Οικονομική Πασχαλινή Διακόσμηση Ιδέες

Οικονομική Πασχαλινή Διακόσμηση: 13 Ιδέες

Το Πάσχα μπορεί να μην έχει έρθει ακόμη αλλά σε έχει πιάσει ήδη το διακοσμητικό σου δαιμόνιο και σκέφτεσαι πως να στολίσεις πασχαλινά το σπίτι σου. Το μυστικό σε έναν εντυπωσιακό πασχαλινό στολισμό σπιτιού δεν είναι τα ακριβά διακοσμητικά αλλά η φαντασία και η δημιουργικότητα. Για αυτό μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακή και μοναδική. Σου έχουμε μερικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση και να φτιάξεις τις δικές σου πασχαλινές κατασκευές.

Ανοιξιάτικα – πασχαλινά υφάσματα και μαξιλάρια

Για μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση ξεκίνα από τα ανάλογα υφάσματα του σπιτιού. Κατέβασε όλες τις κουρτίνες, τα ριχτάρια και τα τραπεζομάντηλα με έντονα ανοιξιάτικα χρώματα και σχέδια. Αντικατέστησε τα χειμερινά μουντά υφάσματα του σπιτιού και δώσε μονομιάς πασχαλινή – ανοιξιάτικη διάθεση στο σπίτι σου. Συνδύασε τα με μαξιλάρια με πασχαλινά σχέδια.

Ανοιξιάτικα – πασχαλινά υφάσματα και μαξιλάρια

Εταζέρες με πασχαλινά διακοσμητικά

Μια ιδέα για οικονομική πασχαλινή διακόσμηση είναι η πασχαλινή εταζέρα. Συγκέντρωσε ό,τι τυχόν πασχαλινά διακοσμητικά έχεις και φτιάξε μια εντυπωσιακή σύνθεση πάνω σε εταζέρες ή βάσεις τούρτας. Πρόσθεσε μερικά διακοσμητικά λουλούδια ή μος και θα έχεις μια εντυπωσιακή πασχαλινή νότα στον χώρο σου. Ταιριάζει τέλεια σε πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας.

Εταζέρες με πασχαλινά διακοσμητικά

Λουλούδια σε βάζα

Το Πάσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Άνοιξη για αυτό μια ακόμη πασχαλινή – ανοιξιάτικη ιδέα διακόσμησης είναι τα λουλούδια σε βάζα. Διάλεξε βάζα διακόσμησης σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και γέμισε τα με διακοσμητικά λουλούδια. Αν μάλιστα πρόκειται για γυάλινα βάζα πριν βάλεις τα λουλούδια σου διακόσμησε τα με πασχαλινά αυγά, βότσαλα ή χρωματιστά χαλίκια. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και on budget!

Λουλούδια σε βάζα

Γυάλινα είδη με πασχαλινά διακοσμητικά

Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο σπίτι γυάλινα είδη. Γιατί να μην τα αξιοποιήσεις για να φτιάξεις μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού. Γέμισε τα πασχαλινά στολίδια, λαγουδάκια, πουλάκια, πασχαλινά αυγά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Φτιάξε πασχαλινές παραστάσεις που θα στολίσουν εξαιρετικά το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα.

Γυάλινα είδη με πασχαλινά διακοσμητικά

DIY Πασχαλινά Βαζάκια

Μια on budget πασχαλινή ιδέα διακόσμησης είναι με γυάλινα βαζάκια. Στόλισε τον μπουφέ, το τραπεζάκι του σαλονιού ή όποια άλλη επιφάνεια θες με DIY πασχαλινά βαζάκια του γλυκού. Γιατί να μένουν αχρησιμοποίητα και καταχωνιασμένα τα βαζάκια της μαρμελάδας; Φτιάξε φοβερά πασχαλινά διακοσμητικά γεμίζοντας τα με πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια, πασχαλινά διακοσμητικά, κεράκια ή λαμπάκια. Φτιάξε 2-3 για να δημιουργήσεις μια όμορφη γιορτινή σύνθεση με αυτά.

DIY Πασχαλινά Βαζάκια

Πασχαλινή διακόσμηση με φανάρια

Τα φανάρια ταιριάζουν σε κάθε εποχή με μερικές αλλαγές. Φτιάξε λοιπόν μια ζεστή πασχαλινή διακόσμηση με φανάρια που ήδη έχεις. Χρησιμοποίησε φανάρια ξύλινα, μεταλλικά ή γεωμετρικά terrarium και διακόσμησε τα εσωτερικά και εξωτερικά. Χρησιμοποίησε λουλούδια, κορδέλες και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά. Θα ταιριάξουν τέλεια τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στην πασχαλινή διακόσμηση εξωτερικού χώρου.

Πασχαλινή διακόσμηση με φανάρια

Κλαδιά με πασχαλινά αυγά

Ένα από τα οικονομικά πασχαλινά διακοσμητικά είναι τα κλαδιά με πασχαλινά αυγά. Μπορεί να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά είναι μια πασχαλινή ιδέα διακόσμησης. Διάλεξε κρεμαστά πασχαλινά στολίδια και πασχαλινά αυγά για να στολίσεις κλαδιά σε βάζο ή κάποιο φυτό εσωτερικού χώρου μέσα στο σπίτι.

