού

Στολισμός βάπτισης με θέμα παραλία και surf

Μια άλλη ιδέα που βρίσκουμε στα πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού είναι η παραλία και το πάρτυ για surfers. Ανήκει αδιαμφισβήτητα στις ιδέες για καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού. Διάλεξε διακοσμητικές σανίδες του surf, μπάλες και ρακέτες θαλάσσης, ψάθινους δίσκους και καλάθια από μπαμπού που θα γεμίσεις με καλοκαιρινά διακοσμητικά. Σε αυτό το θέμα βάπτισης αγόρι 2021 παίζει σημαντικό ρόλο το candybar και το πάρτυ βάπτισης. Για αυτό το λόγο επίλεξε γυάλες με βρυσάκι γεμάτες με δροσιστικά ποτά, πιατέλες και εταζέρες με καλοκαιρινά καλούδια καθώς και μερικά ποτήρια tiki για περισσότερη λεπτομέρεια.

Στολισμός βάπτισης με θέμα παραλία και surf

Θέμα βάπτισης για αγόρι ζωάκια της ζούγκλας

Το σαφάρι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού. Η χρωματική παλέτα που θα κινηθείς για να φτιάξεις τη διακόσμηση σου είναι σε φυσικούς τόνους, πράσινες, κίτρινες και πορτοκαλί χρωματισμούς. Τα διακοσμητικά ζωάκια της ζούγκλας έχουν την τιμητική τους. Διάλεξε διάφορα μεγέθη και δημιούργησε την εντύπωση ζούγκλας συνδυάζοντας τα με φυλλώματα, τροπικά λουλούδια και φυτά. Για τη βάπτιση με θέμα ζωάκια της ζούγκλας χρησιμοποίησε σαν βασικό υλικό το ξύλο και το μπαμπού. Σε αυτό το μοτίβο επίλεξε τα καλάθια, τα καφάσια και τις πιατέλες. Για την ανάλογη ατμόσφαιρα χρησιμοποίησε φανάρια από μπαμπού.

Θέμα βάπτισης για αγόρι ζωάκια της ζούγκλας

Θέμα βάπτισης αγοριού ζωάκια του δάσους

Το είδαμε και στα θέματα για βάπτιση αγοριού 2020 και παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των νέων μαμάδων. Μιλάμε φυσικά για τη βάπτιση με θέμα ζωάκια του δάσους. Πρόκειται για μια βάπτιση με ρουστίκ επιρροές αφού μιλάμε για την αναζωογονητική ομορφιά του δάσους. Για αυτό κινήσου σε φυσικές αποχρώσεις: μπεζ – καφέ – πορτοκαλί και για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα πρόσθεσε μερικές κίτρινες πινελιές. Το βασικό υλικό που θα χρησιμοποιήσεις είναι το ξύλο. Επάνδρωσε το στολισμό σου με διακοσμητικά ζωάκια του δάσους σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Για το candybar αλλά και τη δεξίωση χρησιμοποίησε ξύλινες πιατέλες, μπωλ και φανάρια για να δώσεις την αίσθηση του δάσους. Όσον αφορά τη διακόσμηση του τραπεζιού δεξίωσης μια ιδέα είναι να φτιάξεις DIY centerpieces με μος και ξύλινα διακοσμητικά ζωάκια. Για τις μπομπονιέρες μια ιδέα είναι να στολίσεις πουγκιά με θεματικά διακοσμητικά και να προσφέρεις στους μικρούς σου καλεσμένους παιδικές μπομπονιέρες με ζωάκια.

Θέμα βάπτισης αγοριού ζωάκια του δάσους

Τροπικό θέμα βάπτισης αγοριού

Ένα από τα πρωτότυπα θέματα βαπτίσεων που ταιριάζει σε αγόρι και κορίτσι είναι το τροπικό. Οι ανανάδες και οι παπαγάλοι κοσμούν υπέροχα αυτή τη καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού. Συμπλήρωσε επίσης καφάσια και καλάθια καθώς και κάθε τι πολύχρωμο και τροπικό για το στολισμό της εκκλησίας, του candybar και της δεξίωση βάπτισης. Διάλεξε έντονα χρώματα και μοτίβα σε υφάσματα και στα είδη σερβιρίσματος. Επιπλέον  χρησιμοποίησε τροπικά διακοσμητικά λουλούδια και γιρλάντες. Με αφορμή τη βάπτιση του παιδιού σου ταξίδεψε τους καλεσμένους σε κάποιο πανέμορφο εξωτικό νησί.

