Πασχαλινά Στολίδια Χειροποίητα 10 Ιδέες

Πασχαλινά Στολίδια Χειροποίητα: 10 Ιδέες

Το Πάσχα κατέφθασε και μας έχει κατακλύσει η γιορτινή διάθεση και η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Μέσα σε όλα αυτά το DIY πνεύμα μας αδυνατεί να παραμείνει άπραγο και θέλει να αναλάβει δράση. Οι πασχαλινές κατασκευές είναι κάτι που λατρεύομε γιατί συνδυάζουν το κατανυχτικό πνεύμα του Πάσχα και τα παιχνιδιάρικα χρώματα της Άνοιξης. Αν είσαι και εσύ ένας από εμάς και ψάχνεις έμπνευση για να ξεκινήσεις σου έχουμε μερικές ιδέες για πασχαλινά στολίδια χειροποίητα.

Πασχαλινό αυγό με μος

Μια ρουστίκ ιδέα για πασχαλινά στολίδια χειροποίητα είναι τα πασχαλινά αυγά με μος. Επίλεξε διακοσμητικά αυγά από φελιζόλ και κόλλησε πάνω, καλύπτοντας το όλο, μος τύπου βρύο. Έπειτα διακόσμησε με κορδόνια και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Είναι μια όμορφη κατασκευή για σένα που λατρεύεις την ρουστίκ πασχαλινή διακόσμηση.

Πασχαλινό αυγό με μος Πασχαλινά Στολίδια Χειροποίητα

Κοτοπουλάκι από ξυλάκια

Στα πασχαλινά στολίδια χειροποίητα ανήκει και η παιδική πασχαλινή κατασκευή με τα ξυλάκια. Η δημιουργία τους είναι πολύ εύκολη. Κόλλησε χρωματισμένα ξυλάκια παγωτού το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια πρόσθεσε ματάκια, μύτη από πομ – πομ και ποδαράκια από συρματάκια πίπας. Για ένα πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις και μερικά φτερά. Τα παιδιά σίγουρα θα την λατρέψουν αυτή τη κατασκευή.

Κοτοπουλάκι από ξυλάκια Πασχαλινά Στολίδια Χειροποίητα

Λαγός από τελάρα κεντήματος

Στα κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά ανήκει και ο λαγός του Πάσχα από τελάρα κεντήματος. Πέρνα υφάσματα με ανοιξιάτικα – πασχαλινά σχέδια και χρώματα στο τελάρο σου. Έπειτα φτιάξε μια ουρίτσα από πομ – πομ ή φελιζόλ και ύφασμα. Για να φτιάξεις τα αυτάκια και τα πόδια του λαγού χρησιμοποίησε τσόχα. Στην ίδια λογική μπορείς να φτιάξεις έναν μεγαλύτερο πασχαλινό λαγό χρησιμοποιώντας δυο τελάρα κεντήματος σε διαφορετικά μεγέθη. Είναι μια εναλλακτική ιδέα για πασχαλινό στολισμό εξώπορτας ή για πασχαλινά ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου.

Λαγός από τελάρα κεντήματος

Καρότα από κορδόνια

Μια ιδέα για οικονομικά πασχαλινά διακοσμητικά είναι τα καρότα από νήμα. Μπορείς  να πάρεις έτοιμους κώνους από φελιζόλ ή να τους φτιάξεις από χαρτόνι. Άρχισε να τυλίγεις, κολλώντας, από άκρη σε άκρη  πορτοκαλί κορδόνι ή σπάγγο. Τελειοποίησε την κατασκευή σου με πράσινα μανταλάκια, χαρτί αφής ή τσόχα για κοτσάνια.

Καρότα από κορδόνια Πασχαλινά Στολίδια Χειροποίητα

Πασχαλινά στολίδια από πηλό

Τα πασχαλινά στολίδια από πηλό ταιριάζουν σε κάθε πασχαλινή διακόσμηση ενώ είναι ιδανικά για κατασκευές για πασχαλινά bazaar. Σχημάτισε με τον πηλό πασχαλινά αυγά, κουνελάκια, κοτούλες και ό,τι άλλο πασχαλινό είδος μπορείς να φανταστείς. Αφού στεγνώσουν χρωμάτισε τα και διακόσμησε τα όπως έχεις φανταστεί.