Κλαδιά με πασχαλινά αυγά

Πασχαλινή διακόσμηση τοίχου

Μπορείς να στολίσεις από άκρη σε άκρη το χώρο σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Σε αυτή τη λογική φτιάξε πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά τοίχου. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις έναν πασχαλινό καμβά με λινάτσα και μος που θα απεικονίζει την φιγούρα ενός πασχαλινού λαγού. Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις πασχαλινές κορνίζες με ανοιξιάτικα λουλούδια ή πολύχρωμα καλαμάκια αν θέλεις να φτιάξεις μια πασχαλινή διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Πασχαλινή διακόσμηση τοίχου

DIY πασχαλινά στεφάνια

Μια κλασική ιδέα για πασχαλινό στολισμό είναι αν μη τη άλλο τα χειροποίητα πασχαλινά στεφάνια. Για μια οικονομική πασχαλινή διακόσμηση χρησιμοποίησε ως επί το πλείστων υλικά που ήδη έχεις. Φτιάξε πρωτότυπο πασχαλινό –  ανοιξιάτικο διακοσμητικό πόρτας με τελάρα κεντήματος, δίσκους ή βέργινα στεφάνια. Διακόσμησε τα με ανοιξιάτικα διακοσμητικά, υφάσματα, λουλούδια και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί για τις πασχαλινές κατασκευές σου.

DIY πασχαλινά στεφάνια

Πιατέλες με κηροπήγια και πασχαλινά διακοσμητικά

Επιπλέον για να μην βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη χρησιμοποίησε πιατέλες, δίσκους και κηροπήγια που τυχόν έχεις για να φτιάξεις έναν πασχαλινό στολισμό τραπεζιού. Δημιούργησε με τα χεράκια σου μια πασχαλινή σύνθεση τραπεζιού συνδυάζοντας τον περίτεχνο δίσκο σου με ένα πασχαλινό διακοσμητικό και μερικά κηροπήγια για περισσότερη ατμόσφαιρα. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

Πιατέλες με κηροπήγια και πασχαλινά διακοσμητικά

Πασχαλινές γιρλάντες διακόσμησης

Μια εξίσου οικονομική πασχαλινή πρόταση για στολισμό σπιτιού το Πάσχα είναι οι χειροποίητες γιρλάντες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά τα οποία θα τρυπήσεις ελαφριά από πάνω με μια λεπτή πένσα. Έπειτα πέρασε τα σε λαμπάκια μπαταρίας από πάνω και είσαι έτοιμη. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ανοιξιάτικη γιρλάντα δένοντας σε ένα σχοινί διάφορα χρωματιστά κομμένα υφάσματα, κορδέλες και κορδόνια.  Στόλισε τα  κατά μήκος του παραθύρου, στο τζάκι ή στο κρεβάτι και δημιούργησε μια όμορφη πασχαλινή γωνιά.

Πασχαλινές γιρλάντες διακόσμησης

Πασχαλινά καλάθια

Μια ακόμη πασχαλινή λύση χωρίς πολλά χρήματα είναι τα πασχαλινά καλάθια. Διάλεξε καλάθια και καφάσια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Γέμισε τα με ποτά, γλυκά, τσουρέκια, πασχαλινά σοκολατένια κουνελάκια, κοτούλες και βαμμένα αβγά. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μερικά πασχαλινά διακοσμητικά ή λαμπάκια για περισσότερη ατμόσφαιρα.

Πασχαλινά καλάθια

DIY πασχαλινά δεντράκια

Τέλος, μια DIY οικονομική ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση σαλονιού με λίγα χρήματα είναι τα πασχαλινά δεντράκια. Πρόκειται για μια νέα τάση που διακατέχεται από μοντέρνο στυλ και πρωτοτυπία. Μια πρόταση είναι να φτιάξεις πασχαλινό δεντράκι με αυγό και glitter. Χρησιμοποίησε κασπώ, διακοσμητικά αυγά φελιζόλ, glitter, καλαμάκια μπαμπού και μερικά διακοσμητικά λουλουδάκια. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα πασχαλινό δέντρο, εμπνευσμένο από τα Χριστούγεννα. Πώς; Στερέωσε στο κασπώ σου ένα κώνο από χαρτόνι ή φελιζόλ. Κόλλησε πάνω διακοσμητικά πασχαλινά αυγά, μος, λουλούδια και πεταλούδες. Το αποτέλεσμα θα είναι ανεπανάληπτο!

DIY πασχαλινά δεντράκια

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να κάνεις μια πασχαλινή ανανέωση σπιτιού. Επιστράτευσε τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το γιορτινό σου πνεύμα. Βρες λίγα διακοσμητικά είδη για το Πάσχα και ξεκίνα να δημιουργείς!

[print_link]