Τροπικό θέμα βάπτισης αγοριού

Πρωτότυπο θέμα βάπτισης δεινόσαυρος

Το Jurassic Park και η εποχή των δεινοσαύρων αποτελούν πηγή έμπνευσης για αυτή τη πρωτότυπη βάπτιση αγοριού. Αρχικά χρησιμοποίησε πυκνά φυλλώματα ακόμη και διακοσμητικό φράκτη με κισσό για να δώσεις την αίσθηση ζούγκλας κατά την Ιουρασική περίοδο. Για τη βάπτιση αγοριού με θέμα δεινόσαυρος συνδύασε φυσικές αποχρώσεις με πράσινο και μερικές πινελιές σε κίτρινο και πορτοκαλί. Χρησιμοποίησε ξύλινα φανάρια, δίσκους και καλάθια. Στο candybar βάπτισης γέμισε υφασμάτινα κασπό με μαρσμέλλοου και κουφέτα για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου. Για τη διακόσμηση πρόσθεσε μινιατούρες δεινόσαυρους καθώς και σκαμπώ σε σχήμα δεινοσαύρου για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Πρωτότυπο θέμα βάπτισης δεινόσαυρος

Πρωτότυπο θέμα βάπτισης Τσίρκο

Το τσίρκο είναι πηγή έντονων χρωμάτων και διασκέδασης. Ταιριάζει εξίσου στα θέματα για βάπτιση κοριτσιού αλλά και αγοριού. Οι έντονοι συνδυασμοί χρωμάτων και ζωηρών μοτίβων θα σου δώσουν μια παιχνιδιάρικη βάπτιση. Ο στολισμός βάπτισης θα έχει κουφετομηχανές, πολύχρωμες εταζέρες και πιατέλες με γλυκά και γιατί όχι παιχνίδια τσίρκου. Συμπλήρωσε στη διακόσμηση σου χειροποίητες γιρλάντες από πολύχρωμες κορδέλες και κορδόνια. Συνδύασε τις με χάρτινες μπάλες και φανάρια σε έντονες αποχρώσεις. Στην ίδια παιχνιδιάρικη λογική φτιάξε και κρεμαστές μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα τσίρκο.

Πρωτότυπο θέμα βάπτισης Τσίρκο

Βάπτιση αγοριού μεξικάνικη φιέστα

Μιλώντας για έντονα χρώματα και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα ένα άλλο θέμα που βρίσκεις και τα δυο είναι η μεξικάνικη φιέστα. Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτυ που εμπνέεται από τη μεξικανική κουλτούρα. Πολυχρωμία και διαφορετικά μοτίβα σε ταξιδεύουν στα γιορτινά σοκάκια του Μεξικό. Για να οργανώσεις το στολισμό σου επίλεξε διακοσμητικούς κάκτους σε διάφορα σχέδια και μεγέθη, χρωματιστά φαναράκια και πινιάτες. Επιπλέον, επίλεξε κασπό, καφάσια και καλάθια που γεμίσεις με χρωματιστά γλυκά, γλειφιτζούρια και μαρσμέλλοου.