Πασχαλινά στολίδια από πηλό

Υφασμάτινα λαγουδάκια

Τα πασχαλινά λαγουδάκια από ύφασμα είναι μια οικονομική ιδέα που θα φέρει το Πάσχα στο σπίτι σου. Χρησιμοποίησε ανοιξιάτικα υφάσματα ή ακόμη και κάλτσες που δεν χρειάζεσαι. Γέμισε τα με ρύζι για να αποκτήσουν όγκο. Δέσε τα σφιχτά με λαστιχάκια ή σύρματα έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σώμα, το κεφάλι και τα αυτιά του κούνελου. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να τα περάσεις και από την ραπτομηχανή. Πρόσθεσε μικρά ανοιξιάτικα και πασχαλινά διακοσμητικά καθώς και τσόχα και ματάκια χειροτεχνίας για να δώσεις μορφή στα DIY πασχαλινά λαγουδάκια σου.

Υφασμάτινα λαγουδάκια Πασχαλινά Στολίδια Χειροποίητα

Πασχαλινά ζωάκια από χαρτόνι

Μια πρόταση για πασχαλινές κατασκευές για παιδιά είναι τα πασχαλινά ζωάκια από χαρτόνι. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις χάρτινα ρολά από το χαρτί κουζίνας ή από το χαρτί υγείας. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύχρωμα χαρτόνια για την κατασκευή σου. Φτιάξε λαγουδάκια, κοτοπουλάκια και ό,τι άλλο έχετε φανταστεί. Θα χρειαστείς χαρτόνια, ματάκια χειροτεχνίας, σύρματα πίπας και άλλα μικρά διακοσμητικά για να φαίνονται πιο αληθοφανή.

Πασχαλινά ζωάκια από χαρτόνι

Πασχαλινά αυγά κρεμαστά

Η πασχαλινή γιρλάντα ανήκει και αυτή στα χειροποίητα πασχαλιάτικα στολίδια. Κρέμασε από ένα κορδόνι διακοσμητικά πασχαλινά αυγά ή κόψε τα δικά σου πασχαλινά αυγά από χαρτόνι ή ύφασμα. Διαφορετικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λαμπάκια μπαταρίας για να φτιάξεις μια φωτεινή πασχαλινή γιρλάντα. Τρύπησε μερικά πασχαλινά αυγά ελαφριά από πάνω με μια λεπτή πένσα. Πέρασε λαμπάκια μπαταρίας από πάνω και είσαι έτοιμη. Μπορείς να τα κρεμάσεις σε κάποιο παράθυρο, στο προσκέφαλο του κρεβατιού ή να φτιάξεις μια παιχνιδιάρικη πασχαλινή διακόσμηση για το τραπέζι με γυάλινα είδη.

Πασχαλινά αυγά κρεμαστά

Πασχαλινά Gnome

Οι ιδιαίτερα γλυκείς νάνοι γνωστοί και ως Gnome είναι μια πρωτότυπη επιλογή για επιτραπέζια πασχαλινά χειροποίητα στολίδια ή κρεμαστά ανάλογα με το μέγεθος τους. Ανήκουν σε αυτές τις πασχαλινές ιδέες διακόσμησης που ξετρελένουν μικρούς & μεγάλους. Θα χρειαστείς υφάσματα, μπόλικο ρύζι, τούλι, πομ – πομ και ειδικό ύφασμα για το μούσι. Κόλλησε ή ράψε τα έτσι ώστε να μοιάζουν με ένα μικρό νανάκι και έπειτα στόλισε τα ανοιξιάτικα. Μπορείς να τα προσφέρεις και σαν δώρο τοποθετώντας στα σε μια όμορφη πασχαλινή συσκευασία δώρου.

Πασχαλινά Gnome Πασχαλινά Στολίδια Χειροποίητα

Κρεμαστά προβατάκια στολίδια

Τέλος, για μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση φτιάξε κρεμαστά διακοσμητικά προβατάκια. Υπάρχουν δυο επιλογές κατασκευής. Για την πρώτη θα χρειαστείς μόλις 3 υλικά: τουρτοδαντέλες, μαύρο χαρτόνι ή τσόχα και ματάκια χειροτεχνίας. Κόψε τα κεφαλάκια και τα ποδαράκια και κόλλησε τα πάνω στις τουρτοδαντέλες μαζί με τα ματάκια. Για τη δεύτερη θα χρειαστείς χαρτόνια και μπατονέτες. Στην ίδια λογική μπορείς να κατασκευάσεις και μικρά κοτοπουλάκια από κίτρινο σφουγγάρι.

Κρεμαστά προβατάκια στολίδια

Φτιάξε και φέτος το Πάσχα τις δικές σου πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές και μπες μονομιάς στο γιορτινό κλίμα. Πέρνα δημιουργικό χρόνο είτε μόνη σου είτε με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Να είσαι σίγουρη ότι θα το διασκεδάσεις πολύ.

[print_link]