Βάπτιση αγοριού μεξικάνικη φιέστα

Μοντέρνα βάπτιση μουστάκι σε άσπρο – μαύρο

Το θέμα μουστάκι αποχωρίζεται το vintage στυλ του και έρχεται να δώσει μια μοντέρνα οπτική. Μιλάμε για έναν πρωτότυπο χρωματικό συνδυασμό που ξεφεύγει από ό,τι είχαμε συνηθίσει στις βαπτίσεις, το άσπρο – μαύρο με μερικές χρυσές λεπτομέρειες αν θέλεις  λίγη λάμψη. Για αυτή τη θεματική βάπτιση επίλεξε μουστάκια, παπιγιόν και καπέλα. Χρησιμοποίησε μαύρα γεωμετρικά φανάρια και συνδύασε τα με λευκά μεταλλικά φανάρια. Και επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά διάλεξε πρωτότυπα υλικά για μαρτυρικά για να ταιριάζουν με το θέμα μουστάκι. Στο ίδιο ύφος θα είναι και οι χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης αγοριού. Για το τραπέζι ευχών επίλεξε τα ανάλογα βιβλία ευχών ή φτιάξε το δικό σου χειροποίητο ευχολόγιο. Για την διακόσμηση της δεξίωσης χρησιμοποίηση ασπρόμαυρα μπαλόνια και υφάσματα.

Μοντέρνα βάπτιση μουστάκι σε άσπρο – μαύρο

Βάπτιση αγοριού με θέμα ελιά

Την ελιά την βλέπουμε αρκετά συχνά στους DIY γάμους αλλά τώρα βρίσκεται και στα πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού. Η χρωματική παλέτα σου παίρνει έμπνευση από την ελληνική ύπαιθρο για αυτό θα κινηθείς μεταξύ του καφέ, του πράσινου και του μπεζ. Και εδώ βασικό υλικό είναι το ξύλο και οι ακατέργαστες υφές. Χρησιμοποίησε υφάσματα και ράνερ όπως λινάτσα και καμβά. Για το τραπέζι ευχών διάλεξε ξύλινες ραφιέρες και σταντ δαπέδου για να τοποθετήσεις τις μπομπονιέρες βάπτισης και τα θεματικά διακοσμητικά σου. Στόλισε βάζα διακόσμησης με κλαδιά ελιάς και λουλούδια εποχής. Φτιάξε, επίσης, την ανάλογη ατμόσφαιρα με φανάρια μεταλλικά και ξύλινα κηροπήγια. Για περισσότερη λεπτομέρεια γέμισε γυάλες με κουφέτα σε λαδί αποχρώσεις. Στην δεξίωση αν έχεις μακρόστενα τραπέζια μπορείς να τα στολίσεις με γιρλάντα από κλαδιά ελιάς. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ψηλά γυάλινα βάζα διακόσμησης τα οποία θα γεμίσεις με κλαδιά ελιάς κα άλλες πρασινάδες.

Βάπτιση αγοριού με θέμα ελιά

Βάπτιση αγοριού Ματάκι

Το θέμα ματάκι τα τελευταία χρόνια είναι το hot trend των καλοκαιρινών βαπτίσεων. Πρόκειται για μια θεματική βάπτιση που αναδεικνύει την απλότητα των ελληνικών νησιών, διατηρώντας έναν εντυπωσιακό μινιμαλισμό του λευκού και του γαλάζιου. Για αυτό σε κάθε πτυχή του στολισμού σου διατήρησε ένα ανάλαφρο και απλό ύφος σαν τα σοκάκια των Κυκλάδων. Χρησιμοποίησε ξύλινα και γυάλινα διακοσμητικά. Θα σου προτείναμε μάλιστα και ένα εναλλακτικό ευχολόγιο με γυάλες και μικρούς δοκιμαστικούς σωλήνες για να δώσεις την αίσθηση «message in a bottle». Για τις μπομπονιέρες βάπτισης ματάκι  μπορείς να διαλέξεις έτοιμα πουγκιά για μπομπονιέρες σε μπλε navy χρώμα και να διακοσμήσεις με κορδέλα ματάκι και ανάλογη χάντρα.

Βάπτιση αγοριού Ματάκι

Βάπτιση αγοριού διάστημα

Αγαπάς το μωράκι σου τόσο όσα είναι και τα αστέρια του ουρανού. Δείξε το, λοιπόν, με μια πρωτότυπη θεματική βάπτιση διάστημα.  Τα χρώματα που θα επιλέξεις είναι το μπλε navy, το λευκό και του ασημί με μερικές κίτρινες – κόκκινες – πορτοκαλί πινελιές. Επίλεξε μπαλόνια ή χάρτινες μπάλες που θα θυμίζουν τους πλανήτες του διαστήματος. Για το στολισμό διάλεξε υφάσματα και ράνερ σε μπλε σκούρο χρώμα. Για να ολοκληρώσεις το θέμα βάπτισης σου χρησιμοποίησε διακοσμητικούς πυραύλους και αστροναύτες για το στολισμό της εκκλησίας, το candybar και το πάρτυ βάπτισης. Χρησιμοποίησε επίσης λευκές εταζέρες, κασπό και πιατέλες για να γεμίσεις με μαρσμέλλοου, κουφέτα και θεματικά γλυκά βάπτισης.

Βάπτιση αγοριού διάστημα

Βάπτιση αγοριού Άγρια Δύση

Μεγάλωσες με ταινίες της Άγριας Δύσης και βλέπεις στο πρόσωπο του παιδιού σου έναν μικρό cowboy; Τότε φτιάξε μια πρωτότυπη βάπτιση με θέμα Σαλούν και Άγρια Δύση. Διάλεξε καρώ υφάσματα και ξύλινα διακοσμητικά. Για το τραπέζι ευχών χρησιμοποίησε ακόμη και βαρέλια. Συνδύασε τα με ξύλινα καφάσια και καλάθια τα οποία θα γεμίσεις με αποξηραμένα όπως στάχυα. Όλα τα υλικά για candybar θα είναι ξύλινα: εταζέρες, πιατέλες κ.α. Συμπλήρωσε επίσης διακοσμητικά άλογα και ταμπέλες για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Βάπτιση αγοριού Άγρια Δύση

Βάπτιση αγοριού με φθινοπωρινό θέμα

Το φθινοπωρινό θέμα είναι η νέα τάση στους γάμους και τις βαπτίσεις. Λίγο ο καιρός που δροσίζει, λίγο η «ζεστή» ενδυμασία της φύσης αποτελούν κίνητρο για πολλές μαμάδες. Ένα από τα πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού είναι το φθινοπωρινό θέμα. Για να ξεκινήσεις διάλεξε αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ, του πορτοκαλί, του μπορντώ και του πράσινου. Επίλεξε φθινοπωρινά διακοσμητικά όπως φθινοπωρινά φύλλα, κολοκύθες, κλαδιά και κουκουνάρια. Το φθινόπωρο σημαίνει cozy ατμόσφαιρα για αυτό συμπεριέλαβε στο στολισμό σου ξύλινα κηροπήγια και φανάρια. Επιπλέον φτιάξε μια ολόκληρη σύνθεση από καφάσια και κολοκύθες που θα δεσπόζει δίπλα στο τραπέζι ευχών ή στην είσοδο της δεξίωσης. Τέλος, μερικές ιδέες για πρωτότυπες DIY φθινοπωρινές μπομπονιέρες βάπτισης είναι να επιλέξεις μικρές διακοσμητικές κολοκύθες που θα δέσεις πάνω τα κουφέτα σου ή να διακοσμήσεις έτοιμα πουγκιά βάπτισης με φθινοπωρινά διακοσμητικά.

Βάπτιση αγοριού με φθινοπωρινό θέμα

Ρουστίκ βάπτιση αγοριού

Παραμένοντας στην βάπτιση που παίρνει έμπνευση από την φύση θα σου προτείναμε το ρουστίκ θέμα βάπτισης. Στην ρουστίκ αισθητική κυριαρχεί το ξύλο σαν υλικό. Συνδύασε λοιπόν καφάσια και καλάθια τα οποία θα γεμίσεις με αποξηραμένα λουλούδια, φρούτα και κουκουνάρια. Φτιάξε, ακόμη και ολόκληρο σταντ από καφάσια και διακόσμησε το με λουλούδια και λαμπάκια. Στο desserte table χρησιμοποίησε ξύλινες εταζέρες και μπωλ που θα γεμίσεις με διάφορα πεντανόστιμα καλούδια και γέμισε γυάλες με καπάκι, με κουφέτα σε γήινες αποχρώσεις. Για το στολισμό της εκκλησίας  χρησιμοποίησε υφάσματα με ακατέργαστες υφές όπως είναι η λινάτσα και ο καμβάς. Συμπλήρωσε φέτες κορμού και ξύλινα σταντ βάπτισης τα οποία θα συνδυάσεις με ξύλινα φανάρια και κηροπήγια για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Ρουστίκ βάπτιση αγοριού

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση αγοριού Καρυοθραύστης

Τα Χριστούγεννα από μόνα τους διαθέτουν μπόλικη μαγεία και ένα παραμυθένιο σκηνικό που μπορούν να απογειώσουν μια χριστουγεννιάτικη βάπτιση. Το θέμα βάπτισης εδώ είναι ο καρυοθραύστης. Παιδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικες φιγούρες Καρυοθραύστη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη καθώς και χριστουγεννιάτικα κλαδιά και στεφάνια θα δεσπόζουν εντυπωσιακά στη διακόσμηση σου. Όλα θα κυμαίνονται μεταξύ του κόκκινου, του πράσινου, του λευκού και του χρυσού.  Αν μάλιστα αν θέλεις μια μεγαλοπρεπή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τότε σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να στολίσεις και ένα θεματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες.  Για περισσότερη χριστουγεννιάτικη λεπτομέρεια πρόσθεσε μπόλικο χιόνι και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση αγοριού Καρυοθραύστης

Ναυτική βάπτιση αγοριού

Μια από τις διαχρονικές ιδέες για καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού είναι το ναυτικό θέμα. Πρωτοτύπησε επιλέγοντας τον χρωματικό συνδυασμό μπλε navy – κόκκινο – λευκό. Επίλεξε καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως ξύλινες καράβια, στολίδια με καλοκαιρινά σχέδια, σωσίβια, άγκυρες και φάρους. Πρόσθεσε, επίσης, λευκά ξύλινα φανάρια και γυάλες με κοχύλια. Χρησιμοποίησε αέρινα υφάσματα και κουτιά σύνθεσης στις αποχρώσεις και της υπόλοιπης DIY βάπτισης. Τα υλικά για μπομπονιέρες βάπτισης που θα χρειαστείς θα κυμαίνονται στην ίδια χρωματική παλέτα και θεματική.

Ναυτική βάπτιση αγοριού

Πρωτότυπη βάπτιση αγοριού ταξίδια

Κάνε τον γύρο του κόσμου σε μια βάπτιση. Οργάνωσε μια εντυπωσιακή βάπτιση με θέμα τα ταξίδια για αγόρι. Βασικά χρώματα είναι το καφέ, το μπεζ, το λευκό και το γαλάζιο. Επίλεξε βαλίτσες, υδρόγειους, μαυροπίνακες και φανάρια στις ανάλογες αποχρώσεις για να φτιάξεις μια εξαιρετική θεματική βάπτιση που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.

Πρωτότυπη βάπτιση αγοριού ταξίδια

Vintage βάπτιση αγοριού

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την vintage βάπτιση αγοριού. Μολονότι είναι μια διαχρονική επιλογή εσύ μπορείς να πρωτοτυπήσεις διαλέγοντας σαν βασικό στοιχείο τις αντίκες και τα ταξίδια μιας άλλης εποχής. Κινήσου σε αποχρώσεις του φυσικού, του καφέ και του γαλάζιου. Πλαισίωσε τον στολισμό σου με μπαούλα, καφάσια και κουτιά για να δώσεις την κατάλληλη διαχρονικότητα. Παράλληλα, φτιάξε πρόσθεσε στο στολισμό σου ξύλινα διακοσμητικά όπως βέσπες, μουστάκια, καπέλα αεροπλάνα κ.α.

Vintage βάπτιση αγοριού

Αυτά ήταν ενδεικτικά κάποια πρωτότυπα θέματα βάπτισης αγοριού. Ο, τι και να επιλέξεις εφόσον βάλεις το προσωπικό σου στυλ και γούστο θα είναι σίγουρα μοναδικό! Χάρισε στο παιδάκι σου μια βάπτιση από τα χεράκια σου που θα αφήσει εποχή.

[print_link]